Wijsheden


Afbeeldingsresultaat voor oosterse wijsheden plaatje met tekst
Afbeeldingsresultaat voor oosterse wijsheden plaatje met tekst
Advertentie

7 gedachten over “Wijsheden

 1. “Verspil geen tijd aan gevoelens die je niet verder helpen”, laat ik het hier nou moeilijk mee hebben want daar heb je toch geen controle over? Juist omwille van die gevoelens kan je nooit uitsluiten dat anderen, bewust of onbewust, je pad voor een deel gaan bepalen? Bestaat er dan 1 (waarschijnlijk eenzame) ziel op deze wereld die door geen enkel touwtje verbonden/gebonden is? De druk om goed te doen is soms zo verpletterend, dat jezelf blijven geen optie meer is en je wegen gaat bewandelen die eigenlijk niet voor jou bestemd waren

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Rosina, waarom heb je het daar moeilijk mee? Boosheid, haat of wrok helpen je niet verder, ze belasten je alleen extra omdat je er ziek van kunt worden.

   Niemand kan en mag jouw pad bepalen. Niemand mag jou gebruiken als een marionet die bepaald wat jij even moet doen . Het is een kwestie van grenzen aangeven, hetzij je een meeloper bent met de kudde. Alleen doen waar jij je goed bij voelt, dat is respect hebben voor jezelf,….zelfliefde. Is een ander het daar niet mee eens? dan geven ze ook niet om je dan behalve hun grote ego. Altijd jezelf blijven, waar je ook ga of sta. Keuzes maken is niet makkelijk in deze wereld, toch kun je keuzes maken waar jij je goed bij voelt. Zo wordt een Ja tegen de ander een oneerlijke Nee tegen jezelf.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 2. Ik snap wat je bedoelt Marianne en jezelf blijven is altijd het beste. Soms voel ik me echter beter door ja te zeggen want door mijn grenzen aan te geven en nee te zeggen, geraak ik verstrikt in schuldgevoelens en dat is nog veel erger. Mijn zieke mama vraagt me om elke dag op bezoek te komen en eigenlijk is dat niet haalbaar maar toch ga ik alle dagen naar het ziekenhuis. Nee zeggen gaat niet want ik weet dat ze op me wacht en alleen al het idee maakt me misselijk. Bepaalt zij dan mijn leven?

  Like

  1. Je moeder is oud en wijs genoeg om te begrijpen dat je niet kunt toveren,

   uw Empathie is heel hoog, wees niet te altruistisch, als je er ziek van word,

   heeft je moeder er ook niets aan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.