Droomanalyse

Mensen die veel dromen gaan meestal op zoek naar droomverklaringen of symbolen.
Op internet zijn rijke en verschillende bronnen van informatie aanwezig die iedereen verschillend interpreteert.
Toch is dat enkel een onderdeeltje van de droom en wordt de droom niet in het geheel bekeken en geeft men zelf er een interpretatie aan vast.
Vergeten wordt dat eigen dromen meestal niet helder gezien worden, hoewel de dromer eigenlijk de beste analyst is met wat hulp van een droomuitlegger,
om zo verder te kunnen met de droom en de situatie uit het waakleven.

Op mijn blog onder Categorie ”Dromen” staan verschillende betekenissen van dromen, tesamen met droomsymbolen.

 

Droomwereld

Dromen analyseren   is een passie van me en daarmee talloze dromen geïnterpreteerd afgelopen jaren, met als resultaat dat vele dromers en droomsters tevreden zijn en weer terugkomen.
Als eerste schrijf je je droom zo uitgebreid mogelijk op, het beste doe je dit gelijk na het ontwaken.
 

Bij het opschrijven van de droom hanteer je een aantal zaken die je probeert te herinneren zoals:
* Wat was de lokatie waar ik me bevond (binnen / buiten)
* Welk tijdstip van de dag was het en was het licht of donker.
* Wat was de lokatie waar ik me bevond (binnen/buiten)
* Welk tijdstip van de dag was het, en was het licht of donker
* Als het een buiten droom betreft, wat was de weersgesteldheid
* Hoe voelde ik me gedurende de droom en welke emoties kwamen naar voren
* Welke personen waren in mijn droom aanwezig en hoe gedroegen ze zich
* Wat waren mijn handelingen gedurende de droom
* Welke voorwerpen vielen mij gedurende de droom op

Een zoveel mogelijk lopend verhaal die de droom uitvoerig beschrijft. Houd er hierbij rekening mee dat de droom in fragmenten herinnerd wordt, en niet altijd lineair, zodat het geheel soms enigszins door elkaar gehusseld is. Belangrijkste is dat de droom beschrijving een duidelijke afspiegeling is van datgene wat er gebeurde en welke emoties dat in je naar boven haalde. Alles gaat over jouw eigen innerlijk, behalve als jouw gevoel zegt dat het anders is.

De onderdelen van de droom interpreteer ik als volgt:

Personen – aspecten van onze persoonlijkheid
De personen die je ziet staan veelal los van dezelfde personen in de werkelijkheid, maar vertegenwoordigen een aspect van je eigen persoonlijkheid. Dus zie je iemand die boos is dan gaat het meestal over de boosheid in jezelf.

Gebouwen – toestanden van ons innerlijk
In onze dromen komen diverse gebouwen voor zoals: winkels, toiletten, kantoren, woningen, hotels, etc.. , deze gaan over ruimtes in je eigen innerlijk en de daarbij behorende toestand. Een rommelige kamer of een vies toilet wil zeggen dat er iets in je nog niet opgeruimd is.

Landschappen – natuur, bossen, bergen, water, lucht, zon, maan,  landen, wegen..

Dieren – emoties waaraan we onderhevig zijn en onze karakter eigenschappen. Leeuwen, katten, honden, ratten, etc… ze laten ons zien welke emoties en karakter eigenschappen een rol spelen in ons leven. De valse kat, laat ons zien hoe we zelf handelen vanuit angst, en daardoor gemeen doen naar de wereld om ons heen.
Daarnaast zijn er diverse objecten die we ons herinneren, hierbij kijk ik echter niet teveel naar de details, maar enkel naar de betekenis die het object in onze droom zelf heeft. Dus een droom waarin een vogel voorkomt, maar in onze droom heeft deze geen speciale betekenis, dan zal ik deze slechts in beperkte mate meenemen in de interpretatie.

**Kijk ook eens bij kracht en totem dieren, lees de boodschap bij het dier waarover je gedroomd hebt.
In de hele interpretatie speelt gevoel een belangrijke rol, dus het gevoel dat jij krijgt bij een bepaalde gebeurtenis.

Wie een vraag heeft of inzicht wilt in een droom of wilt delen, mag dat gerust op deze pagina vragen. Weet wel dat het door iedereen gelezen kan worden.

Dromen die TE persoonlijk zijn om openbaar gedeeld te worden, mogen verstuurd worden naar light-angel@live.nl. Alleen bestemd voor mijn LEDEN!

plaatje dromen

Advertentie

716 gedachten over “Droomanalyse

 1. Dank je wel voor het reageren…

  Het is de spijker op z’n kop wat je zegt….alles klopt Helaas.
  Maar hoe vind je, je innerlijke kind.
  Ben er even stil van en dat gebeurt niet gauw.

  Gr Gerda

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel Gerda voor je reactie.
   Het is je eigen droom die ik uitgelegd heb en dan klopt het inderdaad. Zeg niet helaas maar…bedankt droom voor de boodschap zodat ik er aan kan gaan werken 😉

   Een prachtige innerlijk kind meditatie zou je verder kunnen helpen. Een andere optie is hypnotherapie die echt geweldig is.

   Super dat je er stil van bent, dan weet je ook dat je er bij stil staat.

   Sterkte er mee

   Warme groet
   Marianne

   Like

 2. Beste Marianne

  Ik droomde vannacht dat ik met mijn 4-jarige zoontje buiten in de sneeuw zat, in het donker.
  Ik vertelde hem het verhaal van het meisje met de zwavelstokjes en stak hierbij ook 2 stokjes af. DAarna bleken ze op en werd het ijskoud en heel donker en voelde het alsof we helemaal alleen waren en nergens heen konden. Een angstig moment.

  Daarna verschenen er heel veel sterren aan de hemel die voor veel licht zorgden. Toen leek het of er heel veel vallende sterren waren in de vorm van pijltjes. Deze bewogen ranzendsnel door de lucht en het werden er steeds meer. De hele lucht, die enorme was, was ermee bezaaid en het bewoog allemaal steeds sneller. Ik vond het doodeng en het leek of we van de wereld geslingerd werden. Mijn zoontje was ook al iets verder bij me vandaan.
  Daarna werd ik wakker.

  Hartelijke groeten,
  Willeke

  Geliked door 1 persoon

  1. Beste Willeke

   Je droom:
   In je onbewuste en verborgen zit je innerlijk kind dat als je jongetje moest overleven zoals voor jezelf opkomen.
   Sneeuw vertelt je over je remmingen, verdrongen emoties en gevoelens die je met je meedraagt in het leven; je voelt je op dit moment erg koud en kil. Je zou je eens moeten laten gaan en proberen om al die emoties te uiten. Een andere uitleg is dat je je onverschillig kan voelen, eenzaam of genegeerd …

   Het meisje ben je ook zelf, als kind had je een hoger niveau van redenering, een metafoor van je innerlijke transformatie.
   Je voelde je geïsoleerd door je gevoelensm eenzaam omdat je nergens heen kon met je gevoelens of bij iemand.
   Je voelde je in de steek gelaten

   Luister naar zowel je intuïeve en rationele kant, laad je innerlijk vuur op voor je innerlijk kind, omarm het en geef je liefde aan je innerlijk kind

   Warme groet
   Marianne

   Like

 3. Ik droomde vannacht dat ik op een soort van dorpsfeest was. Ik kwam er overdag aan. De sfeer was eerst uitgelaten en gezellig, maar werd steeds grimmiger. Opeens besefte ik wat er aan de hand was: het bleek dat er een aanval zou plaats gaan vinden, een soort van IS aanval. Ik werd erg bang. Ik zag opeens mijn moeder, die gelukkig nog gezond leek (ze is dementerend). Ze liep weg. Ik zag ook iemand overgeven die naar mijn gevoel teveel alcohol had gedronken. Het werd donker en iedereen zat bij elkaar op de grond in afwachting van de aanval. Het was erg angstig. Maar er gebeurde niks. Iedereen stond op en liep weg of naar huis. Ik liep tussen gebouwen door naar waar weet ik eigenlijk niet. Ik geloof dat ik
  naar huisb wilde lopen. Ik liep tussen fel gekleurde gebouwen. Maar ik raakte de weg kwijt. Opeens zag ik een oude bekende die me aangaf dat ze mijn oudste dochter had zien fietsen. Ik werd weer heel bang bij de gedachte dat haar iets had kunnen overkomen. Opeens liep ik door een soort wei met andere mensen en zag in de verte auto’s mijn kant opkomen. Ik begreep meteen wat er aan de hand was: het waren de mensen van de aanval. De auto’s remden hard en er sprongen mensen uit met geweren die begonnen te schieten op iedereen. Opeens stond een aanvaller voor me met pijl en boog die wilde schieten, maar ik wist de pijl af te pakken en stak die in zijn been. Ik was vreselijk bang.. toen ging de wekker af. Wat betekent deze droom?
  Mvg,
  Wilma

  Geliked door 1 persoon

    1. Ik droomde dat mijn overleden oma me knuffelde

     Ik droomde dat mijn overleden ex man de noop van mijn. Blouse dichtknoopte

     Like

  1. Hallo Wilma

   Je droom:
   Een dorpsfeest is een samenkomst van bekende mensen voor plezier en gezelligheid. Ook al ben je aanwezig bij veel mensen, je voelt van tevoren aan waanneer je aangevallen wordt. Een aanval symboliseert kritiek op jou als persoon en jouw behoefte om je hiertegen te verdedigen. Je zou je gestressed, kwetsbaar en hulpeloos kunnen voelen, maar ook bang voor een aanslag op jou. Je zou ook met een moeilijke verandering te maken gehad kunnen hebben in het echte leven.

   Ook om je moeder maak je je zorgen dat haar niets overkomt, je herinnert je haar graag toen ze nog niet dementerend was. Je heb hier grote moeite mee.

   Degen die teveel gedronken heeft en overgeeft symboliseert een deel van jezelf. Je kan in een roes leven en de realiteit niet meer zien. Overgeeven duidt op een onverteerbare gebeurtenis, of zwaar op de maag liggend gevoel dat je kwijt wil. Er spelen emoties of gedachtes die je zou moeten confronteren om vervolgens los te laten. Geef jezelf eens over aan die gevoelens.

   Eigenlijk zou je jezelf weer thuis willen voelen in jezelf, maar door je overheersende gedachten en angsten omdat je in een doolhof van gedachten en angsten leeft. Ook ben je overbezorgd om je dochter dat er iets gebeurt met haar.

   Als je een schietpartij ziet in je droom of duidt dit op het uiten van je woede, angst, agressie en emoties die mensen op je afvuren. Een pijl staat symbool voor doelen die je voor jezelf hebt gesteld. Voor deze doelen span je de boog veel te strak, wees soeper in het stellen van je doelen en ontspan.

   Dat je de dader in zijn been stak, betekent dat je je verraden voelt door iemand die je vertrouwde.

   Hoplijk kun je iets met de analyse

   Wrme groet
   Marianne

   Like

  2. Oei, dit lijkt allemaal erg negatief, terwijl ik een heel positief iemand ben. Maar er was idd iets vervelends voorgevallen net voor die droom. En als ik dit zo lees, heeft bijna alles wel betrekking op dat ene voorval. Ik snap absoluut de betekenis. Gelukkig is het voorval inmiddels uitgesproken en opgelost. Eigenlijk heel mooi om te zien dat mijn gevoelens van die dag zo tot uiting zijn gekomen in die droom!
   Dankjewel!

   Mvg
   Wilma

   Like

 4. Beste Marianne,

  Vannacht droomde ik dat ik naast mijn vriend stond. Het was zeker niet zonnig, eerder bewolkt.
  Ik zei hem even naar de zee te gaan en na een hoekje om te gaan was ik reeds ter plaatse aan de zee.
  Ik stond met een deken om me heen gewikkeld met mijn voeten en het onderste deel van de deken in het water, maar daar voelde ik niets van. Ik voelde mij heel rustig en zen. Er waren nog een tiental vrij jong mensen aanwezig (allemaal zo ongeveer tussen 30 en 40 jaar, zowat de leeftijd van mijn vriend), hoofdzakelijk mannen in het zwart of donkerblauw gekleed. Iedereen stond in het water. De ene al wat verder dan de andere. Ik bekeek zeer rustig de mensen (ik kende er niemand persoonlijk van) en ook een beetje de zee. Ook de sfeer was heel sereen. Er werd niets gezegd. Toen ik één keer zeer rustig over mijn rechter schouder keek (bijna slow motion), kon ik mijn adem zien, zo koud was het. Alhoewel ik zelf helemaal geen kou had, ik voelde er niets van. Opeens had ik door hoe zwaar de lucht bewolkt was, niet te doen gewoon! Het was overdag, maar zo goed als zo donker, zoals ’s nachts. De zon probeerde zeer moeizaam door de wolken heen te priemen en ik weet nog dat ik dacht “dat gaat hier een tijdje duren vooraleer de zon die wolken zal kunnen opbranden”. Iedereen was zeer donker gekleed, alleen twee personen die vanachter de andere personen kwamen gestapt hadden een felrode blazer-jas aan (de ene weet ik het geslacht niet, de andere was een vrouw. Dit was zo goed als de enige vrouw die er was. Zij had kort blond haar. Ook haar kende ik niet persoonlijk. Op het laatste zag ik een oude mede-studente, waar ik eigenlijk nooit veel contact mee heb gehad mijn richting uit stappen en toen werd ik wakker. Wat zou deze droom kunnen betekenen? Dank u, Annick

  Like

 5. Hoi Marianne,

  Vannacht weer een onaangename droom gehad,hij is vrij kort maar voor mij wel indrukwekkend.

  Ik loop met mijn zusje over een grasveld,het is donker.Het gras staat vrij hoog en is heel rommelig.
  Het is ook vrij donker van kleur.
  Ik zie een stuk speelgoed (?) in het gras liggen,de kleur is geel.
  Ik wijs mijn zusje op het speelgoed,ik zet een volgende stap en ik zak een paar meter onder de grond.Ik heb niet kunnen zien dat er onder het gras een groot gat zit.
  Ik beland op mijn voeten en val in een soort grot.Het is er pikdonker,ik zie helemaal niks.
  Ik ben erg bang en schrik wakker…..

  Hoop dat je hier iets mee kunt,groetjes Nina.

  Like

 6. Ik droomde dat mijn ex-man met de kinderen op vakantie ging. Ik had de koffers gepakt. En zij kwamen voor een tussenstop langs op de plek waar ik met een nieuwe man was. Een totaal andere man dan mijn huidige partner. Een soort notaris, pennenlikker, saai, ongezellig en heel strak gekleed. Mijn ex-man zei dat ik beter kon krijgen en niets met hem te maken wilde hebben.
  De plek was een vakantiehuis met zwembad en grote tuin.
  De door mij zo zorgvuldige koffers werden geopend en de kleding en spullen gebruikt. Bij vertrek hadden ex-man en mijn kinderen kleding en spullen lagen liggen. Ik moest mijn best doen en van alles weer ompakken om alle spullen mee te kunnen nemen. Ik bleef maar pakken en pakken. Ook later toen ik op een andere plek kwam, een soort hotelkamer, en vrienden van ex, de ex en de kinderen tegen kwam, ben ik weer aan het pakken gegaan. Ik voelde me heel vervelend. Gebruikt, een sloof.
  Omdat ik niet exorbitante dingen kan doen met de kinderen en ex-man wel, kon ik wel met de kinderen nog even kanovaren op de zee tussen de walvissen. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Wel hadden veel lol met z’n vieren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Monique
   Erg laat door omstandigheden, maar toch je droom uitgelegd

   Je heb behoefte aan broodnodige ontspanning en rust, eigenlijk zou er eens nodig tussenuit moeten. Je draagt teveel lasten met je mee van jezelf, je ex en jullie oude relatie, kinder, vrienden en en meerdere mensen zoals je nieuwe partner.

   Zo heb je je lasten los gelaten en zo komen er nieuwe bij. dat je neemt lasten met je mee, lasten die je misschien beter kunt loslaten, of zijn het de levenslessen, die je hebt geleerd? Een andere uitleg is dan ook dat je bewust selecteert welke eigenschappen, of persoonlijke bagage en oude emoties je meeneemt tijdens je reis naar het nieuwe onbekende.

   Het blijven mee dragen van lasten zal je op den duur slopen. Beter is om je emoties eens te uiten zodat je het kwijt raakt. Laat je niet gebruiken als een sloof en pas goed op jezelf.

   Je ex man is een herkenbaar deel van jezelf die tegen je zegt dat je beter verdient dan je ex man. Laat je niet in met saaie en ongezellige mannen

   Je wilt graag sereen zijn, eenvoud en onafhankelijkheid willen hebben in je leven. Het is een weerspiegeling of reflectie van je emotionele uitingen, je gaat op eigen kracht en volharding door het leven en je bent je bewust van de gevaren die je tegenkomt in het leven.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 7. Hallo,

  ik heb vannacht een droom gehad dat mijn 3de teen aan beide voeten een blauw/paarse nagel had. De nagels hadden bloed dat er vanonder liep. Ik droomde eerder die nacht dat ik droog bloed aan mijn rechter duim had, maar ik wist niet van waar. Later droomde ik dan van die teennagels en zei ik tegen mezelf in mijn droom: dus DAAR komt het van! Dit is eigenlijk het enige dat mij bij bleef van mijn dromen. Ik heb nergens een degelijke uitleg kunnen vinden over wat het juist zou betekenen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Freya

   Je droom:
   Er is 3 keer iets in je leven gebeurd dat ej moeilijk vooruit zet in het leven. Met deze gebeurtenissen ben je veel kracht verloren waarmee je je uitgeput en gesloopt kunt voelen. Deze situaties kunnen als een nagel aan je doodskist aanvoelen omdat je zo psychisch en fysiek gewond bent geraakt

   Warme groet
   Marianne

   Like

 8. Hallo Marianne,

  Ik ben al twee dagen in de war van een nachtmerrie, vandaar dat ik ze graag met je wil delen.

  Het begon in een auto. Het was een redelijk grote auto. We reden redelijk snel op een ongedefiniëerde baan. Ik zat in het midden achter de chauffeur. Voor een of andere reden verloor de chauffeur de controle over het stuur waardoor iemand naast hem/haar zijn voet op de rem probeerde zetten en ik me op het stuur wierp om de auto onder controle te brengen. Dat ging helemaal niet zo gemakkelijk. De auto ontspoorde en we daverde de berm in. De berm evolueerde tot een soort groene kleine heuvels waarop de auto stuntelend stuiterde. Er heerste chaos in de auto.
  ( tot nu toe beleefde ik de droom nog niet als een nachtmerrie)

  het tweede deel van mijn droom:
  Ik werd wakker in een soort witte zaal die ik kaderde als een soort revalidatie centrum. Ik zie verschillende taferelen. Ik zie dokters mensen verzorgen, mensen die mee in mijn auto zaten. Als ik er bij kom staan negeren ze mij. Ik kom te weten dat ik zelf geen verwondingen heb. In een ander hoekje zie ik een goede vriendin die waar ze ook gaat, gevolgd wordt door een klein kindje. Ze spelen fijn met elkaar, maar ik heb het gevoel dat mijn vriendin zich niet helemaal op haar gemak voelt. dan passeer ik langs een groepje dokters. 1 van hen identificieer ik als mijn mama. Ze kijkt op en kijkt me met een ernstige blik aan. ze zegt ‘we zullen straks even praten’ (het is vanaf dit moment dat mijn gevoel de droom als potentiele nachtmerrie begon aan te voelen) Ik begin wantrouwig te worden. Ik loop door en zie een tafel tegen de muur. Een kindje zit op z’n knieën op de tafel een leest luid op klinkers en medeklinkers. Ik denk dat hij logopedie les heeft. Ik keer me terug naar de dokters waar ik het eerst was en herken een dame (een lieve vrouw die ik herkende als iemand van de taalles die ik in het echt volgde) de helft van haar gezicht is zwaar verminkt door een brand wonde. Ik schrik en krijg een flashback naar het auto ongeluk. Ik zie hoe de auto in brand vloog en hoe iedereen zich gillend probeerde te verspreiden. Opeens krijg ik een enorm besef van ‘oh hemeltje die lieve vrouw haar leven gaat nooit nooit meer het zelfde zijn’

  Ik schrik wakker.
  (geen droom meer)
  Ik voel me super angstig, super kwetsbaar, super onveilig. (ondanks het feit dat mijn vriend naast me ligt) Ik lig waker in bed en wantrouw elk geluid om de gang. Mijn hoofd creëert waanbeelden van mensen die ons huis binnen komen naar onze slaapkamer lopen om ons met messen aan te vallen) Hoewel ik ergens weet dat dit maar een gevoel is, kan ik het niet relativeren. Ik val er kompleet mee samen. Ik voel me een klein bang kind. Tis maar vanaf dat m’n vriend zijn armen rond me slaat dat ik langzaam kalmeer.

  ik ben benieuwd naar wat je uit deze droom kunt opmaken.

  lieve groet
  Juul

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Juul

   Je droom:

   Eerste deel:
   Om te komen waar je heen wilt gaan op je levenspad, ben je afhankelijk van anderen. Zij bepalen wat je moet doen en waar je heen moet gaan. Je laat jezelf laat overheersen door anderen. Dit kan komen door een gebrek aan zelfvertrouwen. Dan is er nog iemand in je leven die je afremd in alles wat je doet. Neem het stuur van je leven in eigen handen en kies je eigen richting. Je vertrouw teveel op anderen, zeker hen die zelf geen controle over hun eigen leven hebben en maar wat aanstuntelen.
   Tweede deel:
   Alle mensen in je droom zijn vershillende aspecten van jezel. Zelfs de mensen die je kent uit het waakleven zijn herkenbare weerspiegelingen van jezelf. Je heb onbewust behoefte aan hulp, behoefte om je fysieke- of mentale gezondheid te (her)vinden al is het aan je aan de buitenkant niet et zien, je bent degelijk wel verwond in fysieke of mentale zin. Sommige dokters negeren je zelfs of luisteren niet naar je.

   Ergens in een hoekje van jezelf ben je nog speels of kan je nog speels zijn. Het kinderlijk deel gaat altijd met je mee, waar je ook gaat, zelfs al ben je niet op je gemak.

   Zelfs je moeder kan een moederlijk deel van jezelf zijn die eens nodig met je moet gaan praten. Of je moeder is zichzelf en bezorgd om je welzijn. Vertrouw eens meer op jezelf en wantrouw jezelf of je moeder niet, luister eens goed naar hen.

   Je heb meer informatie of kennis nodig voordat je een beslissing kunt maken. Ontdek hoe de informatie kinkt of niet klinkt in je oren voordat je beslist.

   Ook is er iemand, een vrouwelijk persoon geweest die jouw aangezicht heeft beschadigd, je emoties of reputatie aangetast dat nog steeds in je brandt. De innerlijke brand waardoor je emotoinele wonden van heb opgelopen kunnen als flashbacks steeds terug keren tot het verwerkt is. Je bent nadien nooit meer hetzelfde geworden.

   Je schrikt wakker:
   Je leeft met een innerlijke angst dat zo groot is dat je er waanbeelden van kan krijgen omdat het je overheerst die angst.
   Misschien eens therapie gaan zoeken voor die angst. Wel fijn dat je vriend je kalmeren, een rustpuntje en veiligheid in je leven.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 9. Dag Marianne,

  Ik zou heel graag willen weten wat de volgende droom te betekenen heeft.
  Mijn vriend heeft gedroomd dat ik bij hem, een zijtand rechtsboven, heb uitgetrokken? Er is niets aan de hand met zijn tanden of zo en wij begrijpen niets van deze droom, maar het voelt niet helemaal goed.
  Weet jij misschien wat dit allemaal te betekenen heeft?

  Alvast bedankt en groetjes van,
  Ingrid

  Like

 10. Hallo,

  Ik droomde dat ik met een vroegere buurvrouw, die ik al jaren niet heb gezien, in een auto zat. Zij reed, het was mooi weer, en overdag. We reden door de bergen, waren op weg naar een heel groot huis, met een hele grote tuin met allemaal gras. Net toen we het links zagen liggen, Riversdale, heette het, zat er ineens vanuit het niets een heel diep gat in de weg, zo groot als een auto. We konden niet meer stoppen, gilden alle twee heel hard en kwamen net met de wielen half aan de andere kant van het gat terecht. Het ging net goed. Ik schrok op dat moment ook wakker met dezelfde angstgevoelens als in de droom.
  Wat zou zoiets kunnen betekenen?

  Mvg, Vee

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Vee 🙂

   Je droom:
   Vroeger of eerder liet jij je leiden leiden door de meningen, gevoelens en adviezen van je buurvrouw ondanks je zelf ook veel helder ziet.

   Je bent onderweg naar een grotere persoonlijkheid die veel privacy wilt zonder inkijk zodat je je op je gemak en gelukkig kan voelen met wie je bent.

   Blijf op je eigen pad en ga niet met anderen mee die je mee kunnen nemen om in een diep gat te vallen zomaar vanuit het niets, Vermijd obstakels die deze mensen met zich mee brengen zodat je er nog goed vanaf komt.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 11. Deze nacht had ik een bizarre droom. Ik vond een soort schijf en bracht het terug van wie het kwam. Dit bleken buitenaardse wezens te zijn. Ze zeiden mij dat ik op 72 jarige leeftijd zou sterven en mijn man op 45 jarige leeftijd. Hij is nu 44. Ik ben daar zeer van geschrokken.

  Is er hier een betekenis ?
  Ik mag hopen dat dromen toch geen werkelijkheid worden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedendag Fabienne 🙂

   Een harde schijf kun je zien als je brein waar alles opgeslagen zit van je geheugen. Misschien denk je weleens dat je gedachten van anderen zijn of pik je ze op, maar je bent zelf de eigenaar er van. Dit komt door dat andere mensen in je gevoel over je grenzen heen gaan.

   Het hoeft niet perse een voorspelling te betekenen deze datums. Het betekent dat er een levensperiode afgesloten wordt. Een oude gebeurtenis, trauma of shock, alles is mogelijk behalve dat het je stervensjaar is in droomduiding. Het betekent tevens voor beide om situaties of gebeurtenissen los te laten.

   Andere dromen kunnen werkelijkheid worden zoals een wens. Gedroomde dromen zijn de realiteit van je onbewuste, dus geen zorgen 😉

   Warme groet
   Marianne

   Like

 12. Hoi Marianne,

  Ik hoop dat je het niet erg vind,want ik heb deze droom al eerder geplaatst misschien door omstandigheden heb je hem denk ik over het hoofd gezien.
  Als je hem niet wil uitleggen is het ook goed hoor,maar ik denk ik probeer het maar omdat deze droom me toch bezig blijft houden.
  In ieders geval bedankt.

  Ik loop met mijn zusje over een grasveld,het is donker.Het gras staat vrij hoog en is heel rommelig.
  Het is ook vrij donker van kleur.
  Ik zie een stuk speelgoed (?) in het gras liggen,de kleur is geel.
  Ik wijs mijn zusje op het speelgoed,ik zet een volgende stap en ik zak een paar meter onder de grond.Ik heb niet kunnen zien dat er onder het gras een groot gat zit.
  Ik beland op mijn voeten en val in een soort grot.Het is er pikdonker,ik zie helemaal niks.
  Ik ben erg bang en schrik wakker…..

  Hoop dat je hier iets mee kunt,groetjes Nina.

  (sorry voor mijn ongeduld),bedankt.

  Geliked door 1 persoon

 13. Hallo lieve Nina,

  Excuses, denk dat je droom geplaatst is in de tijd dat mijn huis verbouwd werd en daarom niet gelezen.

  Je droom:
  Als kind heb je samen met je zusje een donkere of sombere tijd gekend.. Je verlangt ergens nog naar de onbezorgde en vrolijke tijd van kind zijn. Je wijst je zusje op het speelgoed dat weergeeft dat je zelf weer eens kind en speels mag zijn dat je eigenlijk zelf moet zijn. Geniet van het leven ondanks je tegenvallers of tegenslagen.

  Niet alle gras is even mooi groen net als het leven zelf en schuilt er gevaar onder die je niet aan had zien komen en daar door je in een diep gat gevallen bent door een angstige gebeurtenis in je leven.. Je voelde je gebrekkig, pessimistisch en afgespompt door de gebeurtenis dat als een duisternis je overviel. Je ervaarde gevoelens over verlatenheid, depressie of onzekerheid. Gelukkig ben je achteraf nog goed terecht gekomen en met beide voeten op de grond/ aarde gebleven omdat je heb vertrouwd op je intuïtie.

  Geen excuses voor je ongeduld, begrijp het volkomen 😉

  Warme groet
  Marianne

  Like

  1. Hoi Marianne,

   Heel erg bedankt dat je mijn droom nog hebt uitgelegd,echt heel lief.
   In een verbouwing gaat veel tijd en energie zitten,dus begrijpelijk,hoop dat het naar je zin is geworden.

   Ik kan me heel goed vinden in je uitleg.Ik mag soms inderdaad iets meer genieten,net als een kind.Dat lukt niet altijd….
   Er is inderdaad iets voorgevallen waardoor ik wat onzeker en somber was,maar gelukkig gaat het weer beter en zijn er weer leuke dingen gebeurt.

   Nou kan ik die droom weer loslaten,dank je wel.

   Groetjes Nina.

   Geliked door 1 persoon

   1. Hoi Nina

    Met liefde gedaan lieverd. Ben ook lief hahaha 😀 grapje.

    Veel ongemak, stof en schoonmaak gehad, maar het was de moeite waard.
    Een mooie nieuwe keuken, douche en toilet.

    Je blij voelen als een kind, genieten als een kind. Is de basis voor vrijheid al kan dat niet altijd.
    Alles in het leven heeft 2 kanten en van beide leer je.

    Er is een donkere periode geweest als kind in je leven, en ook al gaat het beter nu met leuke dingen, belangrijk is om het te verwerken zodat je echt verder kan op je pad. daarin heeft ieder mens een keuze om er wel of niet iets aan te doen 😉

    Fijn dat je de droom los gelaten heb, mooi zo!

    Warme groet
    Marianne

    Like

 14. Hallo Marianne,

  Ik weet niet zo goed wat ik van mijn droom moet vinden, (ik heb namelijk ook het idee dat hij op afstand beïnvloed word) Ik ben namelijk wel bekend met de aspecten van de spirituele wereld en ik weet dat ze iets tegen mijn man hebben.

  Ik droomde dat we in een huis waren en mijn man wou scheiden van mij, hij wees mij de deur samen met de kinderen, hij wilde ook niets meer met zijn kids te maken hebben. Hij keek mij ook niet aan in mijn droom. Ik had alle spullen en voornamelijk het speelgoed van de kinderen en de kinderen in de auto geladen en ik ben ervandoor gegaan. Maar wat mij opviel is dat ik nagenoeg geen emotie toonde en voelde in deze droom.

  De nacht daarvoor heb ik een droom gehad met waarin ik ook geen emotie en gevoel toonde en dat is dat mijn man dood ging en mij achter liet met de kinderen.

  En begrijp mij niet verkeerd ik hou zielsveel van mijn man dus vind de dromen ook raar, maar degene die goed bedreven in de spirituele wereld is, die mag mijn man ook niet.

  Groetjes Naomi

  Like

 15. Beste Marianne,

  Van de week droomde ik over mijn ex, het was heel raar mijn neef kwam er in voor die ik sporadisch spreek. Ik zag dat hij mijn ex vervoerde op een apparaat of kruiwagen, precies weet ik t niet meer. Maar hij bracht hem in ieder geval met een grote snelheid weg. Ik zag aan mijn ex dat hij een beangstigend gezicht trok, wat hij normaal nooit heeft !! Hij werd in ieder geval ergens heen gebracht waarheen weet ik niet……..maar ze keken me beide aan, en mijn neef lachte en stak de duim omhoog !!

  Wat kan dit betekenen ??
  Het geen wat wel is hij wil geen contact met me mn ex, heeftie geen zin in? Wil ook niks van hem, maar is vanalles aan de hand geweest de laatste jaren. Ik ben heel veel veranderd, nu hij nog 😉 En dat is ok !!

  Hoor t graag van je
  Liefs xx

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Joy

   Je droom:
   Je neef is een herkenbare persoonlijkheid al spreek je deze zelden. Daarom is je neef een herkenbaar deel van jezelf. Je werkt hard om de relatie met je ex met de problemen die er bij horen. De kruiwagen symboliseert ook je lichaam, je heb veel gedragen van je ex wat je nu nog mee draagt. Het liefst zou je je ex met grote snelheid ergens heen brengen zodat je geen last meer van hem zou hebben. Wanneer je dit daadwerkelijk zou doen, zou je ex heel angstig worden omdat hij dat niet kent.

   Lachen in je droom, betekent dit dat je tevreden bent met wat je bereikt hebt, en vrede hebt met de keuzes die je dan gemaakt hebt. Je mag dan ook trots zijn op jezelf en jezelf een duimpje geven.

   Liefs
   Marianne

   Like

   1. Eigelijk klopt t pcs wat je zegt, want in t dagelijkse leven probeerd hij me er ng steeds onderuit te halen mbt mujn zoon. Tis niet makkelijk dat wel, omdat ik geregel twijfel of ik t wel goed doe en erna handel. En alsnzich dan weer iets voor doet…..word ik onzeker terwijl innerlijk ik weet dat ik goed bezig ben…….

    Heel erg bedankt liefs x

    Geliked door 1 persoon

    1. Je ex weet hoe hij je kan pakken omdat hij jouw twijfel en onzekerheid voelt. Zolang je niet in je eigen kracht staat, is er nog steeds een opening naar je ex toe waar hij gebruik van maakt via je zoon.

     Wanneer je gevoel zegt dat je goed bezig bent, handel er dan naar en laat je niet beïnvloeden door wat je ex zegt. Het zijn zijn woorden die niet van toepassing zijn.

     Met liefde gedaan 😉

     Liefs x

     Like

 16. Goedemiddag, ik ben helemaal nieuw hier en zelf ook erg geïnteresseerd in spiritualiteit en dromen. Wellicht kun je mij helpen met de volgende droom. Vorige week heb ik gedroomd dat ik alleen was in een huis en ik hoorde kinderen boven lachen en spelen. Uit nieuwsgierigheid ben ik gaan kijken wat ze aan het doen waren en ik kan herinneren dat ik dat ook zei in mijn droom Wat zijn jullie aan het doen ( alsof ik wist dat er meerdere waren). Eindelijk boven gekomen zag ik 2 kinderen spelen met kinderzielen. Ik heb niet kunnen zien wie die kinderen waren want het moment dat ik dichterbij kwam zag ik een babyziel op me aflopen.Uit angst riep ik nee ben nog niet klaar ervoor en de babyziel ging dwars door me heen en voelde het gevoel werkelijk in me buik. Dit heeft mij uiteindelijk ook wakker gemaakt.

  Ik zou graag willen weten wat dit betekent. Ben ik uitgekozen als moeder zo idee krijg ik er van

  Ik hoop snel van je te horen.

  Groetjes,

  Char

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedenavond Char, welkom op mijn blog. Wanneer je alleen en op jezelf bent, moet je eens naar je innerlijke kinderen gaan die vragen om je gedragen lasten te lossen voor een nieuwe wedergeboorte voor je ziel. Zoals je zelf al zegt, je bent nog niet klaar voor een wedergeboorte. Toch zal dat eens gaan gebeuren wanneer jij er klaar voor bent.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 17. Beste Marianne, ben normaal gesproken erg gedreven en net zo gepassioneerd als jij in het interpreteren van mijn dromen, maar deze krijg ik niet geplaatst. Zodoende kwam ik op je site terecht; prachtig! Dank je wel!

  Ik herinner me geen plaats, tijd of andere details meer, enkel dat de hond van mijn zus (een schatje in het echt en zij ook 😉 ) me continue aanviel en zelfs beet in mijn gezicht. Aangezien ik in het dagelijks leven juist een haast magische band met dieren heb (en ook met die hond) begrijp ik het niet. Het was heel angstaanjagend en ik voelde me machteloos. Alvast ontzettend bedankt en ik ga de rest van je site ook lezen. x

  Geliked door 1 persoon

  1. Betse Jewel,

   Eigen dromen zijn moeilijker uit te leggen omdat het jezelf betreft. Fijn dat je langs komt op mijn site,….welkom.

   Je droom: Er is iemand in je leven die zich voordoet als een trouwe vriend. Doch is deze niet zo vriendelijk en trouw als je dacht. Deze persoon kan je weleens aanvallen zodat het je aangezicht kan schaden. Het kan zijn dat onuitgesproken, misschien zelfs kinderachtig, gevoelens van boosheid of wrok die worden ge-uit naar jou toe. Het kan tevens ook zijn dat je je steeds aangevallen voelt door deze persoon.

   Bedankt om mijn site te lezen.

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Dank je wel! Mijn eigen dromen lezen gaat juist enorm goed vaak ook, maar de laatste tijd snap ik er geen bal van. Vannacht weer een paar onverklaarbaar. Dat van die hond/vriend, is het niet zo dat we iedereen in de droom zijn? Als ik het in dat licht lees op de een of andere manier mezelf aanval?

    Vannacht werd ik door blauwe wezens aangevallen. Blauw staat voor waarheid, wijsheid, toewijding, loyaliteit en openheid. Hoe kun je nu door zoiets moois worden aangevallen? Wel weer hetzelfde thema trouwens… ?

    Geliked door 1 persoon

    1. Een droom analyst heeft meestal een duidelijkere kijk op je dromen dan jijzelf. Klopt we zijn zelf ook alles en iedereen in onze dromen, tenminste een deel of aspect met herkenbare eigenschappen. Omdat jij je aangevallen voelt, val je in principe ook jezelf aan 🙂

     Doen de blauwe wezentje je ergens niet aan denken, zoals de smurfen? Je aangevallen voelen kan ook symboliseren dat er iemand over je eigen grenzen heen gaat. Het kan evengoed dat je het zelf doet….

     Precies, er zit een rode lijn of draad door je dromen heen……aangevallen voelen.

     Like

     1. Dank je wel Marianne, de blauwe dingen waren een soort robots. Eentje had een arm als een kettingzaag en zaagde alles wat het tegenkwam aan stukken. De blauwe ‘machines’ vielen de hele wereld aan, maar ik zag het ding als eerste en rende weg. Daarna zit ik in een auto, die ik niet bestuur. Het is een man, ik nog niet zien (of herinneren) of ik de man ken in het echt of niet.
      Hij heeft een pasje om snel door de slagboom te kunnen, veel meer weet ik niet meer van de droom.

      Geliked door 1 persoon

      1. Hi Jewel, dit wordt weer een ander verhaal en interpretatie. Robots zijn ongevoelige mensen, ze doen alles op hun mechanisme. Het zijn ook koele mensen zonder gevoel. Ze vallen niet de hele wereld aan. Ze vallen jou wereld aan. Jij voelt je aangevallen door deze mensen, je rent er zelfs voor weg in je gevoel. Je ervaart dingen of problemen, die je niet onder controle hebt. Dat blijft door zagen bij je. Stop hiermee.

       De man is je mannelijk aspect, je bent afhankelijk van mannelijke personen. Maak eens pas op de plaats en neem je rust.

       Like

 18. Goede dag marianne…

  Droom de laatste weken aparte dingen. Bij 1 droom kwam mn vriendin dr moeder tevoorschijn, ik vroeg haar hoe gaat t met jou toen zei ze dat t goed ding. Ze is paar jaar geleden overleden, heb dit ook tegen mn vriendin gezegd. Ze zei heel toevallig heb ik t de laatste dagen heel erg zwaar omdat haar dochter jarig was. Ze vond t fijn dat ik haar dat zei…

  De andere droom kwam ik mijn baas tegen van heel wat jaren geleden. Hij had 1 been af, en vond t heel erg om te zien en heb ook mijn medeleven getoond. Maar erna zag ik dat hij ook t andere been af had. Maar een tijdje erna zag ik dat hij zijn been had ingetrokken. Dus had hij maar 1 been af. Heel apart. En zo komen er vaker mensen van heel wat jaren geleden in mijn droom te voorschijn. Hoe kan dit is dr een verklaring voor 🙄

  Hoor t graag
  Liefs ♥️

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemiddag Joyce 🙂

   Je eerste droom:
   Omdat de moeder van je vriendin weet dat je open staat om boodschappen te ontvangen als je slaapt, geeft ze via jou een boodschap aan haar dochter mee. Namelijk dat het goed gaat met haar. Een mooie boodschap voor je vriendin.

   Tweede droom:
   Er is een situatie uit je verleden waar je aan moet gaan werken. Deze droom heeft te maken met je problemen met controle en autoriteit. Je voelt je ergens ”gehandicapt” in om vooruit te komen Je voelt je niet voldoende toegerust om te kunnen bereiken wat je wilt in je leven.
   Het kan ook zijn dat je graag vooruit wilt, maar dat het je niet snel genoeg gaat. Weet dat alles wat je ziet niet altijd is wat je denkt.

   Alle mensen en situaties uit je verleden die in je droom voorkomen zijn onverwerkte gevoelens. Het kan tevens zijn dat er in het heden soortgelijke situaties op je pad komen. Misschien on er van te kunnen leren

   Liefs terug
   Marianne

   Like

   1. Wat lief jou antwoordde, ik heb mijnoude baad wel een bericht gestuurd om te vragen hoe t ging. Toen zei hij ook dat ik terug in t verleden ging, en als hij 20 jaar jonger was geweest, hij echt wel een poging ha gewaagd om mij te versieren hahaha. Hij zei je bent nog steeds de prettig gestoordde mooie Joyce van vroeger…en voegde eraan toen dat t tijd werd dat ik een lieve man zou gaan ontmoeten die voor rust g o ng zorgen. Maar ik hb zoiets dat vind je toch bij jezelf hb je per definitie een partner voor nodig wel ??

    Liefs

    Geliked door 1 persoon

    1. Met liefde gedaan Joyce. toch wel even nieuwsgierig of je droom wel werkelijkheid was met de benen 😀 Een mooi compliment gekregen van je oude baas, koester het. De juiste personen komen altijd op het juiste moment op je pad. Een nieuwe levensfase waar je van kunt leren. Wens je alle geluk toe die op je pad mag komen. Liefde begint altijd eerst bij jezelf en dan pas kun je het ook delen, tenzij je het anders is geleerd.

     Liefs

     Like

 19. Hoi Marianne,

  Vannacht toch weer zo’n rare warrige droom gehad:

  Ik lig in bed, samen met mijn man. We zijn aan het slapen. In mijn droom ben ik aan het dromen. Ik kijk door mijn slaapkamer en zie dat er overal lekkages door de muren heen komen, allemaal bruine kringen.
  Ineens herken ik mijn slaapkamer niet meer, hij ziet er heel anders uit. Ik begin te hyperventileren en ben in paniek. In mijn droom doe ik mijn ogen open….maar ben niet zeker of ik nog droom…of wakker ben.

  Nu word ik echt wakker en kan maar moeilijk weer in slaap komen….

  Ik hoop dat je het nog een beetje begrijpt, want er is geen touw aan vast te knopen.
  Ik denk zelf dat deze droom er misschien mee te maken heeft dat ik het wat rustiger aan moet doen. Ik ben de laatste dagen te ver gegaan en bij teveel geestelijke inspanning word ik al misselijk.

  Maar goed, zou het fijn vinden als jij me nog wat over deze droom kan vertellen.
  Heel erg bedankt, groetjes Nina.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Nina 🙂

   Je heb een soort Lucide droom gehad, je weet dat je droomt in je droom. Alleen moet je nog weten dat je kan handelen naar de situaties in je droom. Je kan het vergelijken met situaties oplossen in je waakleven. Wanneer je het kan in je Ludie dromen, kan je het ook in je waakleven.

   Je zou graag eens rust samen met je man willen. Privacy en ontspanning, een ruimte voor jezelf en/of je man. Lekkages geven meestal voor verlies en problemen aan. Je blijft in deze aardse kringetjes zitten zodat je nog weinig jezelf kunt zijn. Je heb het gevoel dat je de controle in je leven kwijt bent. Het kan zijn dat je je machteloos voelt of dat je geen duidelijke beslissing kunt maken. Het kan je soms het gevoel geven dat je geen adem meer kan halen.

   Warme groetjes
   Marianne

   Like

   1. Hoi Marianne,

    Heel erg bedankt weer voor je moeite.
    Een lucide droom zeg je,die heb ik dan toch wel vaker gehad. Ik kan me nog herinneren, hele tijd geleden, dat ik iets aan het dromen was. Die droom herinner ik me niet meer maar ik weet alleen nog dat ik in die droom tegen mezelf zei: `’ het is maar een droom “, op dat moment wist ik ook dat ik aan het dromen was.Typisch.

    Je uitleg is altijd zo precies zoals ik het voel. Ik weet gewoon echt niet wat ik wil in dit leven.
    De machteloosheid voel ik ook heel vaak. Ik heb eigenlijk meer het gevoel dat ik mijn leven onderga.
    Ik kan er natuurlijk alleen mezelf de schuld van geven, ik heb zelf de verantwoordelijkheid over mijn leven.
    Maar weet vaak niet wat ik met alles aan moet.

    Bedankt voor je uitleg, jij weet het altijd zo goed, nou ik nog….

    Groetjes Nina.

    Geliked door 1 persoon

    1. Hoi Nina 🙂

     Met liefde graag gedaan 🙂 Lucide dromen zijn eigenlijk om je waakleven sterker te maken. Oefenen om situaties en te handelen zoals je in waak toestand ook zou willen.

     Een droomvoorbeeld, je durft niets te zeggen tegen iemand uit angst. In lucide dromen kun je dat jezelf aanleren. Het is een kwestie van oefenen, maar eenmaal gekend, ga je het ook toepassen in je waakleven. Je weet in je droom dat je droomt en toch ben je zo ”wakker” als je maar bent.

     Zelf heb ik ook lucide leren dromen. Ga zelfs door muren en plafonds heen, zo ook door deuren. Niet dat ik dat die in waakleven, maar weet voor mezelf dat ik meer kan dan ik ben. Begrijp je het een beetje.

     Het zijn jouw dromen die ik uitleg omdat ik weet hoe ze te interpreteren. Aan jezelf de keus wat je ermee doet 😉

     Warme groet
     Marianne

     Like

     1. Hoi Marianne,

      Goh dat is toch wel interessant, leuk om te weten over lucide dromen.
      Zo werk je in de nacht ook nog aan jezelf.

      Bedankt en een fijne avond, groetjes Nina.

      Geliked door 1 persoon

      1. Hoi Nina

       Ja lucide dromen zijn interessant, meer dan je denkt. Inderdaad…je kan in de nacht aan jezelf werken, nu nog in het waakleven 😉

       Graag gedaan voor je en voor jezelf ook nog een fijne avond

       Warme groet Marianne

       Like

 20. Gm lieve Marianne,

  Alweer een vreemde droom, we zaten op zolder met nog een paar mensen. In een keer zag ik maden voor op de grond, dus ik wreef door mn haar en ze vielen uit mn haar. Dus keek naar boven of t daar vandaan kwam, maar dat was niet zo. En vroeg ook aan mn moeder zitten ze ook op jou ?? Maar zaten dus alleen op mijn hoofd, heb ze ook eruit proberen te schudden. Erna bem ik mn haren gaan wassen.

  Heel vreemd allemaal !!

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedenavond lieve Joy

   Je droom:
   In de droomsymbool staat een huis voor een mens. Benedenverdieping zijn je benen. Een hogere etage je lichaam. Als laatste de zolder je hoofd met bewustzijn en gedachten.

   Je haalt jezelf omlaag door negatief over jezelf te denken of een laag zelfbeeld. Het kan ook betekenen dat anderen zo over je denken of praten. Tevens kan het zijn dat je het gevoel heb van iemand om je heen die misbruik van je maakt en van je goedheid profiteert.

   Niet je haren wassen, maar zuiver je gedachten, zeker wanneer je een negatief of laag zelfbeeld heb.

   Hopelijk heb ik je uit de droom kunnen helpen.

   En niets is raar in de droomwereld als je de duiding weet 😉

   Fijn weekend nog

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Goede avond lieve marianne,

    Het klopt wel wat je zegt omdat dr bepaalde dingen aan de hand zijn. Over laag zelfbeeld enz en daar ben ik ook mee bezig, vandaar ook mijn droom natuurlijk. Wat fijn jou uitleg hierover heel erg bedankt nogmaals.

    Liefs Joy

    Geliked door 1 persoon

    1. Goedemiddag lieve Joy. Je droom zegt het, niet ik 😉 Hoe kan een pracht wezen als jij zo laag over zichzelf denken of zien. Zie jezelf als een uniek en mooi schepsel dat je ook bent ❤

     Met liefde gedaan

     Liefs Marianne

     Like

 21. hoi Marianne,
  ik wil graag het volgende droomfragment delen;

  ik bevind me aan de rand van het bos, op het strand van een eiland
  er ligt een vikingboot (met drakenboeg), de boot is leeg,
  ik wil niet instappen,
  sterker nog ik ga dieper en dieper het bos in
  daar vind ik een ei diep verscholen
  hei ei komt uit en het blijkt een draakje
  er is geen moederdraak en ze komt ook niet
  ik voed de draak met noten en varens
  en zo groeien we door de jaren op.
  we spelen, dartelen en rusten.
  tot na een x aantal jaren de draak volwassen is en een vrouwtjesdraak voorbij ziet komen. de draak vliegt uit en sticht een eigen gezin.
  op een dag komt weer de vikingboot aan het strand.
  wederom stap ik niet in,
  ik voel me vrij in het bos, gelukkig en tevreden, het bos voelt vetrouwd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Miesje

   Je droom:
   Je zit op een randje van wirwar van gedachten en gevoelens en je zou jezelf graag even afzonderen om alles helder te krijgen. Dan zul je ook in staat zijn om je innerlijke te ontdekken voor een nieuw wedergeboorte.

   Een draakje staat voor jezelf, je bet opgegroeid zonder moeder of moederliefde, of een moeder die je in de steek heeft gelaten. Op eigen kracht moest je als kind zelf het leven ontdekken zodat je zelf een gezin ging stichten of wilt gaan stichten.

   Een boot symboliseert hoe je omgaat met je gevoelens en hoe je ze uit. Waarom durf je niet in de boot testappen om je gevoelens te ervaren.

   Zonder jezelf niet af, verwerk je gevoelens zodat je een nieuw leven kan beginnen

   Warme groet
   Marianne

   Like

 22. Hoi Marianne,

  Vannacht weer een droom gehad die me is bijgebleven:

  Ik ben op mijn werk aan het schoonmaken.
  Ik loop naar mijn collega die voor het raam naar buiten staat te kijken.
  Het is een heel groot helder raam, we kijken uit op een straat.
  De straat loopt rechtdoor met aan de zijkant mooie bomen die in het midden, bovenaan, bij elkaar komen.
  Het lijkt eigenlijk meer een tunnel. Het is nog vroeg dus buiten is het donker, maar aan het einde van de straat is er licht.

  Het is prachtig om te zien, het lijkt net een poster waar ik naar kijk.
  Ik zeg tegen mijn collega dat ik er zo een foto van zou willen maken…….

  Ik vond het een mooie droom, maar wat ie betekent ? geen idee….

  Nog even dit, in een andere droom was ik voor iemand anders aan het hout hakken.
  De persoon die het aan het doen was (man?) die lukte het niet goed, dus heb ik het voor hem gedaan.

  Alvast bedankt, groetjes Nina.

  Like

 23. Hoi Marianne,

  Ik plaats hier voor het eerst een droom en vindt het best spannend. 🙂

  Ik wordt wakker in mijn kamer in mijn ouderlijk huis. Ik heb de rolluiken voor de ramen en zie geen buitenlicht. Ik ga er vanuit dat het ochtend is. Maar mijn kamerlamp staat wel al aan? Ik kijk naar boven en zie meerdere mooie oranje vlinders op bladeren zitten (later in mijn droom realiseer ik mij pas dat er op wonderbaarlijke wijze bamboe naast en aan het hoofdeinde van mijn bed groeit). De vlinders zitten op elkaar zelfs als ik er mee probeer te interacten: Ik geloof dat ik naar ze blaas of mijn hand er naar uitsteek en dan vliegen ze naar een volgende tak/blad, maar blijven ze op elkaar zitten. Ik bedenk me dat ik naar vlinders kijk die voortplanten. Ik laat ze daarna met rust. Dan stap ik mijn bed uit en zie ik een blauwgele ara op de grond van mijn slaapkamer liggen. Ziet er heel erg vermargerd uit. Er naast liggen 2 goed uitziende blauwgele ara’s troostend naast deze stervende ara. De stervende ara heeft haar vleugels beschermend om de andere dichtsbijzijnde ara liggen, voor zover dat lukt. De stervende ara probeert te praten, maar zijn snavel is gekrompen en van een andere vorm en drabberig/slijmerig. Ik hoor alleen wat gegorgel en kan het niet verstaan. Mijn eerste respons is dat ik haar uit haar lijden moet verlossen. En ik begin na te denken over hoe (een mes uit de keuken beneden gaan halen?). Daarna voel ik angst en schaamte. Ik ga naa een oude leraar van diergeneeskunde(patholoog dierenarts). Ze lijkt een beetje bozig, net als de man die er ook is (een oud leraar die ik niet mocht geloof ik?). Ze geeft me een diergeneeskundig boek, waar ik ter plekke in kijk, maar ik kom er niet uit en ze wil eigenlijk niet helpen met het redden van de ara. Ze lijkt mij te beschuldigen, maar ik snap niet waarom ze mij in mijn droom lijkt te testen ipv te helpen.
  Ik ga weer weg.

  Tussen door realiseer ik mij dat er dan ook insect of bacterie achtige wezentjes op mijn oude slaapkamer moeten zijn, maar alleen zichtbaar onder de microscoop. Deze eten? stof en dan veranderd de kleur van de stof in een soort grijzige tint. Ik heb ze zelf niet gezien, maar in mijn droom herinner ik me een documantaire van tv waarop ze op een t shirt van een jongen zitten. Met een schok besef ik dat die snachts ook op mij zullen zitten.

  Daarna ben ik thuis in een soort kooi achtig iets wat op mijn woonkamer lijkt in mijn ouderlijk huis. Met planten en stokken. Als ik echter daarna in mijn slaapkamer mijn ouderlijk huis terug kom is de papegaai zo goed als vergaan. Er ligt nog wat “rest materiaal”. De andere ara’s zijn nergens te bekennen. Op dit stuk realiseer ik me pas dat er bamboe groeit in mijn kamer en dat dat eigenlijk niet kan. En ik vraag mij af of de vlinders vannacht weer terug komen. Dan wordt ik wakker…

  Dawn (ter info, ik ben dierenarts, maar niet werkzaam in die branche)

  Like

 24. Hoi Marianne,
  Ik heb vannacht gedroomd dat ik in de auto zat en mijn oudste zus zat achter het stuur en het was pikdonker en ze reed zonder licht in belgie en ik probeerde de schijnwerper aan te zetten maar dat lukte niet ik was het steeds aan het proberen maar wist niet meer welke ik moest hebben. Ik zei ook ik wil ook best even een stukje rijden maar in het donker zie ik niks. Toen was ik ineens aan het eten ik kreeg gamba’s ik dacht wel oh dat eet ik nooit nou ja dan maar een keer wel en ze smaakte best lekker en toen ging iemand vertellen dat het best vervelend is om gamba’s klaar te maken want ze worden levend gekookt en gaan dan hard gillen en die ik aan het eten was waren extreem ik zei waarom zeg je dat nu ik ga ze niet meer opeten dat kan ik nu niet meer. En ineens zag ik voor me een pan met gamba’s waar er eentje uit probeerde te ontsnappen en die werd terug geduwd en dat vond ik zo wreed en ik stond ineens in de keuken van mijn zus en toen zag ik 2 kleurloze omhulsels liggen van een kreeft ze zagen er uit als doorzichtig plastic. Toen was ik opeens met haar in de slaapkamer van mijn moeder en daar viel een flesje om en zij liet het liggen dat irriteerde mij en ik pakte het en zei anders gaat het toch stinken.
  En toen pakte ik een soort stenen muis en daar zat een gaatje in en die liet ik leeg lopen uit het raam. Ik keek naar buiten en daar was een soort landelijk uitzicht maar met een soort braak liggend terrein met vooral een soort bouwgrond met enkele plastic pijpen.
  Toen was ik weer in mijn moeders slaapkamer en had een foto gekregen van haar met mijn broer en mij ik dacht ja zij denkt nu dat dit mijn ex is nou ja wat maakt het uit. ( de slaapkamer van mijn moeder daar slaap ik nu in mijn huidige leven echt ik weet niet of dat uitmaakt voor de uitleg) Dit was mijn droom. Ik droomde gister trouwens dat ik zelf autoreed in het donker en toen ontdekte ik dat en toen deed ik de lichten aan maar werd wakker.

  Like

 25. Hoi Marianne,

  Ik droomde vannacht dat ik zwanger was en bijna ging bevallen. Hier was ik in mijn droom niet blij mee. Ik was totaal niet voorbereid hierop, had helemaal geen kinderkamer, geen kraamspullen, niks. Ik voelde de woede heel sterk. Daarna lagen er allemaal sokken op een tafel, allemaal opgerolde paren sokken. Een kind pakte deze en gooide ze in het water, het leek alsof zij ze wilde wassen. Ik werd boos, want ze waren al gewassen. Ik was in een hele grote ruimte, het voelde als een grote loft of kasteel. Een beetje oud aanvoelend…
  Daarna liep ik in mijn geboortedorp achter een kledingzaak in de straat. Het was overdag. Ik voelde nog steeds de onmacht en woede van het feit dat ik zwanger was, want ik heb immers toch al twee dochters van 18 en 15. Nu moest ik weer opnieuw beginnen en dit wilde ik eigenlijk helemaal niet.
  Wat kan dit betekenen?

  Mvg,
  Wilma

  Like

 26. Dag Marianne,

  Hier ben ik weer eens…omdat ik zo’n heldere en duidelijke droom had!

  Ik bevond me in een kamer. Kon mezelf niet voelen vanuit lichaam maar was duidelijk aanwezig. De kamer was schemer-donker en zou griezelig kunnen aandoen maar dat was het niet voor me. Ik voelde me eerder nieuwsgierig en bestuderend. Alles wat ik zag speelde zich rechts tot middellijn rechts van me af (die kant van de kamer). Rechts bevonden zich twee ramen die gesloten waren en waar zware gordijnen overhingen. Er priemde maar een mini-beetje licht naar binnen. Het voelde alsof achter me een groot bed stond maar dat kon ik niet zien, ik bevond me ervoor/boven.
  Alle items die ik kon zien deden zwaar aan: waren van zwaar hout of donker metaal vervaardigd en waren bestoft.
  Er was een houten gesculpteerd beeldje van een roofvogel zittend op een paal (type havik/…). Het leek een beetje onhandig met de hand gesculpteerd.
  Wat in het oog sprong was in de hoek rechts voor me: een groot ridderharnas (zonder speer), ervoor stond iets wat ik na even zoeken herkende als de loop van een kanon: opening naar boven gericht.
  Alle items waren opgesteld als items in een tentoonstellingsruimte.
  De opening van het kanon bedacht ik me: ‘waarom daar geen bloemen in plaatsen dat brengt wat kleur in deze kamer en maakt het minder zwaar’.

  Toen werd ik wakker…
  Daar herinner ik me nog van dat ik de neiging had om de gordijnen open te trekken en de ramen open te zetten maar dat is dus van vlak ná de droom…

  Alvast dank om hier even naar te kijken
  en warme fijne groet!
  Myriam

  Like

 27. Hallo,
  Ik heb een opvang voor oude honden en moet daarom vaak afscheid nemen van ons geliefde dieren. Dat doet verdriet, maar heb er ook vrede mee omdat ze na een asielleven toch nog hebben mogen genieten.
  Vaak krijg ik een mooie afscheidsdroom, maar van ons oude hondje die twee weken geleden is ingeslapen door een tumor in zijn poot met uitzaaiingen kreeg ik twee nachten geleden en zeer beklemmende nachtmerrie. In zijn leven was hij een erg wijze lieve hond die altijd voor de andere hondjes wilde zorgen. Ik kan er zelf wel wat uit opmaken, maar niet alles. Ik hoop je me kunthelpen met wat meer antwoorden en inzicht. Dank je wel!

  Ik zag Milan erg hinkend met zijn zere poot lopen tussen de andere hondjes in een heel lichte ruimte. Het was heel normaal voor me, dacht er niet bij na. Iemand zei tegen mij he dat is Milan. Ik zei ik dacht dat Milan was overleden. Nee hoor Cisca(dierenarts) heeft hem nog langer tijd gegeven en hij moet nog ingeslapen worden. En ik zei bij me zelf he hoe kan ik dat nu niet gemerkt hebben dat hij er gewoon nog is en voelde me schuldig. Daarna zag ik hem in een donkere ruimte een soort grot. Ik stond er onzichtbaar bij. Milan was timide en een soort verdoofd, liet alles lijdzaam over zich heen komen, hij zou soort opgeofferd worden in een grote zwarte pot of een soort zwart gat en er waren alerlei soort verspieders met gele ogen in de duisternis rondom ons die geen lichte energie hadden. Ik stond erbij en keek ernaar. Uit die grote pot kwam een heel groot licht van zijn beschermengel in de vorm van een hertengewei die zei rennen, weg. Milan kon langzaam wegkomen als in een soort verdoofde trance.
  Ik zag hem weer in de lichte ruimte. Hij hing aan een touw aan een plafond wat om zijn nek zat met zijn pootjes net boven de vloer te bungelen met zijn kopje hangend naar beneden. Hij hing daar lijdzaam, verdoofd met zijn oogjes dicht, maar er was nog wel leven in hem als ik hem aanraakte. Ik pakte een soort voetenbankje met zacht kussentje voor hem en zette dat onder hem. Met de lengte van het touw kon hij precies liggen met het touw nog om zijn nek en hij sliep verder. Op het moment dat ik hem aan dat touw zag hangen besefte ik dat ik dit beeld vaker had gezien.

  Like

 28. Hey Marianne,

  Ik droomde dat wij een chinees hadden waarvan ik niet wist dat we hem hadden. De patat was het lekkerste op de kaart. Op een gegeven moment vroeg ik mijn zus of het mcFlurry apparaat ook klein beetje gaf en dat kon. De chinees was heel lelijk ingericht en chaotisch.

  Groetjes Neeltje

  Like

 29. Hoi Marianne,

  Ik heb weer 2 hele heldere dromen gehad.

  Eerste droom:

  Ik droomde dat een goede vriend waar ik al een tijdje niet zo’n goede band meer mee had dat hij plotseling overleden was.
  Ik was erg verdrietig omdat ik het jammer vond dat we zo weinig contact hadden de laatste tijd en ik baalde dat ik hem niet gezegd heb wat hij voor mij betekent had in mijn leven.
  Daarna droomde ik dat ik ineens heel intiem was met een vrouw die ik ken maar die eigenlijk meer als een zus was voor mij. Het voelde vreemd om met haar intiem te zijn.

  Tweede droom:

  Ik droomde dat ik naar de badkamer liep om naar de wc te gaan en toen ik de deur opendeed was ik ineens in een totaal andere badkamer die ik niet herkende.

  Toen ik uit de badkamer kwam zag ik een hele lange hal en bleek dat ik in een bedrijf was.

  Ik liep langs een kantoortje met een balie en kwam daar mensen tegen. Ik vroeg wat voor bedrijf het was.

  De mevrouw zei dat het een autobedrijf was.
  Ik liep verder de hal door en kwam in een magazijn en daarna in een werkplaats.

  Daar kwam ik een oude man tegen met lang grijs haar waarvan het bedrijf was. Ik zag de bedrijfsnaam “Pekadeka” aan de muur hangen.

  Achter was er nog een hele grote buitenplaats waar allemaal bussen stonden. Het bedrijf bleek ontzettend groot te zijn met een enorme oppervlakte aan materialen en staalcontstructies. Er lagen zelfs nog scheepswrakken.

  Toen ik dat allemaal gezien had liep ik naar buiten naar de parkeerplaats en toen was de droom afgelopen.

  Alles was kraakhelder en gedetailleerd

  Like

 30. Goedemorgen,

  Ik werd vanmorgen wakker na zo’n bijzondere droom voor mij. Ik ben gaan surfen en kwam op deze site. Ik hoop hier een antwoord te vinden. Ik droomde dat ik op een plek was met een hele.lange muur er waren heel veel mensen, ik had geen lichaam alleen een bewustzijn. Opeens kwan er een hogere ik een goddelijk iets vrij en die nam 1 van de lichamen over van de mensen die bij de muur liepen. Het lichaam en “ik” begonnen te zweven boven iedereen uit en schreeuwde heel hart; vreemde mensen, peace, hallo mijn familie en ik en het hogere goddelijke voelde zo blij.. Ik schaterde. Ik zag alle soorten mensen, zwervers liggen iedereen keek omhoog en ik schreeuwde het uit. Het was overdag dus kon iedereen goed zien en toen werd ik wakker.

  Misschien een raar verhaal maar zou toch graag antwoorden willen.

  Veel liefs..

  Like

 31. Hoi Marianne,
  Ik heb zojuist heel naar gedroomd.
  We sliepen in onze slaapkamer en ik werd wakker. Door de luxaflex zag ik een meisje via een Luik in het gras in een ondergrondse verstopplek gaan. Op een gegeven moment kregen ze in de gaten dat we hun gezien hadden en Ik zei dat ze moesten gaan, ze waren met heel veel, vrouwen, kinderen. Maar het regende opeens hard. Daarom zei ik dat ze morgen weg moesten zijn anders zou ik de politie bellen. Dat vonden ze goed. Ik voelde me angstig en bedreigd en sommigen probeerden binnen te komen. vervolgens hebben ze de aanhangwagen, iets (waarschijnlijk de motor) van de auto en de broek van mijn vriend gestolen. Ik voelde me heel angstig maar ook boos. Ik wilde al een paar keer de politie bellen maar mijn man wou dat niet, die was bang dat ze ons wat aan zouden doen.

  Daarvoor was ook nog een stuk droom waarbij ik bij een oud klasgenootje van de basisschool bij haar restaurant heel dringend iets moest maken. Ze rekende heel erg op mij. Maar toen ik daar aankwam bleek het iets te zijn voor een loodgieter en iets wat ik dus helemaal niet kon. Vervolgens kwam ik op de fiets aan de klets met een oud vriendin van mij,mijn zoontje zat bij mij achterop. Daarbij was het gevoel wel ok geloof ik. Dat deel van de droom is al wat weggezakt en overschaduwd door het andere stuk.

  Alvast bedankt
  Liefs Kim

  Like

 32. Hallo,
  Mijn vrouw is afgelopen zondag overleden.
  3 dagen later komt mijn broer bij me en vertelt dst hij over hssr heeft gedroomd in de nacht dat zij is gestorven. Zij had blonder haar, was bruiner en had gouden sterren op hasr schouders naar boven toe

  Wat kan dit betekenen?

  Like

 33. Beste Marianne,

  Ik hoop dat alles goed met je gaat… Sinds begin oktober zijn er immers geen antwoorden van jou op onze dromen meer…
  Dat maakt me bezorgd..

  Warme groet,
  Myriam

  Like

  1. Dag Marianne, Facebook doet het alweer een paar jaar zonder me, nadat vreemde zaken op vlak van privacy mijn vertrouwen in Facebook kelderde.

   Wil dit zeggen dat we geen droomanalyses meer kunnen vragen via deze weg? Dat zou ik jammer vinden…

   Alleszins nogmaals dank voor de eerdere analyses en het ga je goed!

   Fijne groet, Myriam

   Like

Reacties zijn gesloten.