Teveel mannelijke energie


Teveel mannelijke energie

Mannelijke energieEr komen veel vrouwen in mijn praktijk die een overschot hebben aan mannelijke energie. Vaak hebben zij vroeger iets meegemaakt wat de vrouw die ze zijn niet kon oplossen. Huiselijk geweld, incest, ouders verslaafd aan drugs of alcohol, angst, bedreiging en onvoorspelbaarheid. Bijvoorbeeld in de vorm van een vader met woedeaanvallen.

Wapenen

Toen zij kind waren heeft hun innerlijke vrouw zich teruggetrokken (gedissociëerd) uit angst. Ze hebben hun innerlijke man erbij gehaald om zich te wapenen, te harden.

Nieuwe identiteit

Die nieuwe identiteit kon beter met de situatie omgaan. Die was meer naar buiten gericht en zal bijvoorbeeld in reactie op geweld, boos geworden zijn en geschreeuwd hebben (mannelijk). Dan kreeg deze cliënt misschien wel meer klappen of boze woorden die diep doordrongen, maar had ze toch iets gedaan. Op dat moment voelde dat als een betere reactie dan niets doen en je machteloos voelen. Alleen toen ze volwassen werd, kon ze de zelfbeschermende mannelijke identiteit die haar ooit had geholpen niet meer “uitzetten”. En kreeg ze er last van.

Behoefte aan geborgenheid

Bij een teveel aan mannelijke energie onderdruk je je vrouwelijke energie zo goed dat je haar niet meer goed kan voelen. Je legt letterlijk de nadruk op je hardere buitenkant en komt over alsof je zeker en succesvol bent. En wilt daar ook graag erkenning en bevestiging voor hebben. Je voelt je eigen binnenste niet meer en daardoor heb je altijd een behoefte aan geborgenheid die je buiten je zoekt in plaats van in je. Doordat je last hebt van prestatiedrang leg je een grote druk op jezelf. Dat veroorzaakt angst van binnen. Maar die probeer je koste van het kost onder controle te houden.

Een overschot aan mannelijke energie

Mensen met teveel aan mannelijke energie hebben moeite om te voelen, hun hart te openen, zich op emotioneel niveau te verbinden met een ander en moeite met het loslaten van de controle. Een symptoom hier van is om het voortdurend druk te (willen) hebben en de neiging om ideeën en plannen heel snel in handelen om te willen zetten. Door een overschot aan mannelijke energie of een tekort aan vrouwelijke energie, ben je geneigd om te veel te denken en te piekeren en je zorgen te maken. Dit leidt tot rusteloosheid, een gevoel van leegte en het ontbreken van bezieling en plezier in dat wat je doet.

Opnieuw verbinden

Al deze symptomen zijn signalen om je vrouwelijke energie in jezelf op te zoeken en opnieuw te ontdekken. Waarschijnlijk zul je dan de blokkades die je daarvan weerhouden, eerst moeten oplossen. Je kunt er komen door inkeer, bijvoorbeeld door meditatie, of door je creativiteit te stimuleren door dans, fotografie of schilderen, of door therapie. Uiteindelijk kun je je vanuit het vrouwelijke dan opnieuw verbinden met je mannelijke energie. Want die heb je wel nodig om je te uiten, te lopen, te spreken en je doelen te behalen.

Bron: https://yourdailyshine.nl/teveel-mannelijke-energie/

Sommige vrouwen hebben echt de BROEK aan en zijn meer mannelijk dan vrouwelijk. Daarentegen zijn er weer mannen die beter een rok/jurk kunnen dragen omdat ze meer vrouwelijk dan mannelijk zijn. En zo zal er altijd wel wat wezen. Gewoon jezelf blijven is mijn motto..

Advertentie

6 gedachten over “Teveel mannelijke energie

  1. Misschien een hulpje zeg je Margreet? dit is een fantastisch hulpje die zeker de moeite waard is om eens uit te proberen. Hartelijk bedankt voor de link, super!

   Warme groet
   Marianne

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.