Gedicht: Ooit


Net als de zon…
Brak jij ook door in mijn leven.
Al was het maar voor even.
Je straalde..
Toen ik je mijn liefde vertaalde.

Gevormd, mooi en rond.
Maar voor mij niet meer gezond.
Wil ik niet ten onder gaan met jou.
Een ding is zeker, dat ik van je hou.

Ooit komen we weer samen.
Terug op het pad…
Dat we ooit eens namen.
 

Marianne

hart

Advertentie

21 gedachten over “Gedicht: Ooit

  1. Wat is triest wanneer je in een relatie even voor jezelf kiest om later weer samen te komen. Zodat je even aan jezelf kan gaan werken. Ook aan de liefde en relatie zelf..

   Like

 1. Het is een gedicht dat echt vanbinnen raakt ook herken ik erveel in liefde grenzeloos maar ik desondanks afstand van de persoon moeten nemen en nog naar veel omstandigheden moet ik sterk bijven. HSP geven niet snel op om het verharde in sommige mensen te doorbreken maar in deze kwestie was het de enige keus. Gr Joop

  Geliked door 1 persoon

  1. Gevoelige gedichten raken altijd een snaar. Een teken dat je ergens nog mee zit en naar boven komt met gelijke woorden. Je hoeft niet sterk te blijven Joop, tranen en verdriet zijn geen teken van zwakte, maar van kracht omdat jij jezelf durft te uiten. Maar als mede HSP begrijp ik precies wat je bedoelt.

   Soms mogen we oude wegen afsluiten om nieuwe te bewandelen. Hopelijk komt voor jou een vrouw die je waardeert zoals je bent en niets anders 😉

   Like

   1. Met alle respect Marianne. Klinkt misschien bij jou bekend. Ik ben geboren zoals dat heet met de helm op ik heb 20 jr met laat ik het in het midden houden van de naam van de psychiatrische instelling dus GGZ. Maar om een enorm verhaal cq werkelijkheid werd ik gedwongen om een vrijwillige R. M te aanvaarden voor mij zelf had ik voet bij stuk gehouden maar ik wilde graag bij haar zijn want als ik tekende mocht ik onder voorwaarden met zgn ontslag. De zaak kwam een tijd later voor om een volledige RM op te leggen uiteindelijk nam ik het risico om bijde niet te aanvaarden dus ik legde aan de rechter uit waarom ik die vrijwille RM had aanvaard de woordvoerster vd de GGZ confronteerde ik met het valt me op dat als ik tegen je praat dat je me niet aankijkt en ook nog leert je de cliënten niet bij een gesprek dat de persoon de ander in de ogen kijkt ik zeg je weet dat ik voel dat je liegt want ze wilde het op een zware psychose gooien. Maar uiteindelijk. …….vrijspraak ik was verbaasd de Nativs noemen me Eagle courage coulor blue etc. Afijn ik blij ik denk nou het word tijd om te leven en niet te overleven maar blijkt dat ik bijna een jaar rond liep met een liesbreuk en een darmperforatie 😡 terwijl voorgenoemde instelling met de dr had afgedaan zal wel meevallen nou ik heb een foto van de operatie naar deze GGZ opgestuurd met de tekst zie maar hoe je dit oppakt maar alsnog geen reactie. En ze hebben wat medicijnen geprobeerd Zyprexa haldol noem maar op. En nu blijkt dat de persoon waar ik van hield en een een kleine deel nog wel maar ze heeft waarschijnlijk N.S ik laat een letter weg maar ik ben er kapot van en tuurlijk huil ik had dit 30 jr niet gedaan dus ik ben sterk want ik stelde me kwetsbaar op alleen doet het nog meer pijn dat ze me zoals ik het ziet verraad maar persoonlijk luister dan muziek op me site van G als je eventueel misschien wil horen en zien wat een mooie muziek met afbeeldingen dan wil ik de naam van de site cq mijn naam van de site bij jou toestemming wel geven. Met veel respect voor je reactie gr joop

    Geliked door 1 persoon

    1. De helm klinkt mij inderdaad heel bekend Joop, ben zelf er ook mee geboren en heel veel tegen aan gestoten met die helm.

     Het zijn altijd vervelende en nare dingen die je via psychiatrie moet mee maken. Men legt graag een stempel op die niet bij je past. Ja oordelen en veroordelen is een leuk spelletje voor hen die denken dat ze macht bezitten, maar eigenlijk met lege handen staan.

     Gelukkig heb je jezelf kunnen uiten door je kwetsbaar op te stellen, dat geeft kracht.
     Hopelijk kun je verder met je leven zodat je pijn en verdriet alleen nog maar een herinnering mag zien door wat je van deze geleerd heb.

     Natuurlijk mag je je site van muziek en afbeeldingen delen. Deel zelf ook graag.
     Met veel respect voor je openhartigheid, bedank ik je voor je reactie.

     Warme groet
     Marianne

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.