DE STEM VAN JE HART


DE STEM VAN JE HART

Zojuist gelezen en deel het graag:

Wanneer je geleerd hebt om de stem van je hart te negeren, is het niet zo vreemd dat je gedurende je leven de weg kwijt lijkt te raken en in een nee-gevoel verzeilt raakt. Het vergaat velen van ons. Een spiraal van stress, twijfel, verzet, weerstand en frustratie, waarbij een gevoel van leegte en gemis steeds ergens op de achtergrond voelbaar is, en ons aanjaagt om deze gevoelens te onderdrukken door nog meer ons best te doen of door op te gaan in bezigheden, drank, de smartphone of ons werk. Het kan dan lijken dat we zover van onszelf zijn afgedwaald dat we vastzitten in een leven dat niet van onszelf lijkt.

EEN HEILIG NEE-GEVOEL
De twijfel, frustratie, de leegte en het gemis zijn onderdeel van een heilig nee-gevoel. Een nee-gevoel maakt je duidelijk dat het tijd is om terug te keren naar de thuis van je hart.
Maar hoe doe je dat, wanneer je vooral ‘Nee, nee, NEE!’ voelt? Wanneer je vast lijkt te zitten in een leven, waarvan je je afvraagt hoe je daar in hemelsnaam in terecht bent gekomen? Met een baan die nodig lijkt te zijn vanwege het inkomen, maar die niet werkelijk vervult. Met een relatie die weliswaar veiligheid geeft maar waar de diepe verbondenheid uit verdwenen lijkt. Of juist in je eentje, verlangend naar liefde.

DE WEG NAAR BINNEN
Begin met tijd en ruimte te nemen om stil te vallen. Ook al voel je dan in het begin wellicht gevoelens van ongemak. Maak ruimte om niet meer volautomatisch op te gaan in de gevoelens, gedachten, bezigheden en andere ervaringen. Zodat je weer kunt ervaren dat je niet je gedachten, bezigheden en je levensomstandigheden bent.

ONEINDIGE INTELLIGENTIE
Op deze manier ben je ontvankelijk voor de liefde van je hart en het leven om tegen je te spreken. Je hoeft maar een klein stapje naar je hart toe te maken, om te merken dat je hart niets liever wil dan volledig beschikbaar voor je te zijn. En in je hart, je essentie, bevindt zich oneindige intelligentie. Een intelligentie die jou wil, kan en zal helpen, wanneer je erop afstemt, erop vertrouwt en eraan overgeeft.

JA-GEVOEL
Je hart spreekt in een taal die ik het ja-gevoel noem. Een gevoel van sprankeling en een diep weten dat het leven voor je klopt. Jouw hart is als een kompas afgestemd op de levensstroom, ook wel flow genoemd, die je naar het beste van jezelf en het leven leidt. Een ja-gevoel is een uitnodiging om thuis te komen in jezelf en te merken dat dat de vervulling geeft waar je zo naar verlangt.

Vraag jezelf:
Waar ga ik van stromen?
Wat weerhoudt mij ervan om hiernaar te luisteren?

ZELFONDERZOEK
Onderzoek of de gedachten die je hierover gelooft, of die werkelijk waar zijn. Of dat ze onderdeel zijn van wat je geleerd hebt te geloven over jezelf en het leven. En weet dat alles wat je geleerd hebt, jou niet kan definiëren. Het is niet wie je bent. En het allerbelangrijkste; hoever je ook van jezelf lijkt te zijn afgedwaald, je kunt nooit werkelijk van jezelf afdwalen. Wie je werkelijk bent is dichterbij dan je ademhaling en is ieder moment toegankelijk.

© Linda Rood
http://www.lindarood.com

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, lucht en de tekst 'Het Ja gevoel'

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.