De Kracht van een Gedachte


De Kracht van een Gedachte

themaplaatjeRealiseer je je de kracht van jouw denken?
Jouw gedachten beïnvloeden alles en iedereen.

De denkgeest is zeer krachtig en verliest nooit zijn scheppende kracht. Dat is jouw denkgeest. Jouw gedachten scheppen de wereld om je heen. En als je om je heen kijkt zie je enkel naar buiten geprojecteerde gedachten. Je hebt jouw geest getraind om de wereld te zien als buiten jou, je ziet iedereen als afgescheiden van je. Jouw geest is voortdurend bezig met voorbije gedachten.

 Als er inderdaad niets buiten jouw gedachten is, als die alle kracht van het universum bevatten, hoef je enkel van gedachten te veranderen over jezelf en over de wereld. Je wilt dit anders zien. Je wilt de wereld bevrijden van al wat je haar hebt toegedacht. Je wilt de waarheid.

Dat als je jouw broeder boordeelt, je dat oordeel hebt over jezelf. Als jij depressief bent, maak je depressiviteit werkelijk. Realiseer je dat jij verantwoordelijk bent voor de wereld die je ziet. Verlossing is niet neutraal. Wat jij denkt heeft uitwerking op alles en iedereen en kan daarom alles helen.

Wat anders houdt de wereld in ketenen gevangen dan jouw overtuigingen?

En wat anders kan de wereld verlossen dan jouw Zelf?

Geloof is werkelijk krachtig.

De kracht van de gedachten die je erop na houdt is enorm…
En zo is ons eindelijk duidelijk wat de ware aard van onze gedachten is. Ze zijn één met God, ze staan niet los van hun Bron, ze kunnen je de werkelijke wereld tonen.

Alles wat ik denk te zien, weerspiegelt een idee.

Dit is de grondgedachte van verlossing: wat ik zie weerspiegelt een proces in mijn denkgeest, dat begint met mijn idee van wat ik wil. Vandaaruit bedenkt de denkgeest een beeld van wat hij verlangt, van waarde acht en daarom probeert te vinden. Deze beelden worden dan naar buiten geprojecteerd, gezien, als werkelijk beschouwd en als eigendom bewaakt. Uit waanzinnige wensen ontstaat een waanzinnige wereld. Uit oordelen ontstaat een veroordeelde wereld. En uit vergevende gedachten komt een lieflijke wereld voort.

Kracht van de Denkgeest

 Er is geen gedachte, of hij heeft de macht te bevrijden of te doden. En geen enkele gedachte kan de denkgeest van de denker verlaten, of hem onbeïnvloed laten.Weinigen waarderen de werkelijke kracht van de denkgeest, en niemand blijft er zich de hele tijd volledig van bewust. Als je echter hoopt jouzelf te vrijwaren van angst zijn er enkele zaken die je dient te beseffen, en wel ten volle dient te beseffen. De denkgeest is zeer krachtig en verliest nooit zijn scheppende kracht. Hij slaapt nooit. Ieder ogenblik is hij aan het scheppen. Dat gedachten en overtuigingen zich bundelen tot een vloedgolf van kracht die letterlijk bergen kan verzetten, is moeilijk in te zien. Het lijkt op het eerste gezicht arrogant te geloven dat jij zelf zo’n kracht bezit, maar dat is niet de werkelijke reden waarom jij het niet gelooft. Je gelooft liever dat je gedachten geen werkelijke invloed kunnen uitoefenen omdat je er in feite bang voor bent. Dit mag misschien het schuldbewustzijn verzachten, maar heeft als prijs dat je de denkgeest als machteloos ziet. Als je gelooft dat wat jij denkt zonder uitwerking is, kun je misschien ophouden er bang voor te zijn, maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat je het dan respecteert. Er zijn geen loze gedachten. Al het denken produceert vorm op een of ander niveau.


Bron:  Cursus In Wonderen:

Advertentie

4 gedachten over “De Kracht van een Gedachte

  1. Denken is van het Ego die scenario’s mee brengt en zorgen, angst mee geven. Kijken zonder gehechtheid geeft een heldere visie. Wie teveel positief denkt, kent de andere kant van het leven niet 😉

   Like

 1. met je hart leren denken ,compassie ,levensvreugde, hier en nu, maakt het leven een stuk aangenamer, en het belangrijkste bezieling, dan zijn er geen woorden meer nodig, lukt niet altijd maar ben aardig op weg.

  Like

  1. Veel mensen staan er niet bij stil hoe krachtig een gedachte kan zijn. Denk maar eens aan wanneer je iedere dag denkt….ik ben ziek, dan word je ook ziek. En zo is dat met alles, het lijkt veel op Karma.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.