Harde zeep versus vloeibare zeep


 

HARDE ZEEP VERSUS VLOEIBARE ZEEP

Waarom zou je vloeibare zeep gebruiken in plaats van een blok zeep?
Vloeibare zeep bevat heel veel chemische conserveringsmiddelen.
Vloeibaar douche gel/ schuim zit in milieu schadelijke verpakkingen en is snel op (mensen gebruiken snel te veel!) en minder hygiënisch dan vaste zeep, die helemaal geen conserveringsmiddelen bevat. Een blok zeep is vaak niet verpakt, en zuinig in gebruik
en werkt zeker net zo effectief !
Kijk eens naar de ingrediënten op een fles vloeibare zeep en kijk dan eens naar de ingrediënten die in een blok zeep zitten. Herken je alle ingrediënten die in zo’n fles vloeibare zeep zitten?
Veel vloeibare zepen bevatten slechts water, goedkope chemicaliën en conserveringsmiddelen!
Je vraagt af waarom ze zoveel geld moeten kosten… Vaste zeep is veel zuiniger in gebruik. Vloeibare zeep verbruik je veel sneller omdat mensen denken dat je er meer van nodig hebt. Bovendien zijn die handige pompjes zo ontworpen dat er veel meer product uitkomt dan je nodig hebt. (Pompjes zijn ook nog eens een bron van bacteriën) Zodat je snel weer een nieuwe fles vloeibare zeep moet kopen… Een stuk zeep gaat lekker wekenlang mee.

Hoewel vroeger het nog heel normaal was om blokken zeep te gebruiken, vinden we het tegenwoordig heel gewoon om onze huid en haar met vloeibare zeep te wassen. Loop een drogisterij zoals de Etos of de Kruidvat binnen en je zult daar heerlijk ruikende de blokken zeep kunnen vinden.

Ook in de wereld van media en reclame wordt er vooral gefocust op vloeibare zepen. Zo wordt er bijvoorbeeld op TV voornamelijk reclame gemaakt voor flessen met vloeibare zeep van bekende merken. Vaak wordt er in deze reclamespotjes beweerd dat vloeibare zepen beter, gezonder en hygiënischer zijn. Maar is dat is door de chemicaliën totaal niet waar.

Door deze focus op vloeibare zepen, lijken we de vaste zepen te vergeten. Toch zijn er genoeg redenen waarom je voor een vaste zeep zou kunnen kiezen.

In tegenstelling tot vloeibare zepen, bevatten vaste zepen geen kunstmatige stoffen. Veel vaste zepen bevatten alleen natuurlijke ingrediënten zoals natuurlijke oliën en boters, kruidenextracten en vruchtensappen. De ingrediënten die aan de zeep worden toegevoegd, zijn allemaal actieve stoffen die een toegevoegde waarde hebben voor de verzorging van huid en haar.

Veel vloeibare zepen bestaan voornamelijk uit water en kunstmatige bestanddelen. Ondanks dat vloeibare zepen soms natuurlijke ingrediënten bevatten, is het toevoegen van chemische ingrediënten onvermijdelijk. Wanneer een product water bevat, moet er namelijk een conserveringsmiddel worden toegevoegd om te voorkomen dat er schimmels ontstaan.

Doordat vaste zepen geen water bevatten, hebben ze geen conserveringsmiddelen nodig. Hierdoor zijn vaste zepen een stuk natuurlijker, waardoor ze milder zijn voor je huid en haar. Daarnaast zijn conserveringsmiddelen moeilijk af te breken door de natuur, waardoor ze een negatieve impact hebben op het milieu. De afwezigheid van conserveringsmiddelen in vaste zepen is dus niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu!

Wist je dat verpakkingen van flessen vloeibare zeep vaak duurder zijn dan de inhoud? Hoewel de ingrediënten vaak redelijk goedkoop zijn, wordt er veel geld besteed aan het ontwerpen en produceren van een mooie verpakking. Uiteindelijk betaal je als consument dus niet alleen voor de inhoud, maar ook voor de kosten die gemaakt zijn voor de verpakking! Daarnaast zijn de meeste flessen ook niet recyclebaar, waardoor ze verbrand moeten worden in verbrandingsovens en dus schadelijk zijn voor het milieu.

In tegenstelling tot vloeibare zepen, kunnen vaste zepen makkelijk verpakt worden in milieuvriendelijk materiaal zoals gerecycled papier of karton. Het bevat immers geen water, die de verpakking nat zou kunnen maken. In plaats van milieuvriendelijke verpakkingen, worden in sommige zaken vaste zepen zelfs onverpakt verkocht!

Vaste zeep is beter voor je lijf en veel zuiniger in gebruik en gaat het veel langer mee.

Love your Health : Pure4us

10 gedachten over “Harde zeep versus vloeibare zeep

    1. Dat is voor iedereen verschillend, het gaat eigenlijk over de ingrediënten tussen vaste en vloeibare zeep. Buiten dat om wordt er meer gebruikt van vloeibare zeep en daardoor ook duurder in gebruik is. Ook de pompjes zijn een bron voor bacteriën waar men eigenlijk niet bij stil sta.

      Like

  1. NU GE HET ZEGT…ze zijn allebei bacteriëaal,denk vaste zowel dan vloeibaar,de vaste wordt nat,droogt op en wordt alleen door jou of door anderen gebruikt…maar het gebruikte,het afgewasse droogt op…en wordt opnieuwen opnieuw gebruikt…dus ik gebruik voor m’n gezicht en handen,puur water,AL JAREN…voor de douche lopende douchegel…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.