Droomanalyse

Mensen die veel dromen gaan meestal op zoek naar droomverklaringen of symbolen.
Op internet zijn rijke en verschillende bronnen van informatie aanwezig die iedereen verschillend interpreteert.
Toch is dat enkel een onderdeeltje van de droom en wordt de droom niet in het geheel bekeken en geeft men zelf er een interpretatie aan vast.
Vergeten wordt dat eigen dromen meestal niet helder gezien worden, hoewel de dromer eigenlijk de beste analyst is met wat hulp van een droomuitlegger,
om zo verder te kunnen met de droom en de situatie uit het waakleven.

Op mijn blog onder Categorie ”Dromen” staan verschillende betekenissen van dromen, tesamen met droomsymbolen.

 

Droomwereld

Dromen analyseren   is een passie van me en daarmee talloze dromen geïnterpreteerd afgelopen jaren, met als resultaat dat vele dromers en droomsters tevreden zijn en weer terugkomen.
Als eerste schrijf je je droom zo uitgebreid mogelijk op, het beste doe je dit gelijk na het ontwaken.
 

Bij het opschrijven van de droom hanteer je een aantal zaken die je probeert te herinneren zoals:
* Wat was de lokatie waar ik me bevond (binnen / buiten)
* Welk tijdstip van de dag was het en was het licht of donker.
* Wat was de lokatie waar ik me bevond (binnen/buiten)
* Welk tijdstip van de dag was het, en was het licht of donker
* Als het een buiten droom betreft, wat was de weersgesteldheid
* Hoe voelde ik me gedurende de droom en welke emoties kwamen naar voren
* Welke personen waren in mijn droom aanwezig en hoe gedroegen ze zich
* Wat waren mijn handelingen gedurende de droom
* Welke voorwerpen vielen mij gedurende de droom op

Een zoveel mogelijk lopend verhaal die de droom uitvoerig beschrijft. Houd er hierbij rekening mee dat de droom in fragmenten herinnerd wordt, en niet altijd lineair, zodat het geheel soms enigszins door elkaar gehusseld is. Belangrijkste is dat de droom beschrijving een duidelijke afspiegeling is van datgene wat er gebeurde en welke emoties dat in je naar boven haalde. Alles gaat over jouw eigen innerlijk, behalve als jouw gevoel zegt dat het anders is.

De onderdelen van de droom interpreteer ik als volgt:

Personen – aspecten van onze persoonlijkheid
De personen die je ziet staan veelal los van dezelfde personen in de werkelijkheid, maar vertegenwoordigen een aspect van je eigen persoonlijkheid. Dus zie je iemand die boos is dan gaat het meestal over de boosheid in jezelf.

Gebouwen – toestanden van ons innerlijk
In onze dromen komen diverse gebouwen voor zoals: winkels, toiletten, kantoren, woningen, hotels, etc.. , deze gaan over ruimtes in je eigen innerlijk en de daarbij behorende toestand. Een rommelige kamer of een vies toilet wil zeggen dat er iets in je nog niet opgeruimd is.

Landschappen – natuur, bossen, bergen, water, lucht, zon, maan,  landen, wegen..

Dieren – emoties waaraan we onderhevig zijn en onze karakter eigenschappen. Leeuwen, katten, honden, ratten, etc… ze laten ons zien welke emoties en karakter eigenschappen een rol spelen in ons leven. De valse kat, laat ons zien hoe we zelf handelen vanuit angst, en daardoor gemeen doen naar de wereld om ons heen.
Daarnaast zijn er diverse objecten die we ons herinneren, hierbij kijk ik echter niet teveel naar de details, maar enkel naar de betekenis die het object in onze droom zelf heeft. Dus een droom waarin een vogel voorkomt, maar in onze droom heeft deze geen speciale betekenis, dan zal ik deze slechts in beperkte mate meenemen in de interpretatie.

**Kijk ook eens bij kracht en totem dieren, lees de boodschap bij het dier waarover je gedroomd hebt.
In de hele interpretatie speelt gevoel een belangrijke rol, dus het gevoel dat jij krijgt bij een bepaalde gebeurtenis.

Wie een vraag heeft of inzicht wilt in een droom of wilt delen, mag dat gerust op deze pagina vragen. Weet wel dat het door iedereen gelezen kan worden.

Dromen die TE persoonlijk zijn om openbaar gedeeld te worden, mogen verstuurd worden naar light-angel@live.nl. Alleen bestemd voor mijn LEDEN!

plaatje dromen

518 gedachtes over “Droomanalyse

 1. Ik droomde dat ik mijn foto’s aan het bekijken was. Opvallend was dat er op iedere foto een prachtige roofvogel stond, terwijl deze tijdens het maken van de foto’s er niet was.
  Daarna zie ik mezelf zitten in de auto op de passagiersstoel. Vlak voor het raam vloog die zelfde roofvogel als een soort van Tomtom voor me uit. Alsof hij de weg wilde wijzen of dat hij me ergens naar toe wilde brengen. Heb de eindbestemming niet mogen meemaken want werd wakker. Ben benieuwd.

  • Hey Marion,

   Je droom:
   Een foto vertelt je dat er een situatie, relatie uit het heden maar ook uit het verleden is die je aandacht nodig heeft. Je wilt ergens een scherper beeld van hebben, zodat je meer inzicht hebt, meer informatie, en het beter kunt beoordelen.

   De roofvogel zegt je dat het tijd wordt dat je de vleugels eens uitstrekt, en kijkt waar de wind je brengt. Ga je hart eens geloven, zet je ratio opzij om nieuwe kansen en inzichten te krijgen. Alles zit in je onbewuste opgeslagen, als je het maar wilt (in)zien.

   Neem het stuur van je leven in eigen handen om je pad en koers te bepalen. Stel je niet afhankelijk op van anderen die bepalen waar jij heen moet gaan of welk pad je moet kiezen. Kies je eigen pad van je onbewust die je de weg zal wijzen, volg deze koers die je zult brengen waar je heen moet.

   N.B: De roofvogel kan ook je Totemdier symboliseren. Je moet dan alleen weten welke roofvogel in je droom voorkwam. Een adelaar, een raaf of havik, enz….Dan weet je ook wat deze je te zeggen heeft,

   Het hele leven is een reis, pas aan het eind weten de eindbestemming 😉

   • Het foto kijken koppel ik aan mijn jaarlijkse controle voor borstkanker. Het zit er weer aan te komen dus zit zoals elk jaar weer er tegenop te hikken.

    De roofvogel was een buizerd.
    Deze zitten er in Limburg kei veel! Ik spot er elke keer weer ene als we onderweg zijn.
    Heb ook een enorme passie voor roofvogels en uilen.

    Kan mezelf vinden in de door jou gemaakte analyse.

    Dankjewel❣

    • Wat prachtig Marion dat je zelf het inzicht koppelt aan foto’s voor borstkanker. Zo weet je waar je onbewust mee zit 😉 Voor iedere vrouw is het een ramp, je gevoelige borsten in zo’n toasti apparaat. Sterkte ermee..

     Buizerd: Dood en wedergeboorte, nieuwe visie.Purificatie van lichaam, denken en geest, geduld, visie, efficiëntie, zelfvertrouwen, transformatie, hergeboorte, ontwaken.

     Buizerd: Sjamanisme:
     Buizerd zweeft geregeld mee op de thermiek. Om weer razendsnel naar de Aarde af te dalen. Vervolgens soms dan weer omhoog met de thermiek. Meestal zit hij in boomkruinen of op uitkijkposten met zijn fenomenale gezichtsvermogen op prooien te loeren. In deze zin is Buizerd als een Boodschapper tussen Hemel en Aarde, tussen Great Spirit en jou. Buizerd neemt je wensen en zorgen mee naar Great Spirit of neemt spirituele boodschappen mee terug. Buizerd stijgt naar grote hoogten maar blijft tegelijkertijd met beide benen op de grond. Buizerd vertoont echter ook een engelengeduld wanneer je hem vanaf een weidepaal op een prooi ziet wachten. Buizerd kan ook bedreigend zijn voor kleinere vogels uit de schaduwzijde, met name kauwen en kraaien. Deze vallen hem dan ook lastig of vallen hem aan. Buizerd is hier een vertegenwoordiger van het Licht waar schaduwdieren ontzag en tegelijkertijd angst voor hebben. Buizerd spreekt de waarheid en zwijgt als het ego met oude emoties de overhand wilt nemen. Buizerd zwijgt wanneer je kwaad bent en al zo vaak hetzelfde hebt gezegd. Zie zijn zwijgen als een oefening in het vertrouwen in jezelf en de ander. Buizerd zegt te blijven in je eigen Kracht en liefde. Tenslotte vertegenwoordigt Buizerd vasthoudendheid in positieve zin. Zijn klauwen blijven gesloten zolang hij iets vast heeft en deze kunnen pas ontspannen zodra hij een veilige en rustige plek gevonden heeft, zodra alle inzichten ingezien zijn, zodra hetgeen hij vast heeft getransformeerd is.

     Heel fijn dat je jezelf kan bevinden in de analyse. Met liefde gedaan voor jou ❤

  • ik heb 2dromen die ik echt heel erg goed kan omschrijven omdat het lijk of ik ze echt beleef…..ik droom al een poos over een ander huis….een hoekhuis….waar telkens de schutting weggehaald wordt,waardoor mijn hond wegloop(ik heb geen hond)en mijn partner (heb nu een moeizame en gecompliceerde relatie)wordt er heel boos over telkens…de andere droom is dat ik met mijn patner en kinderen op vakantie ga naar het buitenland…alleen zie ik mijn partner alleen maar van achteren en als ik hem roep draait hij zijn eigen niet om

   • Hallo Angelique

    Je eerste droom:
    Dromen over een ander huis betekent dat je niet lekker in jezelf zit en behoefte heb aan verandering. Ook aan nieuwe mogelijkheden in je levenswijze. Daarbuiten zijn er mensen die jouw privacy niet respecteren en onzichtbaar over jouw grenzen willen heen gaan. Waardoor jij je niet veilig en beschermd voelt.

    Meestal symboliseert een hond in dromen grote vrienden die je trouw zijn. In jouw droom ben je zelf de hond. Waarvoor of wat loop jij weg, jezejf, je leven of situatie?

    Ook je partner spiegelt jezelf, je bent boos op jezelf dat je wegloopt voor jezelf, je leven of relatie.

    Tweede droom:
    Je heb behoefte aan rust en ontspanning, een verlangen om te ontsnappen aan je verantwoordelijkheden je hoog zitten en je echt toe bent aan een rustmoment in je leven. Je moet drastische wijzigingen in je leven aanbrengen.

    Wanneer je aandacht aan je partner vraagt, keert hij zijn rug naar je toe en doet alsof hij Oost-Indisch doof is terwijl hij je wel degelijk hoort.

    • ja dit klopt wel…ik ben regelmatig boos op mezelf omdat ik zo door me partner over me heen laat lopen..hij gaat telkens over mijn grenzen heen…ik weet dat hij van me houd maar op de 1 of andere manier kan hij zich niet binden zo als ik dat wil..ook is er door mensen aan zijn kant jaloezie….over dat niet veilig voelen klopt ook wel omdat er hier in huis teveel rare dingen gebeuren waardoor ik weet dat ik op korte termijn zal verhuizen…..dat oost- indisch doof is hij altijd,ook in het gewone leven……..soms denk ik ik stop ermee en verbreek ook het contact maar dan staat hij weer voor de deur en dan weet ik het niet meer………normaal ben ik een heel zeker en weet ook precies wat ik wil, maar nu ff niet en heb meestal ook de kracht niet om ermee te stoppen
     dank je wel voor de analyse…….weer iets om over na te denken
     angelique xx

     • Bedankt voor je reactie Angelique.

      Heel fijn dat je jezelf in de droomanalyse kan bevinden. Dat is heel belangrijk zodat je inzichten krijgt.

      Mooi dat je je eigen boosheid ook herkent. Meestal zijn de mensen uit onze omgeving ook onze spiegel.

      Grenzen stellen lijkt heel moeilijk, maar is eigenlijk zo makkelijk. Eenmaal de eerste stap gezet, volgen er meerdere. Zelf ook moeten leren om grenzen te trekken en hoe meer je het doet, des te makkelijker het gaat.

      Wanneer je diep innerlijk voelt dat je partner wel van je houdt, vandaar dan twijfels? Niet alles kan gaan zoals wij het zelf willen. Van beide kanten wat toenadering en begrip voor elkaar, zal de situatie heel wat verbeteren.

      Meestal kijken we alleen naar de ander zonder naar onszelf te kijken terwijl we zelf ook een rol spelen in het grote geheel 😉

      Jaloezie is vervelend voor je schoonfamilie, maar hun probleem, maak het niet de jouwe.

      Misschien eens een deskundige je huis laten taxeren op ongewenste energieën?

      Je partner mag Oost-Indisch doof zijn om jou niet te hoeven horen. Kan hij hierin ook jezelf niet spiegelen? ben je zelf ook niet Oost-Indisch doof wat jezelf betreft? luister je wel naar jezelf 😉

      Met liefde je droom geanalyseerd

      Marianne xx

      • ik snap het ook niet..sta bekend als iemand die haar grenzen aangeeft en daar ook naar handelt maar ik denk dat je gelijkt hebt en dat ik ook oost indisch doof ben wat hem aangaat
       ik ga er aan werken
       dank je wel
       gr angelique xx

 2. Ik droom de laatste tijd regelmatig over mijn ogen. Ik krijg ze dan niet open. Wanneer dat uiteindelijk toch lukt, zie ik alles wazig en moet ik ze snel weer sluiten. Nu droomde dat ik mijn vriend, die dirigent is, af moest zetten voor zijn repetitieweekend. Ik besloot nog even te blijven luisteren naar dat orkest en viel meteen in slaap tijdens het luisteren. Toen kreeg ik mijn ogen niet open. Ik hoorde mensen om me heen rond lopen en hoorde het orkest spelen, maar ik kreeg mijn ogen niet open en was heel slaperig. Ik schaamde me en voelde me er niet lekker bij. Het orkest ken ik namelijk, ik
  speel er zelf ook in. Wat me ook nog opviel is dat de ruimte erg groot was, een grote lege hal. Er liep een vrouw rond die oker gele poeder op de grond gooide. Zij was bezig met de aankleding vd zaal. Wat betekent deze droom en dan vooral dat ik mijn ogen bijna niet open krijg? Groetjes Winie

  • Goedemiddag Winie 🙂

   Je droom:
   Wanneer je, je ogen niet kunt openen duidt dit op het weigeren of accepteren van iets uit het verleden of iets wat op je pad komt. Een andere uitleg kan zijn dat je je problemen niet onder ogen wilt komen en er weg van wilt lopen.

   Je bent verward of in de war en behoefte om dingen helder en duidelijk in te zien.
   Je vriend is een herkenbaar persoon die ook jezelf spiegelt en je deze boodschap meegeeft: Je bent je bewust van je emoties, het uiten van creativiteit, gevoel, en het bewust tot rust komen, stress achter je laten door orde te scheppen, maar ook onder controle houden van alles wat er in je leven gebeurt.

   Je ervaart sterke emoties die geuit moeten worden. Blijf niet slapen, maar wordt wakker zodat je je leven bewust wordt.

   Wordt ook bewust dat je moe bent, lusteloos en je geen uitweg weet in de situatie. Daardoor probeert de ziel je duidelijk te maken dat je alles eens rustig moet bekijken.

   Wanneer je droomt over de ruimte, dan staat dit voor je creativiteit. De vrouw is een aspect van jezelf die zegt….Schep ruimte in jezelf en om je heen. Want je voel je verpletterd door iets wat iemand gedaan of gezegd heeft. Er breekt nu een tijd van geluk en goede energie aan.

   Warme groet
   Marianne

 3. ben al aan het mediteren en dat maakt ook veel los……vanmorgen werd ik huilend wakker maar geen idee wat ik gedroomd heb maar komt zeker goed xx

  • Wow wat goed van je, super 👍 Klopt, meditatie maakt veel los. Huilen in je slaap is je emoties verwerken wat moeilijker gaat overdag. Alles komt goed zoals het komen mag. Veel succes en denk aan jezelf 😉 xx

 4. Al een paar keer een bizarre droom gehad maar ik ben dan ook heel erg bang…..ik ben met mijn moeder op de camping….maar dan op een open lucht camping…terwijl mijn moeder gaat plassen komen er bij mij 3mannen in bed…..r iep mijn moeder maar had geen stem meer….mensen naast mij deden niets…ik kon loskomen maar kon mama niet vinden toen ik ze eenmaal gevonden had heb ik huilend het verhaal vertelt maar omdat we mensen op visite kregen moest ik maar even niets zeggen….daarna heeft ze mijn vriend gebeld en die isbij me gebleven….terwijl ik toenbrustig wilde gaan slapen zag ik allerlei kleuren flitsen(leek op een discobol waar je te lang in kijkt (.toen werd ik wakker…mijn zoon zegt dat hij nog bij me is geweest want ik was allemaal aan het gillen dat ze moesten stoppen…..iemand een verklaring voor deze droom….. Was echt heel bang en het leek heel echt

  • Welkom Angelique op mijn blog

   Je droom:
   Je heb behoefte aan ontspanning, vertoeven in de natuur. Neem eens een vakantie om tot jezelf te komen. Tevens is er behoefte om ergens bij te horen, maar toch je zelfstandigheid wilt bewaren en te gaan waar je zelf heen wilt.

   Je moeder kan jezelf spiegelen, een behoefte aan het verzorgende, aan liefde, aan geborgen gevoelens van je moeder maar ook van je eigen persoonlijkheid. Ook is er behoefte om je gedragen lasten te ontlasten.

   Er zijn 3 mannelijke personen in je leven die ongewenst je intieme leven willen binnen dringen en een diepe impact op je hebben gemaakt. Je wilt van deze herinnering of gedachten graag wilt los komen en zoekt onbewust hulp hiervoor. alleen niemand hoort je roep en behoefte. Toch als je naar een luisterend en begrijpend oor gaat waar je je verhaal kwijt kunt, zullen de emoties ook los gaan komen. Maar je zwijgt nog steeds in alle talen omdat er steeds mensen langs komen aan wie je het niet wilt vertellen.

   Je vriend zal er altijd voor je zijn indien je hem nodig heb. Toch spiegelt hij ook jezelf. Geef aandacht liefde en steun aan jezelf. Heb begrip voor jezelf en je situatie.

   De kleuren geven aan om het leven kleurrijker te bekijken, maar ook dat je er aan toe bent om de realiteit onder ogen te zien en te accepteren.

   N.B: Zoek hulp voor je problemen, ga eens praten met iemand die je verder kan helpen.

   Warme groet
   Marianne

   • wowwww dit hakt er wel ff in…….maar als ik het zo hard op lees heb je wel gelijk…..ik dacht dat ik alles op de rit had maar door mijn dromen wordt ik wel ff op mijn plaats gezet…….dat ik hier met niemand over praat klopt wel..wel met mijn moeder want die ken mijn vriend heel erg goed…..ik dacht werkelijk dat ik mijn problemen achter me had gelaten maar niet dus…..degene waar ik eens met moet gaan praten is ten eerste mijn vriend
    dank je wel wederom voor deze uitleg
    Angelique xx

    • Confrontatie kan hard zijn naar gelang het binnenkomt. Het is eigenlijk niet hard dan wel een boodschap die je lang verborgen heb gehouden. Dromen zijn niet voor niets boodschappers van je onbewuste, onverwerkte emoties en trauma’s worden weergeven in dromen waar je in waaktoestand niet (meer) bij stil staat.

     Met je moeder praten is heel fijn, alleen biedt dat geen oplossing of verwerking voor je problemen. Al eens aan hypno therapie gedacht? Zelf hier veel veel goede ervaringen mee. Is geen hypnose, wel wordt er gewerkt met je onbewuste waar alles opgeslagen zit.

     Met liefde voor je gedaan Angelique xx

     • ja aan hypnotherapie heb ik wel gedacht maar dat kan ik niet betalen…vakantie zit er dit jaar ook niet in
      ik ga eens ff kijken wat ik er wel aan zou kunnen doen…zou een emdr misschien iets zijn??
      gr Angelique

      • Hypnotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoedt mits een een pakket heb waar alternatieve geneeswijzen ook in voorkomt. Je hoeft alleen de sessie vooruit te betalen en je krijgt het terug vergoedt.

       Kijk maar meisje wat je doet met mijn tip, niets moet en alles mag 😉

       Warme groet
       Marianne

 5. Lieve Marianne,
  er waren veel veertjes mooie zachte kleuren rood en groen.
  Ik neem ze in mijn handen het voelde heerlijk zacht, een stem zei: het is goed.
  En het voelde voor mij goed.

  liefs Marjon

  • Lieve Marjon

   Je droom:
   Veertjes zijn een symbool van boodschapen die je aangereikt worden.

   De rode veertjes staan voor vitaliteit, stabiliteit, kracht, levenskracht, passie en moed.

   De groene veertjes staan voor Overvloed en financiën, kansen, gezondheid, liefde.

   N.B: Financiën mag je ook zien als geestelijk overvloed en overvloed alles wat je aangereikt van het Universum.

   Er is ook een situatie in je leven waar je zenuwachtig voor bent. Deze zal beter voor je uitvallen dan je zou verwachten.

   Liefs ❤
   Marianne

   • Lieve Marianne,
    dank je voor de duidelijke boodschap.
    Situatie waar ik zenuwachtig voor ben is de opleiding van school.
    Het gaat goed en doe het heel graag, als er een toets is ben ik heel erg nerveus.
    Ik neem dan ook rescuedruppels in als we een toets hebben.
    Het blijft spannend.
    Fijn weekend vol liefde..licht..kracht.

    Veel liefs Marjon

    • Lieve Marjon,
     Met liefde gedaan voor jou. fijn dat de boodschap duidelijk was. Heel begrijpelijk dat je zenuwachtig bent voor de opleiding. Maak je zorgen, je komt er wel!

     Heel goed van je om Rescue druppels in te nemen, een steuntje in de rug 😉

     Heel veel succes met je opleiding.

     Fijn weekend

     Veel liefs
     Marianne

 6. Had vannacht een rare droom. Zat rechtop in bed naast mijn ex-man (hij lag neer met zijn rug naar mij en sliep). Aan mijn voeteneinde stond een vrouw, ze had een glimlach op het gelaat. Ik had een penseel en schilderde een groen kruis op haar rechterwang. ze liep vervolgens naar de zijde van mijn ex en gaf hem een zoen op zijn wang. Op het moment dat ze bij hem stond was ze maar een schim meer, een doorzichtig persoon met duidelijk het groene kruis op de wang. nadat ze hem gekust had lachte ze naar mij en liep terug naar mijn voeteneinde, waar ze opnieuw een warme glimlach gaf. Toen was er een hard geluid (leek uit mijn kamer te komen) en werd ik wakker. Had helemaal geen angst, was best een liefdevol gebeuren. Ben wel benieuwd wat dit kan betekenen.

  Met vriendelijke groeten
  Ann

  • Goedemiddag Ann 🙂

   Je droom:
   Je zit nog met bepaalde gevoelens uit de relatie met je ex man. Je man hield zich slapende wanneer jij je spirituele gevoelens wilde delen, net zoals je verlangens en intimiteit. Hij keerde zelfs zijn rug naar je toe om geen aandacht te hoeven geven.

   De vrouw is je hogere zelf of je verborgen spirituele innerlijke Zelf. Eigenlijk ben je op zoek naar iemand die je gelukkig kan maken en dat ben je zelf. Je bent een vriendelijk en bescheiden persoon, probeer eens in jezelf en je spiritualiteit te geloven en lief te hebben. Gebruik je wensen en creatieve ideeën die wel eens werkelijkheid kunnen worden.

   Zie je ex eens door de ogen van je hogere Zelf. Verzoen je met je ex in de vorm van vriendschap zodat je gelukkiger met jezelf wordt. Zodat er sprake kan zijn van positieve samenwerking, maar ook de wens om te communiceren en je gevoelens, emoties en problemen te uiten naar je ex toe.

   Warme groet
   Marianne

 7. Goedemorgen,

  Lange tijd geleden.
  Net wakker van een droom. Ik ging verstoppertje spelen met mijn gastkindjes (gastouder) en paar van hun vriendjes en vriendinnetjes.
  Uiteindelijk was mijn broertje hem.
  De droom speelde zich af in een gigantische villa. Ik rende snel de eerste verdieping op en had duidelijk plezier erin. Maar op de eerste verdieping keek ik rond; waauw dit was ons nieuwe huis!!! Mijn broertjes hadden niet normaal grote kamers..we hadden een badkamer. Ik werd gek! Gek van enthousiasme…wow een bad!! Ik had al helemaal ideeen hoe het naar onze zin te maken (kaarsjes etc). Maar zei wel dat we de lampjes over dag uit moesten doen, want dat kost geld. Vond mijn moeder een goed idee.
  Toen waren er weer twee trappen die nog verder omhoog gingen. Mijn kamer was er ook, nog niet door mij ingedeeld,maar door mijn ouders. En ook zo groot!
  Toen liep ik naar buiten.

  Waaauw zoveel ruimte. Het was geweldig, warme sfeer, schemerige lucht en zwembaden!!! En zo’n koud bad waar je in kan springen.
  Mijn ouders praatten met elkaar en ik vroeg of t ging lukken (?).
  Ja de huur konden ze misschien nog niet helemaal betalen of was duurder dan ze dachten. Toen maakte ik de opmerking; maar je kan toch huurtoeslag aanvragen?

  Het bleek wel goed te zitten. We mochten in dit huis zitten via bekenden/vrienden. In real life heeft mijn vraagouder dit…

  Zelf woon ik al op mezelf in den haag (echte leven).

  Ik zat in ene in een chillhoek (zo mooi ook!) met 1 van de gastouderbureau eigenaren. Ze vroeg of ik hier fulltime ging wonen. Want dan moest dit huis weer gecheckt worden..

  (Bij de vraagouder moet het huis gecontroleerd worden volgens een risico-analyse)..maar nooit je eigen huis;).

  Ik zei dat t niet hoefde, want ik zou alleen in het weekend hier komen wonen.

  Toen moest ik huilen,omdat ik zo dankbaar was dat dit op ons pad kwam! (We zaten vroeger redelijk krap bij kas, al hadden we wel gewoon een dak boven ons hoofd etc).

  Maar het voelde allemaal heel warm, ik was enthousiast en intens blij.

  • Hallo Mo

   Ik ben met je droom bezig, alleen moet ik weten of dit stuk bij je droom of real life hoort..

   Zelf woon ik al op mezelf in den haag (echte leven).
   Ik zat in ene in een chillhoek (zo mooi ook!) met 1 van de gastouderbureau eigenaren. Ze vroeg of ik hier fulltime ging wonen. Want dan moest dit huis weer gecheckt worden..
   (Bij de vraagouder moet het huis gecontroleerd worden volgens een risico-analyse)..maar nooit je eigen huis;).
   Ik zei dat t niet hoefde, want ik zou alleen in het weekend hier komen wonen.
   Toen moest ik huilen,omdat ik zo dankbaar was dat dit op ons pad kwam! (We zaten vroeger redelijk krap bij kas, al hadden we wel gewoon een dak boven ons hoofd etc).
   Maar het voelde allemaal heel warm, ik was enthousiast en intens blij.

 8. Hay,

  Buiten mijn droom woon ik in Den Haag. In mijn droom woon ik in Utrecht,maar ik zie dat ik dat vergeten ben toe te voegen.

  Verder was alles mijn droom. Dus het huis waar ik was, zou moeten worden nagekeken door het gastouder ureau als ik er fulltime zou gaan wonen. Maar in droom licht ik toe dat ik er alleen de weekenden woon.

  In real life, hoeft helemaal je eigen huis niet gecontroleerd te worden, want je werkt daar niet;) dus dat stuk in mijn droom vond ik ook erg apart.

  Ik ben benieuwd:)! Leuk dat je al aan de slag bent gegaan!

  • Bedankt Mo voor je reactie en aanvulling die net de kleine puzzel compleet maakten.

   Je droom:
   Je draagt een geheim met je mee of je houdt informatie achter voor je familie of vrienden. Dat kan komen door je sterke behoefte aan zekerheid en bescherming. Beter is om de geheimen of informatie te delen voordat mensen er zelf achter komen.

   Een huis symboliseert jezelf, je geest, ziel en lichaam. Er is een grote behoefte om meer ruimte en vrijheid in jezelf , meer plezier in het leven zodat je kinderlijk spontaan kan zijn. Je kan tegenover de buitenwereld het leven mooier vertellen dan dat de werkelijkheid is. Misschien had je als kind grote fantasieën over een groot huis of villa omdat je in eenvoud en bescheidenheid leefde. Misschien had je ook behoefte aan verandering van omgeving..

   Er is een grote behoefte om verantwoordelijk te zijn voor anderen, zeker voor kinderen. Je vergeet alleen je eigen innerlijk kind.

   Je staat graag klaar voor andere mensen, maar je onderwaardeer jezelf, je laat over je heen lopen door andere mensen. Je stelt jezelf te gedienstig op naar anderen toe. Je hebt van niemand toestemming nodig wanneer en hoelang je voor andere of kinderen wilt zorgen net zomin dat je gecontroleerd hoeft te worden, dat bepaal je zelf allemaal. (Het huis in real life is wel belangrijk hiervoor, maar het huis in je droom ben je zelf)

   Ga eens naar je geestelijke wereld waar je helemaal enthousiast kan zijn van wat je allemaal ziet voor je geesteoog. Net zoals je daar jezelf kan zuiveren en reinigen van alle emoties en blokkades die je mee draagt zodat er zoveel ruimte vrij komt in jezelf.

   Ook is er behoefte aan bescherming, spiritualiteit en begeleiding, dat kost niets en geen energie. Neem stappen omhoog, zelfreflectie, spiegelingen van de levenstrede.

   Je laat je leven nog te veel bepalen door je ouders, ze delen je leven en persoonlijkheid in.
   Je bent teveel afhankelijk van hen, ook financieel.

   Je verlangt naar een gezond emotioneel leven met warmte, waag eens een sprong om het te bereiken. Wanneer je hard aan jezelf gaat werken, zal alles goed komen.

 9. Net gedroomd.

  Ik was bezig met een caravan uitzoeken op een hoekje (oriënteren). Had keuze tussen 2 caravans. was een Mooie vakantie bestemming op een camping, ook kon ik eten zonder te betalen bij 1 caravan. (Er waren ook 2 gasten die aan het eten waren zonder te betalen en werden gerespecteerd door hun mooie verhalen en inzichten over het eten) Het zonnetje scheen het was warm.

  Er was niemand thuis om een caravan aan te schaffen. Wel liep er iemand bij me die me specifiek wees op de caravan waar het eten was, en vertelde me hoe geweldig dat het helemaal was wat ik zocht. Toen moest ik naar de wc en zag een hele grote witte dikke spin, ik pakte Zijn draad om hem weg te zetten, maar toen kroop hij omhoog naar me toe en werd wakker.

  • Hoi Nick

   Je droom:
   Het leven heeft meerdere keuzes waar je uit mag kiezen

   1.Je hebt een verlangen naar ontspanning en een welverdiende vakantie en rust, eenvoud en samenwerking tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een andere uitleg is dat je meer contact met de natuur wilt of kiest voor een simpeler, eenvoudiger en ongedwongen leven.

   2.Je basisbehoefte is waardevol genoeg voor dit moment in je leven. Je moet tevreden zijn met wat je krijgt in je leven, je gaat langzaam maar zeker vooruit.

   Je kiest voor een complete verandering van je omstandigheden. Heb vertrouwen: deze droom geeft aan dat je flexibel genoeg bent om deze veranderingen het hoofd te bieden. Dan veranderen nieuwe mogelijkheden je levenswijze.

   Bij de eerste keuze is er gratis geestelijk voedsel die je tot je mag nemen. Laat je alleen niet verleiden tot mooie verhalen van anderen die beloond worden. Niet iedere inzicht is waardevol, blijf hierbij bij jezelf. Ook is er niet altijd iemand ‘’thuis’’ om je te helpen of een inzicht te verschaffen.

   De zon is een krachtig droomsymbool, hij staat voor je innerlijke rust, verlichting, geluk en kalmte. Een andere uitleg is het ervaren van de juiste mogelijkheden en inzicht in je leven. De zon is ook de stralende energie, kracht en innerlijke overwinning op je problemen en obstakels.

   Je innerlijke gids wijst je het pad en welke keuze je moet gaan maken. Luister naar je innerlijke gids en stem. Deze weet precies wat goed voor je is.
   Er is ook behoefte om bepaalde emoties, uitingen, meningen en gevoelens los te laten en te laten gaan uit je leven. Het is tijd voor rust, een privé moment en het ervaren van bezinning.

   De spin is een projectie op jezelf, weef je eigen levensweb en klim omhoog naar je ware Zelf toe om jezelf zuiver te voelen.

 10. Goedemorgen!

  Wat een interessante uitleg en herken het ook zeker. Ben alleen niet financieel afhankelijk van mijn ouders en juist daarin altijd zelfstandig geweest. Maar misschien qua gunfactor om mezelf ook leuke dingen te gunnen en daarvoor geld te willen uitgeven.

  Verder kan ik hier aardig mee aan de slag! Heel erg bedankt!

  Liefs,

  Mo

  • Goedenavond Mo

   Bedankt voor je reactie. Heel fijn dat het interessant is en herkenning.

   Financieel is geld, geld betekent in de droomwereld geestelijk voeding. Het kan zijn dat je je ouders nodig heb hierin om je goed te voelen.

   Heel goed dat je ermee aan de slag gaat voor jezelf, heel belangrijk.

   Met liefde graag gedaan voor jou..

   Liefs
   Marianne

 11. Dag Marianne,
  ik deel graag een droom met je die ik al een tijdje geleden heb gehad. Maar hij blijft wel door m’n hoofd spoken ( in de positieve zin, ik hield er een heel warm gelukkig gevoel aan over achteraf)

  Ik bevind mij buiten in een open ruimte. Zover als ik kan kijken, zie ik rondom mij groene, bolle heuvels. Het gras is fris groen. De zon staat vanboven aan de hemel en schijnt hard. Er hangt geen enkel wolkje in de lucht. Op elke heuvel top staat er een stenen toren. De torens zijn verbonden met lange hang bruggen uit hout van ongeveer een kilometer lang. Ze hang slechts een 2 tal meter boven de grond en volgen mee te golf beweging van de heuvelruggen. Ik kijk en voel me super vredig.

  warme groet,
  Marthe

  • Goedenavond Marthe 🙂

   Je droom:
   In de tijd van je dromen, had je behoefte aan vrijheid, sereenheid, herstel en vernieuwing.
   Het kan ook zijn dat je je gevoelens en intuïtie wilt ervaren en uiten. Verlangen naar ruimte in jezelf terwijl je zo creatief bent.

   Je wilt(de) jezelf goed voelen en gelukkig zijn. Ontspanning, rust en overeenkomst vind tussen je mannelijk en vrouwelijke energie, balans, alles open benaderd en dat je het gevoel hebt dat letterlijk de zon schijnt in je leven.

   Er is daarna een tijd geweest dat je een goede en misschien vreugdevolle periode tegenmoet bent gegaan of nog komt Er komen nieuwe kansen, ontwikkelingen en mogelijkheden jouw kant op.

   Wees meer betrokken bij de dingen om je heen. Misschien koester je hoge verwachtingen of de wens hebt om hogerop te willen in het leven. Een andere uitleg is dat de toren staat voor tegenwerking, moeilijkheden en tegenslag die je staan te wachten of inmiddels al heb gehad. Nog een andere uitleg is eenzaamheid, opgeslotenheid, grenzen en beperking ervaren.

   Een brug staat vaak voor reizen en overgang, soms kun je je laten hangen in situaties en ervaar je een conflict in emoties. Blijf er niet in hangen

   Warme groet
   Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s