Droomanalyse

Mensen die veel dromen gaan meestal op zoek naar droomverklaringen of symbolen.
Op internet zijn rijke en verschillende bronnen van informatie aanwezig die iedereen verschillend interpreteert.
Toch is dat enkel een onderdeeltje van de droom en wordt de droom niet in het geheel bekeken en geeft men zelf er een interpretatie aan vast.
Vergeten wordt dat eigen dromen meestal niet helder gezien worden, hoewel de dromer eigenlijk de beste analyst is met wat hulp van een droomuitlegger,
om zo verder te kunnen met de droom en de situatie uit het waakleven.

Op mijn blog onder Categorie ”Dromen” staan verschillende betekenissen van dromen, tesamen met droomsymbolen.

 

Droomwereld

Dromen analyseren   is een passie van me en daarmee talloze dromen geïnterpreteerd afgelopen jaren, met als resultaat dat vele dromers en droomsters tevreden zijn en weer terugkomen.
Als eerste schrijf je je droom zo uitgebreid mogelijk op, het beste doe je dit gelijk na het ontwaken.
 

Bij het opschrijven van de droom hanteer je een aantal zaken die je probeert te herinneren zoals:
* Wat was de lokatie waar ik me bevond (binnen / buiten)
* Welk tijdstip van de dag was het en was het licht of donker.
* Wat was de lokatie waar ik me bevond (binnen/buiten)
* Welk tijdstip van de dag was het, en was het licht of donker
* Als het een buiten droom betreft, wat was de weersgesteldheid
* Hoe voelde ik me gedurende de droom en welke emoties kwamen naar voren
* Welke personen waren in mijn droom aanwezig en hoe gedroegen ze zich
* Wat waren mijn handelingen gedurende de droom
* Welke voorwerpen vielen mij gedurende de droom op

Een zoveel mogelijk lopend verhaal die de droom uitvoerig beschrijft. Houd er hierbij rekening mee dat de droom in fragmenten herinnerd wordt, en niet altijd lineair, zodat het geheel soms enigszins door elkaar gehusseld is. Belangrijkste is dat de droom beschrijving een duidelijke afspiegeling is van datgene wat er gebeurde en welke emoties dat in je naar boven haalde. Alles gaat over jouw eigen innerlijk, behalve als jouw gevoel zegt dat het anders is.

De onderdelen van de droom interpreteer ik als volgt:

Personen – aspecten van onze persoonlijkheid
De personen die je ziet staan veelal los van dezelfde personen in de werkelijkheid, maar vertegenwoordigen een aspect van je eigen persoonlijkheid. Dus zie je iemand die boos is dan gaat het meestal over de boosheid in jezelf.

Gebouwen – toestanden van ons innerlijk
In onze dromen komen diverse gebouwen voor zoals: winkels, toiletten, kantoren, woningen, hotels, etc.. , deze gaan over ruimtes in je eigen innerlijk en de daarbij behorende toestand. Een rommelige kamer of een vies toilet wil zeggen dat er iets in je nog niet opgeruimd is.

Landschappen – natuur, bossen, bergen, water, lucht, zon, maan,  landen, wegen..

Dieren – emoties waaraan we onderhevig zijn en onze karakter eigenschappen. Leeuwen, katten, honden, ratten, etc… ze laten ons zien welke emoties en karakter eigenschappen een rol spelen in ons leven. De valse kat, laat ons zien hoe we zelf handelen vanuit angst, en daardoor gemeen doen naar de wereld om ons heen.
Daarnaast zijn er diverse objecten die we ons herinneren, hierbij kijk ik echter niet teveel naar de details, maar enkel naar de betekenis die het object in onze droom zelf heeft. Dus een droom waarin een vogel voorkomt, maar in onze droom heeft deze geen speciale betekenis, dan zal ik deze slechts in beperkte mate meenemen in de interpretatie.

**Kijk ook eens bij kracht en totem dieren, lees de boodschap bij het dier waarover je gedroomd hebt.
In de hele interpretatie speelt gevoel een belangrijke rol, dus het gevoel dat jij krijgt bij een bepaalde gebeurtenis.

Wie een vraag heeft of inzicht wilt in een droom of wilt delen, mag dat gerust op deze pagina vragen. Weet wel dat het door iedereen gelezen kan worden.

Dromen die TE persoonlijk zijn om openbaar gedeeld te worden, mogen verstuurd worden naar light-angel@live.nl. Alleen bestemd voor mijn LEDEN!

plaatje dromen

Advertenties

656 gedachten over “Droomanalyse

 1. Dank je wel voor het reageren…

  Het is de spijker op z’n kop wat je zegt….alles klopt Helaas.
  Maar hoe vind je, je innerlijke kind.
  Ben er even stil van en dat gebeurt niet gauw.

  Gr Gerda

  1. Dank je wel Gerda voor je reactie.
   Het is je eigen droom die ik uitgelegd heb en dan klopt het inderdaad. Zeg niet helaas maar…bedankt droom voor de boodschap zodat ik er aan kan gaan werken 😉

   Een prachtige innerlijk kind meditatie zou je verder kunnen helpen. Een andere optie is hypnotherapie die echt geweldig is.

   Super dat je er stil van bent, dan weet je ook dat je er bij stil staat.

   Sterkte er mee

   Warme groet
   Marianne

 2. Beste Marianne

  Ik droomde vannacht dat ik met mijn 4-jarige zoontje buiten in de sneeuw zat, in het donker.
  Ik vertelde hem het verhaal van het meisje met de zwavelstokjes en stak hierbij ook 2 stokjes af. DAarna bleken ze op en werd het ijskoud en heel donker en voelde het alsof we helemaal alleen waren en nergens heen konden. Een angstig moment.

  Daarna verschenen er heel veel sterren aan de hemel die voor veel licht zorgden. Toen leek het of er heel veel vallende sterren waren in de vorm van pijltjes. Deze bewogen ranzendsnel door de lucht en het werden er steeds meer. De hele lucht, die enorme was, was ermee bezaaid en het bewoog allemaal steeds sneller. Ik vond het doodeng en het leek of we van de wereld geslingerd werden. Mijn zoontje was ook al iets verder bij me vandaan.
  Daarna werd ik wakker.

  Hartelijke groeten,
  Willeke

  1. Beste Willeke

   Je droom:
   In je onbewuste en verborgen zit je innerlijk kind dat als je jongetje moest overleven zoals voor jezelf opkomen.
   Sneeuw vertelt je over je remmingen, verdrongen emoties en gevoelens die je met je meedraagt in het leven; je voelt je op dit moment erg koud en kil. Je zou je eens moeten laten gaan en proberen om al die emoties te uiten. Een andere uitleg is dat je je onverschillig kan voelen, eenzaam of genegeerd …

   Het meisje ben je ook zelf, als kind had je een hoger niveau van redenering, een metafoor van je innerlijke transformatie.
   Je voelde je geïsoleerd door je gevoelensm eenzaam omdat je nergens heen kon met je gevoelens of bij iemand.
   Je voelde je in de steek gelaten

   Luister naar zowel je intuïeve en rationele kant, laad je innerlijk vuur op voor je innerlijk kind, omarm het en geef je liefde aan je innerlijk kind

   Warme groet
   Marianne

 3. Ik droomde vannacht dat ik op een soort van dorpsfeest was. Ik kwam er overdag aan. De sfeer was eerst uitgelaten en gezellig, maar werd steeds grimmiger. Opeens besefte ik wat er aan de hand was: het bleek dat er een aanval zou plaats gaan vinden, een soort van IS aanval. Ik werd erg bang. Ik zag opeens mijn moeder, die gelukkig nog gezond leek (ze is dementerend). Ze liep weg. Ik zag ook iemand overgeven die naar mijn gevoel teveel alcohol had gedronken. Het werd donker en iedereen zat bij elkaar op de grond in afwachting van de aanval. Het was erg angstig. Maar er gebeurde niks. Iedereen stond op en liep weg of naar huis. Ik liep tussen gebouwen door naar waar weet ik eigenlijk niet. Ik geloof dat ik
  naar huisb wilde lopen. Ik liep tussen fel gekleurde gebouwen. Maar ik raakte de weg kwijt. Opeens zag ik een oude bekende die me aangaf dat ze mijn oudste dochter had zien fietsen. Ik werd weer heel bang bij de gedachte dat haar iets had kunnen overkomen. Opeens liep ik door een soort wei met andere mensen en zag in de verte auto’s mijn kant opkomen. Ik begreep meteen wat er aan de hand was: het waren de mensen van de aanval. De auto’s remden hard en er sprongen mensen uit met geweren die begonnen te schieten op iedereen. Opeens stond een aanvaller voor me met pijl en boog die wilde schieten, maar ik wist de pijl af te pakken en stak die in zijn been. Ik was vreselijk bang.. toen ging de wekker af. Wat betekent deze droom?
  Mvg,
  Wilma

  1. Hallo Wilma

   Je droom:
   Een dorpsfeest is een samenkomst van bekende mensen voor plezier en gezelligheid. Ook al ben je aanwezig bij veel mensen, je voelt van tevoren aan waanneer je aangevallen wordt. Een aanval symboliseert kritiek op jou als persoon en jouw behoefte om je hiertegen te verdedigen. Je zou je gestressed, kwetsbaar en hulpeloos kunnen voelen, maar ook bang voor een aanslag op jou. Je zou ook met een moeilijke verandering te maken gehad kunnen hebben in het echte leven.

   Ook om je moeder maak je je zorgen dat haar niets overkomt, je herinnert je haar graag toen ze nog niet dementerend was. Je heb hier grote moeite mee.

   Degen die teveel gedronken heeft en overgeeft symboliseert een deel van jezelf. Je kan in een roes leven en de realiteit niet meer zien. Overgeeven duidt op een onverteerbare gebeurtenis, of zwaar op de maag liggend gevoel dat je kwijt wil. Er spelen emoties of gedachtes die je zou moeten confronteren om vervolgens los te laten. Geef jezelf eens over aan die gevoelens.

   Eigenlijk zou je jezelf weer thuis willen voelen in jezelf, maar door je overheersende gedachten en angsten omdat je in een doolhof van gedachten en angsten leeft. Ook ben je overbezorgd om je dochter dat er iets gebeurt met haar.

   Als je een schietpartij ziet in je droom of duidt dit op het uiten van je woede, angst, agressie en emoties die mensen op je afvuren. Een pijl staat symbool voor doelen die je voor jezelf hebt gesteld. Voor deze doelen span je de boog veel te strak, wees soeper in het stellen van je doelen en ontspan.

   Dat je de dader in zijn been stak, betekent dat je je verraden voelt door iemand die je vertrouwde.

   Hoplijk kun je iets met de analyse

   Wrme groet
   Marianne

  2. Oei, dit lijkt allemaal erg negatief, terwijl ik een heel positief iemand ben. Maar er was idd iets vervelends voorgevallen net voor die droom. En als ik dit zo lees, heeft bijna alles wel betrekking op dat ene voorval. Ik snap absoluut de betekenis. Gelukkig is het voorval inmiddels uitgesproken en opgelost. Eigenlijk heel mooi om te zien dat mijn gevoelens van die dag zo tot uiting zijn gekomen in die droom!
   Dankjewel!

   Mvg
   Wilma

 4. Beste Marianne,

  Vannacht droomde ik dat ik naast mijn vriend stond. Het was zeker niet zonnig, eerder bewolkt.
  Ik zei hem even naar de zee te gaan en na een hoekje om te gaan was ik reeds ter plaatse aan de zee.
  Ik stond met een deken om me heen gewikkeld met mijn voeten en het onderste deel van de deken in het water, maar daar voelde ik niets van. Ik voelde mij heel rustig en zen. Er waren nog een tiental vrij jong mensen aanwezig (allemaal zo ongeveer tussen 30 en 40 jaar, zowat de leeftijd van mijn vriend), hoofdzakelijk mannen in het zwart of donkerblauw gekleed. Iedereen stond in het water. De ene al wat verder dan de andere. Ik bekeek zeer rustig de mensen (ik kende er niemand persoonlijk van) en ook een beetje de zee. Ook de sfeer was heel sereen. Er werd niets gezegd. Toen ik één keer zeer rustig over mijn rechter schouder keek (bijna slow motion), kon ik mijn adem zien, zo koud was het. Alhoewel ik zelf helemaal geen kou had, ik voelde er niets van. Opeens had ik door hoe zwaar de lucht bewolkt was, niet te doen gewoon! Het was overdag, maar zo goed als zo donker, zoals ’s nachts. De zon probeerde zeer moeizaam door de wolken heen te priemen en ik weet nog dat ik dacht “dat gaat hier een tijdje duren vooraleer de zon die wolken zal kunnen opbranden”. Iedereen was zeer donker gekleed, alleen twee personen die vanachter de andere personen kwamen gestapt hadden een felrode blazer-jas aan (de ene weet ik het geslacht niet, de andere was een vrouw. Dit was zo goed als de enige vrouw die er was. Zij had kort blond haar. Ook haar kende ik niet persoonlijk. Op het laatste zag ik een oude mede-studente, waar ik eigenlijk nooit veel contact mee heb gehad mijn richting uit stappen en toen werd ik wakker. Wat zou deze droom kunnen betekenen? Dank u, Annick

 5. Hoi Marianne,

  Vannacht weer een onaangename droom gehad,hij is vrij kort maar voor mij wel indrukwekkend.

  Ik loop met mijn zusje over een grasveld,het is donker.Het gras staat vrij hoog en is heel rommelig.
  Het is ook vrij donker van kleur.
  Ik zie een stuk speelgoed (?) in het gras liggen,de kleur is geel.
  Ik wijs mijn zusje op het speelgoed,ik zet een volgende stap en ik zak een paar meter onder de grond.Ik heb niet kunnen zien dat er onder het gras een groot gat zit.
  Ik beland op mijn voeten en val in een soort grot.Het is er pikdonker,ik zie helemaal niks.
  Ik ben erg bang en schrik wakker…..

  Hoop dat je hier iets mee kunt,groetjes Nina.

 6. Ik droomde dat mijn ex-man met de kinderen op vakantie ging. Ik had de koffers gepakt. En zij kwamen voor een tussenstop langs op de plek waar ik met een nieuwe man was. Een totaal andere man dan mijn huidige partner. Een soort notaris, pennenlikker, saai, ongezellig en heel strak gekleed. Mijn ex-man zei dat ik beter kon krijgen en niets met hem te maken wilde hebben.
  De plek was een vakantiehuis met zwembad en grote tuin.
  De door mij zo zorgvuldige koffers werden geopend en de kleding en spullen gebruikt. Bij vertrek hadden ex-man en mijn kinderen kleding en spullen lagen liggen. Ik moest mijn best doen en van alles weer ompakken om alle spullen mee te kunnen nemen. Ik bleef maar pakken en pakken. Ook later toen ik op een andere plek kwam, een soort hotelkamer, en vrienden van ex, de ex en de kinderen tegen kwam, ben ik weer aan het pakken gegaan. Ik voelde me heel vervelend. Gebruikt, een sloof.
  Omdat ik niet exorbitante dingen kan doen met de kinderen en ex-man wel, kon ik wel met de kinderen nog even kanovaren op de zee tussen de walvissen. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Wel hadden veel lol met z’n vieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s