Psyche achter ziektenpatronen: 2


Het eerdere artikel Lijst van Ziektepatronen en hun mogelijke betekenis is een groot succes en in 1 week tijd 10.002 keer bekeken blijkbaar omdat iemand dit artikel op Facebook heeft geplaatst?

Vanwege het succes een vervolg artikel waarin de ziekte patronen iets langer omschreven worden uit het boek ”Sleutel tot zelfgenezing” door dezelfde auteur Christiane Beerlandt

Wat wil een te hoge cholesterol je vertellen?

Hoge cholesterol als probleemgebied? Een te hoge cholesterol ontstaat als je je leven zou willen vormgeven en inrichten naar je diepste verlangens en behoeften, naar je wensen en droombeelden, maar als je geen actie neemt om deze ook daadwerkelijk in je echte leven te implementeren. Je schuift alles op en door naar Mo Mo Morgenland. Net zo lang tot het niet meer dan wat vage projecties zijn van dromen die je ooit had en die voor jou nu als enige functie hebben dat je er naartoe kan vluchten.

<spanTe hoge cholesterol

<span Misschien denk je, ik doe toch van alles, ik onderneem toch dingen? Maar de vraag is: waarom doe je deze dingen? Zijn het je eigen dromen en verlangens die je volgt of indrukken die je achterlaat bij anderen om goed over te komen? Doe je het om te presteren, om te voldoen aan de wensen en eisen van anderen? Misschien kleur je netjes binnen de lijntjes, volg je regels en systemen, maar negeer je je eigen scheppende vermogens om te doen en te creëren wat je werkelijk wilt. Dat is waar een te hoge cholesterol aandacht voor vraagt.

Een te hoge cholesterol hoort tot het verleden als je jouw eigen leven weer gaat bepalen. Wat JIJ wilt doen. En dat begint bij genieten! Je bent nu net een mechanische robot, alleen maar bezig met dat dunne laagje vernis aan de buitenkant. Wat is er mis met werkelijke vreugde ervaren? Zijn wie je bent?

“Een te hoge cholesterol hoort tot het verleden als je jouw eigen leven weer gaat bepalen. Wat JIJ wilt doen. En dat begint bij genieten!” 

Begin met het leven van je eigen leven! Begin met het leven van je eigen dromen! Breek uit en kom in beweging. Verstop jezelf niet, leef in vreugde en durf je te leven voor jezelf!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wat wil een tekort aan vitamine B je vertellen?

Tekort aan vitamine B ontstaat als je niet ‘geaard’ bent, maar voornamelijk ‘in de geest’ leeft. Heb je moeite om je leven hier bewust vorm te geven? Zit je vaak ergens ‘daar’? In een fluffy, fairy tairy land? Dan heeft een tekort aan vitamine B een belangrijke boodschap voor je.

Tekort aan vitamine B

Je denkt dat dingen je zomaar overkomen, dat je een speelbal bent van het lot, dat je geen werkelijke inspraak hebt in de dingen die gebeuren, maar dat komt omdat je niet aanwezig bent in je eigen leven. De reden? Je vertrouwt jezelf onvoldoende. Heb je een minderwaardig gevoel over jezelf en alles wat je bent en kunt? Word je geleid door een angstige, nerveuze energie? Heb je een gebrek aan geloof in eigen kunnen? Als daarop leg je je vast in strenge regimes en strakke structuren. Stress, verwijten en plagerijen aan jouw adres maken je nog onzekerder en zorgen ervoor dat je nog verder afdrijft… Een tekort aan vitamine B wil je hier opmerkzaam op maken.

“Tekort aan vitamine B ontstaat als je niet ‘geaard’ bent, maar voornamelijk ‘in de geest’ leeft. Heb je moeite om je leven hier bewust vorm te geven? Zit je vaak ergens ‘daar’?” 

Een tekort aan vitamine B ontstaat niet zomaar, maar zal verdwijnen als je weer terugkomt in jezelf. Als je weer geloof krijgt in eigen kunnen. Je eigen leven durft vorm te geven. Terugkomt bij je eigen kern. Breng je brein tot rust. Vlucht niet langer. Vindt balans tussen Zijn en Doen. Wordt weer kapitein op je eigen schip. JIJ bepaalt, jij schept. Hoe anderen op jou reageren en welke omstandigheden en situaties op jouw pad komen, bepaal jij zelf. Jij bent de magneet die in jouw leven aantrekt wat je zelf verwacht. Kom weer terug in je eigen lichaam, stevig gegrond en geaard.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wat wil een tekort aan vitamine D je vertellen?

Vitamine D, een tekortaan vitamine D, wil je vertellen dat je moet opkomen voor jezelf. Voor wat jij wilt. Voor jouw keuzes. Voor jouw leven. Een gebrek aan vitamine D symboliseert dat je je niet in staat voelt om je eigen keuzes vorm te geven. Voel je je een speelbal van anderen? Van systemen en opgelegde structuren? Van de regels die anderen aan jou en aan hun omgeving stellen?

Vitamine D

Je rug rechten en opkomen voor jezelf, daar ligt de oplossing voor een tekort aan vitamine D. In je uitspreken. De ander is er niet op uit om jou te kwetsen. Je moet leren om de onbewuste angsten die in je leven loste laten om zodoende zelf tot wasdom te komen. Je voelt je nu beperkt en onmachtig, geen of onvoldoende geloof in eigen krachten en kunnen.

“Een gebrek aan vitamine D wil je vertellen dat je moet opkomen voor jezelf. Voor wat jij wilt. Voor jouw keuzes. Voor jouw leven.” 

Jezelf laten zien en vertrouwen op jezelf. De scheppende krachten in jou niet laten blokkeren door beperkende gedachten en angsten. Durf weer te leven! Durf voor dingen te gaan! Dan kan een gezonde doorstroming van noodzakelijke bouwstoffen in het lichaam ongehinderd plaatsvinden. Dat is waar de werkelijke oorzaak van een tekort aan vitamine D ligt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wat wil rugpijn in je onderrug je vertellen?

Rugpijn in je onderrug is een klacht die enorm veel voorkomt. Het geeft aan dat er wat mist in het oer-vertrouwen in jezelf. De onderrug staat voor de basis in jezelf. Geloof en vertrouwen in jezelf. In je eigen basis, veilig en beschermd in jezelf. Stevig gegrond. Zelfstandig en vol zelfvertrouwen. Dat is wat pijn in je onderrug je wil vertellen.

Pijn in je onderrug

Als je problemen in je onderrug ervaart is de kans groot dat je je heil zoekt bij anderen. Dat je jezelf onvoldoende vertrouwd. Je verschuilt je, volgt anderen, zoekt uitvluchten. Je hebt iets nodig buiten jezelf. Als een magneet trekken we onze werkelijkheid aan. Geldzorgen, verlies van personen of zekerheid, van materie, het niet erkend of bewonderd worden, het leidt allemaal tot onderrugklachten. Simpelweg omdat je niet vertrouwd op je eigen basis. Je miskent je eigen scheppende energieën, je erkent je eigen-waarde niet. Afhankelijkheid, onzekerheid, zelftwijfel.

“Geloof en vertrouwen in jezelf. In je eigen basis, veilig en beschermd in jezelf. Stevig gegrond. Zelfstandig en vol zelfvertrouwen. Dat is wat pijn in je onderrug je wil vertellen.” 

Leer te steunen op jezelf. Op je eigen basis. Sta toe dat energieën weer door je heen kunnen stromen. Blokkeer niet. Leg de macht niet langer bij de ander neer. Stop met zelfsabotage, stop met twijfelen aan jezelf. Wees zo moedig het oude los te laten en durf bouwwerken in jezelf aan te gaan. Je hebt de kracht en het vermogen om je eigen leven te scheppen en te vormen. Gebruik dat vermogen. Vindt de antwoorden in jezelf in plaats van deze altijd bij de ander te zoeken of altijd aan de ander te vragen wat je moet doen. Haal het uit jezelf. Je kunt het!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wat wil een TIA je vertellen?

Tia, ‘een voorbijgaande aanval van zuurstoftekort in je hersenen’, wil je erop wijzen dat er iets radicaal anders moet in je leven. JIJ ontbreekt namelijk in je eigen leven. Een TIA roept je een halt toe, een hele stevige halt… Het dwingt je om een keuze te maken. Een keuze voor jezelf. Je wilt wel, maar je schiet van links naar rechts. Een stapje hier, een stapje daar, maar uiteindelijk veranderd er niets en sta je nog steeds waar je al die tijd al stond.

TIA

Het holle gevoel wat je in je leven ervaart probeer je op te vullen met mentale activiteit en zaken buiten jezelf. Terwijl een TIA je er juist op wijst dat de leegte wordt veroorzaakt door het ontbreken van je Zelf in je leven. Het wijst je er op dat het tijd is voor zelfreflectie. Ga onderzoeken wat je buiten jezelf zoekt. En waarom.

“Een TIA wil je erop wijzen dat er iets radicaal anders moet in je leven. JIJ ontbreekt namelijk in je eigen leven. Een TIA roept je een halt toe, een hele stevige halt… Het dwingt je om een keuze te maken.” 

Ontdek jezelf opnieuw. Met al je talenten en eigenschappen. Ontdek opnieuw wie je bent en wat je wilt doen. Met welke scheppende energieën jij je leven wilt vormgeven. En Laat dit uit jezelf voortkomen. Betrek jezelf in je leven. Stop met het onrustige en nerveuze heen en weer schieten van gedachten en gevoelens. Rust. Nogmaals, kom terug bij jezelf. Omarm de krachtige boodschap die een TIA te brengen heeft. Weet je… het klinkt misschien vreemd… maar kiezen voor onszelf is een van de lastigste dingen om te doen. Daar is moed voor nodig. Vindt die moed in jezelf. Het is tijd.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wat wil reuma je vertellen?

Reuma wijst op het dragen van (te) zware lasten waaronder je gebukt gaat. Ook… al zul je dit aan de buitenwereld niet tonen. Je wilt de buitenwereld laten zien dat je alles aankan, maar daar verlies je jezelf in. Lees hieronder wat reuma je wil vertellen.

Reuma

De kern van reuma heeft ermee te maken dat je het leven als een toevallige loterij ziet. Een aaneenschakeling van min of meer toevallige gebeurtenissen waarop jij geen invloed hebt. Terugkeren naar de zeggenschap over je leven kan je uit deze stroom halen.

Vaak camoufleer je jezelf met een houding van keihard werken om te laten zien wat je allemaal kan en om te laten zien dat je naar buiten toe alles onder controle hebt. Ondertussen verlies je jezelf in dromen over ‘een beter leven waarin alles anders is’. Je beeld van de realiteit komt daarmee niet overeen met de werkelijkheid. Uiteindelijk worden de lasten je te zwaar en zak je door je hoeven. Reuma is dan ook een zeer krachtig signaal dat niet genegeerd moet worden.

“De kern van reuma heeft ermee te maken dat je het leven als een toevallige loterij ziet. Een aaneenschakeling van min of meer toevallige gebeurtenissen waarop jij geen invloed hebt. Terugkeren naar de zeggenschap over je leven kan je uit deze stroom halen.”

 

Waarom reuma?

Ben je teleurgesteld in mensen, gebeurtenissen en situaties? Slik je je gevoelens en gedachten daarom maar in? Daarmee slaat je onmacht naar binnen toe, met nog verdriet en teleurstelling als gevolg. Maar voordat dit gebeurd… heb je vaak lange tijd met een kritische vinger naar ‘die ander’ gewezen.

Jij bent de magneet die mensen, omstandigheden en situaties aantrekt. Dat ligt niet bij die ander. Niet bij iets buiten jezelf. Terugkomen bij jezelf is het keerpunt voor reuma. Je zult aan de slag moeten met je verdriet, kwaadheid en onmacht, want deze zitten diep van binnen opgeslagen en vragen om transformatie. Stop met vluchten naar een werkelijkheid die niet realistisch is, maar die je geschapen hebt om het leven aan te kunnen. Keer terug naar de realiteit. Je hebt de goedkeuring van anderen niet nodig. Die moet jij jezelf geven. Alles wat je nodig hebt zit in jou zelf. Verander de koude, strakke structuren waarbinnen je jezelf hebt opgesloten. Verander de strenge regels die je jezelf hebt opgelegd. Transformeer ze in een bekrachtigende en liefdevolle warmte naar jezelf toe. Uit jezelf naar buiten toe en stap uit de kooi waarbinnen je jezelf met reuma hebt opgesloten.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Wat wil de ziekte van Lyme je vertellen?

De ziekte van Lyme geeft aan dat je op zoek bent naar zelfrealisatie. Deze diepe innerlijke drang zorgt voor problemen. Soms verdwaal je in je hoofd, in een maalstroom van gedachten en als gevolg daarvan grijp je naar de oplossing buiten jezelf in plaats van dit streven naar zelfrealisatie binnenin jou te vinden. De ziekte van Lyme wil je erop wijzen dat je uit de rondedans van gedachten moet komen en moet leven met en in heel je wezen. Je moet leren aanwezig te zijn in je lichaam.

De ziekte van Lyme

Eigenlijk hanteer je de verkeerde volgorde: energieën moeten stromen vanuit jouw kern en zich vervolgens manifesteren naar buiten toe. Vaak is nu het omgekeerde het geval en slokken je gedachten en je focus op je realisatie al je energieën op. Het is een zoektocht in de buitenwereld. Je probeert de zelfrealisatie daar te vinden en die van daaruit naar binnen te trekken.

“De ziekte van Lyme wil je erop wijzen dat je uit de rondedans van gedachten moet komen en moet leven met en in heel je wezen. Je moet leren aanwezig te zijn in je lichaam.”

 

De ziekte van Lyme geeft aan dat je moet leven. Durven te leven. Gebruik de enorme energie die in je zit om jezelf te manifesteren! Verlies jezelf daarin niet in ‘lagere lusten’, maar streef naar het hoogste voor jezelf. Sta je talenten en creatieve energieën toe vrijelijk te stromen. Het daadwerkelijke manifesteren van jezelf, het daadwerkelijk durven leven in het hier en nu, vraagt erom verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Niet ‘daar’ in je gedachten, maar ‘hier’. Alleen dan kun je tot zelfrealisatie komen. Alleen dan kunnen die enorme hoeveelheid energieën in jou stromen en tot uitdrukking komen. Dat is de boodschap van de ziekte van Lyme. Houd jezelf niet tegen.

Geloof en vertrouw in en op jezelf. Leef naar je hart!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Wat wil slapeloosheid je vertellen?

Slapeloosheid is een gebrek aan vertrouwen in het leven. Een maalstroom van gedachten en nerveuze energieën ‘houden je uit je slaap’. Heb je het gevoel een speelbal te zijn van het leven? Dat situaties en gebeurtenissen ‘toevallig’ op je pad komen en daar jij daar geen enkele inspraak in hebt? Keer jij steeds naar buiten voor de oplossing en de ‘redder’? Slapeloosheid is hier een direct gevolg van.

Slapeloosheid

Slapeloosheid wil je vertellen dat je naar binnen moet keren en je eigen leven bewust vorm moet gaan geven. Laat de zwartgalligheid om en over het leven los. Dingen overkomen je niet zomaar. Met het vertrouwen in jezelf en de zoetheid van het leven, keert ook de rust terug. Heb jij veel meegemaakt? Geloof jij niet dat het leven ook goed kan zijn en wacht je voortdurend op de volgende tegenvaller of teleurstelling? Weet dan dat dit is wat je aantrekt…

Slapeloosheid verdwijnt als jij je angst voor het leven loslaat. Als jij je bestaan durft op te bouwen vanuit een sterke en krachtige basis in jezelf. Als jij gelooft dat JIJ je eigen leven kunt vormgeven in plaats van een speelbal te zijn van het ‘lot’.

“Stop met die mailstroom van gedachten, het gepieker en het nerveuze gedraai. Vertrouw volledig op jezelf! Slapeloosheid zit in jou. Daar ligt ook de oplossing.”

 

Wat doe je als je gaat slapen? Je laat volledig los in het volste vertrouwen dat je lichaam zijn werk doet en dat je ’s ochtends gewoon weer wakker wordt. Dat vertrouwen en loslaten is wat je terug moet vinden en waar slapeloosheid je op wijst. Stop met die mailstroom van gedachten, het gepieker en het nerveuze gedraai. Vertrouw volledig op jezelf! Slapeloosheid zit in jou. Daar ligt ook de oplossing.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Wat wil snurken je vertellen?

Snurken is niet erg. Laten we dat vooropstellen. Vervelend? Zeker! Snurken is het gevolg van manifesterende energieën die een uitweg zoeken. Je wilt jezelf neerzetten, jezelf vormgeven, breken met oude en beperkende structuren en patronen, maar je weet niet hoe…

Snurken

Nerveuze energieën, je schiet van links naar rechts, een springveer. Pure ratio, het denken dat een uitlaatklep zoekt. En wat er ook gebeurd… je zal je door niets of niemand laten tegenhouden! Snurken stopt als al deze rusteloze energieën, die zich een weg naar buiten zoeken, op een natuurlijk manier losgelaten worden. En dat begin bij eerst eens rustig bij jezelf komen. Je hoofd tot rust brengen. De grote ratio, de mentale activiteit in jou, tot kalmte manen.

Er is een grote strijder in jou die het opneemt voor de zwakkeren en zich wil laten gelden en waarmaken. Deze strijder moet gekanaliseerd worden, anders leidt dit slechts tot een vechten en een afzetten tegen anderen. Kortom: het leidt tot niets. Neem jij het steeds op voor anderen, maar vergeet jij jezelf daarbij? Snurken duidt op het gevoel vrij te willen zijn, een behoefte aan het innemen van je eigen plek.

Wat is de oplossing voor snurken? Laat de energieën die je overdag opkropt, bewust los in je dagelijkse leven, zodat dit niet langer via snurken hoeft te gebeuren. Innerlijke rust. Terugkomen in je gevoel. Zelfrealisatie. Je hoofd tot rust brengen en de mentale activiteit tot kalmte manen.

“Wat is de oplossing voor snurken? Laat de energieën die je overdag opkropt, bewust los in je dagelijkse leven, zodat dit niet langer via snurken hoeft te gebeuren. Innerlijke rust. Terugkomen in je gevoel. Zelfrealisatie.”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Wat wil blaasontsteking je vertellen?

Blaasontsteking is gerelateerd aan het niet laten stromen van gevoelens. Ervaar je heftige emoties en gevoelens, maar uit je ze niet? Pot je ze op en houd je ze vast? Blaasontsteking is een gevoelsstrijd: het verharden en verstenen van gevoel. Emoties moeten vrij bewegen, maar bij blaasontsteking worden deze opgeslagen als stilstaand water. Een sterke metafoor die deze kwaal goed duidt.

Blaasontsteking

De dingen die je raken in het leven mag je niet laten zien van jezelf. Kwaadheid en frustratie mogen er niet zijn. Dat is wat blaasontsteking je wil vertellen. Je staat wie je bent letterlijk en figuurlijk niet toe. Deze voortdurende blokkade zoekt een uitweg naar buiten. Een uitweg uit de impasse waarin je bent geraakt. Je zit vastgenageld in jezelf. Je snijd je eigen levenstroom af en reageert de boosheid en frustratie af op de buitenwereld en de geliefden om je heen. Alsof zij jou verhinderen gelukkig te zijn en als of zij daaraan schuldig zijn.

Uit je gevoelens. Zo simpel is het. Pot je emoties niet op. Zeg wat je denkt en voelt, vanuit jezelf, zonder een ander daarbij (moedwillig) te beschadigen. Probeer te bedenken dat het niet uiten en leven van je gevoelens de ‘explosie’ naar buiten toe veroorzaakt.

Spontaan reageren, genieten van jezelf en je leven, vrijheid ervaren in jezelf, dat is waar het genezen van de oorsprong van blaasontsteking ligt. Niet voor en naar anderen leven, maar voor en naar jezelf. Transformeer gevoelens van verstikking, verharding en verstening naar vreugde, blijheid en warmte.

“Spontaan reageren, genieten van jezelf en je leven, vrijheid ervaren in jezelf, dat is waar het genezen van de oorsprong van blaasontsteking ligt. Niet voor en naar anderen leven, maar voor en naar jezelf.”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 

Wat wil eczeem je vertellen?

Eczeem wil je vertellen dat het beeld wat je van jezelf hebt niet juist is. Je ziet jezelf niet voor vol. Je legt de focus op je eigen tekortkomingen en ‘gebreken’. Althans, zo zie je het zelf. Je oordeelt keihard over jezelf. ‘Straf’ je jezelf vaak door jezelf met ijzeren wil en discipline taken op te leggen waarin je vervolgens helemaal kunt doorslaan? Dwaal je rond in gedachtepatronen, in ‘voor en tegens’ die ergens in het midden blijven zweven? Voel je je gevangen?

Eczeem

Jeuk, irritatie, zoekt zich een weg naar buiten. Uitbreken! Het is belangrijk dat je je gevoel toelaat en niet alleen je hersenen, ja ratio, laat spreken. Volg en vertrouwen op je intuïtie. Eczeem wijst je erop je eigen-waarde te erkennen en herkennen en te stoppen met het naar beneden halen van jezelf. Te stoppen met het inhouden van je creatieve energieën, want deze zoeken zich een weg naar buiten.

“Eczeem wijst je erop je eigen-waarde te erkennen en herkennen en te stoppen met het naar beneden halen van jezelf”

 

Probeer te bedenken dat als jij jezelf niet als volwaardig ziet en de moeite waard vindt, dan zal een ander dat ook niet doen. Maak jij jezelf ‘lelijk’, onaanraakbaar en vind jezelf de moeite niet waard? Creëer je daarom eczeem? Verzand je in het ‘straffen’ van jezelf door het opleggen van een keihard regime?

Je schreeuwt om erkenning en liefde, maar zoekt deze buiten jezelf. Eczeem vraagt je daarmee te stoppen. Werk aan je zelfbewustzijn. Herken en ontwikkel je eigen-waarde en eigenliefde. Aanvaard en accepteer wie je bent en dat dit precies is wie je moet zijn. Dat zijn belangrijke stappen om te nemen voor iemand met eczeem. Stoppen met het beperken en neerhalen van jezelf. Uit de maalstroom van gedachten stappen, de tweestrijd in jezelf een halt toeroepen. Laat je ingehouden, creatieve energieën, de energieën in jou die zich willen manifesteren, stromen en laat deze zich niet langer via een jeukend en geïrriteerd gevoel een uitweg naar buiten zoeken.

 

Advertenties

5 gedachten over “Psyche achter ziektenpatronen: 2

 1. “Dat je jezelf onvoldoende vertrouwd” = in de tegenwoordige tijd schrijf je dit met een t
  zie:
  ik vertrouw
  jij vertrouwt
  hij vertrouwt
  wij vertrouwen
  jullie vertrouwen
  zij vertrouwen

 2. Bij het onderwerp Blaasontsteking staat vetgedrukt: je snijd je eigen levenstroom af. Er staan twee fouten in die zin. Het moet zijn snijdt met dt en levensstroom met dubbel s.

  1. Beste Hans, deze tekst is niet van mij dan wel van Christiane Beerlandt. Het zijn dus niet mijn fouten, maar van een prachtig mens die haar medemens wilde helpen. Dan rest nog de vraag, wat is er belangrijker, de taalfoutjes of de toch zeer belangrijke informatie waar mensen verder mee kunnen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s