Chakra’s dieren.


Chakra-therapie bij dieren

Het leuke van chakra therapie is dat elke diersoort een andere vorm van energie heeft.

Zo is de energie van katten zeer hoog en vluchtig, terwijl paarden weer een zeer stevige “aardse” energie hebben. Honden hebben een energie die daar weer tussenin ligt, ik zou hun trilling “speels” willen noemen. Konijnen en kleine knaagdieren hebben voor mijn gevoel een wat hogere “speelse” trilling. Vogels daarentegen hebben een heel hoge trilling, die zéér breekbaar is.

Uiteraard verschilt deze energie (trilling) net zoals bij mensen ook per dier.

lichtstraaltje trpar

1e chakra = wortelchakra

(zie rode stip afbeelding) ligt aan de basis van de wervelkolom, bij de staart. Deze eerste chakra staat in verbinding met de adrenalineklieren en wordt geassocieerd met overleven.

In disbalance: een gebrek aan energie, agressie, ongehoorzaamheid.

2e chakra = sacraalchakra

(zie oranje stip) is gelegen in de onderbuik en regelt sexualiteit en voortplanting. Deze tweede chakra is verantwoordelijk voor het geven van een veilig gevoel en creativiteit.

In disbalance: bang / angst, onzekerheid, kieskeurig met voedsel.

Fysiek: lymfestelsel, de smaak.

3e chakra = Zonnevlechtchakra

(Plexus Solaris / zie gele stip). Deze derde chakra (abdominale) is te vinden op de buik en staat in verbinding met het spijsverteringsstelsel. Van hieruit ontspringt de oerkracht van het dier.

In disbalance: te weinig / geen energie, slecht aanpassingsvermogen, onredelijk.

Fysiek: adrenaline, zicht (ogen)

4e chakra = hartchakra

(zie groene stip). Deze vierde chakra vinden we in het midden van de borst. Associatie wordt gemaakt met hart, longen, ademhaling en de thymusklier. Dit is de chakra van liefde en medeleven.

In disbalance: depressie, verlegenheid, angstig en verminderde emotionele gevoeligheid.

Fysiek: thymus, tastzintuigen.

5e chakra = keelchakra

(zie blauwe stip). De vijfde chakra vinden we op de keel en verbinden we dan ook met de stem, het gehoor en de schildklier. Deze chakra staat voor communicatie en creativiteit.

In disbalance: verminderde communicatie, oorinfectie (chronisch)

Fysiek: gehoor en schildklier.

6e chakra = voorhoofdchakra

(zie paarse stip) wordt ook wel het derde oog genoemd. Dit zesde chakra staat in verbinding met de spiritualiteit van het dier. Dieren staan in tegenstelling tot mensen veel dichter bij de natuur en dus ook veel meer open hiervoor, dit maakt ook dat zij heel toegankelijk zijn voor telepathisch communiceren.

Fysiek: hersenen, het gezicht (snoetje)

7e chakra = kruinchakra

(zie Indigo stip) ook wel kroonchakra genoemd, deze ligt tussen de ogen midden op het hoofd. Via dit zevende chakra komt de Goddelijke energie (Universele energie) binnen. Ze staat in verbinding met verlichting, gelukzaligheid en innerlijke vrede.

Fysiek: hersenen, vacht en wervelkolom.

lichtstraaltje trpar

chakra kat

Katten hebben een hoge en vluchtige energie

lichtstraaltje trpar

chakra hond

Honden zitten  tussen de katten en de paarden in, voelt als “speelse” energie

lichtstraaltje trpar

chakra paard

Paarden hebben een stevige meer “aardse” energie

lichtstraaltje trpar

chakra konijn

Konijnen hebben een hogere speelse energie

lichtstraaltje trpar

chakra vogel

vogels hebben een heel hoge trilling die zeer breekbaar aanvoelt

lichtstraaltje trpar

Op-offering dier door overname klachten van ’t baasje

Wat veel baasjes niet weten is dat onze trouwe huisgenootjes zo toegewijd zijn dat zij onze lichamelijke- geestelijke- en/of psychische klachten overnemen, dit gebeurt meestal ruimschoots voordat ze bij ons tot uiting komen. Vaak hebben we niet eens in de gaten dat het dier met onze pijntjes rondloopt. Vooral als de band tussen dier en baas heel sterk is heeft het dier dit ver van tevoren aangevoeld en opgepikt om het uit pure liefde voor ons te dragen. Deze opoffering is bewonderenswaardig maar zeer zeker niet de bedoeling, zij kunnen dan ook alleen maar helen als het baasje zich laat helpen.

Vaak ontstaan er dan gedragsproblemen die niets met het dier te maken hebben maar ontstaan door de stress of de problemen van de baasjes zelf. De dieren reageren hier heel sterk op en maken dit duidelijk door ander gedrag te vertonen zoals, vechtgedrag, aanhoudend klagen (katten miauwen), blaffen en zelfs plassen naast de bak uit onvrede. Vaak verergerd dit tot men geen uitweg meer ziet, komt dan uiteindelijk met de hulpvraag als het dier dan al niet uit huis geplaatst is, omdat ’t baasje denkt dat het daar aan ligt…en de daadwerkelijke oorzaak over het hoofd ziet!

Komt dit in een reading ter sprake dan leg ik aan het dier uit dat het deze klachten niet hoeft over te nemen en zal ik ter afsluiting, door middel van een Healing met Universele energie, deze ballast wegnemen zodat het dier weer in zijn eigen energie komt te staan.Tijdens de bespreking van de reading met het baasje zal ik dit ook aangeven zodat men zich hiervan bewust is.

Veelal is het onwetendheid. De meeste mensen beseffen niet eens dat dit mogelijk is, maar dieren zijn ontzettend spiritueel en willen het beste voor hun baasje. Ze doen dit echt uit liefde!

Ieder wezen (mens of dier) draagt in dit leven zijn eigen “kruis” en krijgt kracht naar “kruis” !

Bron: Dierencommunicatie.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s