Dromen: deel 2


Dromen – deel II

‘De droom zou je kunnen omschrijven als een tussentijdse visitatie(s) van de ziel!’

Dromen zijn de beeldspraak van de ziel

afb. engelen 3

We leven in roerige tijden. Ondanks dat het leven van alledag gewoon lijkt door te gaan, zijn er vele veranderingen in het leven van ieder afzonderlijk individu. Veranderingen die te maken hebben met alle facetten van het leven en met het bewustwordingsproces, maar ook met ons eigen droombeeld …….. van hoe de wereld er mogelijkerwijs zou moeten uitzien, of op z’n minst behoort te zijn. Vrede, en geen oorlogen!

De droom kun je als een ‘extraatje’ of een buitenkansje zien in de vorm van een existentiële boodschap van de ziel die ons precies vertelt waar we staan in onze verhouding tot onszelf, tot de anderen én tot de wereld om ons heen.

Is dit de wereld van mijn dromen?

Een veel gehoorde reactie is, dat de huidige wereld eerder lijkt op de wereld uit mijn ergste nachtmerries. Nachtmerries zijn ook dromen, zij het een speciaal soort dromen. Want besef, dat als je er niet over had gedroomd, zou deze wereld niet bestaan!

De droom lijkt op een film of een toneelstukje, waarin de dromer zowel medewerker als waarnemer is!

Hoe kom ik van deze nachtmerrie af?

Verander je gedachten over wat je in gedachten houdt over de wereld. Het maakt deel uit van hezelfde proces waarover ik eerder heb gesproken in mijn Nieuwsbrieven; het bewustwordingsproces van ‘alles’.

Denk aan dat waarover je gaat denken. Denk aan goede en wonderschone dingen. Denk aan momenten van pracht en praal, glorieuze visies en uitdrukkingen van liefde.

‘Zoek het Koninkrijk der Hemelen en alles komt u toe’

bloem1a

Onthoud dat jouw wereld een wereld van illusie is, dat niets wat je ziet echt is, en dat je de illusie kunt gebruiken om jezelf een grootse ervaring van de Ultieme Realiteit te geven. Je ziel is dan ook |Wie-jij-bent|. Je lichaam en je verstand zijn wat jij gebruikt om te ervaren wie jij in het Rijk van het Relatieve (de aarde) bent. Dit is hetgeen waarvoor je hier bent op aarde. Het thuis van je ziel is in het Rijks van het Absolute, waar de Goddelijke Geest – God – verblijft.

De ziel schept het idee of concept (‘ik kan de wereld veranderen’), de geest met haar overtuigingssysteem accepteert het idee in volle overgave of verwerpt het idee en geeft er een eigen draai aan! Met als gevolg dat vaak de onderliggende angsten en onzuivere emoties de bovenhand hebben in het scheppingsproces; bijvoorbeeld in het uiteindelijke (onderwijs-)vernieuwingsmodel of een nieuw wereldmodel. Je luistert dan naar de geeest (het verstand, niet de breinmassa) in plaats van je hart; je zuivere ingevingen, je zuivere gevoelens, je intuïtie ………. je ziel of je hogere zelf!
Op die manier blijf jij je ‘oude’ levensomstandigheden aan het her-scheppen. Misschien wel duizenden keren zonder dat je dit zelf beseft. Je verandert niets wezenlijks aan je ‘oude’ gezondheidssistuatie, aan je ‘oude’ energiegeschiedenis, aan je ‘oude’ beeld van de wereld!

Je leeft dus in een droom van je eigen creatie! Laat het de droom van je leven zijn, want dat is wat het is. Droom van een wereld waarin de God én de Godin in jou niet worden ontkend, en waarin je nooit meer de God én de Godin in een ander ontkent. Wens elkaar, voor nu en altijd: namasté.

 • Droom van een wereld waarin de liefde het antwoord is op elke vraag, het antwoord op elke
 • omstandigheid, de ervaring in elk moment.
 • Droom van een wereld waarin het leven, en alles wat het leven ondersteunt, de hoogste waarde is, de hoogste eer ontvangt en de hoogste expressie krijgt.
 • Droom van een wereld waarin vrijheid de belangrijkste expressie van het leven is, waarin niemand degene die hij zegt lief te hebben probeert te belemmeren, en waarin allen de gelukzaligheid van hun wezen kunnen uiten op een volledige en oprechte wijze.
 • Droom van een wereld waarin allen gelijke mogelijkheden krijgen, iedereen dezelfde hulpmiddelen en evenveel waardigheid krijgt toebedeeld, zodat allen in dezelfde mate het ongeëvenaarde wonder van het leven kunnen ervaren.
 • Droom van een wereld waarin niemand de ander ooit nog een oordeel oplegt, waarin nooit meer condities worden vastgelegd voordat er liefde is aangeboden, en waarin angst nimmer meer wordt gezien als een middel tot respect.
 • Droom van een wereld waarin verschillen geen verdeling voortbrengen, waarin individuele expressie geen afscheiding oplevert, en waarin de grootsheid van het Geheel wordt weer gespiegeld in de grootsheid van de Delen.
 • Droom van een wereld waarin er altijd genoeg is, waarin de eenvoudige gift van het dingen met elkaar delen tot dat bewustzijn leidt – en het creëert – en waarin elke daad dit besef ondersteunt.
 • Droom van een wereld waarin geen enkele vorm van lijden wordt genegeerd, waarin nooit meer intolerantie wordt uitgedrukt, en waarin niemand ooit nog haat zal ervaren.
 • Droom van een wereld waarin het ego wordt prijsgegeven waarin superioriteit wordt afgeschaft, en waarin onwetendheid uit ieder realiteit is geëlimineerd en teruggebracht tot de illusie die het is.
 • Droom van een wereld waarin vergissingen niet tot de schande leiden, spijt niet tot schuldgevoel, en oordelen niet tot veroordeling. Droom van al deze dingen en nog veel meer.
 • Droom ze dan tot werkelijkheid!

Verander de wereld met ‘kracht’. Er is een Goddelijke Kracht in het universum werkzaam en die bestaat uit de volgende ingrediënten: creatieve energie, zachtaardige wijsheid en zuivere liefde!
Maak met de kracht van je dromen een eind aan de nachtmerrie van onze realiteit!

Hans Zevenboom

Literatuurverwijzing:

Neale Donald Walsch, Boek ‘Eén met God’

Bron: http://www.millennium-visie.org/site/index.php?option=com_content&view=article&id=224:dromen&catid=36:nieuwsbrieven&Itemid=60

Advertentie

7 gedachten over “Dromen: deel 2

    1. Prachtig is het mysterieuze onbewuste van de mens dat zoveel kan openbaren.

     Een mens die in zwart/wit droomt, ziet de wereld ook zo 🙂 Wie kleurrijk droomt, het zelfde in kleur. Voor ook alvast smakelijk en een hele fijne avond, liefs X

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.