Tot welke vlinder voel jij je aangetrokken en wat betekent dit?


Tot welke vlinder voel jij je aangetrokken en wat betekent dit?

Tot welke vlinder voel jij je aangetrokken en wat betekent dit voor jou?

Vlinders zijn voor veel mensen mooie en magische wezens. Ze zijn prachtig met al hun kleuren en het transformatieproces die ze doormaken van rups naar vlinder is iets wonderlijks. Niet gek dat vlinders enerzijds wedergeboorte en transformatie symboliseren. Anderzijds zeggen ze ons dat we het leven wel eens wat luchtiger mogen nemen. Wanneer de rups het stadium vlinder heeft bereikt, leeft de vlinder ongeveer drie weken. Er zijn zelfs soorten die korter leven. De vlinders vertellen ons te leven in het hier en nu, maar bovenal te genieten van al het moois hier. Ze dwarrelen en dansen van bloem naar bloem, vol vertrouwen en vol levensvreugde. Ze zeggen, geniet van je leven, maak er een mooie dans van en speel zelf de hoofdrol!

Hieronder volgen de boodschappen van de vlinders, veel leesplezier!

Bont Zandoogje: Een bruine vlinder met veel oogjes op zijn vleugels. Hij leeft voornamelijk in zanderige gebieden, wat ook te herleiden is aan zijn kleur en naam.
Het liefst ben je bezig met de natuur en de aarde. Je voelt je verbonden met de aarde en de aarde geeft je een mooie fundering. Je houdt van balans, stabiliteit en veiligheid.
Het aantal ogen op de vleugels geven weer dat je erg scherp bent in waarnemen. Je ziet waarschijnlijk alles. Je hebt een analyserende en onderzoekende geest. Je voelt je veilig door te denken en te beredeneren. Daarbij is het zo dat je altijd je ogen openhoudt en je mensen niet meteen vertrouwd. Maar wanneer je iemand vertrouwd is dat ook voor het leven. De vlinder is in vergelijking met andere vlinders erg territoriaal. Je bent dan ook een echte beschermer voor iedereen en alles wat je lief is. Een trouwe vriend, open en eerlijk. ‘What you see is what you get’. Je houdt niet van poeha. Probeer niet alles te controleren. Je hebt niet altijd alles in de hand. Leer meer te vertrouwen op het hogere, door los te laten.
Anderen zullen ook graag bij je willen zijn, omdat je een rustige en veilige uitstraling hebt. Deze vlinder vertelt je dat je meer mag gaan vertrouwen op je intuïtie. De drang naar veiligheid, het continue analyseren en denken, blokkeert je soms om bij je gevoel te komen.  Wanneer je dit doet, zul meer loskomen van je denken. Het geeft je rust in je hoofd, want je kunt erg piekeren. Om te beginnen met luisteren naar je gevoel kun je eens gaan zitten met je ogen dicht. Zet geen muziek aan, concentreer je niet op je gedachten, maar voel alleen maar. Wellicht krijg je hierdoor al meer rust in je hoofd.

Kleine Vuurvlinder: Een klein maar zeer krachtig vlindertje. Een echte pionier. De vuurvlinder kan een nieuwe kolonie starten op schrale gronden in de buurt van veel bloeiende bloemen. 
Deze vlinder vertelt je dat je een warme persoonlijkheid bent, samenwerken is een van je beste kwaliteiten. Je kunt goed motiveren, mensen met elkaar verbinden en je hebt een groot empatisch vermogen.
Op dit moment ben je volop in ontwikkeling, je wilt graag stappen vooruit zetten. Deze vlinder vertelt je om te ontdekken wat je kwaliteiten zijn en met deze kwaliteiten aan de slag te gaan. Hij vertelt ons, dat wanneer je iets wilt bereiken dit alleen kan door zelf actie te ondernemen, je niet te weerhouden van je angsten. Bijvoorbeeld omdat je bang bent voor het onbekende. Wil je graag een andere baan of een cursus doen? Dan zegt deze vlinder doen! Kom in actie. Het is tijd om aan iets nieuws te beginnen.
De vlinder geeft aan dat je meer kracht hebt dan je zelf denkt en dat je deze kracht mag gebruiken om een droom of doel te verwezenlijken. De vlinder vertelt je ook dat je mag oppassen niet te veel in verlangens te leven, niet te veel te dromen in wat je allemaal zal willen. Wees realistisch, bouw geen luchtkastelen, ga stapsgewijs te werk met veel liefde en passie, maar wel met geduld en in balans.

Koolwitje: Een veel voorkomende witte vlinder. Wit is de kleur van alle kleuren. Wanneer we alle kleuren licht samenvoegen, krijgen we wit licht. Wit staat voor zuivering. 
Je leeft voornamelijk vanuit jouw eigen gevoel. Het Koolwitje vertelt dat alles wat je leert, vanuit de spirituele wereld en van anderen een plekje geeft en vanuit je ziel vervolgens het geleerde mag gaan gebruiken.
Maar een koolwitje legt de eitjes op koolsoorten, als boerenkool, en de rupsen kunnen daardoor schade aanrichten aan het gewas. Wees dus selectief in wat je leert en wilt gebruiken/ vasthouden hier op aarde. Laat los wat je niet wilt behouden, maar houdt de dingen vast, waarvan je vanuit je ziel, je spirituele weg kunt bewandelen. Wanneer je te veel vasthoudt of te veel voeding tot je neemt kan dit uiteindelijk schadelijk zijn voor jezelf. (zoals het koolwitje het gewas zo ernstig beschadigd, dat er geen voeding meer is.) Reinig en zuiver jezelf daarom regelmatig, zodat je alleen vast houdt wat nodig is. Je gidsen en engelen zullen je hierbij helpen. Handel hierin altijd naar je gevoel. Je bent soms nog te veel geneigd om dingen volgens de boekjes te doen. Je ziel weet wat goed voor je is. Luister er naar. Op deze manier zul je jezelf leren zuiveren.
Daarnaast mag je meer kleur geven aan je leven. Koolwitjes hebben op hun mooie witte vleugels ook zwarte stippen. Lach, geniet en maak plezier. Wees vrolijk en positief. Ga met humor, je bent soms iets te serieus!

Boomblauwtje: Een klein vlindertje, zo klein en teer, maar het is een snel en opvliegend type en zeer kritisch (vooral op zichzelf), maar verdraagt moeilijk (opbouwende)kritiek van anderen. Driftig is hij op zoek naar iets binnen zichzelf. Wat je heb ontdekt en probeer je te veranderen? De vlinder geeft aan dat je in een transformatie zit of eentje nadert. 
Je bent erg snel en perfectionistisch. Het blauw van dit vlindertje staat tevens voor rust. Neem je wel eens pauze? Soms is goed ook goed, het hoeft niet perfect. Het hoeft niet altijd snel. Neem eens een moment op een dag, dat je alles met gerichte aandacht doet. Maak eens lekker tijd vrij voor jezelf. 
Boomblauwtjes vliegen hoog in de boomtoppen en vliegen doorgaans hoger dan andere vlinders. Hij stijgt letterlijk boven anderen uit (in positieve zin). Nee, durven zeggen is iets dat je niet graag doet, maar wel iets dat je mag gaan leren. 
Klimop is de plant waarop het boomblauwtje o.a. zijn eitjes legt. Klimop staat voor hechting, iets aanpakken van anderen en kan de neiging hebben om te gaan woekeren. Dit symboliseert dat je geneigd bent te veel hooi op je vork te nemen. Jezelf wegcijfert voor anderen. Het liefste neem je problemen van een andere op je, zodat je dierbare geliefden het goed gaan. Het vlindertje vertelt je dat je niet altijd alles voor een ander mag en kan doen. Om jezelf te beschermen vertelt het vlindertje om van een andermans probleem, niet jouw probleem te maken.
 Ze vliegen hoog in de bomen en wanneer de vlinders dorst hebben dalen ze af om zich van voedsel te kunnen voorzien. Dit symboliseert dat je graag aan de andere kant zit. De vlinder geeft aan dat je goede voeding alleen kunt vinden, als je afdaalt naar de aarde en je daar mee verbindt. Het aards zijn is van korte duur en liever ben je weer hoog in de lucht. Probeer een goede balans te vinden tussen het opstijgen van de aarde en het neerdalen naar de aarde. Hij vertelt je dat je je meer mag verbinden met de aarde.

Citroenvlinder: Een grote stevige vlinder die doorgaans vrij algemeen bekend is en al vroeg in het voorjaar vliegt. Een frisse start kun je zeggen. Een teken dat de lente begint. De mooie gele kleur straalt vrolijkheid en positiviteit uit. Geel is de kleur van de zon. Een goed moment voor jou, om nieuwe voornemens te maken.
In het najaar verstoppen deze vlinders zich in strooisel om vervolgens te overwinteren. 
Dus eenmaal nieuwe voornemens gemaakt, dan weet je goed wat je wil en waar je naar toe wilt. Doelen stellen is iets wat je graag doet, je bent een doorzetter en door jouw doorzettingsvermogen bereik je vaak je gestelde doelen. Je laat een zelfverzekerd stevig pantser zien, je bent vrolijk, gezellig, gaat graag nieuwe contacten aan, een echte communicator kun je wel zeggen. Achter het felgekleurde geel van het mannetje, schuilt een vrouwtje die veel minder opvallend van kleur is dan het mannetje. Het vrouwtje lijkt dan meer op een witte vlinder en valt zo minder op in een groepje andere soorten vlinders. Dit symboliseert ook jouw innerlijk leven, welke mensen aan de buiten kant niet kunnen zien. Ondanks jouw sterke persoonlijkheid die men van je ziet, is je gevoelsleven heel intens. Je bent fijngevoelig/ hoogsenstitief en pikt daardoor snel iets op van anderen, je hebt vaak innerlijke conflicten en ook heb je angsten. Je bent gevoelig voor wat anderen van je zeggen en vinden en daardoor geneigd om tegen je wil in, je soms aan te passen aan anderen. Dit heeft te maken met een stukje onzekerheid over wie jij bent. De vlinder vertelt je om ook onder invloed van anderen dicht bij jezelf te blijven. Laat je mannelijke felle gele kleur zien, want dat is wie jij bent en ga niet op in de menigte, waardoor je buiten jezelf gaat staan. Zoals je bent is goed. Aan de andere kant mag je soms ook je ingetogen vrouwelijke gele kleur laten zien. Laat je pantser, je masker eens vallen, waarschijnlijk zullen anderen je beter begrijpen en kunnen ze je helpen waar mogelijk.

Bron: http://www.natuurlijkliefde.nl/welke-vlinder-trekt-je-aandacht-en-wat-betekent-dit/

41 gedachten over “Tot welke vlinder voel jij je aangetrokken en wat betekent dit?

 1. Sinds kort woon ik tijdelijk gehuurd tot de bouw van ons nieuwe huis klaar is. In het tuintje hier is het een en al gefladder van prachtige vlinders! Het voelt dan toch als een warm welkom in ons tijdelijke stekkie! De hele dag loop ik met de camera te zwaaien om de schoonheid van de fladderaars vast te leggen. Van het vuurvlindertje heb ik de meest prachtige foto’s gemaakt en is ook mijn favoriet. Ik herken veel bij mezelf wanneer ik de betekenis lees. Ook bestaan er trouwens prachtige nachtvlinders!

  Groetjes Marion

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat mooi dat er op je tijdelijk stekje zoveel vlinders zijn 🙂 Zeker van de vuurvlinder die in het artikel ook omschreven staat. Heel mooi dat je jezelf erin herkent. Over nachtvlinders zal er nog een artikel komen..

   Warme groet
   Marianne

   Like

  1. Zeker wel Marion 🙂

   De slak staat symbool voor traagheid, dit is vaak negatief.
   Positief is de symbolische betekenis gelijkmatigheid, empatie en reiniging.
   Huisjesslakken staan voor: ‘zijn hele bezit meedragen’.
   In de Christelijke cultuur is de slak een symbool van: slapen in huis tot de heropstanding.

   Like

   1. Ik kijk nu al uit naar het nachtvlinder artikel! Tot nu toe heb ik de bonte bessenvlinder, het gammauiltje en de huismoeder vlinder gespot en mijn tuintje. Alle 3 bijzonder!

    Geliked door 1 persoon

    1. Leuk dat je uitkijkt naar het artikel 🙂 Komt binnenkort. Je weet zelf ook wel veel over vlinders. de bonte bessenvlinder is ook een nachtvlinder net als het gammauitltje. Ze zijn zeker bijzonder zoals alle vlinders zijn.

     Like

 2. Toen mijn moeder ziek werd noemde we haar altijd vlindertje . We gebruikte de vlinder ook op haar overlijdensbericht en prentje. Later kwam ik pas achter de spirituele betekenis. Eergisteren had ik wat persoonlijke problemen. De volgende dag was ik buiten en er kwam een vlinder aanvliegen. Ik wist gewoon dat hij op me zou komen zitten, dat was in het verleden ook al eens gebeurd in een moeilijke periode .
  Hij vloog om me heen ging op mijn schouder , been , hoofd en hand zitten. Vloog weg; ik wilde foto maken en pakte mijn telefoon . De vlinder kwam terug en het begon weer opnieuw. Ik kon rustig foto’s maken terwijl hij op mijn hand en hoofd zat. Hij bleef zeker een half uur om me heen en op me zitten. Ik werd er echt blij van. Het was een oranje vlinder met een rafelig randje. Iemand die dit herkend en uit kan leggen?

  Like

 3. Hoi Ton,

  Had de vlinder zwarte vlekjes? En zwart wit in de vleugeltoppen? Mogelijk had je dan te maken met een distelvlinder. Wat heerlijk he om jezelf te zoeken in de kleine dingen, het geeft zoveel steun! Vind je verhaal heel bijzonder en ook herkenbaar voor mij! Geniet ervan!

  Groetjes Marion

  Like

 4. Mooi ook dat je foto’s hebt kunnen maken van je onderonsje met de vlinder. Bewaar ze goed, en wanneer je even een mindere dag hebt hoef je maar naar de vlinder te kijken om je dag te laten kleuren!

  Like

 5. Ik ben in verwachting en zie al dagen bij elke wandeling een witte vlinder heel bijzonder. Toen ik het ging opzoeken zag ik allemaal mooie boodschappen en zag ik een verdrietig verhaal dat een vrouw die zwanger was vlinders zag en het kindje overleden was in de buik. Hierdoor raakte ik in angst. Toen ging ik in tuin zitten kwam er een wit vlindertje en een bruin met oranje vlinder. Vanmorgen zat er ineens een duif op mijn tuintafel erg lang. Weet iemand hier de betekenissen van, ik vind het heel mooi maar tegelijkertijd ook wel wat bang dat ik geen voorteken krijg van een nare gebeurtenis

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat vind ik erg, dat een vlinder geassocieerd wordt met een miskraam. Wat ik voel bij deze vrouw? al had ze geen vlinder gezien, dan nog had ze een miskraam gehad.

   Neem niet teveel tot je wat je allemaal leest. Ieder bewandel het pad die bestemd is voor je en is nooit vergelijkbaar met die van een ander.

   Witte vlinders zijn boodschappen van dierbare overledenen die je komen groeten.Ze laten je weten dat het ze goed gaat en dat ze gegroeid zijn in het Licht, zuiver en puur zijn.

   Duiven zijn boodschappers van de Vrede. Ze geven je belangrijke en liefdevolle boodschappen als je jezelf open stelt voor hen.

   Ga niet in angst leven door alles te geloven wat er geschreven staat.

   Wens je een mooie zwangerschap en bevalling toe.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 6. Hoi Marianna,

  ik woon hier al 4 jaar en toen ik hier pas kwam wonen in deze flat ik zat eens buiten op balkon op 21-8-2012 en toen kwam opeens Atalanta vlinder op mijn prullenbak zitten en hij bleef mooi zitten dat ik daar een foto kan maken en die foto heb ik nog steeds en tot nu toe en waar ik ook ben of waar ik loop kom ik heel vaak van die witte vlinders tegen en dan kijk ik ze na tot ik ze niet meer ziet en dan loop ik weer verder ik heb voor paar jaar terug in mijn bloembakken op de reling van de balkon van die groene rupsen gehad ik heb ook gezien dat ze cocon maken maar helaas heb ik ze niet zien uit vliegen,

  en ik heb altijd gezegd als ik niet meer ben dan kom ik terug als een vlinder alleen ik weet niet welke het vlinder zal zijn.

  Grtjes van Sabina

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Sabina 🙂

   Jouw Atalanta vlinder

   Atalanta vlinder:
   Atalanta is de naam van een vlinder en de vlinder staat voor mij symbool voor vrijheid, ontwikkeling en transformatie. Ont-wikkelen betekent ook ontpoppen; eerst wikkel je laag voor laag jezelf af om te ontdekken wie je bent en daarna kun je je verder gaan transformeren in wie je graag zou willen zijn met dat wat je in potentie al in je hebt. Durf de kwetsbaarheid en de kracht van de vlinder te combineren op deze ontdekkingstocht. Zijn wie je bent, dat is waar je voor ga.

   Jammer dat je de rupsen niet heb zien uitkomen. Is het geen boodschap voor jezelf dat je zelf ook eens uit je cocon komt? En jezelf ontpopt tot de prachtige vlinder die je bent 🙂

   Heel veel mensen komen even terug als vlinder om een groet te brengen aan hun nabestaanden. Dat zijn alleen witte vlinders..

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Dankjewel Marianne,

    dat doet me goed om te weten dat raak me heel diep van binnen
    ik ben al heel wat dierbare familie en huisdieren in de jaren verloren
    en ik heb twee konijntjes een broertje en een zus waar helaas de broertje vorig jaar in mijn armen met hartstilstand heen is gegaan hij is chronisch ziek en ik mis hem nog steeds maar ik heb ook meteen vorig jaar nieuw soort genootje bij gehaal die ik van mijn ouders heb gekregen.

    een Lieve Groet
    Sabina

    Geliked door 1 persoon

    1. Lieve Sabina,
     Prachtig dat de vlinder boodschap je heeft geraakt. Ben ik blij mee voor jou.

     Ach lieverd, wat naar voor je. Helaas hoort het bij het leven en daar ontkomt niemand aan. Ook dieren niet. Ze mogen een deel van ons leven delen en dan hebben ze hun taak gedaan. Liefde en trouw gegeven aan ons en daarna zijn ze vrij….Prachtig dat je weer een konijntje erbij heb gekregen van je ouders. Geef je nieuwe diertje ook maar alle liefde die je heb. Dieren zijn het waard om van te houden. Een dikke knuffel voor jouw konijntjes ❤

     Warme groet
     Marianne

     Like

 7. Hoi Marianne
  hier komt de beschrijving over mijn vlinder Atalanta

  Atalanta | vorige | volgende | overzicht |

  Hoe ziet hij eruit?
  De atalanta is gemakkelijk te herkennen: een zwarte vlinder met twee rode banen op zijn vleugels en bovenaan wat witte vlekken.

  Wanneer vliegt hij?
  Je kunt hem in heel Nederland tegenkomen. De hele zomer zijn de vlinders hier en in de herfst trekt een deel van de vlinders weer naar het zuiden. En weet je hoe je atalanta’s in je tuin kan lokken? Door in de herfst wat rottend fruit neerzetten. Dat vinden ze heerlijk!

  Waar kun je hem vinden?
  Het bijzondere aan de atalanta is dat het een trekvlinder is. Ieder voorjaar vliegt de atalanta van Zuid-Europa naar het noorden. Het is dus een echte goede vlieger!

  Waar leven de rupsen?
  De rupsen van de atalanta leven vooral op de grote brandnetel. Ga ze maar eens zoeken. Je hebt het meeste kans bij planten die in de bosrand staan.


  .

  Geliked door 1 persoon

 8. Bont gekleurde vlinder, helder oranje band op de bovenzijde, binnen de band donkerbruin, de tippen van de voorvleugel zijn zwart met wit gevlekt, langs de vleugelranden blauwe vlekjes.
  Onderzijde voorvleugel geel, wit, rood, bruin en blauw gevlekt. Achtervleugel grijs-bruin gevlekt met zwarte ’89’

  spw. 50-60 mm

  ook wel ‘Admiraalvlinder’, ‘ Nummervlinder’

  Trekvlinder, nog tot laat in het seizoen te zien op bloemen, trekt daarna naar het zuiden.

  Familie van: Aurelia’s

  Geliked door 1 persoon

 9. Al ongeveer 1,5 week zit er een vlinder boven in de zolderkamer, zo is ie er en zo is ie weer weg maar hij komt steeds terug. Vind dit zo bijzonder er gebeurd op dit moment van alles in mijn leven en ik denk dat hij er is om mij een duw in de goede richten te laten voelen en denken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dan leeft deze vlinder wel heel lang Bianca 🙂 Dat zou best eens kunnen dat de vlinder je een boodschap laat zien waar je wat mee kan…

   Weet je niet welke soort vlinder het is?

   Like

  1. Dank je wel Sanne, het is altijd fijn iets nieuws te leren. Heel mooi dat sommige boodschappen je herinneren wie je bent of waar je voor staat. Met liefde de boodschappen of inspiratie gedeeld 🙂 ❤

   Geliked door 1 persoon

 10. Hoi Marianne , ik miste de dagpauw vlinder in de serie , voor mij zo belangrijk om dat deze vlinder verschillende keren is verschenen na het overlijden van mijn Man afgelopen 1 april.
  Kun je daar ook iets over vertellen , zou ik erg fijn vinden , lieve groet Wil

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.