Spirituele betekenis van duiven


De spirituele betekenis van duivenDe duif is misschien wel de bekendste vogel onder de mens. Want wie kent nu niet de duif? Je hebt vele soorten duiven, zoals de Turkse Tortel, de Houtduif, de Holeduif, de Stadsduiven en de Postduiven. En allemaal brengen ze een spirituele boodschap voor je mee.

De spirituele betekenis van vogels

Vogels zijn gevleugelde boodschappers. Daarom kon je eerder al op spiritueelinfo lezen over de spirituele betekenis van verschillende vogels. Dit keer wordt de boodschap van de Duif uitgelicht.

De Turkse tortel

Duiven hebben dat aparte geluid, het Koeh-KOE-koe… Vele onder ons vinden het mooi, anderen vinden het vreselijk. De Turkse tortel is misschien wel de bekendste duif. In Duitsland wordt hij de Turkentaube genoemd, in Engeland zeggen ze Collared Dove en in Frankrijk Tourterelle turque. Deze mooie, slanke duif vind je steeds vaker in tuinen. Het verschil tussen het mannetje en het vrouwtje is te zien aan de kleur en de ‘halsband’.
Het vrouwtje is grijzer dan het mannetje en draagt geen halsband.

De Spirituele betekenis van duiven

De Turkse tortel heeft ook een spirituele betekenis. De boodschap van de Tortelduif is: Vrede. Dat zal voor velen niet verrassend zijn.

Ook vertelt de Tortelduif dat je niet te lang moet piekeren, omdat er anders geen intuïtieve gedachten en nieuwe aanwijzingen komen. Neem wat rust voor jezelf, of zorg dat je de rust vindt over een bepaalde situatie. Als je op dit moment een angstige of nare periode doormaakt, en je een Tortelduif ziet verschijnen, zal hij of zij je zeggen dat alles snel weer tot rust komt, en je die rust zult vinden.

Tortelduiven geven warmte, en laten je inzien dat het druk maken over bepaalde situaties vaak niet nodig is. Geef liefde, en oordeel niet te snel. “Vind je gemoedsrust”, zegt de Tortelduif.
Deze boodschap geldt alleen bij de Tortelduif. Zo hebben de Veldduif en de Postduif weer een geheel andere betekenis. Namelijk: Gehoorzaamheid.

De duif is een bijzonder mooie vogel. Vaak met velen bij elkaar en vaak ook wat luidruchtig, maar dat zal misschien komen door zijn verhaal, zijn boodschap.

[Bron foto: Melanie van den IJssel]

Advertentie

11 gedachten over “Spirituele betekenis van duiven

 1. Wat mooi! Ik heb een hele zware tijd en er is een klein tortelduifje zo ongeveer in mijn tuin komen wonen. Zijn ouders hoor ik de hele dag in de bomen, het kleintje eet, drinkt en dut bij mij 🙂 Wat een mooie boodschap komt hij of zij brengen ❤

  Like

 2. Wat betekent het dan wanneer een duif tegen het raam vliegt? Ik was gisteren onderweg met een IC-bus naar een event waarover ik gemengde gevoelens had. Ik zat bijna helemaal vooraan in de bus. We waren nog niet zo lang vertrokken, op de autostrade vloog knalde er een duif tegen de voorruit. Ik heb het zien en horen gebeuren.

  Like

 3. Ik kwam aan het graf van mijn grootouders vandaag. (Mijn opa is 2 weken geleden overleden) en er zaten 2 tortelduiven aan het graf.
  Hij heeft ook lang duiven gehad, dus een mooie boodschap. ❤️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.