Strak gelaat


 

Dagtekst van woensdag 29 oktober 2014.
“Sommige personen laten altijd hetzelfde strakke, uitdrukkingsloze gelaat zien… Waarom realiseren zij zich niet hoe onaangenaam het is voor een ander om iemand in je omgeving te hebben bij wie je nooit iets voelt dat nieuw, levend, dynamisch is? Hoe saai! Dit is zelfs vaak een reden tot scheiding bij koppels. Omdat ze iedere keer weer bij de ander dezelfde gelaatsuitdrukking, dezelfde gebaren, dezelfde houding, dezelfde woorden, dezelfde banale gedachten over dezelfde onderwerpen moeten aanhoren, is er een die dat niet meer kan verdragen en die gaat er vandoor. Wie niet in staat is zich te vernieuwen, moet er niet van opkijken dat uiteindelijk de ander, die genoeg heeft van deze monotonie, vertrekt om zich elders te vermaken. Hetzelfde geldt voor vrienden: wat voor plezier beleef je eraan, als je met mensen omgaat waarvan je op voorhand weet wat voor gezicht ze zullen trekken en waarover ze zullen praten?
Het dagelijkse bestaan is al monotoon genoeg. Om het draaglijker te maken, is het goed eraan te denken om er iets nieuws, wat verstrooiing, wat poëzie aan toe te voegen. Dus let op, als je je altijd hetzelfde voordoet, steeds dezelfde dingen vertelt, zullen de anderen je moe worden en zich van je af keren. Weet hoe jezelf te vernieuwen en allen zullen van je houden, want er zal iets expressiefs, levends, verkwikkends van je uit gaan dat hen goed zal doen.”


bron: Omraam Mikhael Aivanhov

 

Deze mensen heb je ook, een strak gelaat waar geen emotie of gevoel vanaf te lezen is. Betekent niet dat er geen gevoel aanwezig is. Sommige mensen krijgen het gelaat bij de geboorte mee en moeten ze het er maar mee doen. Belangrijk is met innerlijk gevoel en oog naar deze mensen te kijken in mededogen.

Anderen zetten zo’n gezicht zo op als een masker of als bescherming, maar ook omdat men zich zo kan voelen.

2 gedachten over “Strak gelaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.