Stemmen der Engelen orakel

Over de Stemmen der Engelen-kaarten:
Deze engelenkaarten stammen uit Frankrijk, waar het een populair engelendeck is. In Nederland is dit orakel helaas nooit op de markt gekomen.

Op mijn blog zijn ze er wel. Kies een kaart op je gevoel of degene die je aanspreekt tussen  nummer 1 t/m 36. De boodschap zal door mij geplaatst worden.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

 20..

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

 30.

31.

32.

33.

34.

35

36

Advertentie

254 gedachten over “Stemmen der Engelen orakel

  1. Hey lieveke ❤ Je kaart….

   Een Schare Engelen – Meditatie

   OUDE NAAM: HATAFIEL, God greep me.
   Een engel mediteert op een matras van wolken. Zijn aureool wordt bekroond door een felle lichtbron.

   Symboliek: Deze engelenkaart wijst je erop dat dit het moment is om pas op de plaats te maken. Je wilt in een bepaalde kwestie vooruitgang en ontwikkeling zien, maar de engelen wijzen je erop dat dit niet het moment is.

   Doe eerst een stap naar achteren voor je weer verder gaat. Gebruik die tijd om te mediteren en dichter bij jezelf te komen.

   Deze engelenkaart geeft jou bovendien de wijze raad mee om eerlijk te zijn tegen jezelf en tegen anderen. Laat je niet aan het twijfelen brengen door het oordeel van anderen.

   Dit is een moment waarop het belangrijk is dat je je ware gedachten en gevoelens over de situatie zorgvuldig overweegt. Je bent de laatste tijd in zo’n tempo vooruit gegaan, dat je misschien door elkaar gehaald hebt wat jij zelf wilt, en wat anderen (van jou) willen.

   Gebruik dit moment voor jezelf: wat is het dat jij wilt? Wat denk jij dat het beste is?

   Meditatie kan je helpen om het antwoord te vinden op die vragen.

   MEDITATIE: De regelmatige beoefening van meditatie zorgt voor significante veranderingen in de hersenen en het zenuwstelsel. Het verzacht de pijn en het bevrijdt de ziel uit het ego.

   Like

  1. Hai Jacqueline 🙂 Je kaart nr 8
   Liefs Marianne

   Een Schare Engelen – Vertrouwen

   OUDE NAAM: MEHAMNIEL , Vertrouw op God.
   Twee engelen staan oog in oog als één in de wolken in de lucht. De rechterhand van de ene engel heeft de hand vast van de andere engel.

   Symboliek: Deze kaart laat je weten dat je op je innerlijke wijsheid kunt vertrouwen.

   Soms maak je je zorgen of je in staat bent om de juiste beslissingen te nemen. Niet alle keuzes die je maakt in je leven blijken achteraf even wijs te zijn. Wanneer je daar goed over hebt nagedacht, heb je daar veel van geleerd.

   Deze engelenkaart nodigt je uit om te vertrouwen op jezelf en op zoek te gaan naar het gevoel van vrede dat in jou huist.

   Op het juiste pad blijven en de juiste beslissingen nemen betekent soms dat je de keuze maakt die het moeilijkste lijkt. De engelen vragen je om vertrouwen te hebben in hun liefde, steun en bescherming die je misschien niet altijd voelt, maar die er altijd is.

   Regelmatig mediteren kan je helpen om in contact te blijven met je goddelijke leiding. Vertrouw alle zuivere en liefdevolle stemmen die je hoort.

   MEDITATIE: Als je bang bent dat je het vertrouwen verliest, vertrouw dan op jezelf, vertrouw op anderen en vertrouw op de liefdevolle krachten van het universum.

   Like

 1. hallo marianne
  zou ik nr 1 van stemmen der engelen orakel misschien van je mogen ,
  want die ontbreekt nog steeds in mijn serie die ik al een tijdje heb
  vriendelijke groet willy

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Willy

   Alsjeblieft, kaart nummer 1

   Een Schare Engelen – Verbanning

   OUDE NAAM: BAALIEL of ZARAQEL, wat betekent Afgewezen door God.
   Een engel daalt van een trap naar beneden uit de hemel door de wolken. Zijn houding is er een van verlatenheid. Vanaf iriserende wolken van licht kijkt een groep van engelen in gebed toe. Het getoonde pad is een toevluchtsoord naar de wereld.

   Symboliek: Deze engel vertegenwoordigt de afdaling van de ziel in een bepaalde kwestie. Het kan zijn dat je je door iets of iemand afgewezen voelt, of dat je je niet gezien voelt.

   Een andere uitleg van deze kaart is dat dit het moment is voor introspectie. Sta stil bij jezelf en maak pas op de plaats.

   Vermijd het nemen van grote beslissingen en kies ervoor om met liefde naar jezelf te kijken. Als je diep van binnen weet wie je werkelijk bent, heb je niet de behoefte om jezelf tegenover anderen te bewijzen.

   MEDITATIE: de engel is er om ons eraan te herinneren waarom we hier zijn en waar we vandaan komen.

   Like

  1. Hallo Jacqueline

   Je kaart, nr 7

   Een Schare Engelen – Onschuld

   OUDE NAAM: TEHORIEL, God is zuiver. Op deze engelenkaart zien we een engel die een bad neemt in een vijver, die wordt gevoed met schoon water uit een waterval. Het water is gevuld met lelies.
   Symboliek: Deze kaart kan erop duiden dat iemand je, wellicht achter je rug, onterecht beschuldigt van iets. De kaart kan er ook wijzen dat je zelf degene bent die iemand veroordeelt, zonder dat je weet of dat wel terecht is.

   In die zin kun je deze kaart misschien het beste zien als een waarschuwing om positiever, “onschuldiger” tegen andere mensen aan te kijken.

   Deze kaart symboliseert niet alleen onschuld, maar staat ook voor zuivering. Of de zuivering lichaam, geest, emoties, houdingen of ziel betreft, moet je zelf beslissen.

   Een ding staat echter vast: zuivering maakt de weg vrij voor nieuwe levenskracht. Denk eraan dat je zodra ‘roest’ verwijderd is, het een stuk eenvoudiger is om op eigen kracht te kunnen stralen.

   MEDITATIE: Onschuld is de zuiverheid van de ziel voor de incarnatie. Als mens van vlees en bloed is het daarom nodig om jezelf zowel lichamelijk als geestelijk te reinigen.

   Like

  1. Hallo Inez

   Je kaart nr 33

   en Schare Engelen – De Keuze

   OUDE NAAM: IAHEL, Lichtend pad.
   Een in het wit geklede engel beklimt een trap omhoog door de wolken. Hij aarzelt bij een splitsing.

   Symboliek: Als je deze kaart getrokken hebt, dan duidt dat er op dat je op dit moment op een kruispunt in je leven staat. Je aarzelt misschien welke kant je in een bepaalde kwestie op moet.

   Het kan zijn dat je moeite hebt om een beslissing te nemen, maar door deze kaart laten de engelen je weten dat je geen foute beslissing kunt nemen.

   Iedere keuze die je maakt is de juiste keuze, zolang je die beslissing met volle overtuiging neemt en je je onderweg niet afvraagt of de andere keuze misschien niet wijzer was.

   Meditatie kan je helpen om de rust te vinden waarin je de juiste beslissing kunt maken.

   Als je diep van binnen voelt, weet je heel goed welke kant je op wilt.

   MEDITATIE: Soms is de reis belangrijker dan het doel, maar wanneer je onderweg het doel van je reis verliest, heb je niets definitief verworven.

   Like

  1. Hoi Monique, je kaart nr 3.

   Een Schare Engelen – De Reis

   OUDE NAAM: HADARGALEEL, prachtige golven van God.
   We zien hier een groot schip gedreven door de wind, varen op volle zee. Een engel kijkt naar de achtersteven.

   Symboliek: Deze kaart staat symbool voor de levensreis die jij aflegt. Deze kaart wijst je erop dat je de wind vol in de zeilen hebt en dat de engelen over je waken. Dit is het moment om grote stappen te zetten in je leven.

   De Reis wijst je er ook op dat je je niet zoveel zorgen hoeft te maken over de dingen die je op je reis onderweg allemaal tegen kunt komen.

   Je kunt tijdens je reis ‘een zee van mogelijkheden’ tegenkomen, maar maak je daar niet druk over, ook al wil je misschien graag weten wat de toekomst voor je in petto heeft. Jouw leven heeft een doel dat past binnen het streven van de kosmos. Vertrouw er daarom op dat je je geen zorgen hoeft te maken. Het universum staat aan jouw kant.

   MEDITATIE: Het doel van een reis is niet alleen het opdoen van ervaringen maar ook het ontdekken van nieuwe kennis.

   Like

 2. Jouw uitleg van kaarten klopt altijd. Ik heb een knoop doorgehakt en wil graag nieuwe kaart. Maar ik twijfel tussen 26 en 27. Zij roepen mij allebei!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.