Energetische koorden


Energetische koorden

Energie koorden zijn onzichtbare lijntjes naar anderen. E-mail, internet, telefoon, de ouderwetse brief, allemaal middelen om met iemands contact te leggen. Daarnaast sturen we elkaar voortdurend boodschappen via onzichtbare koorden. Vaak zijn we ons er niet van bewust.

hechtingskoorden

Je zit in de trein, diep verzonken in je boek. Ineens heb je het gevoel dat er iemand naar je kijkt, je kijkt op en ziet dat een paar stoelen verder op iemand je aan zit te staren, die snel een andere kant opkijken als je die persoon aankijkt. Of je komt iemand tegen in het café en je weet binnen 1 seconde: jou vind ik aardig. Het tegenovergestelde kan ook: je raakt met iemand in gesprek en krijgt een naar gevoel in je buik, zonder dat het gesprek daar aanleiding toegeeft. Of je denkt aan iemand, en even later word je gebeld door de persoon aan wie je juist dacht.

Deze informatie-uitwisseling vindt plaats via energiekoorden. Onderlinge verbindingen tussen mensen, dieren en voorwerpen op energieniveau.

De functie van energiekoorden is communiceren. Bij elke ontmoeting gooi je onbewust zulke koorden uit. Om informatie te versturen en te ontvangen: Ben jij wel te vertrouwen? Is het hier veilig? Ik vind jou aantrekkelijk! Koorden met mensen die je langer kent, krijgen de kans steviger te worden of te vervlechten, en doen hun werk ook op afstand. De uitdrukking ‘je verbonden voelen met iemand’ krijgt zo meteen een hele letterlijke betekenis.

Koorden worden uitgeworpen naar chakra’s maar ook naar andere plekken van het lichaam. Als mensen gaan samenwerken, zie je vaak dat ze koorden uitgooien naar de zonnevlechtchakra van de ander. Bij twee mensen die een liefdesrelatie met elkaar aangaan ontstaan naast koorden tussen de zonnevlechtchakra’s ook koorden tussen de hartchakra’s. Hoe sterker de verbondenheid, hoe steviger de koorden.

energetische_koorden (1)

De zonnevlechtchakra staat voor de verbondenheid die je voelt met de buitenwereld, mar ook voor de wilskracht en voor het richting geven aan je leven. De wilskracht kan zich uiten in macht. In die zonnevlechtverbinding schuilt daarom ook een gevaar. Samenwerking kan omslaan in competitie of in een machtsstrijd. Bij een samenwerking dus liever op hartchakraniveau, de chakra gaat over liefde en streven naar evenwicht, waarbij compassie voelt voor de ander. Door de situatie te analyseren en jezelf af te vragen waarom je de competitie met iemand aangaat, kun je overschakelen naar een samenwerking op hartchakraniveau.

Voor het maken van een energetische verbinding hoeven niet per se twee mensen actief te zijn. Ook één van de twee jan zich met de ander verbinden. Een ongelijkwaardige vriendschap als voorbeeld. Dan doet de één heel veel moeite voor die vriendschap en de ander niet. Degene die veel moeite doet gooit een koord uit en de ander ervaart dat als ‘plakken’. In sterkere vorm vindt dat ook plaats als je gestalkt wordt.

Koorden die eenzijdig worden uitgeworpen kunnen fysiek klachten veroorzaken. Bijvoorbeeld pijn in je schouder als iemand figuurlijk op jouw schouder leunt. Die persoon heeft een energetisch koord vastgemaakt aan jouw schouder. Als je een workshop of les volgt en je bent zo gretig  in het krijgen van informatie, dan gooi je een energetische koord uit naar de kruinchakra van degene die les geeft. Die koordenaanval kan dan een hoofdpijn veroorzaken bij degene die les geeft. Op het moment dat degene die les geeft zegt: ‘Neem je koord eens terug’, dan doe je dat ook. Je bent je niet bewust dat je een koord uitgegooid had en je had er ook geen idee van hoe je een koord kan terugnemen. Mensen zijn energetisch heel erg begaafd.

Een koord uitgooien naar een kruinchakra kan een black-out veroorzaken. Stel, je wilt iets vertellen aan iemand ie jouw informatie héél graag wil horen. Op het moment dat je begint met praten weet je ineens niet meer wat je wilde zeggen. Je zegt dan: ‘ik heb een black-out’. Maar je krijgt die black-out niet omdat je ineens spreekangst hebt of onzeker bent, maar omdat die ander een koord uitwerpt naar jouw kruinchakra. Als je dan letterlijk een stapje achteruit doet, neemt die ander onbewust zijn koord weer terug en schieten de woorden je weer te binnen.

Wat de chakra koorden betekenen

Koorden zijn meestal indirecte verzoeken om aandacht. Met bewuste verbindingen heb je bewegingsvrijheid. Je kunt ze gebruiken om je op de ander af te stemmen en laat ze los wanneer dat beter is voor jezelf en de situatie

  1. Wortelchakra            Red me – Help me overleven
  2. Heiligbeenchakra     Steun me – Ik ben seksueel geïnteresseerd in jou
  3. Zonnevlechtchakra  Vertel me wat ik moet doen – Geef me energie
  4. Hartchakra                Hou van mij – Ik heb je lief
  5. Keelchakra                 Luister aandachtig naar mij – Zeg wat ik wil
  6. Voorhoofdchakra     Geef me aandacht – Ik denk aan je
  7. Kruinchakra              Ik controleer je – Volg mij/gehoorzaam mij

Koorden hebben een positieve functie, maar ze kunnen ook voor negatieve doeleinden gebruikt worden. Om mensen te beïnvloeden bijvoorbeeld. Dat gebeurt niet altijd met opzet. Als voorbeeld: een moeder die haar kind zo krachtig wil beschermen, dat het kind geen keuzevrijheid meer heeft. Zo’n koord werkt verstikkend. Net als in een liefdesrelatie waarbij de ene partner de ander domineert.

Koorden kunnen personen voor kortere of langere periode verbinden. Mensen verbreken ze meestal automatisch als ze niet meer nodig zijn. Soms blijven die koorden toch in stand en veroorzaken ze fysieke klachten. Het is mogelijk zo’n lijntje eenzijdig te verbreken.

Elke keer wanneer je in aanraking komt met iemand anders, tijdens een korte ontmoeting of zelfs via social media, in een liefdesrelatie worden energiekoorden via chakra’s of de aura’s gevormd. Er vormen koorden met vrienden, geliefde, ouders, kinderen, collega’s, kennissen of zomaar iemand via social media waar je wel eens mee praat. Als een persoon aan je verbonden is heel veel rivaliteit bij zich draagt dan kan je energie oppakken waardoor je uit balans raakt. Zelfs lichamelijke klachten kan krijgen. Negatieve energie belemmert ons in ons dagelijks functioneren.

Energiekoorden kunnen gevaarlijk zijn en kunnen gevormd worden van ziel tot ziel, van geest tot geest of van lichaam tot lichaam tijdens ons bestaan (vorige levens of dit leven). Koorden kunnen direct of indirect beïnvloeden en kunnen schadelijk zijn voor onze gezondheid. Zij kunnen blokkades veroorzaken in ons energie systeem, op die manier vervuilt ons energiesysteem.

Er zijn ook koorden die niet (meer) gezond zijn en die geen enkel positief doel (meer) hebben. Ze kunnen je leegzuigen of op een andere manier beïnvloeden. Vaak worden koorden aan ons vastgemaakt zonder onze bewuste of onbewuste toestemming. Het kan dus nodig zijn om te kijken of er energetische verbindingen zijn met personen ( en soms is dat met een heel dierbaar iemand) die niet goed meer voor je zijn. Je kunt dan beslissen of je deze vastzetting nog aanvaardt of niet.

Het kan ook zijn dat je een of meer koorden niet helemaal wilt verwijderen, maar controle wilt hebben over de energie die naar je gestuurd wordt of ontnomen wordt. Soms zijn deze energetische verbindingen zo sterk, dat er niets anders op zit dan ze (liefdevol) te verwijderen. De plats waar ze verwijderd worden kan nadien geheeld worden. Ze hebben er uiteindelijk lang gezeten.

Er zijn verschillende manieren om energetische koorden te verbreken of wel uit te zuiveren. Het uitzuiveren of verwijderen van koorden kunnen hulpvol zijn bij jouw eigen loslaat proces.

Edith Verschut

Spiritueel Life Coach

BRON± https://spiritualinsightssite.wordpress.com/2015/09/20/energetische-koorden/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.