Wees gelukkig..


Heel mooi gezegd van William Shakespare,

Toch lijkt me in constante gelukzaligheid, eeuwig te lachen, te genieten… niet het leven echt te beleven. Men leert pas van het leven wanneer je de 2 zijden ervaren en door staan heb. Wel zoveel mogelijk het beste uit het leven te halen voor jezelf.

2 gedachten over “Wees gelukkig..

 1. Hey Marianne,

  Wat Shakespare hier bedoelt gaat veel dieper. Hij geeft zelfs een tip hoe je in het oog van de orkaan kan komen (past perfect bij jouw volgende bericht). Waar hij hier naar verwijst is mijn grootste dagelijkse oefening. En ik moet toegeven dat het rust brengt in de waanzin (in de orkaan). Mensen zoeken geluk en dat zoeken naar geluk brengt enkel ongeluk. Mensen zoeken beter en dat zoeken naar beter brengt enkel slechter. Het leven terugbrengen naar eenvoud, dat brengt geluk zonder naar geluk te zoeken. Reageer op geluk zoals je zou reageren op ongeluk en kijk wat er gebeurt. Dat bedoelt Shakespare. Zelfs de Boeddha geeft die les.
  Mensen gaan uit hun dak op 1 januari. Waarom? Het is een dag als een andere.
  Mensen wensen op 1 januari elkaar het beste toe, maar de rest van het jaar gunnen ze elkaar niks. Waarom maakt men alles zo moeilijk? Terwijl het Leven zo eenvoudig is.
  Misschien kan dit negatief overkomen, maar dat is het niet. En dit is toch een spirituele blog, dus moet men een boom een boom durven noemen.

  Vriendelijke groet

  Like

  1. Hey Internettoerist 🙂
   Bedankt voor je waardevolle aanvulling en uitleg wat Shakespare eigenlijk dieper bedoelt. Dat klopt helemaal wat je zegt, juist in het oog van de storm, van alle chaos je rust zien te vinden en niet zoeken, vandaar ook mijn volgend artikel die zo toepasselijk is. Klopt, hoe meer men zoekt, hoe meer het tegenovergestelde op je pad komt, zegt de Boeddha ook. Prachtig zoals je het verwoordt, want het is de realiteit en geen illusie,

   Helemaal mee eens, nieuwjaarsdag is een dag als ieder ander, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg toch?…
   Helemaal waar, mensen wensen alleen op Nieuwjaarsdag het allerbeste en andere dagen van het jaar, elkaar het licht niet in de ogen. Voor mezelf ben ik blij -als het even mogelijk is- mensen iedere dag een warm woord of een lichtje te mogen sturen. Voor mij klinkt dit niet als negatief dan alleen de harde realiteit..

   Hartelijk bedankt voor je waardevolle reactie die ik zeer zeker waardeer.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.