Dagtekst: gerechtigheid


Dagtekst van maandag 25 mei 2015.

“Waarom is de menselijke gerechtigheid zo onvolmaakt? Omdat zij zich enkel uitspreekt over de fouten die begaan zijn op fysiek, materieel vlak. Wanneer een man het terrein van zijn buurman heeft betreden of als hij hem niet correct betaald heeft, of als hij hem enkele klappen heeft gegeven of hem uitscheldt, zijn alle wetten tegen hem en wordt hij veroordeeld. Maar als hij, door zijn geschriften, zijn woorden of zijn voorbeeld duizenden mensen hun geloof, hoop en liefde doet verliezen, als hij ze heeft aangezet tot losbandigheid of tot geweld, dan laat de menselijke gerechtigheid hem in de meeste gevallen  met rust.
Men aanvaardt tegenwoordig dat iedereen vrij is om zijn gedachten en verlangens uit te drukken, zelfs de meest aanstootgevende, zonder zich te bekommeren over de gevolgen die zij zullen teweegbrengen voor de toekomst van sommige zwakkere, meer beïnvloedbare wezens. Gestolen juwelen, gebroken ruiten, wel ja, dat is belangrijk, maar zielen en geesten die in twijfel of wanhoop worden gestort, dat is niet zo erg. En zo komt het dat de grootste criminelen vaak vrij rondlopen. Maar dit moeten zij weten: op een dag zal de goddelijke gerechtigheid hen zeer streng straffen.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Een prachtige tekst die klinkt als een helder klokje..

3 gedachten over “Dagtekst: gerechtigheid

  1. Ik kan niks prachtigs in deze tekst vinden. Is het allemaal echt zo onvolmaakt? Geloof er niks van. Daarnaast wordt er een oordeel uitgesproken en over straffen gesproken; ik kan me daar echt niet in vinden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.