Dieren


 

                                                         Communicatie met dieren

 

Wanneer we proberen te communiceren met dieren, moeten we eerst en vooral leren begrijpen dat het geen mensen zijn, de manier waarop de dieren met ons communiceren is door te reageren op bepaalde dingen die voor hen begrijpelijk zijn.

Ieder dier spreekt met me op hun eigen manier. Ze zullen met je proberen te communiceren met behulp van bewegingen en geluid. Wij moeten dan goed opletten om te begrijpen wat het dier ons wil vertellen.

Dieren kunnen bepaalde woorden leren herkennen en begrijpen zo wat we hen willen zeggen. Dit zijn eenvoudige woorden die steeds gevolgd worden door een bepaalde actie en ieder dier zal na een tijdje het woord herkennen en begrijpen.

Alle dieren en mensen behoren tot een andere soort en meestal zijn we afgescheiden door een communicatieprobleem. Gebruik alles wat binnen je mogelijkheden ligt om het verschil in communicatie en taal te doorzien, en je zal al snel merken dat het veel eenvoudiger is om op een telepathische manier te communiceren zodat de kans enorm word vergroot dat mens en dieren elkaar kunnen begrijpen.

Als je communiceert met dieren, het maakt niet uit welk dier, op telepathisch of geestelijk vlak, zal je op verschillende manieren boodschappen ontvangen. Zo kan je in een flits een beeld zien, bepaalde gevoelens krijgen, iets ruiken of proeven dat te maken heeft met iets dat zich in het geheugen van het dier bevind. Soms zal je de boodschap horen in je eigen taal, dat betekend dat je Hogere Zelf dit vertaald voor jou. Dit alles zal je ideeën en inzichten geven in wat het dier heeft meegemaakt of wat het je probeert te vertellen.

Er zijn 4 verschillende mogelijkheden tot geestelijke communicatie met dieren.

De eerste is op telepathisch gebied.

Dit komt uit het geheugen van het dier en heeft betrekking op het verleden en/of heden. De informatie zal misschien niet volledig zijn, want net zoals bij mensen kan die door verloop van tijd vervormd zijn of delen worden vergeten. Met deze vorm van communicatie kan het nodig zijn om de stukjes bij elkaar te brengen zoals bij een puzzel om een volledige beeld te krijgen.

De tweede is inprenteren

.In werkelijkheid bestaat er geen tijd en ruimte. Alles gebeurt in het nu. Tijd verloopt niet horizontaal en op een lijn, maar verticaal. Met andere woorden, alles bestaat in het nu, het ene boven op het andere gestapeld. Daarom, wanneer je dit soort geestelijk werk doet, zal je eigenlijk in een parallelle tijd stappen, waar je dan de mogelijkheid hebt om inprentingen te ontvangen van de daar aanwezige energieën van de reeds gebeurde feiten. Het is mogelijk dat je het voorval kan zien, voelen, enz., zodat je de mogelijkheid hebt om het gebeuren op de één of andere manier mee te maken zoals het gebeurt is. Dit gebeurt ook in het heden en het verleden, maar dit is geen herinnering van een gebeurtenis uit geheugen van het dier.

De derde is het zien en voelen van de energie van het dier.

Dit laat je toe om de chakra’s en aura van het dier te zien. Alles heeft een aura en alle dieren hebben chakra’s zoals die van de mens. De kleuren van de chakra’s bij dieren zijn dezelfde als die bij de mens en komen ook overeen met dezelfde delen van het fysieke lichaam. De eerste chakra is de basischakra en heeft de kleur rood en ligt bij het dier in de liesstreek. De tweede chakra is de navelchakra of centralechakra, deze heeft de kleur oranje en is gelegen in het buikgebied.

De derde chakra is de solar plexus, heeft de kleur geel en is gelegen net onder de borstkas of in het putje waar de maag ligt. De vierde chakra is de hartchakra, de kleur is groen en is gelegen in de hartstreek. De vijfde chakra is de keelchakra, de kleur is blauw en is gelegen in de keelstreek.

De zesde chakra is het derde oog chakra, de kleur is paars of indigo en is gelegen tussen en iets boven de wenkbrauwen. De zevende chakra is de kruinchakra, de kleur is wit, veel mensen zien dit chakra als paars. Dit chara ligt op de kruin of de bovenkant van het hoofd.

De vierde is door verbinding met je Hogere Zelf.

Door verbinding te maken met je Hogere Zelf zul je de gestuurde boodschappen gemakkelijker kunnen begrijpen. Je Hogere Zelf kan de aan jou gestuurde stukjes informatie en de gestuurde gevoelens beter vertalen en je helpen om ze beter te begrijpen. Hetzelfde geld natuurlijk ook voor de door jou gestuurde informatie, zodat het dier alles beter kan begrijpen. Je Hogere Zelf weet wat er besproken wordt tussen jou en het dier en kan daarom alles vertalen. Als je met gidsen werkt kunnen deze ook helpen met het sturen en ontvangen van de informatie en ze voor jou en het dier vertalen en helpen begrijpen.

Bron: Dieren Reiki

Verder is het heel belangrijk om de lichaamstaal van je dier te leren kennen. Hiervoor zijn diverse boeken in de omloop over diverse soorten dieren. Het is prachtig om te weten wat je eigen dier tegen je wilt zeggen en te communiceren. Ook op mijn eigen website staan enkele dieren beschreven onder de Categorie ”Dieren”…

http://www.lightangelmarianne.nl/category/dieren/

Advertentie

4 gedachten over “Dieren

 1. Aura schoonmaken..

  De meeste mensen werken eraan om hun aura zuiver te houden, maar weinigen denken eraan om dit te doen bij hun dieren. Net zoals bij mensen, kan er bij dieren ook een opbouw zijn van negatieve energie. Deze negatieve energie kan voortkomen van stoffen uit de omgeving,
  andere mensen in de omgeving van het dier of die in contact komen met het dier zelfs al is het maar voor korte tijd. Deze negatieve energie haakt zich vast en dringt in de aura van het dier,
  net zoals dit gebeurt bij mensen met het gevolg dat het dier hiervan ziek kan worden, zoals dit ook bij mensen kan gebeuren.

  Veelal dragen de meeste dieren ook emoties van hun eigenaren met zich mee waardoor ze ‘ziek’ kunnen worden en de dierenarts geen verklaring of oorzaak voor kan vinden. Dat kan stress, boosheid en/of verdriet zijn.

  Er is een simpele methode om de aura van je huisdier te reinigen en schoon te maken. Daarvoor behoeft geen enkele kennis van Reiki of andere energievormen nodig te zijn.
  Houd je hand circa 20cm boven de rug van je dier, strijk vanaf het begin van de staart naar de kop toe zoals je de veren van een vogel omhoog strijkt, dus tegen de draad van de vacht in. Doe dit 3 of 4 keer en sla je hand af zodat de energieën niet in je hand blijft zitten. De aura afsluiten door je hand wederom 20cm boven het dier te houden met de vacht mee van kop naar staart te strijken. Dit helpt het dier goed te ontstressen en van negatieve invloeden te bevrijden. Heel simpel en gemakkelijk, en vooral goed voor het dier.

  NOTE Marianne:
  De staart mag niet worden meegenomen aangezien de staart het evenwicht van het dier is.

  Like

 2. 14 gezonde levenslessen die je van huisdieren kunt leren

  Zit! Af! Pootje! We proberen onze huisdieren van alles bij te brengen. Maar wij mensen kunnen ook genoeg van onze huisdieren leren. Ter gelegenheid van Dierendag hebben we veertien gezonde levenslessen van katten en honden op een rijtje gezet.

  1. Doe niet aan multitasking
  Heb je een hond wel eens achter een bal aan zien rennen, terwijl hij naar een kat blaft en ondertussen brokjes probeert te eten? Nee, wanneer honden een taak hebben, geven ze die hun onverdeelde aandacht. Dit zouden mensen ook moeten doen. Multitasken werkt namelijk niet en zorgt uiteindelijk voor tijdverlies en onrust.

  2. Doe een dutje
  Een kat is niet zo gek om de hele nacht door te halen zonder een dutje tussendoor. Er is sterk bewijs dat mensen ook vaker een dutje zouden moeten doen. Een studie onder 24.000 mensen toonde aan dat regelmatig een dutje doen, de kans op overlijden aan hart- en vaatziekten met 37% verlaagt. Een powernap kan ook je oplettendheid en prestaties op werk verhogen.

  3. Wandel iedere dag
  Of je nu vier of twee benen hebt, wandelen is de veiligste en meest eenvoudige manier om calorieën te verbranden en je gezondheid een boost te geven. Bovendien helpt wandelen depressies tegen te gaan, het houdt je botten sterk en je geest scherp.

  4. Leef in het moment
  In het moment leven, is misschien wel één van de belangrijkste lessen die we van onze huisdieren kunnen leren. Uit een studie van de Amerikaanse universiteit Harvard kwam naar voren dat mensen het gelukkigst zijn wanneer ze dingen doen die hun geest gefocust houdt, zoals sport of seks. Plannen, mijmeren of aan andere dingen denken dan hetgeen waar je mee bezig bent, kan geluk ondermijnen.

  5. Houdt geen wrokgevoelens vast
  Oude wrokgevoelens loslaten hoort ook bij leven in het moment. Laat het verleden achter je, en je zult letterlijk makkelijker ademen. Het is zelfs aangetoond dat chronische woede in verband staat met het achteruitgaan van de longfuncties. Dat terwijl vergeving bijdraagt aan een verlaging van de bloeddruk en vermindering van angsten. Mensen die kunnen vergeven, zijn tevens geneigd meer zelfwaardering te hebben.

  6. Wees dankbaar
  Al heb je geen staart om mee te kwispelen, dankbaarheid tonen kan ook op een andere manier. Door bijvoorbeeld te glimlachen. Onderzoekers hebben een sterk verband aangetoond tussen dankbaarheid en welzijn in het algemeen. In één studie kwam naar voren dat mensen die een dankbaarheidsdagboek bijhielden, een positieve levensinstelling hadden, meer bewogen en minder fysieke klachten hadden.

  7. Blijf nieuwsgierig
  Onderzoekers hebben aangetoond dat mensen die nieuwsgierig zijn, een groter gevoel van zin en betekenis van het leven neigen te hebben. Uit andere studies kwam naar voren dat nieuwsgierigheid in verband staat met psychologisch welzijn en het vergroten van kennis en vaardigheden.

  8. Doe eens gek
  Huisdieren kunnen uit het niets rare gekke bewegingen maken. Ook daar kunnen wij nog wat van leren. Af en toe gek doen of lachen om niets, heeft serieuze gezondheidsvoordelen. Cardiologen van de Universiteit van Maryland Medical Center kwamen erachter dat mensen met een gezond hart meer gevoel voor humor hadden dan degenen die getroffen waren door een hartaanval. De cardiologen concludeerden dat “lachen het beste medicijn is” – met name ter bescherming van je hart.

  9. Toon je affectie
  Katten en honden doen niet zo moeilijk, als ze van je houden dan laten ze dat weten ook. Mensen zouden hier wat van kunnen leren. Een liefdevol gebaar of een knuffel zijn goede manieren om je relaties te versterken.

  10. Geniet van de buitenlucht
  Een boswandeling is het ultieme genot voor een hond. Maar het heeft ook vele voordelen voor het menselijk lichaam en de geest. Buiten tijd doorbrengen verhoogt het vitamine D-gehalte, verbetert je fysieke gesteldheid en vermindert stress. Kinderen hebben ook aantoonbaar veel baat bij buiten spelen. Hun zicht in de verte verbetert ervan, ADHD-symptomen verminderen en prestaties op school verbeteren.

  11. Let op de lichaamstaal van anderen
  Honden blinken uit in het lezen van lichaamstaal. Hierdoor weten ze precies waar anderen op uit zijn. Best handig dus. Mensen zijn hier helaas niet zo goed in, ook al verraden we onze emoties constant door onze houding, spreekpatronen en oogcontact. Mensen worden wel beter in het lezen van lichaamstaal naarmate ze ouder worden.

  12. Stretch
  Stretchen houdt je lenig, maar dit is niet het enige voordeel. Onderzoek toonde aan dat je met stretchen tevens je spierkracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit vergroot. Als je katten ziet, dan is dit niet zo moeilijk om te geloven.

  13. Houd een vast ritme aan
  Huisdieren kunnen zaterdag niet van maandag onderscheiden. Voor hen verlopen alle dagen volgens hetzelfde ritme. Hetzelfde geldt voor de menselijke klok. Mensen slapen beter als ze elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan – zelfs in het weekend. Je houden aan een vast schema voor douchen, aankleden en eten kan ook de kwaliteit van de slaap zelf verbeteren.

  14. Drink water als je dorst hebt
  Honden gaan niet aan een flesje sportdrank of blikje cola lurken wanneer ze een stuk gerend hebben. En de meeste mensen zouden dit ook niet moeten doen. Tijdens een normale work-out is water drinken de beste manier om gehydrateerd te blijven en heb je geen sportdrank nodig.

  Bron: http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/psyche/32681/14-gezonde-levenslessen-die-je-van-huisdieren-kunt-leren

  Like

 3. Praten met dieren
  Wil je weten waarom je kat zo angstig is? Waarom de hond een hekel heeft aan je nieuwe vriend of waarom je goudvis sinds kort de andere kant op zwemt? Gewoon vragen!

  Praten met dieren. Het klinkt misschien een beetje zweverig, toch kan iedereen die ervoor open staat het leren. We worden allemaal geboren met deze gave, maar al in de vroege jeugd wordt ons geleerd dat we dit niet nodig hebben om met onze soortgenoten te communiceren. Hierdoor wordt dit telepathische vermogen niet ontwikkeld of gevoed, en vervagen de mogelijkheden. Zonde! Gelukkig is het nooit te laat om deze vaardigheid te trainen, waardoor jij straks de grootste lol met je viervoeter hebt. Het is gewoon een kwestie van oefenen!

  Wat is telepathie?
  Telepathie is het vermogen te kunnen communiceren met alles wat leeft, in de vorm van gedachten, gevoelens en emoties. Telepathie is niet taalgebonden, je zou net zo goed met een Chinese poes kunnen communiceren als je eigen huis- tuin-, en keukenkat. Het is gewoon een kwestie van het zoeken naar de juiste ‘frequentie’. Net zoals je zoekt naar de juiste radiozender, en je ineens zuiver geluid hoort. Zo zul je op een gegeven moment de gedachten van het dier ook helder ontvangen.

  Communicatie met dieren kan op verschillende manieren plaatsvinden. Vaak is het een combinatie van beelden, gevoelens en geluid die hierbij ervaren worden. Vaak ook is het gewoon een gevoel van ‘weten’.

  Thuis, op een rustig moment kun je proberen contact te maken met je huisdier. Concentreer je op zijn gedachten en vraag hem of hij iets te vertellen heeft. Vaak als dieren ergens pijn hebben, zullen ze dit aan je kenbaar willen maken. Ook als je niet begrijpt waarom hij iets of iets niet doet, kun je hem om een reden vragen. Zo zullen jullie elkaar veel beter begrijpen. Bedenk dat een dier geen mensentaal verstaat. Probeer daarom via beelden te communiceren. Voorbeeld: Jij wilt dat je hond gaat zitten, dus roep je ‘Zit!’ In je hoofd zie je echter voor je hoe hij toch weer wegloopt, omdat je niet verwacht dat hij zal luisteren. Je hond zal het beeld inzien dat jij in je hoofd hebt, en inderdaad weglopen. Probeer dus voor je te zien hoe hij gaat zitten als je hem dat beveelt.

  http://www.toostylish.com/nl/

  Like

 4. Wat onze huisdieren ons kunnen leren (door Ted Andrews)

  Verbinding met vorige levens
  Dieren keren, net als mensen, terug om te leren en te groeien. Vaak incarneren ze samen met mensen met wie ze in het verleden nauw verbonden waren. Soms kan een dier dat als totem heeft gediend als huisdier terugkeren. De oorsprong van het huisdier weerspiegelt ook vaak achtergronden van onze belangrijkste vorige levens, waarvan de lessen zich afspelen in het heden.

  Gedrag dat we moeten uiten
  Wanneer we gedrag van één van onze huisdieren opmerken, is dat iets om aandacht aan te besteden. Vaak laten ze gedrag zien dat ons eigen gedrag weerspiegelt of gedrag dat wij zelf moeten uiten. Wanneer mijn honden er bij me op aandringen om te spelen, is dat vaak een aanwijzing dat ik te hard werk.

  Vaardigheden in het vervullen van taken
  Dieren hebben hun eigen unieke kwaliteiten en kenmerken. Ze hebben vaardigheden die ze ons kunnen leren. Katten weten precies wat er in hun omgeving gaande is. Ze kunnen ons leren om ook dingen op te merken. Ze herinneren ons aan vaardigheden die we als een vast onderdeel in ons leven zouden moeten integreren.

  Hoe we een emotionele band kunnen krijgen en meer onvoorwaardelijk kunnen liefhebben
  Dieren zijn onvoorwaardelijk in hun liefde. Hoe hun dag ook is geweest, ze begroeten ons, rennen op ons af, miauwen of blaffen naar ons. Zelfs wanneer we een uurtje van huis zijn geweest, worden we bij terugkeer begroet alsof we dagen zijn weggeweest.

  Hoe we duidelijker met dieren kunnen communiceren
  Terwijl we leren communiceren met onze huisdieren, leren we ook hoe we met andere dieren kunnen communiceren. We leren lichaamstaal te lezen en te gebruiken. We leren gedachten te projecteren en uit te wisselen met onze huisdieren. We beginnen subtiliteiten, emoties en projecties van onze huisdieren te begrijpen. Dit kan ook worden toegepast op in het wild levende dieren.

  Hoe je de aanwezigheid van een geest kunt herkennen
  (Huis)dieren zijn heel gevoelig voor de aanwezigheid van geesten. Ze herkennen subtiele energieën die in hun omgeving aanwezig zijn. Wanneer je daarop let, helpt dat om alerter te zijn op de aanwezigheid van geesten (zie ook hieronder).

  Je huisdier als ‘geestendetector’Dieren hebben sterke zintuigen. Postduiven vinden altijd de weg terug. Paarden voelen elektrische veranderingen door hun hoeven heen en kunnen daarom de bliksem vermijden wanneer ze in de wei staan. Honden en katten voelen wanneer mensen om hen heen bang zijn. Alle huisdieren ontdekken geesten sneller dan wij. Zij voelen subtiele veranderingen in hun omgeving onmiddellijk.

  Hoe kun je weten of je huisdieren de aanwezigheid van een geest ontdekken?
  Wanneer ze intensief naar een plek staren waar ‘niets’ is
  Ze zitten niet zomaar zinloos te suffen. Ze richten hun blik welbewust op een specifieke plek. Vaak lijken ze net over je schouder te kijken.

  Wanneer ze door het huis rennen, dingen achterna rennen ‘die er niet zijn’ en ertegen blaffen
  Ons huis is ook het huis van ons huisdier en alle dieren proberen instinctief hun territorium te beschermen. Ze bewaken het tegen indringers.

  Grommen, grauwen en sissen tegen wat er ogenschijnlijk niet is

  Vermijden een kamer in te gaan die gewoonlijk niet wordt vermeden
  Soms gaat dat gepaard met gejank en onderdanige houdingen.

  Naar de deuropening, ramen en hoeken van de kamer staren
  Alle kruispunten zijn plaatsen waar de sluiers tussen het fysieke en het spirituele dunner zijn. De meeste mensen die vaak geesten zien, zien die in deuropeningen, ramen en hoeken. Deze ‘tussenplaatsen’ zijn natuurlijke kruisingen. Een deuropening is niet binnen en niet buiten; hij ligt ertussen.

  Kom je bij je huisdier deze gedragingen tegen of iets anders dat de aanwezigheid van iets ongebruikelijks lijkt aan te duiden? Neem dan even de tijd om zelf te voelen wat er is. Dit betekent niet dat het nu spookt in je huis of dat je bezoek krijgt van kwade geesten. Ontspan je. Haal een paar keer diep adem. Sluit je ogen. Wat zie je? Voel je iets anders? Is er een bepaalde persoon die in je gedachten naar boven komt? Vaak keren mensen of dieren van wie we houden terug om hun aanwezigheid kenbaar te maken. Ze laten ons weten dat ze nog steeds bij ons zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.