Numerologie Augustus & het getal 8


Augustus

De achtste maand in een 8-jaar, 2015 is ook een 8

 Ook zijn er bijzondere datums deze maand waarop de 8-energie  meer voelbaar zal zijn omdat ze eindigen in het getal 8.  Daarom is het mooi het getal eens dieper te weergeven voor wie meer interesse heeft in Numerologie. Numerologie van Augustus staat verderop beschreven

Bijzondere data’s

8 Augustus

17 Augustus

26 Augustus

De 8 kun je ook zien als een geslotenheid

Als een achtbaan die een reuze tempo voort raast

Lemniscaat, de liggende 8

2 mensen die eenheid vormen

 

Symboliek: de liggende 8,

De  lemniscaat,  is  het  symbool  van  de oneindigheid en de onbegrensdheid. De blijvende  verbinding  tussen  twee werelden  zoals  hemel  en  aarde,  tijd  en eeuwigheid komt optisch in de liggende 8 tot  uitdrukking.  Dit  eeuwigheidssymbool verzinnebeeldt ook de hermetische basiszin: ‘Zo boven, zo beneden’, die zijn christelijke oorsprong  in  ‘zo  in  de  hemel,  zo  op  de aarde’ heeft.

Het  bovenste  deel  van  de  8  staat  voor het bewuste, het onderste deel staat voor het onbewuste. Als geometrisch symbool wordt de 8 toegekend aan de achtpuntige ster en het octagram.

De 8 is een karmisch getal – want God heeft op de 8ste dag zijn profetie uitgesproken. Hij heeft zijn visioen en zijn voorspelling met de vrije wil van de mens verbonden. De  kerstster, die  de geboorte van Christus verkondigt,  heeft 8  stralen. Jezus Christus, wiens naam in het Grieks de getalswaarde 888 heeft, is de middelaar tussen hemel en aarde, tussen God en de mensen. Zijn  opstanding  wordt  als  de  8ste  scheppingsdag gevierd.  Voor de christenen staat het  getal  8  voor  de  verlossing  en  de wedergeboorte,  want 8  mensen hebben de zondvloed in de ark van Noach overleefd. Tot de wedergeboorte dan wel de geboorte behoort voor de christenen de doop.

Op de 8ste  dag begint  de nieuwe week en met de 8ste toon is de octaaf afgerond en gaat de toonladder naar zijn uitgangspunt terug – het getal 8 is zogezegd de bron van het nieuwe begin op een hoger niveau. Het is  de  overgang  van  het  oude  naar  het nieuwe, betere en hogere. In de 8 ontwaakt ons  bewustzijn  en  maakt  zich  klaar  voor de transformatie naar  het getal  9. Op zijn weg naar verlossing moet de ziel door de 7 hemelen van de 7 planeten, tot zij de 8ste sfeer bereikt, de hemel van de vaste sterren het   domicilie   van   de    goden).   Het levenswiel heeft 8 spaken. In veel Europese talen  bestaat  een  onderscheid  tussen  het woord ‘nacht’ (een symbool van het onbe- wuste) en het woord ‘acht’ hierin, waarbij de  ‘n’  wegvalt.  In  deze  talen  begint  het woord ‘nee’ (ook een symbool van het on- bewuste) ook met een ‘n’.

Hiermee is de 8 de uitdrukking van de ‘onbewuste’ en  bevrijde  nacht  en  belichaamt om  die  reden  de  nieuwe  dag  en  het  ontwaakte bewustzijn.

Numerologie Augustus

In  augustus  oogsten  we  wat  we  in  april hebben gezaaid.

‘Zaaigoed’ zijn projecten,  ideeën,  voor- stellingen, wensen, visioenen, gedachten… die  we  in  april  hebben  vrijgemaakt.  De vruchten, erkenning en gevolgen ervan krij- gen we  in  augustus.  Dit  betekent  ook dat je voor  alle genomen  beslissingen  en hun uitwerkingen   Zaai dus  alleen  wat  je  ook  daadwerkelijk wilt oogsten.

In deze beide maanden is het leren van, werken aan en afsluiten van  projecten erg belangrijk, of het nu op school, in je werk of privé is, of in voelen en denken.

Het werk wat je in juli gedaan hebt (reflectie, zelfonderzoek en rusten) zal zich in augustus uitbetalen. Door deze goede voorbereiding kun je goed inspelen op onverwachte situaties en snelle, intuïtieve beslissingen die in lijn liggen met je doelstellingen. Zo blijf je in het oog van de storm.

Er gaan veel dingen veranderen de komende tijd. Wanneer je je keuzes baseert op ingevingen vanuit je hart, bouw je leven op een stevig fundament dat wel tegen een stootje kan. Laat je je leiden door angst, (schijn)zekerheid of anderen dan wordt het turbulente tijd waar ook tegenslag op de loer ligt. Daar is niks mee, het heeft enorm veel groeipotentieel in zich. Het voelt alleen een stuk minder fijn.Het werk wat je in juli gedaan hebt (reflectie, zelfonderzoek en rusten) zal zich in augustus uitbetalen. Door deze goede voorbereiding kun je goed inspelen op onverwachte situaties en snelle, intuïtieve beslissingen die in lijn liggen met je doelstellingen. Zo blijf je in het oog van de storm.

Er gaan veel dingen veranderen de komende tijd. Wanneer je je keuzes baseert op ingevingen vanuit je hart, bouw je leven op een stevig fundament dat wel tegen een stootje kan. Laat je je leiden door angst, (schijn)zekerheid of anderen dan wordt het turbulente tijd waar ook tegenslag op de loer ligt. Daar is niks mee, het heeft enorm veel groeipotentieel in zich. Het voelt alleen een stuk minder fijn.

Bron: Marianne

lemniscaat met hart

Advertentie

2 gedachten over “Numerologie Augustus & het getal 8

 1. NUMEROLOGIE lijkt me heel interessant ………numerologie kan naar het schijnt ook iets over je persoontje zeggen door dit toe te passen op de naam …is dat juist ?

  Geliked door 1 persoon

  1. Numerologie is heel interessant, daarom ook een cursus gedaan en deel soms artikelen hier over, toch is er niet echt veel belangstelling .

   Heel je persoonlijkheid is gebaseerd op getallen zoals je volledige naam, geboortegetal, geboortestad en karma. Dus je heb het helemaal juist 🙂

   Bedankt voor je reactie en vraag.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.