Tweelingzielen en angst


 

 

Wanneer er geen angst is en beiden twins in verbinding staan met zichzelf dan trekt de liefde hen sterk naar elkaar toe. Maar zodra er iets van angst omhoog komt bij een of beide van hen, dan zorgt dat voor een verwijdering (afstoten, vluchten). Omdat veel twins pas na hun eerste bewuste ontmoeting echt met hun transformatieproces starten, begint op dat moment ook het bewuste loslaten van oude angsten. Veel mensen hebben traumatische ervaringen gehad waardoor ze maskers zijn gaan dragen (stoerheid-machogedrag-schijnzekerheid-overdreven vrolijkheid) waarachter ze hun angsten kunnen verbergen. Bij veel mensen is ook de beschermende muur op jeugdige leeftijd al opgebouwd omdat ze als kind of jongere werden afgewezen door anderen.

Bindingsangst/verlatingsangst/angst om gekwetst te worden zijn de meest voorkomende angsten. Als iemand in zijn angst schiet neemt het ego het over en probeert iedereen uit de buurt te houden met smoesjes, leugens, verzwijging, grapjes of afstotelijk gedrag. Het afstoten zal net zolang terug blijven komen tot beide twins voldoende eigenliefde, geloof, zelfvertrouwen en kracht hebben. Het is belangrijk voor degene die op dat moment meer geopend is om niet te veel te reageren op afstootgedrag. Dit zal het ego alleen maar vergroten. Ook moet je oppassen niet teveel energie in het proces te stoppen, dat kan je uitputten. Uiteindelijk komt het vanzelf goed.

Tijdens de perioden dat beide niet fysiek bij elkaar zijn zullen de twins vaak bang zijn dat de ander het niet meer voelt en zullen ze af en toe naar bevestiging zoeken. Dan volgt weer een contactmoment waarbij beide elkaar geruststellen. Zowel de fysieke ontmoetingen als de contactmomenten hebben een helende werking.

De perioden van fysieke scheiding zijn nodig om de eigen angsten te overwinnen, zelfvertrouwen verder op te bouwen en van jezelf te leren houden, jezelf te accepteren (dan leer je de ander ook toe te laten, die zoveel op je lijkt). De wetenschap dat die ander bestaat voedt dat proces. Ook is het belangrijk om de bijzondere band die bestaat te ervaren. De pijn van het gemis, de perioden van verlangen, heldervoelende ervaringen (het is of de ander aanwezig is, soms bijna lichamelijk) maken de twins bewust van het belang van hun relatie. Als beide meteen dikke vrienden / geliefden zouden worden, zouden ze minder besef hebben van de waarde van hun band.

Vaak loopt de ontwikkeling een beetje gelijk op. Veelal zal men vooral in het begin vaak synchrone dingen ervaren, dat men hetzelfde denkt of doet. Tijdens het afstoot proces kan dit soms wat verstoord raken omdat een of beiden zich afsluiten. Maar in ontspannen momenten kunnen soms sterk beelden van de ander binnenkomen en kunnen weer dingen gebeuren die twijfel (voorkomend uit angst) weer wegneemt. Soms voelt de een dat de ander op het punt staat te bellen of mailen maar toch weer terugschrikt. Soms is het goed dan zelf contact te zoeken, soms moet je de ander een beetje rust geven om te denken. Ga daarbij op je gevoel af. Elk proces heeft tijd nodig, bedenk dat dat van herenigende tweelingzielen niet kan falen, de band is te sterk. Wees enkel voorzichtig met elkaar en met jezelf en neem het serieus. Zodat je niet opgeeft.

Bron:

Net zoals in zoveel dingen en/of situaties is hier ook zelfvertrouwen belangrijk, dan is er ook vertrouwen in de ander.
Dat kan alleen wanneer je sterk in jezelf sta, is dat niet zo, dan komt angst om de hoek kijken. En we weten allemaal dat angst een slechte raadgever is.

7 gedachten over “Tweelingzielen en angst

 1. Iemand heeft blijkbaar mijn artikel op Facebook gezet zonder dat ik het weet, het is vandaag al 111 keer bekeken met 81 Likes. Bedankt degene die het artikel gedeeld heeft 🙂

  Like

 2. Marianne, ik heb geen idee hoe regelmatig je op deze site komt, maar ik wil toch graag even reageren. Na een jaar van zeuren om een fysieke ontmoeting, heb ik de moed opgegeven. Mijn levensverhaal / levenspad is behoorlijk lang en gecompliceerd. Mijn Twin ontkent de liefde tussen ons. Nu weet ik dat zelfs al wordt de liefde ontkent, het er toch is, maar ik ga alle banden per 31-12-’15 verbreken. Dat wordt lastig want ik ben ook zijn manager… bovendien is zijn (overleden) grootvader mijn Gids. Onze band is sterk, maar hij wil me niet in de ogen kijken. Heel lang heb ik aan mijn eigen ontwikkeling gewerkt, maar nu ben ik op. Hij is wel echt mijn Twin Flame, geen valse, we zijn zelfs het afgelopen jaar 3 x tegelijkertijd ziek geweest, te bizar voor woorden, want ik woon in Rotterdam en hij in Berlijn. Ik hou erover op, wilde dit alleen maar even kwijt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Shira,

   Soms is het de tijd nog niet voor een fysieke ontmoeting. Soms helemaal niet in dit leven omdat een van de 2 er nog niet aan toe is, en anders ”Boven” of in het volgend leven. Of jullie Twinsouls zijn, weten beide diep in het hart. In deze tijd die hevig aan veranderingen toe is, gebeurt heel veel op zielsvlak. Boze Twins die elkaar pijn doen, afwijzen en verstoten, maar vooral vluchten voor gevoelens die weerspiegeld wordt.
   Ga niet wachten wat uitput, maar leef je eigen leven die ook verder gaat.

   Vandaag nog een duidelijk artikel geplaatst die ook zeer van toepassing is. Misschien kun je hier ook weer iets mee
   https://marreiki.wordpress.com/2015/12/29/jouw-waarheid-is-altijd-de-waarheid-van-je-eigen-hart/

   Like

   1. Dank je wel voor je reactie, Marianne! Er is altijd zoveel te zeggen en wat ik hier geschreven heb is natuurlijk maar een fractie van alles wat er gebeurt en gebeurd is. Ik weet diep van binnen ook dat ik het hem niet kwalijk kan en mag nemen dat we elkaar nog niet ontmoet hebben, maar dat het Universum daar de hand in heeft. Ik wil hem geen pijn doen, nooit, ook omdat ik besef dat ik daarmee mezelf pijn doe. Er moet groei zijn en geen stagnatie uit boosheid etc. Ik ga ook verder met mijn eigen leven en ontwikkeling. Ik besef ook dat wanneer ik aan mezelf werk, ik eigenlijk ook aan zijn ontwikkeling werk en vice versa. Wat het volgende leven betreft; ik heb het sterke vermoeden dat dit ons laatste leven hier is… vraag me niet waarom, maar wij kennen elkaar al vanaf Atlantis, hebben levens gedeeld in Ierland, Israël en Peru (o.a.). Ik wens jou en je geliefden een waanzinnig mooi 2016. Het zal het jaar van voltooiing zijn.

    Geliked door 1 persoon

    1. Het tweelingziel proces is mij ook niet onbekend. Het is geen sprookje zoals velen geloven, maar een keihard leerproces om te groeien naar je ware Zelf. Mooi om te lezen hoe je het verwoordt, zoals aan jezelf werken en vice versa ook je twin helpt. Ook dat kan, dat het je laatste leven op aard is, van mij ook trouwens 😉

     Zoals eerder gezegd door mij, heb al veel twins geholpen maar ben ermee gestopt. Koste me veel tijd en energie en andere dingen die ik ook graag doe of deel, bleven liggen. Wens jou en dierbare geliefden ook prachtig spiritueel 2016.

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.