Ontwikkel je empathie


Ontwikkel je empathie

Empathie is een belangrijke gave. Het stelt ons in staat intuïtief informatie van buiten onszelf te ontvangen en te interpreteren. Het verbindt op een prachtige manier. Empathie is de brug die ons weer bij elkaar brengt – dicht bij onszelf, dicht bij anderen en bij het Goddelijke. Het gaat er hierbij om dat je leert begrijpen wat er in de ander omgaat vanuit zijn of haar referentiekader, niet vanuit het jouwe. Als je dat onder de knie hebt, kun je vervolgens je hart en geest openstellen voor het oplossen van problemen en het helpen van de ander. – See more at: http://www.altamira.nl/psychologie/zelfontplooiing/recente-artikelen/ontwikkel-je-empathie/?

We beschikken allemaal over empathische vermogens, maar je moet er wel voor kiezen om deze vermogens te ontwikkelen en te gebruiken. Waarom? Bijvoorbeeld omdat het goed is voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat meedogend zijn stress vermindert, je bloeddruk verlaagt en je gezondheid bevordert. Maar er is veel meer dan dat: het is in spiritueel opzicht goed om goed te doen!

Zes empathische stijlen Als je je empathische vaardigheden maximaal wilt uitbreiden, moet je er eerst achterkomen welke empathische stijl het sterkst in je ontwikkeld is. In haar boek De kracht van empathie onderscheidt Cyndi Dale zes van deze stijlen. Met de testen in haar boek ervaar je welke stijl in jou het meest ontwikkeld is en hoe je je gaven bewust vergroot en inzet om anderen bij te staan.

Stijl 1: lichamelijk Iemand met lichamelijke empathie absorbeert de fysieke energieën die aanwezig zijn in de buitenwereld. Je voelt dan in je eigen lijf de ziekten en pijnen van de ander. Bijvoorbeeld als je met iemand in dezelfde ruimte bent. Maar ook als je een sieraad of kledingstuk van een ander vasthoudt. Dat kan zover gaan dat je zelfs van de ander de smaak in de mond proeft, de geur van iemands parfum ruikt of de sensatie ervaart van iemands kleding op jouw huid.

Stijl 2: emotioneel Heb jij je emotionele empathie sterk ontwikkeld? Dan voel je de gevoelens van een ander alsof het je eigen gevoelens zijn. Mensen met veel emotionele empathie worden vaak omschreven als ‘zeer gevoelig’ en dat kan overweldigend zijn maar ook nuttig! Je moet alleen wel leren om je eigen gevoelens te scheiden van die van de ander.

Stijl 3: mentaal Als je mentaal empathisch bent, ontvang je informatie en gegevens van de buitenwereld. Je ‘weet’ gewoon wat iemand anders weet. Er zijn verschillende specialisaties bij mentale empathie. De een heeft toegang tot het persoonlijk leven van andere mensen en heeft inzicht in hun overtuigingen, angsten of diepgevoelde verlangens. Anderen hebben inzicht in financiële gegevens, afwijkende landbouwkundige cijfers of de beste manier om een project te leiden.

Stijl 4: natuurlijk Natuurlijke empathie staat in verbinding met op de natuur gebaseerde krachten en schepselen. Met deze vaardigheid heb je toegang tot uitgebreide omgevingsinformatie, zoals de wonderlijke beweging van de planeten, weerpatronen, de emoties en behoeften van dieren, en de manier waarop kruiden geneeskrachtig kunnen worden gebruikt. –

Stijl 5: spiritueel Mensen met spirituele empathie voelen het innerlijke Goddelijke en kunnen vaak vaststellen ‘wat God wil’ (of niet wil) voor henzelf en anderen. Meestal voelen ze ook heel goed intuïtief aan of iemand wel eerlijk is of niet.

Stijl 6: sjamanistisch Iemand met sjamanistische empathie beschikt over alle bovengenoemde stijlen. je kunt dus voelen wat er in het lichaam van anderen gebeurt, hun gevoelens aanvoelen, weten wat ze denken, waarnemen wat er in de natuurlijke wereld om hen heen gebeurt, uitpuzzelen of ze spiritueel in balans zijn met hun handelingen en afstemmen op bovennatuurlijke verschijnselen.

Met de instructies en oefeningen van Cyndi Dale leer je empathie in te zetten voor jezelf en anderen. Bestel nu De kracht van empathie in onze webshop. – See more at: http://www.altamira.nl/psychologie/zelfontplooiing/recente-artikelen/ontwikkel-je-empathie/?

Bron: http://worldunity.me/8-tekens-dat-u-empatisch-bent-gevoelig-voor-energie/

Advertentie

Een gedachte over “Ontwikkel je empathie

 1. 8 tekens dat u empatisch bent & gevoelig voor energie

  Een onderdeel van “wakker worden” betekent het leren herkennen van wat voor soort persoonlijkheid je hebt. Het leren begrijpen van je emotionele, fysieke en psychologische tendensen kan je helpen jezelf beter te begrijpen en lijden in je leven te voorkomen. Meer en meer mensen beginnen te beseffen dat ze passen in de categorie van “Empaten”.

  Een empaat is iemand die het vermogen heeft om de mentale en emotionele toestanden van andere mensen te begrijpen. Deze mensen hebben een hoge sociale intelligentie en zijn zeer goed in het helpen van anderen hun problemen te doorstaan. Helaas, door dit te doen, hebben empaten de neiging op een (te) zware emotionele belasting op zich te nemen, omdat ze uiteindelijk voelen wat anderen om hen heen voelen.

  In staat zijn om te erkennen dat je gevoelig bent voor energie is belangrijk, omdat we vaak de neiging hebben te denken dat wat we voelen organisch in ons is ontstaan. Wat als sommige van onze gedachten, emoties en gevoelens een gevolg zijn van de mensen in de kamer bij ons? Of mensen die ons na staan in het leven?

  Hier zijn 8 gemeenschappelijke kenmerken die Empaten en energetisch gevoelige mensen hebben. Hoeveel van deze hebben betrekking op jou?

  1) Je voelt de emoties van andere mensen, zelfs als ze niet aanwezig zijn

  Omdat je een empaat, bent je in staat de energievelden van anderen op te pikken, zelfs wanneer ze niet om je heen zin. Zij kunnen aan de andere kant van de stad of zelfs het land zijn, en je bent nog steeds in staat om hun emoties waar te nemen. Voor iemand die dermate gevoelig is voor energie, is het goed om de gewoonte te ontwikkelen van jezelf af te vragen: “Zijn deze emoties van mij?”

  Veel leed kan worden voorkomen als je leert om te (h)erkennen dat soms wat je voelt een gevolg is van andermans energieveld, en niet het gevolg van iets dat gebeurt in je eigen leven.

  2) Je voelt je overweldigd in menigten

  socailGrote drukte zijn gewoon te veel energie overdrachten om op te nemen in grote doses. Te veel stimulus en te veel externe energie kan volledig de energie uit een empaat zuigen. U verkiest kleine groepen mensen of de eenzaamheid in plaats van te gaan naar grote bijeenkomsten, omdat ze te vermoeiend zijn om te hanteren.

  3) Je bent gevoelig voor licht, geluiden, geuren of aanrakingen

  Je wordt gemakkelijk overweldigd door felle lichten, en je heb een zeer scherp gevoel van smaak, aanraking, en geur. Omdat het zijn van een empaat betekent dat je een bewustzijnslichaam hebt, dat inherent gevoeliger is voor alle energie in het algemeen, zelfs elektromagnetische energie en sensorische gegevens.

  4) Je “weet” dingen waar je (nog) geen bewijs voor hebt

  intuition-3Je bent in staat om dingen te “weten” in jezelf waar je geen logisch bewijs voor hebt. Met andere woorden, je hebt een zeer sterke intuïtie en kunt zaken binnenhalen die u kennis geven van wat andere mensen nog niet kunnen zien. Omdat energetisch gevoelig zijn, je in staat stelt om te kijken naar iemand en zeggen dat ze slecht nieuws zijn en moeten worden vermeden.

  Misschien heb je ooit eens een vriend verteld dat hun partner niet betrouwbaar is en dat je daar gewoon een “gevoel” over hebt, alleen om later uit te vinden dat deze vreemdging.

  5) Er wordt je verteld dat je te gevoelig bent

  Je krijgt te horen dat je te gevoelig bent door mensen om je heen. Je voelt meer, verwerkt meer, en ervaart meer en dieper dan de meeste mensen.

  6) Je weet dat je wordt voorgelogen, zelfs als je het niet kunt bewijzen

  Je bent erg goed in staat om lichaamstaal te lezen, en je bent in staat om de emotie en psychologische toestanden van anderen te mentaliseren. Als mensen tegen je liegen, is er een verschuiving in hun energieveld en in hun toon en dat merk je. Je weet dat ze weten dat ze liegen, en je hebt een goed idee van wat er precies gebeurt aan binnenkant van hun energieveld. Omdat je als empaat een zeer sterke leugendetector hebt.

  7) Je hebt moeite met kijken naar geweld op televisie of in films

  Geweld op televisie is overweldigend voor je, omdat je in staat bent om jezelf in de schoenen van de andere persoon voor te stellen en precies te voelen hoe het zou zijn om zoiets te beleven. Ook al is het alleen maar acteren, je wordt gelanceerd in de psychologische en emotionele ruimte alsof het in het echte leven gebeurd.

  8) Je vermijdt instinctief energie vampieren

  energy-vampireJe vermijdt instinctief relaties en ontmoetingen met mensen die je kent waarvan je weet dat ze de energie uit je zuigen. Door het hebben van ervaring met energie vampieren in het verleden, weet je hoe je de tekenen van een energie vampier kan herkennen en je energieveld ontwikkelt een soort energie vampier afweermiddel dat je instinctief beschermt tegen ontmoetingen met hen.

  De kans is groot, dat veel van deze eigenschappen op je van toepassing zijn. Het kan heel belastend zijn om te leven als een empaat. De meesten van ons hebben het al moeilijk genoeg met proberen om onze eigen gevoelens en emoties te beheersen, laat staan die van de mensen om ons heen.

  Leven als een empaat zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar leven als een empaat met een slachtoffer mentaliteit is een zekere manier om de sleutels van uw geluk in de handen van de wereld om je heen te geven. Je bent meer dan enkel een energieke spons. Je hebt wilskracht, en keuze. Wees niet bang om in je kracht te gaan staan en de controle terug te nemen over je energieveld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.