Droomanalyse

Mensen die veel dromen gaan meestal op zoek naar droomverklaringen of symbolen.
Op internet zijn rijke en verschillende bronnen van informatie aanwezig die iedereen verschillend interpreteert.
Toch is dat enkel een onderdeeltje van de droom en wordt de droom niet in het geheel bekeken en geeft men zelf er een interpretatie aan vast.
Vergeten wordt dat eigen dromen meestal niet helder gezien worden, hoewel de dromer eigenlijk de beste analyst is met wat hulp van een droomuitlegger,
om zo verder te kunnen met de droom en de situatie uit het waakleven.

Op mijn blog onder Categorie ”Dromen” staan verschillende betekenissen van dromen, tesamen met droomsymbolen.

 

Droomwereld

Dromen analyseren   is een passie van me en daarmee talloze dromen geïnterpreteerd afgelopen jaren, met als resultaat dat vele dromers en droomsters tevreden zijn en weer terugkomen.
Als eerste schrijf je je droom zo uitgebreid mogelijk op, het beste doe je dit gelijk na het ontwaken.
 

Bij het opschrijven van de droom hanteer je een aantal zaken die je probeert te herinneren zoals:
* Wat was de lokatie waar ik me bevond (binnen / buiten)
* Welk tijdstip van de dag was het en was het licht of donker.
* Wat was de lokatie waar ik me bevond (binnen/buiten)
* Welk tijdstip van de dag was het, en was het licht of donker
* Als het een buiten droom betreft, wat was de weersgesteldheid
* Hoe voelde ik me gedurende de droom en welke emoties kwamen naar voren
* Welke personen waren in mijn droom aanwezig en hoe gedroegen ze zich
* Wat waren mijn handelingen gedurende de droom
* Welke voorwerpen vielen mij gedurende de droom op

Een zoveel mogelijk lopend verhaal die de droom uitvoerig beschrijft. Houd er hierbij rekening mee dat de droom in fragmenten herinnerd wordt, en niet altijd lineair, zodat het geheel soms enigszins door elkaar gehusseld is. Belangrijkste is dat de droom beschrijving een duidelijke afspiegeling is van datgene wat er gebeurde en welke emoties dat in je naar boven haalde. Alles gaat over jouw eigen innerlijk, behalve als jouw gevoel zegt dat het anders is.

De onderdelen van de droom interpreteer ik als volgt:

Personen – aspecten van onze persoonlijkheid
De personen die je ziet staan veelal los van dezelfde personen in de werkelijkheid, maar vertegenwoordigen een aspect van je eigen persoonlijkheid. Dus zie je iemand die boos is dan gaat het meestal over de boosheid in jezelf.

Gebouwen – toestanden van ons innerlijk
In onze dromen komen diverse gebouwen voor zoals: winkels, toiletten, kantoren, woningen, hotels, etc.. , deze gaan over ruimtes in je eigen innerlijk en de daarbij behorende toestand. Een rommelige kamer of een vies toilet wil zeggen dat er iets in je nog niet opgeruimd is.

Landschappen – natuur, bossen, bergen, water, lucht, zon, maan,  landen, wegen..

Dieren – emoties waaraan we onderhevig zijn en onze karakter eigenschappen. Leeuwen, katten, honden, ratten, etc… ze laten ons zien welke emoties en karakter eigenschappen een rol spelen in ons leven. De valse kat, laat ons zien hoe we zelf handelen vanuit angst, en daardoor gemeen doen naar de wereld om ons heen.
Daarnaast zijn er diverse objecten die we ons herinneren, hierbij kijk ik echter niet teveel naar de details, maar enkel naar de betekenis die het object in onze droom zelf heeft. Dus een droom waarin een vogel voorkomt, maar in onze droom heeft deze geen speciale betekenis, dan zal ik deze slechts in beperkte mate meenemen in de interpretatie.

**Kijk ook eens bij kracht en totem dieren, lees de boodschap bij het dier waarover je gedroomd hebt.
In de hele interpretatie speelt gevoel een belangrijke rol, dus het gevoel dat jij krijgt bij een bepaalde gebeurtenis.

Wie een vraag heeft of inzicht wilt in een droom of wilt delen, mag dat gerust op deze pagina vragen. Weet wel dat het door iedereen gelezen kan worden.

Dromen die TE persoonlijk zijn om openbaar gedeeld te worden, mogen verstuurd worden naar light-angel@live.nl. Alleen bestemd voor mijn LEDEN!

plaatje dromen

716 gedachten over “Droomanalyse

 1. Ik droomde dat ik mijn foto’s aan het bekijken was. Opvallend was dat er op iedere foto een prachtige roofvogel stond, terwijl deze tijdens het maken van de foto’s er niet was.
  Daarna zie ik mezelf zitten in de auto op de passagiersstoel. Vlak voor het raam vloog die zelfde roofvogel als een soort van Tomtom voor me uit. Alsof hij de weg wilde wijzen of dat hij me ergens naar toe wilde brengen. Heb de eindbestemming niet mogen meemaken want werd wakker. Ben benieuwd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hey Marion,

   Je droom:
   Een foto vertelt je dat er een situatie, relatie uit het heden maar ook uit het verleden is die je aandacht nodig heeft. Je wilt ergens een scherper beeld van hebben, zodat je meer inzicht hebt, meer informatie, en het beter kunt beoordelen.

   De roofvogel zegt je dat het tijd wordt dat je de vleugels eens uitstrekt, en kijkt waar de wind je brengt. Ga je hart eens geloven, zet je ratio opzij om nieuwe kansen en inzichten te krijgen. Alles zit in je onbewuste opgeslagen, als je het maar wilt (in)zien.

   Neem het stuur van je leven in eigen handen om je pad en koers te bepalen. Stel je niet afhankelijk op van anderen die bepalen waar jij heen moet gaan of welk pad je moet kiezen. Kies je eigen pad van je onbewust die je de weg zal wijzen, volg deze koers die je zult brengen waar je heen moet.

   N.B: De roofvogel kan ook je Totemdier symboliseren. Je moet dan alleen weten welke roofvogel in je droom voorkwam. Een adelaar, een raaf of havik, enz….Dan weet je ook wat deze je te zeggen heeft,

   Het hele leven is een reis, pas aan het eind weten de eindbestemming 😉

   Like

   1. Het foto kijken koppel ik aan mijn jaarlijkse controle voor borstkanker. Het zit er weer aan te komen dus zit zoals elk jaar weer er tegenop te hikken.

    De roofvogel was een buizerd.
    Deze zitten er in Limburg kei veel! Ik spot er elke keer weer ene als we onderweg zijn.
    Heb ook een enorme passie voor roofvogels en uilen.

    Kan mezelf vinden in de door jou gemaakte analyse.

    Dankjewel❣

    Geliked door 1 persoon

    1. Wat prachtig Marion dat je zelf het inzicht koppelt aan foto’s voor borstkanker. Zo weet je waar je onbewust mee zit 😉 Voor iedere vrouw is het een ramp, je gevoelige borsten in zo’n toasti apparaat. Sterkte ermee..

     Buizerd: Dood en wedergeboorte, nieuwe visie.Purificatie van lichaam, denken en geest, geduld, visie, efficiëntie, zelfvertrouwen, transformatie, hergeboorte, ontwaken.

     Buizerd: Sjamanisme:
     Buizerd zweeft geregeld mee op de thermiek. Om weer razendsnel naar de Aarde af te dalen. Vervolgens soms dan weer omhoog met de thermiek. Meestal zit hij in boomkruinen of op uitkijkposten met zijn fenomenale gezichtsvermogen op prooien te loeren. In deze zin is Buizerd als een Boodschapper tussen Hemel en Aarde, tussen Great Spirit en jou. Buizerd neemt je wensen en zorgen mee naar Great Spirit of neemt spirituele boodschappen mee terug. Buizerd stijgt naar grote hoogten maar blijft tegelijkertijd met beide benen op de grond. Buizerd vertoont echter ook een engelengeduld wanneer je hem vanaf een weidepaal op een prooi ziet wachten. Buizerd kan ook bedreigend zijn voor kleinere vogels uit de schaduwzijde, met name kauwen en kraaien. Deze vallen hem dan ook lastig of vallen hem aan. Buizerd is hier een vertegenwoordiger van het Licht waar schaduwdieren ontzag en tegelijkertijd angst voor hebben. Buizerd spreekt de waarheid en zwijgt als het ego met oude emoties de overhand wilt nemen. Buizerd zwijgt wanneer je kwaad bent en al zo vaak hetzelfde hebt gezegd. Zie zijn zwijgen als een oefening in het vertrouwen in jezelf en de ander. Buizerd zegt te blijven in je eigen Kracht en liefde. Tenslotte vertegenwoordigt Buizerd vasthoudendheid in positieve zin. Zijn klauwen blijven gesloten zolang hij iets vast heeft en deze kunnen pas ontspannen zodra hij een veilige en rustige plek gevonden heeft, zodra alle inzichten ingezien zijn, zodra hetgeen hij vast heeft getransformeerd is.

     Heel fijn dat je jezelf kan bevinden in de analyse. Met liefde gedaan voor jou ❤

     Like

  2. ik heb 2dromen die ik echt heel erg goed kan omschrijven omdat het lijk of ik ze echt beleef…..ik droom al een poos over een ander huis….een hoekhuis….waar telkens de schutting weggehaald wordt,waardoor mijn hond wegloop(ik heb geen hond)en mijn partner (heb nu een moeizame en gecompliceerde relatie)wordt er heel boos over telkens…de andere droom is dat ik met mijn patner en kinderen op vakantie ga naar het buitenland…alleen zie ik mijn partner alleen maar van achteren en als ik hem roep draait hij zijn eigen niet om

   Geliked door 1 persoon

   1. Hallo Angelique

    Je eerste droom:
    Dromen over een ander huis betekent dat je niet lekker in jezelf zit en behoefte heb aan verandering. Ook aan nieuwe mogelijkheden in je levenswijze. Daarbuiten zijn er mensen die jouw privacy niet respecteren en onzichtbaar over jouw grenzen willen heen gaan. Waardoor jij je niet veilig en beschermd voelt.

    Meestal symboliseert een hond in dromen grote vrienden die je trouw zijn. In jouw droom ben je zelf de hond. Waarvoor of wat loop jij weg, jezejf, je leven of situatie?

    Ook je partner spiegelt jezelf, je bent boos op jezelf dat je wegloopt voor jezelf, je leven of relatie.

    Tweede droom:
    Je heb behoefte aan rust en ontspanning, een verlangen om te ontsnappen aan je verantwoordelijkheden je hoog zitten en je echt toe bent aan een rustmoment in je leven. Je moet drastische wijzigingen in je leven aanbrengen.

    Wanneer je aandacht aan je partner vraagt, keert hij zijn rug naar je toe en doet alsof hij Oost-Indisch doof is terwijl hij je wel degelijk hoort.

    Like

    1. ja dit klopt wel…ik ben regelmatig boos op mezelf omdat ik zo door me partner over me heen laat lopen..hij gaat telkens over mijn grenzen heen…ik weet dat hij van me houd maar op de 1 of andere manier kan hij zich niet binden zo als ik dat wil..ook is er door mensen aan zijn kant jaloezie….over dat niet veilig voelen klopt ook wel omdat er hier in huis teveel rare dingen gebeuren waardoor ik weet dat ik op korte termijn zal verhuizen…..dat oost- indisch doof is hij altijd,ook in het gewone leven……..soms denk ik ik stop ermee en verbreek ook het contact maar dan staat hij weer voor de deur en dan weet ik het niet meer………normaal ben ik een heel zeker en weet ook precies wat ik wil, maar nu ff niet en heb meestal ook de kracht niet om ermee te stoppen
     dank je wel voor de analyse…….weer iets om over na te denken
     angelique xx

     Geliked door 1 persoon

     1. Bedankt voor je reactie Angelique.

      Heel fijn dat je jezelf in de droomanalyse kan bevinden. Dat is heel belangrijk zodat je inzichten krijgt.

      Mooi dat je je eigen boosheid ook herkent. Meestal zijn de mensen uit onze omgeving ook onze spiegel.

      Grenzen stellen lijkt heel moeilijk, maar is eigenlijk zo makkelijk. Eenmaal de eerste stap gezet, volgen er meerdere. Zelf ook moeten leren om grenzen te trekken en hoe meer je het doet, des te makkelijker het gaat.

      Wanneer je diep innerlijk voelt dat je partner wel van je houdt, vandaar dan twijfels? Niet alles kan gaan zoals wij het zelf willen. Van beide kanten wat toenadering en begrip voor elkaar, zal de situatie heel wat verbeteren.

      Meestal kijken we alleen naar de ander zonder naar onszelf te kijken terwijl we zelf ook een rol spelen in het grote geheel 😉

      Jaloezie is vervelend voor je schoonfamilie, maar hun probleem, maak het niet de jouwe.

      Misschien eens een deskundige je huis laten taxeren op ongewenste energieën?

      Je partner mag Oost-Indisch doof zijn om jou niet te hoeven horen. Kan hij hierin ook jezelf niet spiegelen? ben je zelf ook niet Oost-Indisch doof wat jezelf betreft? luister je wel naar jezelf 😉

      Met liefde je droom geanalyseerd

      Marianne xx

      Like

      1. ik snap het ook niet..sta bekend als iemand die haar grenzen aangeeft en daar ook naar handelt maar ik denk dat je gelijkt hebt en dat ik ook oost indisch doof ben wat hem aangaat
       ik ga er aan werken
       dank je wel
       gr angelique xx

       Geliked door 1 persoon

       1. Misschien grenzen naar anderen, maar niet naar jezelf of partner. Zet je innerlijke oren en luister goed naar jezelf.

        Met liefde gedaan
        Warme groet
        Marianne xx

        Like

 2. Ik droom de laatste tijd regelmatig over mijn ogen. Ik krijg ze dan niet open. Wanneer dat uiteindelijk toch lukt, zie ik alles wazig en moet ik ze snel weer sluiten. Nu droomde dat ik mijn vriend, die dirigent is, af moest zetten voor zijn repetitieweekend. Ik besloot nog even te blijven luisteren naar dat orkest en viel meteen in slaap tijdens het luisteren. Toen kreeg ik mijn ogen niet open. Ik hoorde mensen om me heen rond lopen en hoorde het orkest spelen, maar ik kreeg mijn ogen niet open en was heel slaperig. Ik schaamde me en voelde me er niet lekker bij. Het orkest ken ik namelijk, ik
  speel er zelf ook in. Wat me ook nog opviel is dat de ruimte erg groot was, een grote lege hal. Er liep een vrouw rond die oker gele poeder op de grond gooide. Zij was bezig met de aankleding vd zaal. Wat betekent deze droom en dan vooral dat ik mijn ogen bijna niet open krijg? Groetjes Winie

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemiddag Winie 🙂

   Je droom:
   Wanneer je, je ogen niet kunt openen duidt dit op het weigeren of accepteren van iets uit het verleden of iets wat op je pad komt. Een andere uitleg kan zijn dat je je problemen niet onder ogen wilt komen en er weg van wilt lopen.

   Je bent verward of in de war en behoefte om dingen helder en duidelijk in te zien.
   Je vriend is een herkenbaar persoon die ook jezelf spiegelt en je deze boodschap meegeeft: Je bent je bewust van je emoties, het uiten van creativiteit, gevoel, en het bewust tot rust komen, stress achter je laten door orde te scheppen, maar ook onder controle houden van alles wat er in je leven gebeurt.

   Je ervaart sterke emoties die geuit moeten worden. Blijf niet slapen, maar wordt wakker zodat je je leven bewust wordt.

   Wordt ook bewust dat je moe bent, lusteloos en je geen uitweg weet in de situatie. Daardoor probeert de ziel je duidelijk te maken dat je alles eens rustig moet bekijken.

   Wanneer je droomt over de ruimte, dan staat dit voor je creativiteit. De vrouw is een aspect van jezelf die zegt….Schep ruimte in jezelf en om je heen. Want je voel je verpletterd door iets wat iemand gedaan of gezegd heeft. Er breekt nu een tijd van geluk en goede energie aan.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 3. ben al aan het mediteren en dat maakt ook veel los……vanmorgen werd ik huilend wakker maar geen idee wat ik gedroomd heb maar komt zeker goed xx

  Geliked door 1 persoon

  1. Wow wat goed van je, super 👍 Klopt, meditatie maakt veel los. Huilen in je slaap is je emoties verwerken wat moeilijker gaat overdag. Alles komt goed zoals het komen mag. Veel succes en denk aan jezelf 😉 xx

   Like

 4. Al een paar keer een bizarre droom gehad maar ik ben dan ook heel erg bang…..ik ben met mijn moeder op de camping….maar dan op een open lucht camping…terwijl mijn moeder gaat plassen komen er bij mij 3mannen in bed…..r iep mijn moeder maar had geen stem meer….mensen naast mij deden niets…ik kon loskomen maar kon mama niet vinden toen ik ze eenmaal gevonden had heb ik huilend het verhaal vertelt maar omdat we mensen op visite kregen moest ik maar even niets zeggen….daarna heeft ze mijn vriend gebeld en die isbij me gebleven….terwijl ik toenbrustig wilde gaan slapen zag ik allerlei kleuren flitsen(leek op een discobol waar je te lang in kijkt (.toen werd ik wakker…mijn zoon zegt dat hij nog bij me is geweest want ik was allemaal aan het gillen dat ze moesten stoppen…..iemand een verklaring voor deze droom….. Was echt heel bang en het leek heel echt

  Geliked door 1 persoon

  1. Welkom Angelique op mijn blog

   Je droom:
   Je heb behoefte aan ontspanning, vertoeven in de natuur. Neem eens een vakantie om tot jezelf te komen. Tevens is er behoefte om ergens bij te horen, maar toch je zelfstandigheid wilt bewaren en te gaan waar je zelf heen wilt.

   Je moeder kan jezelf spiegelen, een behoefte aan het verzorgende, aan liefde, aan geborgen gevoelens van je moeder maar ook van je eigen persoonlijkheid. Ook is er behoefte om je gedragen lasten te ontlasten.

   Er zijn 3 mannelijke personen in je leven die ongewenst je intieme leven willen binnen dringen en een diepe impact op je hebben gemaakt. Je wilt van deze herinnering of gedachten graag wilt los komen en zoekt onbewust hulp hiervoor. alleen niemand hoort je roep en behoefte. Toch als je naar een luisterend en begrijpend oor gaat waar je je verhaal kwijt kunt, zullen de emoties ook los gaan komen. Maar je zwijgt nog steeds in alle talen omdat er steeds mensen langs komen aan wie je het niet wilt vertellen.

   Je vriend zal er altijd voor je zijn indien je hem nodig heb. Toch spiegelt hij ook jezelf. Geef aandacht liefde en steun aan jezelf. Heb begrip voor jezelf en je situatie.

   De kleuren geven aan om het leven kleurrijker te bekijken, maar ook dat je er aan toe bent om de realiteit onder ogen te zien en te accepteren.

   N.B: Zoek hulp voor je problemen, ga eens praten met iemand die je verder kan helpen.

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. wowwww dit hakt er wel ff in…….maar als ik het zo hard op lees heb je wel gelijk…..ik dacht dat ik alles op de rit had maar door mijn dromen wordt ik wel ff op mijn plaats gezet…….dat ik hier met niemand over praat klopt wel..wel met mijn moeder want die ken mijn vriend heel erg goed…..ik dacht werkelijk dat ik mijn problemen achter me had gelaten maar niet dus…..degene waar ik eens met moet gaan praten is ten eerste mijn vriend
    dank je wel wederom voor deze uitleg
    Angelique xx

    Geliked door 1 persoon

    1. Confrontatie kan hard zijn naar gelang het binnenkomt. Het is eigenlijk niet hard dan wel een boodschap die je lang verborgen heb gehouden. Dromen zijn niet voor niets boodschappers van je onbewuste, onverwerkte emoties en trauma’s worden weergeven in dromen waar je in waaktoestand niet (meer) bij stil staat.

     Met je moeder praten is heel fijn, alleen biedt dat geen oplossing of verwerking voor je problemen. Al eens aan hypno therapie gedacht? Zelf hier veel veel goede ervaringen mee. Is geen hypnose, wel wordt er gewerkt met je onbewuste waar alles opgeslagen zit.

     Met liefde voor je gedaan Angelique xx

     Like

     1. ja aan hypnotherapie heb ik wel gedacht maar dat kan ik niet betalen…vakantie zit er dit jaar ook niet in
      ik ga eens ff kijken wat ik er wel aan zou kunnen doen…zou een emdr misschien iets zijn??
      gr Angelique

      Geliked door 1 persoon

      1. Hypnotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoedt mits een een pakket heb waar alternatieve geneeswijzen ook in voorkomt. Je hoeft alleen de sessie vooruit te betalen en je krijgt het terug vergoedt.

       Kijk maar meisje wat je doet met mijn tip, niets moet en alles mag 😉

       Warme groet
       Marianne

       Like

 5. Lieve Marianne,
  er waren veel veertjes mooie zachte kleuren rood en groen.
  Ik neem ze in mijn handen het voelde heerlijk zacht, een stem zei: het is goed.
  En het voelde voor mij goed.

  liefs Marjon

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Marjon

   Je droom:
   Veertjes zijn een symbool van boodschapen die je aangereikt worden.

   De rode veertjes staan voor vitaliteit, stabiliteit, kracht, levenskracht, passie en moed.

   De groene veertjes staan voor Overvloed en financiën, kansen, gezondheid, liefde.

   N.B: Financiën mag je ook zien als geestelijk overvloed en overvloed alles wat je aangereikt van het Universum.

   Er is ook een situatie in je leven waar je zenuwachtig voor bent. Deze zal beter voor je uitvallen dan je zou verwachten.

   Liefs ❤
   Marianne

   Like

   1. Lieve Marianne,
    dank je voor de duidelijke boodschap.
    Situatie waar ik zenuwachtig voor ben is de opleiding van school.
    Het gaat goed en doe het heel graag, als er een toets is ben ik heel erg nerveus.
    Ik neem dan ook rescuedruppels in als we een toets hebben.
    Het blijft spannend.
    Fijn weekend vol liefde..licht..kracht.

    Veel liefs Marjon

    Geliked door 1 persoon

    1. Lieve Marjon,
     Met liefde gedaan voor jou. fijn dat de boodschap duidelijk was. Heel begrijpelijk dat je zenuwachtig bent voor de opleiding. Maak je zorgen, je komt er wel!

     Heel goed van je om Rescue druppels in te nemen, een steuntje in de rug 😉

     Heel veel succes met je opleiding.

     Fijn weekend

     Veel liefs
     Marianne

     Like

 6. Had vannacht een rare droom. Zat rechtop in bed naast mijn ex-man (hij lag neer met zijn rug naar mij en sliep). Aan mijn voeteneinde stond een vrouw, ze had een glimlach op het gelaat. Ik had een penseel en schilderde een groen kruis op haar rechterwang. ze liep vervolgens naar de zijde van mijn ex en gaf hem een zoen op zijn wang. Op het moment dat ze bij hem stond was ze maar een schim meer, een doorzichtig persoon met duidelijk het groene kruis op de wang. nadat ze hem gekust had lachte ze naar mij en liep terug naar mijn voeteneinde, waar ze opnieuw een warme glimlach gaf. Toen was er een hard geluid (leek uit mijn kamer te komen) en werd ik wakker. Had helemaal geen angst, was best een liefdevol gebeuren. Ben wel benieuwd wat dit kan betekenen.

  Met vriendelijke groeten
  Ann

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemiddag Ann 🙂

   Je droom:
   Je zit nog met bepaalde gevoelens uit de relatie met je ex man. Je man hield zich slapende wanneer jij je spirituele gevoelens wilde delen, net zoals je verlangens en intimiteit. Hij keerde zelfs zijn rug naar je toe om geen aandacht te hoeven geven.

   De vrouw is je hogere zelf of je verborgen spirituele innerlijke Zelf. Eigenlijk ben je op zoek naar iemand die je gelukkig kan maken en dat ben je zelf. Je bent een vriendelijk en bescheiden persoon, probeer eens in jezelf en je spiritualiteit te geloven en lief te hebben. Gebruik je wensen en creatieve ideeën die wel eens werkelijkheid kunnen worden.

   Zie je ex eens door de ogen van je hogere Zelf. Verzoen je met je ex in de vorm van vriendschap zodat je gelukkiger met jezelf wordt. Zodat er sprake kan zijn van positieve samenwerking, maar ook de wens om te communiceren en je gevoelens, emoties en problemen te uiten naar je ex toe.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 7. Goedemorgen,

  Lange tijd geleden.
  Net wakker van een droom. Ik ging verstoppertje spelen met mijn gastkindjes (gastouder) en paar van hun vriendjes en vriendinnetjes.
  Uiteindelijk was mijn broertje hem.
  De droom speelde zich af in een gigantische villa. Ik rende snel de eerste verdieping op en had duidelijk plezier erin. Maar op de eerste verdieping keek ik rond; waauw dit was ons nieuwe huis!!! Mijn broertjes hadden niet normaal grote kamers..we hadden een badkamer. Ik werd gek! Gek van enthousiasme…wow een bad!! Ik had al helemaal ideeen hoe het naar onze zin te maken (kaarsjes etc). Maar zei wel dat we de lampjes over dag uit moesten doen, want dat kost geld. Vond mijn moeder een goed idee.
  Toen waren er weer twee trappen die nog verder omhoog gingen. Mijn kamer was er ook, nog niet door mij ingedeeld,maar door mijn ouders. En ook zo groot!
  Toen liep ik naar buiten.

  Waaauw zoveel ruimte. Het was geweldig, warme sfeer, schemerige lucht en zwembaden!!! En zo’n koud bad waar je in kan springen.
  Mijn ouders praatten met elkaar en ik vroeg of t ging lukken (?).
  Ja de huur konden ze misschien nog niet helemaal betalen of was duurder dan ze dachten. Toen maakte ik de opmerking; maar je kan toch huurtoeslag aanvragen?

  Het bleek wel goed te zitten. We mochten in dit huis zitten via bekenden/vrienden. In real life heeft mijn vraagouder dit…

  Zelf woon ik al op mezelf in den haag (echte leven).

  Ik zat in ene in een chillhoek (zo mooi ook!) met 1 van de gastouderbureau eigenaren. Ze vroeg of ik hier fulltime ging wonen. Want dan moest dit huis weer gecheckt worden..

  (Bij de vraagouder moet het huis gecontroleerd worden volgens een risico-analyse)..maar nooit je eigen huis;).

  Ik zei dat t niet hoefde, want ik zou alleen in het weekend hier komen wonen.

  Toen moest ik huilen,omdat ik zo dankbaar was dat dit op ons pad kwam! (We zaten vroeger redelijk krap bij kas, al hadden we wel gewoon een dak boven ons hoofd etc).

  Maar het voelde allemaal heel warm, ik was enthousiast en intens blij.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Mo

   Ik ben met je droom bezig, alleen moet ik weten of dit stuk bij je droom of real life hoort..

   Zelf woon ik al op mezelf in den haag (echte leven).
   Ik zat in ene in een chillhoek (zo mooi ook!) met 1 van de gastouderbureau eigenaren. Ze vroeg of ik hier fulltime ging wonen. Want dan moest dit huis weer gecheckt worden..
   (Bij de vraagouder moet het huis gecontroleerd worden volgens een risico-analyse)..maar nooit je eigen huis;).
   Ik zei dat t niet hoefde, want ik zou alleen in het weekend hier komen wonen.
   Toen moest ik huilen,omdat ik zo dankbaar was dat dit op ons pad kwam! (We zaten vroeger redelijk krap bij kas, al hadden we wel gewoon een dak boven ons hoofd etc).
   Maar het voelde allemaal heel warm, ik was enthousiast en intens blij.

   Like

 8. Hay,

  Buiten mijn droom woon ik in Den Haag. In mijn droom woon ik in Utrecht,maar ik zie dat ik dat vergeten ben toe te voegen.

  Verder was alles mijn droom. Dus het huis waar ik was, zou moeten worden nagekeken door het gastouder ureau als ik er fulltime zou gaan wonen. Maar in droom licht ik toe dat ik er alleen de weekenden woon.

  In real life, hoeft helemaal je eigen huis niet gecontroleerd te worden, want je werkt daar niet;) dus dat stuk in mijn droom vond ik ook erg apart.

  Ik ben benieuwd:)! Leuk dat je al aan de slag bent gegaan!

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt Mo voor je reactie en aanvulling die net de kleine puzzel compleet maakten.

   Je droom:
   Je draagt een geheim met je mee of je houdt informatie achter voor je familie of vrienden. Dat kan komen door je sterke behoefte aan zekerheid en bescherming. Beter is om de geheimen of informatie te delen voordat mensen er zelf achter komen.

   Een huis symboliseert jezelf, je geest, ziel en lichaam. Er is een grote behoefte om meer ruimte en vrijheid in jezelf , meer plezier in het leven zodat je kinderlijk spontaan kan zijn. Je kan tegenover de buitenwereld het leven mooier vertellen dan dat de werkelijkheid is. Misschien had je als kind grote fantasieën over een groot huis of villa omdat je in eenvoud en bescheidenheid leefde. Misschien had je ook behoefte aan verandering van omgeving..

   Er is een grote behoefte om verantwoordelijk te zijn voor anderen, zeker voor kinderen. Je vergeet alleen je eigen innerlijk kind.

   Je staat graag klaar voor andere mensen, maar je onderwaardeer jezelf, je laat over je heen lopen door andere mensen. Je stelt jezelf te gedienstig op naar anderen toe. Je hebt van niemand toestemming nodig wanneer en hoelang je voor andere of kinderen wilt zorgen net zomin dat je gecontroleerd hoeft te worden, dat bepaal je zelf allemaal. (Het huis in real life is wel belangrijk hiervoor, maar het huis in je droom ben je zelf)

   Ga eens naar je geestelijke wereld waar je helemaal enthousiast kan zijn van wat je allemaal ziet voor je geesteoog. Net zoals je daar jezelf kan zuiveren en reinigen van alle emoties en blokkades die je mee draagt zodat er zoveel ruimte vrij komt in jezelf.

   Ook is er behoefte aan bescherming, spiritualiteit en begeleiding, dat kost niets en geen energie. Neem stappen omhoog, zelfreflectie, spiegelingen van de levenstrede.

   Je laat je leven nog te veel bepalen door je ouders, ze delen je leven en persoonlijkheid in.
   Je bent teveel afhankelijk van hen, ook financieel.

   Je verlangt naar een gezond emotioneel leven met warmte, waag eens een sprong om het te bereiken. Wanneer je hard aan jezelf gaat werken, zal alles goed komen.

   Like

 9. Net gedroomd.

  Ik was bezig met een caravan uitzoeken op een hoekje (oriënteren). Had keuze tussen 2 caravans. was een Mooie vakantie bestemming op een camping, ook kon ik eten zonder te betalen bij 1 caravan. (Er waren ook 2 gasten die aan het eten waren zonder te betalen en werden gerespecteerd door hun mooie verhalen en inzichten over het eten) Het zonnetje scheen het was warm.

  Er was niemand thuis om een caravan aan te schaffen. Wel liep er iemand bij me die me specifiek wees op de caravan waar het eten was, en vertelde me hoe geweldig dat het helemaal was wat ik zocht. Toen moest ik naar de wc en zag een hele grote witte dikke spin, ik pakte Zijn draad om hem weg te zetten, maar toen kroop hij omhoog naar me toe en werd wakker.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Nick

   Je droom:
   Het leven heeft meerdere keuzes waar je uit mag kiezen

   1.Je hebt een verlangen naar ontspanning en een welverdiende vakantie en rust, eenvoud en samenwerking tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een andere uitleg is dat je meer contact met de natuur wilt of kiest voor een simpeler, eenvoudiger en ongedwongen leven.

   2.Je basisbehoefte is waardevol genoeg voor dit moment in je leven. Je moet tevreden zijn met wat je krijgt in je leven, je gaat langzaam maar zeker vooruit.

   Je kiest voor een complete verandering van je omstandigheden. Heb vertrouwen: deze droom geeft aan dat je flexibel genoeg bent om deze veranderingen het hoofd te bieden. Dan veranderen nieuwe mogelijkheden je levenswijze.

   Bij de eerste keuze is er gratis geestelijk voedsel die je tot je mag nemen. Laat je alleen niet verleiden tot mooie verhalen van anderen die beloond worden. Niet iedere inzicht is waardevol, blijf hierbij bij jezelf. Ook is er niet altijd iemand ‘’thuis’’ om je te helpen of een inzicht te verschaffen.

   De zon is een krachtig droomsymbool, hij staat voor je innerlijke rust, verlichting, geluk en kalmte. Een andere uitleg is het ervaren van de juiste mogelijkheden en inzicht in je leven. De zon is ook de stralende energie, kracht en innerlijke overwinning op je problemen en obstakels.

   Je innerlijke gids wijst je het pad en welke keuze je moet gaan maken. Luister naar je innerlijke gids en stem. Deze weet precies wat goed voor je is.
   Er is ook behoefte om bepaalde emoties, uitingen, meningen en gevoelens los te laten en te laten gaan uit je leven. Het is tijd voor rust, een privé moment en het ervaren van bezinning.

   De spin is een projectie op jezelf, weef je eigen levensweb en klim omhoog naar je ware Zelf toe om jezelf zuiver te voelen.

   Like

 10. Goedemorgen!

  Wat een interessante uitleg en herken het ook zeker. Ben alleen niet financieel afhankelijk van mijn ouders en juist daarin altijd zelfstandig geweest. Maar misschien qua gunfactor om mezelf ook leuke dingen te gunnen en daarvoor geld te willen uitgeven.

  Verder kan ik hier aardig mee aan de slag! Heel erg bedankt!

  Liefs,

  Mo

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedenavond Mo

   Bedankt voor je reactie. Heel fijn dat het interessant is en herkenning.

   Financieel is geld, geld betekent in de droomwereld geestelijk voeding. Het kan zijn dat je je ouders nodig heb hierin om je goed te voelen.

   Heel goed dat je ermee aan de slag gaat voor jezelf, heel belangrijk.

   Met liefde graag gedaan voor jou..

   Liefs
   Marianne

   Like

 11. Dag Marianne,
  ik deel graag een droom met je die ik al een tijdje geleden heb gehad. Maar hij blijft wel door m’n hoofd spoken ( in de positieve zin, ik hield er een heel warm gelukkig gevoel aan over achteraf)

  Ik bevind mij buiten in een open ruimte. Zover als ik kan kijken, zie ik rondom mij groene, bolle heuvels. Het gras is fris groen. De zon staat vanboven aan de hemel en schijnt hard. Er hangt geen enkel wolkje in de lucht. Op elke heuvel top staat er een stenen toren. De torens zijn verbonden met lange hang bruggen uit hout van ongeveer een kilometer lang. Ze hang slechts een 2 tal meter boven de grond en volgen mee te golf beweging van de heuvelruggen. Ik kijk en voel me super vredig.

  warme groet,
  Marthe

  Like

  1. Goedenavond Marthe 🙂

   Je droom:
   In de tijd van je dromen, had je behoefte aan vrijheid, sereenheid, herstel en vernieuwing.
   Het kan ook zijn dat je je gevoelens en intuïtie wilt ervaren en uiten. Verlangen naar ruimte in jezelf terwijl je zo creatief bent.

   Je wilt(de) jezelf goed voelen en gelukkig zijn. Ontspanning, rust en overeenkomst vind tussen je mannelijk en vrouwelijke energie, balans, alles open benaderd en dat je het gevoel hebt dat letterlijk de zon schijnt in je leven.

   Er is daarna een tijd geweest dat je een goede en misschien vreugdevolle periode tegenmoet bent gegaan of nog komt Er komen nieuwe kansen, ontwikkelingen en mogelijkheden jouw kant op.

   Wees meer betrokken bij de dingen om je heen. Misschien koester je hoge verwachtingen of de wens hebt om hogerop te willen in het leven. Een andere uitleg is dat de toren staat voor tegenwerking, moeilijkheden en tegenslag die je staan te wachten of inmiddels al heb gehad. Nog een andere uitleg is eenzaamheid, opgeslotenheid, grenzen en beperking ervaren.

   Een brug staat vaak voor reizen en overgang, soms kun je je laten hangen in situaties en ervaar je een conflict in emoties. Blijf er niet in hangen

   Warme groet
   Marianne

   Like

 12. Hey Marianne
  Voor het eerst in lange tijd had ik nog eens een verfrissend heldere droom.
  Het is echter nogal moeilijk om hem te plaatsen, vandaar dat ik hem graag met je deel.

  Ik zweef in een ruimte rond, een ruimte die helemaal niet aanvoelt als een ruimte omdat er niets in aanwezig is, er valt niets te zien (moest er al licht binnenvallen zou er niets zijn om dat licht te weerkaatsen), niets te voelen, ik kan er zelfs niet in bewegen. Ik zou het het best als een vacuüm kunnen omschrijven. Het voelt er niet echt steriel aan, zoals ik zou verwachten in een vacuüm, ik heb er een heel relaxed gevoel in. Plots besef ik dat ik ook niet adem of zelfs helemaal geen lichaam heb.
  Uiteindelijk helemaal op het einde van de droom wordt ik een heel lichte luchtstroom gewaar. En omdat ik deze luchtstroom voel, begin ik ook terug de contouren van mijn eigen lichaam te voelen. De luchtstroom blijkt een ademhaling te zijn van iemand anders, wat ik een prettige ondervinding vindt.

  Vele groeten,
  Waldo

  Geliked door 1 persoon

  1. Hey Waldo 🙂

   Hallo

   Je droom:
   Zoals ik je ‘’droom’’ lees, is het meer een spirituele reis, een uittreding.
   Wanneer we slapen, gaat onze ziel op reis, meestal zijn we ons hier niet van bewust.
   Wel als je ziel eens op reis wilt en het bewust mee mag maken.
   Niet iedereen ervaart deze uittreding.

   Zo te lezen lijkt het voor de eerste keer, zeker omdat je niets rondom je ervaart.
   Het bewegen zonder lichaam is ook zo’n teken, je zit nog te vast aan je aardse lichaam.
   Daarom voelt het als een soort ‘vacuum’ aan waarin je ziel niet in bewegen kan.

   Dan komt de ontwaking, je beseffing dat je ziel geen lichaam heeft en geen adem nodig heb om te bestaan vanuit je Hogere of Ware zelf. Zo komt er ‘’lucht’’ vrij en mag je je astrale lichaam voelen.

   In de droomanalyse betekent het dat je een verlangen heb naar vrijheid en ruimte in jezelf of je ervaart deze al. Jezelf gelukkig en vrij voelen . Misschien ervaar je een beperking of geen echte verbondenheid met je lichaam dat als een vacuum aanvoelt of aanzuigt. De ademhaling is je levenstroom, je heb niemand nodig om te leven vanuit jezelf, alleen jijzelf door goed te ademen krijg je verbinding met je lichaam. Denk maar eens aan meditatie

   Warme groet
   Marianne

   Like

 13. Hallo lieve Marianne,

  hier ben ik weer eens met een droom…ik droom de laatste tijd veel en vreemd, maar kan het slecht onthouden, dit heb ik meteen opgeschreven, zodat ik het je vragen kan…

  Vannacht gedroomd over een soort vakantie…was met meerdere mensen, moest steeds van kamer wisselen en een stuk lopen, ook een lift nemen en dan kwam ik uit op een lange straat en ik weet dat ik dacht, hè, als ik zoveel moet lopen, word ik misschien fitter…ik kwam in een ander gebouw dus, waar ik een moeder tegenkwam met een aantal kleine jongens die er wat vreemd uitzagen (klein en vervormd) en die een soort spelletje speelden, namelijk steeds proberen te boeren en dan overgeven…ik zei dat het niet gezond was, slecht voor de slokdarm..de moeder zei er ook wat van, de jongens vonden het alleen maar leuk…ik had een zakje in mijn handen en ze vroegen of daar make-up in zat (ik bedacht…waar is mijn toilet zak, ik heb geen make-up bij me, ligt zeker nog ergens in die andere kamer) Ik zei: nee, dit is een zak met dropstaafjes, daar ben ik verslaafd aan (EET IK NOOIT??) ; ik liep door en zag mensen naar een ontbijtzaal gaan herkende ook een paar mensen, uit mijn jeugd volgens mij, ik had geen sleutel van de kamer waar ik naar toe moest, dus dacht, hoe kom ik nou binnen, maar was opeens binnen. Ik keek rond, er hing een groot prikbord…ik blies en opeens hing daar een poster aan…als vanzelf en er verscheen nog een er achter en nog een en opeens volgens ze allemaal in brand..verkoold…de rest was niet verbrand…ik keek verder rond en zag een oude tv van vroeger…daar kwam opeens een soort bos uit…met allemaal vreemde takken, wirwar door elkaar heen….kwamen echt helemaal uit de tv…en daar kwam ook een groot insect uit, die recht in mijn gezicht vloog…vond het maar niks…keek verder rond, hing ook een gordijn aan een waslijn, daar zat ook een beest in zo te zien….ik belde op, om hulp te krijgen voor al dat gedoe…ik zei erbij…het is allemaal niet zo erg, het zijn paranormale verschijnselen, ik kan er wel tegen, ik ben paranormaal…en opeens stond mijn moeder binnen met een heel bezorgd, verschrikt gezicht en zei: ze hebben alleen maar je naam gezegd?
  (ik weet dat er nog meer was, maar dat herinner ik me niet)
  en toen was ik wakker…5.02 naar toilet gegaan..oorsuizen rechts was vreselijk, enorme bromtoon..ik dacht ik ga maar proberen verder te slapen, zal wel wegtrekken; ik werd rond 7.10 weer wakker, bromtoon was weg, maar nu rechts van allerlei geluiden, alsof mensen op de achtergrond praten, dus maar snel hoorapparaten in en muziek aan…dan hoor ik het niet meer.

  Ik denk dat het allemaal komt door een gesprek met mijn broer gisteravond over vroeger…mijn vaders sterfdag was gisteren (50 jaar geleden).

  Heb jij misschien een idee wat dit allemaal te zeggen heeft?

  Hartelijk dank alvast en een heel fijn weekend gewenst!
  namaste, Anneke

  Like

  1. Hallo lieve Anneke
   Wat laat, maar toch je droom:

   Je droom:
   Vakantie betekent dat je behoefte heb aan ontspanning en rust, maar ook andere omgeving dan waar je in zit. In jouw gevoel is het druk met mensen dat wisselend van geen zin hebben, gezellig vinden of ergernis. Ook loop je teveel voor je gevoel alsof je weinig vooruit komt en alle kanten op.

   Een lange straat symboliseert je levenspad, voor jou voelt het alsof er geen eind komt aan je levenspad. Je kunt je hierdoor moe gaan voelen al zou je graag wat fitter willen zijn.
   Andere huizen of gebouwen symboliseren ook jezelf. Je ziel, geest en lichaam. De jongetjes met hun moeder zijn herkenbare aspecten van jezelf. Misschien speelde je ook spelletjes die anderen raar vonden.

   Symbolisch gezien is boeren veranderingen ondergaan. Je begint dingen anders te zien omdat je ouder wordt en meer ervaring opdoet Je bent van een bepaalde situatie doodziek. Zeker wanneer je je realiseert dat iemand die aardig tegen je doet, eigenlijk tegen je liegt. Deze kan je ziek maken of heeft dat al gedaan omdat je zoveel moest slikken van deze persoon, die je ook nog eens uit kan lachen om wat je doet.

   Je wilt gewoon jezelf zijn, puur en natuurlijk zonder maskers. Maar je vergeet ook de vreugden en speciale traktaties in het leven. Je wilt niet meer verslaafd zijn aan situaties in je leven als je ze niet meer in de hand heb door je onzekerheid. Dat komt voort uit je jeugd. De sleutel heb je zelf in de hand om een opening te vinden die in jezelf zit.

   Dingen kunnen veranderen als het maar wilt zien, zo zou je de ene inzicht na de andere krijgen. Blaas ze nieuw leven in en je zult versteld staan om je leven te verbeteren en prettiger te maken. Doe het met passie, zet jezelf hier voor in vuur en vlam.

   De tv is een jeugd herinnering waarin je misschien alles door elkaar heen zag. Ook kleine dingetjes in het leven konden je irriteren, maar ook irritante mensen die je recht in je gezicht aanvlogen.

   Je verbergt een persoonlijke zaak of een aspect van jezelf die je niet aan de waslijn wilt hangen om aan de buitenwereld te laten zien.

   Verwar niet alles met het paranormale in het leven dat eigenlijk heel normaal is.

   NB: Het was een verwarrende droom waarin alles door elkaar heen loopt. Zou het niet kunnen dat je nu wat verward bent door alles in het leven dat door elkaar heen loopt.

   Warme groet
   Namasté Marianne

   Like

   1. Hai Marianne,

    super bedankt voor je uitleg…kan heel veel plaatsen en daardoor begrijp ik het allemaal beter wat er gaande is in mijn leven. Het was ook een verwarrende droom met veel aspecten. En ik voel me vaak verward. Weet niet welke kant ik op moet. Er is me drie jaar geleden gezegd dat ik nog veel zou gaan doen qua delen van kennis e.d. Maar daarvoor ben ik eigenlijk te moe.
    Zou graag fitter willen zijn en inderdaad weer wat meer doen met mijn gave. En eindelijk mezelf eens accepteren zoals ik ben. Onzekerheden loslaten.
    Een bepaalde situatie heeft me inderdaad doodziek gemaakt en voor mijn gevoel is dat nu wel uit de weg geruimd. Ik had wel het gevoel dat er gelogen werd. Ik weet alleen niet goed door wie, mijn man of zijn “zangvriendin” …
    Ik ga de uitleg zeker nog een aantal keren lezen en op me in laten werken.

    Nogmaals hartelijk dank ! hele fijne zondag gewenst !
    liefs, namaste,
    Anneke

    Geliked door 1 persoon

    1. Hai Anneke

     Graag gedaan voor jou ❤

     Uit je droom haalde ik al uit dat je in de war of verwarrend bent. Je weet niet welke kan je op moet zeg je? Er is maar 1 pad dat voor je weg gelegd is, het leven beleven. Eerst alles voor jezelf op een rijtje zetten is heel belangrijk. als je jezelf niet kan helpen, dan ook geen ander. Zou je dat wel doen, dan geef je je eigen problemen mee aan mensen waar ze niet mee verder kunnen.

     De situatie over de leugen had je toen gedeeld. Je zegt dat het inmiddels uit de weg is geruimd, je droom spreekt wat anders. Je droom geeft je inzicht dat je er nog niet mee klaar bent.

     Lees het een paar keer tot het inzicht begrijpelijk wordt.

     Heel graag gedaan voor jou lieverd. Zorg goed voor jezelf en put jezelf niet uit door anderen of je eigen gedachten. Leef ook niet naar wat degene tegen je zei 3 jaar geleden. Leef vandaag en morgen is er nog niet.

     Liefs
     Namasté Marianne

     Like

     1. Hallo Marianne, ik reageer even via mail, omdat me dat beter lijkt i.v.m. privacy.

      hartelijk dank voor je reactie.

      liefs, namaste, Anneke

      Geliked door 1 persoon

  1. Hai Anneke, had even geen inspiratie voor mijn blog helaas. Ben wel weer terug, maar wel beperkt tot zo nu en dan.

   Het is een lange droom, dus ook langer interpreteren, heb hier even tijd voor nodig.

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Hai Marianne, neem rustig de tijd…heeft allemaal geen haast..
    liefs, namaste, Anneke

    Like

 14. hallo lieverd..
  Mijn moeder had een hele rare droom…ze werdt er ook echt een beetje paniekerig van de droom ging over mij…mijn vriend(nou ja eigenlijk is er op dit moment niet veel meer en kun je m eigenlijk mijn vriend niet meer noemen)mijn moeder en mijn oma
  mijn moeder en ik waren heel hard aan het rennen want we werden achterna gezeten door mijn oma,ze kon heel hard lopen en had zon ouderwets grijs kookshort aan,en door mijn vriend,die had zon ouderwets regenjas aan met van die houten knopen in de kleur creme groen…..mijn vriend kreeg mij te pakken en ik was schijnbaar zo in paniek dat ik 5 ecrukleurige diepe borden kapot heb gegooid….mijn vriend gooide mij op bed en ging bovenop mij liggen nadat hij mij een pilletje had gegeven om rustig te worden………………vanmiddag zaten ik en mijn moeder op een terrasje en er komt een duif recht op mij afgevlogen…….ik schrok daar zo van dat ik echt gilde en opsprong waardoor de duif gelukkig niet in mijn gezicht vloog….vind het allemaal heel bizar en best eng…….alvast bedankt😘

  Geliked door 1 persoon

  1. Hai andere lieverd ❤

   De droom van je moeder. Wat later, maar toch gedaan

   Droom:

   Je moeder en jijzelf hebben dezelfde gedachten over je vriend en oma. Zij zitten in de gedachten van je moeder en ze neemt jou mee onbewust.

   Waar je hard voor weg rent, zijn de situaties in de leven van je moeder. Ze wilt iets niet inzien of wilt het niet zien. Het kan dat de relatie van jou met je vriend een vergelijkbare situaties is in het leven van je moeder. Je oma heeft iets te verbergen en je vriend dito, al is het in een andere vorm.

   Je vriend respecteert jouw privacy niet, hij wilt dingen doen die jij niet wilt zodat hij zich opdringt aan jou. Ook heeft hij geen respect voor jou als vrouw. Op de een of andere manier wilt hij je bedwelmen om je in zijn macht te hebben.

   Jijzelf kan je emoties niet uiten over je kapotte relatie en problemen. Maar het kan ook zijn dat jij je moeder zelf spiegelt .

   Graag gedaan Xx

   Like

   1. hoi hoi
    over mijn vriend heb je helemaal gelijk…….ik ben hard bezig met het loslaten…dat iets wat hij ook niet respecteert
    mijn moeder spiegelt haar aan mij…wil niet op mijn moeder lijken maar als het zo is dan kan ik het niet tegen houden en proberen om het anders te doen…..mijn moeder wilt m graag als schoonzoon
    dat mijn vriend iets verbergt is overduidelijk alleen ben ik er nog niet echt uit wat het is
    ik laat het ff op mijn inwerken…..dank je wel lieverd x

    Geliked door 1 persoon

    1. Hey lieverd
     Was niet alleen de uitleg, was ook mijn intuïtie die ik gebruik bij droomuitleg.

     Heel fijn dat je je situatie herkent. Je moeder weet dat ook, alleen wilt ze het niet inzien zoals ik al schreef.

     Met spiegelen bedoelde ik situatie(s), misschien heeft je moeder ook zo een soort gelijke relatie, misschien met je oma? of iemand anders waar ze voor weg loopt of vlucht om niet te hoeven inzien.

     Je vriend heeft heel wat te verbergen. Als je je ogen goed open houdt, zul je het herkennen.

     Kies voor jezelf en wat goed voor je is. Laat los wat niet meer van toepassing is voor je. Als je wilt stoppen met je relatie, DOEN!

     Laat het maar even inwerken en bezinken. Neem je tijd en ruimte voor jezelf

     Graag gedaan lieverd Xx

     Like

 15. Hoi Marianne,
  Begin van de week heb ik deze droom gedroomd;
  Ik was buiten en zag papier geld op de grond liggen, euro,s echt geld.
  Ik zei tegen mijzelf; kijk er ligt geld op de grond overal om mij heen. Mooi duidelijk schoon zijn deze papier euro’s .
  Ik kreeg er een blij vrij gevoel van.
  Liefs Marjon❤

  Like

  1. Hai Marjon

   Je reactie stond in de spam, nu net pas gevonden

   Je droom:
   Je heb behoefte aan sereenheid, vrijheid, herstel en vernieuwing. Ook wil je je gevoelens en je intuïtie ervaren en uiten. Geld is symbolisch gezien hoe jij met mensen omgaat die waardevol voor je zijn. Bij hen neemt je gevoel van rijkdom en overvloed toe. Het zijn pure en zuivere gevoelens die je ervaart bij hen en daar word je blij van.

   Liefs Marianne ❤

   Like

   1. Hay Marianne,
    Mooie uitleg, inderdaad zo ervaar en voel ik het ook.
    Fjjn om dit te kunnen doen.
    Dank je wel Marianne😗
    P.s het gaat steeds beter
    Liefs Marjon😙

    Geliked door 1 persoon

    1. Hai Marjon ❤ ‘

     Het is je eigen mooie droom die ik uit gelegd heb. Met liefde gedaan voor jou en zo fijn dat je jezelf erin herkent. 🙂

     Fantastisch lieverd dat het steeds beter met je gaat, gun het je van <3te

     Liefs Marianne 🙂

     Like

 16. Weer zon bizarre droom gehad…we gingen naar de diplomauitreiking van mijn zoon…mijn zoon,dochter,moeder, ex schoonouders en ik, maar omdat we veel Te vroeg waren gingen we even in het bos ernaast wandelen (er is helemaal geen bos daar bij school) Mijn moeder en ik verdwaalde …heb mijn moeder ook niet terug gevonden Daarna weet ik niet meer want toen schrok ik wakker

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Angelique, wat daagjes later door omstandigheden.

   Je droom:
   Je zoon is in je droom je innerlijk kind dat op jongensachtige wijze moest overleven in de wereld. In je kindertijd waren er kinderen bij je (zoon, dochter) die je steunden of graag bij je wilden zijn.

   Als kind heb je iets bereikt op hoger niveau zodat je door kon stromen om belangrijke dingen te gaan doen, dat een leerschool voor je is geweest. Ook je ouders (moeder, ex schoonouders) steunden je hierbij. Ondanks dat ben je toch de richting in je leven kwijt geraakt van je oorspronkelijke doel door je onzekerheid.

   Je moeder speelt een belangrijke rol in je leven, toch kan je moeder jezelf weerspiegelen omdat je zelf ook moeder bent. Pas op dat je jezelf niet kwijt raakt.

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. hoi lieverd dat maakt helemaal niet uit want al lang blij dat je dit allemaal wil doen Hopelijk zijn de omstandigheden niet heel ernstig
    Dit komt wel ff binnen want zowel mijn mam en mijn schoonouders hebben mij naar mijn idee niet echt gesteund vooral mijn ex schoonouders vonden mij zelfs te min voor hun zoon,,jaren nadat het huwelijk was gestrand zijn ze mij gaan waarderen omdat ze zagen wat ik werkelijk voor persoon was….mijn moeder net zo goed….zouden die kinderen mijn broertje of zusje kunnen zijn….mijn broertje(wat nu 36 is was eigenlijk een tweeling..heb nooit geweten of het een jongetje of een meisje was)ook heeft mijn zus in die tijd een miskraam gehad (zelfde verhaal..weet niet wat het geslacht was?
    ik ben ook niet van plan om mijzelf te verliezen….probeer nu voor het eerst in mijn leven mijzelf eens op de eerste plaats te zetten
    dank je wel voor de uitleg xx

    Geliked door 1 persoon

    1. Hoi lieverd, de omstandigheden waren juist wel heftig. Intussen is het stabiel en hopelijk blijft het zo.

     Apart wat je zegt over de situatie in je waakleven. Het lijkt wel alsof het verleden en heden door elkaar heen gaan in je droom.

     Wel fijn dat je nu wel eens gewaardeerd wordt om wie je bent, ook door je moeder.Op een gegeven moment gaan ooit de ogen eens open en ziet men alles veel helderder al is er een moeilijke weg vooraf gegaan.

     Nee, je eigen kinderen in je droom spiegelen zichzelf meestal, maar vooral je innerlijk kind.

     Het wordt inderdaad eens tijd om aan jezelf te denken, verder zijn er weinig die er echt voor je zijn behalve jijzelf.

     Graag gedaan voor jou xxx

     Like

 17. Beste Iedereen,

  Blij dat ik mijn droom hier kan plaatsen misschien kan iemand er een goede interpretatie aangeven, want zelf kijk ik allen naar de personen die er in voor komen. En schijnd dat je alles moeten bekijken in een droom….

  Als eerste wil ik benoemen dat ik 8 maanden een relatie heb gehad, waarin ik later erachter kwam dat hij een dubbel leven leidde, en dus na 8 maanden er een punt achter heb gezet. Een tijdje erna kreeg ik een droom dat ik bij hem in huis aan t poetsen was, ik zag hun maar hun zagen mij niet eigelijk zoals in het dagelijkse leven was onze relatie een fatamorgana…..Opeens zaten vrienden van hem aan de keukentafel, hun zagen me wel. Ex en zijn vriendin hadden inmiddels het huis verlaten… 1 van de vrienden zei dus tegen mij ohhh dus jij bent ….. ja zei 1 van hun ze hebben wat problemen met elkaar….Erna werd ik wakker, en ben weer in slaap gevallen de droom ging weer verder. Ex was met een vriend bij mij thuis, vriend van hem zei tegen mij gohhh wat ben jij een lieve mooie vrouw daar heeft hij niet om gelogen als ik niet getrouwd was dan wist ik het wel.

  Erna was ik in een hoog gebouw en had een foto toestel in mijn handen, die viel plotesling uit mijn handen de diepte in……..Kort daarna liep ik over een heeeeel grooot grasveld en in de verte zag ik mijn ex bij een houten poortje staan, net zo’n poortje als waar de koeien en schapen meestal achter staan…..
  Ik liep naar hem toe, en toen werd ik wakker.

  IK hoor t graag wie hier in thuis is
  Heel veel liefs xx

  Like

  1. Hallo Joyce
   Voor een droomuitleg, zul je toch bij mij moeten zijn 🙂

   Je droom:
   Onbewust ben je bezig om de nieuwe relatie van je ex te vergelijken met de relatie die jullie hebben gehad. Stiekem zou je willen kijken hoe zij leven, met elkaar. Maar ook ben je nieuwsgierig naar de reacties van de vrinden van je ex die om de tafel gaan zitten om situatie te bekijken tussen jou en je ex. Hoe zij jou vinden en of het de moeite waard was dat je ex jou en verliet en een nieuwe vriendin nam. Deze gedachten zou je eigenlijk uit je geest of gedachten moeten poetsen of schoonmaken, dus los laten zodat je een nieuwe visie of kijk krijgt op de situatie van nu.

   Een deel van jou wilt graag complimentjes horen dat je ex voor jou had moeten kiezen omdat je de moeite waard bent als vrouw. Dit is eigenlijk een stukje onzekerheid dat je onbewust om bevestiging vraagt dat je wel degelijk goed genoeg bent. Deze sleur moet onderbroken worden.

   Het hoge gebouw is je persoonlijkheid die best wel groot is. Blijf niet in het verleden leven omdat je geen duidelijk beeld heb van je huidige situatie. Laat de beelden van het heden niet vallen omdat je even geen inzicht heb.

   Soms wanneer je even op je gemak bent en je gelukkig bent, staat er weer een kiertje open in je gedachten waarmee je weer aan je ex denkt, misschien wel denkt dat hij uit zichzelf naar je toe komt.

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Dankje lieve Marianne voor deE duidelijke uitleg. In de tussen tijd heb ik wel contact met hem gehad en is hij uit elkaar met zijn vrouw. Geeft ook aan dat hij heel veel spijt heeft van het geen hij me aan heeft gedaan. Hij geeft ook aan dat hij t contact weer fijn vind met mij en watver verder uit voort gaat komen kan hij nu ook niet zeggen. Mede door dat hij nu in d2 fase zit van zijn kindere missen en een grote woning aan t zoeken. Mijn gevoel richting hem is er ng steeds. Dit is wat nu speeld…..

    Geliked door 1 persoon

    1. Lieve Joye, graag gedaan. Dat is heel fijn dat er weer contact is met je ex. Je droom heeft het verleden en heden door elkaar heen gehaald. Hopelijk mag alles een richting krijgen zodat het duidelijk wordt.

     Warme groet
     Marianne

     Like

 18. Beste Mareiki,
  Vannacht droomde ik het volgende: ik reed in een open jeep, alleen en zag in de verte een wit gevlekte kikker hoog in de lucht springen. Het was droog en licht bewolkt. Hij kwam mijn richting uit en ergens had ik het gevoel dat hij op mij zou landen. Plots reed de auto niet meer, was aan het einde van de weg er stond een haag waardoor ik niet doorkon. De kikker landde op mijn linkerschouderblad. Ik voelde mij er heel rustig bij, alsof het zo moest zijn. Hij zat verder te springen, wat een kriebelig gevoel op mijn schouder gaf, maar zijn sprongen waren niet meer zo hoog omdat hij belemmerd werd door mijn schouderstuk. Ik wou hem bevrijden en ging effectief in mijn slaap met mijn rechterhand naar mijn linkerschouder om mijn T-shirt op te heffen zodat hij verder kon springen, toen ik mij realiseerde dat ik een slaapkleed met dunne bandjes aanhad en er helemaal geen kikker was. Daardoor werd ik wakker. Waar kan dit mee te maken hebben?

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Ann

   Je droom:
   Je bent goed in staat om het stuur van je leven in eigen handen te nemen, doe het dan ook.
   Ook ben je heel open over jezelf en je doelen of richting in het leven.

   Er is niets veranderlijker dan een kikker die van hot naar springt. Hij betekent daarom ook transformatie en grote veranderingen. Je heb ook het gevoel teveel verantwoordelijkheden te dragen die je op je schouder(s) neemt waar je onder gebukt kan gaan.

   Bevrijd jezelf en ga die transformatie aan zodat het wat rustiger wordt in je leven.

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Hartelijk dank.
    Had ondertussen een nieuwe droom die ik ook wel wil voorleggen. Ik was op het golfterrein en moest als derde afslaan op hole 6. Mijn leraar stond te kijken (is een persoon die mij al geregeld getriggerd heeft), ik koos voor de hole een ijzer 8, de bal vloog na even over en weer rollen en het wegbotsen tegen een de bal van een andere speler van de eerste keer in de hole. Ik had een hole in one. Toen de persoon wiens bal ik tegen had gebotst en daardoor in een slechte positie was komen te liggen haar tweede slag begon zag ik een eekhoorn in het hoge gras zitten kijken. Kan je hier een touw aan knopen?

    Like

 19. Beste Marianne,
  Ik heb weer eens gedroomd nu een jaar na de scheiding.

  Eerste droom:
  Ik was op een schip waar ik al eens eerder geweest was en had mijn oudste zoon bij.
  Ik had het gevoel dat ik hem in veiligheid moest brengen. ik rende samen met hem de gangen door en trappen op. De droom stopte.

  Tweede droom:

  ik droomde dat ik met m’n oudste zoon naar een school uitje moest. Daar kreeg iedereen een soort toets. Ik mocht daar ook aan mee doen. Toen we klaar waren mochten de kinderen gaan spelen bij terugkomst werd het gecontroleerd. Iedereen behalve ik. Toch was ik benieuwd wat ik gedaan had, maar ik kreeg geen kans om het te vragen. Hier baalde ik van. Daarna gingen de kinderen ergens naar toe en was ik ze kwijt. Ik moest mijn zoon om 18 uur terugbrengen en het was al 1730. Ik kon niemand meer vinden en raakte in paniek. Uiteindelijk bleken ze nog de hele avond weg te blijven maar ik wist niet waar dus ik moest mijn ex op de hoogte stellen en was bang voor haar reactie. Toen werd ik wakker.

  Het blijft maar over mijn kinderen gaan.

  Alvast bedankt

  Like

 20. Beste Marianne,
  Ik heb weer eens gedroomd nu een jaar na de scheiding.

  Eerste droom:
  Ik was op een schip waar ik al eens eerder geweest was en had mijn oudste zoon bij.
  Ik had het gevoel dat ik hem in veiligheid moest brengen. ik rende samen met hem de gangen door en trappen op. De droom stopte.

  Tweede droom:

  ik droomde dat ik met m’n oudste zoon naar een school uitje moest. Daar kreeg iedereen een soort toets. Ik mocht daar ook aan mee doen. Toen we klaar waren mochten de kinderen gaan spelen bij terugkomst werd het gecontroleerd. Iedereen behalve ik. Toch was ik benieuwd wat ik gedaan had, maar ik kreeg geen kans om het te vragen. Hier baalde ik van. Daarna gingen de kinderen ergens naar toe en was ik ze kwijt. Ik moest mijn zoon om 18 uur terugbrengen en het was al 1730. Ik kon niemand meer vinden en raakte in paniek. Uiteindelijk bleken ze nog de hele avond weg te blijven maar ik wist niet waar dus ik moest mijn ex op de hoogte stellen en was bang voor haar reactie. Toen werd ik wakker.

  Het blijft maar over mijn kinderen gaan.

  Alvast bedankt

  Like

  1. Hallo Jeroen, door omstandigheden even uit de running geweest.

   Eerste droom:
   Luister eens meer naar je intuïtie die je helpt je problemen te overwinnen. Je zoon kan zichzelf symboliseren, maar ook je innerlijk kind die behoefte had aan veiligheid en geborgenheid net als je zoon. Ren er niet voor weg, tenzij je er niet naar wilt kijken.Probeer eens in jezelf te geloven zonder gebrek aan eigenwaarde.

   Tweede droom:
   Net als in je eerste droom kan je zoon zichzelf of je innerlijk kind weergeven. Het leven is een aardse leerschool, ook voor jou. Je moet bewijzen dat je je les(sen) geleerd heb. Er kan ook een angst bijkomen om te falen. Tevens werd jij of je zoon wordt overgeslagen of genegeerd bij belangrijke gebeurtenissen. Hiermee heeft je zoon of jij vele kansen gemist en een hoop kwijt geraakt om te laten zien wat je waard bent of kan. Ook ben je bang je zoon niet te mogen zien en tevens bang je voor de reacties van je ex.

   Niet alleen over je kinderen, het is ook je innerlijk kind die ook een hoop heeft moeten verwerken.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 21. nou had ik weer een hele bizarre droom…..heb een poos geleden de man waarvan ik dacht dat hij mijn grote liefde was losgelaten omdat ik de relatie niet kan en wil zoals hij m wilt…er is bijna geen cotact meer alleen heel soms over een paar dingetjes die nog afgehandeld moeten worden
  nou mijn droom…..ik ging gezellig met mijn vrienden en vriendinnetjes op stap(mijn kinderen waren er ook) het was reuze gezellig..een maatje van mij geeft mij gewoon een kus op mijn wang en staat tegen mij te vertellen hoe trots hij op me is….in mijn ooghoek zie ik M binnenkomen…zie zijn gezicht al op onweer staan want hij zag die kus….loopt op mijn maatje af…begint er zo maar op los te slaan….ik spring er tussen en hij pakt mij heel stevig vast en roep dat hij mij zeer doet en los moet laten Mijn zoon ziet dat(17 jaar)en loopt op M af en slaat en schopt en schreeuwt dat M van zijn moeder af moeten blijven..maar M slaat mijn zoon gewoon terug….het is een chaos met vechten geworden
  Ik zeg tegen M dat hij weg moet gaan en mij met rust moet laten en dat ik zijn bezit niet ben,waarop hij antwoord dat ik altijd zijn bezit zal zijn Ik stuur m weg en loop naar huis…daa zit hij bij de voordeur maar hij blijft daar zitten en piekert er niet over om weg te gaan Toen schrok ik wakker

  Geliked door 1 persoon

  1. Hai Angelique
   Sorry voor de later reactie, door omstandigheden even niet op mijn blog geweest.

   Je droom:
   Is eigenlijk heel simpel,
   In je gevoel heerst nog steeds een gevecht uit je ex relatie. Net zoals het hele gezin in gevecht is met elkaar door onverwerkte gevoelens. Je worstel hier nog steeds mee en voel innerlijk nog veel kwaadheid.Ook is moeilijk om toe te geven dat je je zorgen maakt om dit probleem. Het is belangrijk dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt om de problemen in je leven op te lossen.

   Diep in je hart zou je graag plezier willen maken met vrienden, maar je gedachten aan je ex verstoord dat. Verspil je tijd niet aan je ex Voed ook zijn gevoel niet dat je nog steeds zijn bezit bent door het te blijven denken

   Je verlangt naar gezelligheid, vriendelijkheid, waardering en respect. alleen jij zelf kan hier voor zorgen.

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. o dat geeft niets lieverd….beter laat dan nooit…..
    maar dit is wel confroterend want naar mijn idee ben ik niet meer met M bezig…..maar dus wel anders komt hij niet in mijn droom voorbij…..ik geniet wel met vrienden en klopt dat ik altijd gezelligheid wil…….dank je wel x

    Like

 22. Vannacht had ik een vreemde droom.
  Ik zag een enorme grote bruine hond (ik ben in het dagelijkse leven erg bang voor honden) het dier was niet agressief en ik besefte me dat ik niet moest laten zien dat ik bang was en eigenlijk viel de angst me ook mee. Maar opeens kwam de hond heel rustig op me af en ging bovenop me liggen! Het dier was enorm! Ik weet de locatie niet en ook niet of het buiten of binnen was, voor mijn gevoel was het buiten.
  Kun je hier iets mee en mij uitleggen wat het betekent?

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Bernadet

   Je droom:
   Een hond symboliseert in de droomwereld een goede en trouwe vriend die je beschermt. Het kan tevens jezelf betekenen om eens trouw aan jezelf te zijn en jezelf te beschermen tegen je angsten.

   Angst voor honden weerspiegelt een angst door een gebeurtenis uit je verleden, deze droom laat je zien dat je angst ongegrond is.

   Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een vriendschap/relatie met warmte en genegenheid

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Dankjewel Marianne,
    Het is bijzonder dat je trouw aan mezelf zijn noemt, dat is iets waar ik de laatste jaren erg mee worstelde. Ik snap het daaropvolgende zinnetje ‘ en je zelf beschermen tegen je angsten’ niet. Bedoel je dat ik door niet trouw aan mezelf te zijn mijn angsten in stand houd? Of dat ik door niet trouw aan mezelf te zijn mezelf bescherm tegen mijn angsten?

    De angst voor de gebeurtenis uit het verleden ken ik zeker. Ik kan de dood van mijn vader maar niet verwerken e het is al bijna 30 jaar dat hij er niet meer is. Ik weet dat die angst ongegrond is maar toch is het goed dat je het nog eens meldt.

    Het gekke is dat ik na deze droom uit een relatie ben gestapt die me niet die warmte bracht!
    Dus alles bij elkaar is jouw uitleg erg bijzonder. Dankjewel!

    Geliked door 1 persoon

    1. Met liefde gedaan Bernadet.

     Heel fijn voor jezelf dat je jezelf herkent in de droomuitleg. Allebei je eigen inzichten zijn van toepassing, heel mooi dat je het zelf aankaart.

     Angsten zijn geen goede raadgever, ze brengen je verder van je pad af. Misschien toch maar eens de dood van je vader gaan verwerken. Zo geef je je vader zijn vrijheid terug in plaats van hem vast te houden met je verdriet 😉

     Goed van je om uit een liefdeloze relatie te stappen, zo laat je zien dat je degelijk trouw aan jezelf kunt zijn als je wilt.

     Graag gedaan 🙂

     Like

 23. Hallo…. 

  Heb een vraag mbt een droom die mijn vriendin had over mij. Ze droomde dat ik heel lief een ei aan het verzorgen was. Toen het uitkwam bleek t een slang te zijn die aanviel. Zij had er ook mee gevochten om mij te beschermen. 

  Graag hoor ik of iemand er een interpretatie aan kan geven. 

  Alvast bedankt 
  Liefs J

  Like

  1. Hallo Joyce

   De droom van je vriendin. Omdat jij een herkenbaar persoon bent met bekende eigenschappen is deze droom het meest voor haarzelf bedoeld. Een ei is iets nieuws dat je vriendin kan verwachten, het moet eerst nog uitkomen. Belangrijk is ook dat ze goed voor zichzelf moet zorgen omdat ze onbewust zich bedreigd voelt door haar angsten en zorgen. waar ze uit moet komen en zichzelf beschermen tegen haar angsten die een innerlijke strijd vormen.

   Het kan eventueel op jou, haar vriendin slaan. Alleen jullie beiden weten voor wie de droom werkelijk bedoeld is.

   Met liefde gedaan

   Marianne

   Like

   1. Dankje Marianne…..had t tegen vriendin gezegd. Ze zei dat zij er over gedroomd had, en ze niet mocht slapen eer ze t mij verteld had, omdat ze vaker over andere droomd en ze dan verteld tegen hun……ze zei dat ze t niet betrekt op zichzelf dus voor mij………Zelf had ik vannacht een droom waarin ik een fluffy eekhoorn zag lopen heel lief, en toen ie dichterbij kwam hij veranderde in een golden retriever ☺ heel apart……

    Liefs Joyce

    Geliked door 1 persoon

    1. Graag gedaan Joy

     Dan slaat de droom inderdaad op jou dan.

     Een droom over een eekhoorn betekent dat je mogelijk betrokken bent in of met een liefdeloze relatie die aan de buitenkant liefdevol lijkt. Het ook symboliseren dat je gevoelens hamstert in plaats van deze los te laten. Wees je eigen vriend en trouw aan jezelf.

     Liefs Marianne

     Like

 24. Dag Marianne,

  Wat een mooie website heb je!
  Er is een nachtmerrie die ik al jaaaaaaaren (sporadisch)heb, de laatste 4 jaar echter regelmatig en nu recentelijk een beetje wijzigde en nog frequenter voorkomt. D’er is dus iets in mij dat wil gezien worden, denk ik dan. Misschien kan jij me hierbij helpen?
  De droom zoals hij altijd was:
  Doorgaans buitensituatie, achtervolging: ik wordt achtervolgd door min 2 mensen van wie ik het gezicht niet kan zien. ik loop heel hard maar ik weet dat ze me zullen inhalen. Ik weet ook zeker dat, als ik maar kon schreeuwen, ik gered zou zijn. Dat schreeuwen lukt dus niet: mijn keel zit steevast totaal dichtgeknepen, ik krijg er met heel veel moeite ene piepend geluid uit dat uiteindelijk dan toch uitmond in een schreeuw. Op dat moment wordt ik altijd wakker van mijn eigen geluid, volledig in paniek. Sinds ik samen ben met mijn geliefde (de laatste 4 jaren) kom ik niet altijd meer tot die schreeuw omdat mijn geliefde, in zijn slaap, bij ’t minste gepiep ik uitpers wakker is en me geruststelt.

  Vorige week veranderde de droom:
  Binnensituatie: ik lig in een soort van ziekenhuisbed, al herinner ik me niet dat ik me ziek voel. Er staan een aantal mensen langs rechts aan mijn bed: op dezelfde wijze als bij de achtervolging: de eerste (dichts bij mij) het grootste, de tweede een stuk kleiner en de anderen ‘ervaar’ ik maar kan ik niet echt meer zien. De gezichten zijn niet zichtbaar, schimmig.
  De sfeer is ‘vertrouwd’ ‘gewoon’, ik ben niet bang ofzo. Plotsklaps neemt de persoon die ’t dichtste bij mij staat een kussen en legt dat op mijn gezicht en drukt het aan. Ik geef in één klap een luide schreeuw waardoor ik en mijn geliefde wakker worden en zeg: ‘ze willen me vermoorden!’. Voel me eerder stomverbaasd dan bang.
  (de schreeuw kwam voor het eerst dus wél onmiddellijk heel krachtig).

  2 dagen gelden veranderde de droom wéér:
  buitensituatie, veel mensen die allemaal met dingen bezig zijn, omgeving als van een oud stadje. Bruinige/beige kledij. Ik kan geen gezichten onderscheiden, zijn schimmig.
  Links van me zie ik een kind (bruinige/beige kledij) op de grond spelen, hij wordt omvergereden door een auto (camel/beige), het kind valt om, de auto rijdt verder, rijdt eroverheen en rijdt weg. Het kind omgevallen achterlatend, het lijkt wel een lappenpop op dat moment. Niemand doet iets. Ik blijk toeschouwer te zijn. Ik probeer te roepen: houdt de auto! maar ik krijg géén geluid uit mijn keel. Hoe hard ik ook probeer, ik krijg geen geluid uit mijn keel. De auto verdwijnt in de verte en kan ongemoeid ‘ermee wegkomen’. Ontredderd wordt ik wakker.
  Voila…
  Fijne groet!
  Myriam

  Like

  1. Dag Myriam
   Dank je wel voor je compliment voor mijn website.
   Hopelijk kan ik je uit je droom/dromen helpen.

   Je eerste droom:
   Je heb behoefte aan vrijheid, sereenheid, herstel en vernieuwing. Er zijn 2 mensen uit je leven die je altijd achtervolgen in je gedachten uit je verleden. Ze hebben geen gezicht omdat ze geen hart of gevoel voor jou hadden. Je rent weg voor deze gevoelens en gedachten, helaas blijven ze je achtervolgen. Er iets in je leven gebeurd met deze mensen waarvoor je wegloopt en waarnaar je niet wilt kijken.

   **Als je geen stem heb of wilt schreeuwen zonder geluid, betekent een verlies van je identiteit en een gebrek aan persoonlijke macht. Je bent niet in staat je uit te spreken en voor jezelf op te komen….je zit helemaal vast om je gevoelens te kunnen of willen uiten.

   Tweede droom:
   Je moet heel hard herstellen van alle gebeurtenissen uit je leven. De mensen rechts aan je bed zijn de mensen die je bewust achtervolgen in gedachten, dat zijn de grootste boosdoeners. Anderen zitten ook in je gedachten, maar hebben minder waarde. Nog steeds wil of kun je niet inzien om de situatie en gebeurtenissen te bekijken zodat alles eens helder wordt. Op een onverwachts moment heeft een vertrouwd persoon terwijl je geen angst had, je stem en macht willen onderdrukken of ontnemen zodat jij jezelf niet kan of mag uitspreken. Schreeuw het eens uit, roep om hulp die je hard nodig heb. Uit je onderdrukte gevoelens van boosheid, pijn of kwaadheid eens over datgene wat je is aangedaan.

   Derde droom:
   Breng alles eens naar buiten wat je mee gemaakt heb uit je verleden. Dat kan net als in je andere 2 dromen, je de situatie niet wilt of kan inzien. Tevens heb je teveel weg gestopt uit angst voor deze mensen. daarom vervagen de gezichten ook.

   Het kind ben je zelf, je innerlijk kind dat door een machtig (mannelijk persoon) iemand met grote en sterke kracht en over je heen is gegaan met macht en je als het ware verlamd heeft. Niemand die jou te hulp is geschoten, Je bent een toeschouwer van je eigen leven omdat je het niet bewust leeft en alles weg stopt in je gevoel door weinig tot niets te verwerken terwijl de dader ongemoeid verder gaat met zijn leven.

   Net als in je vorige dromen komt ook weer geen stem of geluid
   **Als je geen stem heb of wilt schreeuwen zonder geluid, betekent een verlies van je identiteit en een gebrek aan persoonlijke macht. Je bent niet in staat je uit te spreken en voor jezelf op te komen….je zit helemaal vast om je gevoelens te kunnen of willen uiten.

   Diagnose:
   Gebeurtenissen uit je verleden weg gestopt en nooit verwerkt. Onbewust blijven deze dromen terug komen net zolang tot je helder gaat inzien dat je nodige hulp nodig heb om gebeurtenissen te verwerken uit je verleden …

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Lieve Marianne,
    Je analyse is confronterend maar heel mijn gevoel zegt: ‘dit klopt’. Met je analyse kan ik absoluut aan de slag.

    Warm gewaardeerd,
    Mooie groet,
    Myriam

    Geliked door 1 persoon

    1. Lieve Myriam

     Ben heel blij dat ik je verder heb kunnen helpen met analyse 🙂

     Confronterend zijn dromen altijd, maar ze brengen wel duidelijke boodschappen mee waar aan gewerkt moet worden. Hopelijk kun je goede hulp vinden zoals hypnotherapie die geweldig werkt om te verwerken. Voor je gewonde ziel raad ik je Bach bloesem ”Star of Bethlehem” aan, is een balsem voor je ziel. Helpt bij trauma’s, verdriet en pijn.

     Sterkte met je verwerking.

     Bedankt voor je lieve waarderende groet
     Lieve warme groet terug
     Marianne

     Like

     1. Lieve Marianne,
      Ondertussen vond ik een centrum voor traumaverwerking waar ik de kans hoog inschat dat ik op een juiste manier met mijn thema aan de slag kan gaan.
      Ik ben benieuwd. Zou fantastisch zijn als mijn lichaam en geest eindelijk de ontspanning kunnen ervaren van trauma-vrij te zijn, en mijn leven ten volle te leven.

      Hartelijke groet,
      Myriam

      Geliked door 1 persoon

      1. Lieve Myriam
       Wow wat geweldig dat je een trauma centra heb gevonden om te kunnen verwerken. Wat zul je er na blij zijn en je zoveel lichter voelen en ten volle van het leven te kunnen genieten. Wens je alle sterkte en kracht toe.

       Warme groet
       Marianne

       Like

 25. Oh, de tweede versie, in het ziekenhuisbed: de mensen staan links van me (niet rechts), zelfde kant als het kind in de volgende droom.

  Myriam

  Like

 26. Raar ik probeer een droom te plaatsen. Ik zie mijn post nergens en ik probeer opnieuw en wp geeft aan dat het er al staat:(

  Geliked door 1 persoon

  1. Eens opnieuw proberen onder mijn reactie. Misschien heb je 2x geprobeerd te plaatsen, dan geeft WP inderdaad aan dat het al geplaatst is 🙂

   Like

 27. Hoi Marianne, de laatste tijd droom ik echt dit soort dromen. In deze dromen moet ik allerlei obstakels doorstaan. Elke ochtend herinner ik ze, zoals deze droom:
  Ik was met eerst met mijn zus met de auto, we moesten ergens zijn maar er was een obstakel op de weg waar we onze koffer eroverheen moesten krijgen, maar dit lukte niet. Uiteindelijk was er een lift, dus die hebben we gepakt. Op een gegeven was ik met een jongen waar ik even mee bezig ben geweest en hij deed afstandelijk en we waren op het zelfde punt waar ik met mijn zus was we moesten naar de overkant maar ik had geen bereik, uiteindelijk was ik thuis en ik zag sms’jes en hij stuurde niets terug. Op een gegeven moment was ik op een vliegveld. En het ging erom dat ik mijn vlucht niet ging halen. En toen was ik met mijn zussen en we moesten om 11u de vlucht halen. We renden overal naartoe, maar ik had zware tassen dus het ging niet snel en het was een doolhof dus ik raakte mijn zussen op een gegeven moment kwijt. Ik wist dat ik te laat zou zijn en toen kwam Ik bij de douane en toen moest ik m’n ketting laten zien, die had ik net gekocht bij een vrouwtje, maar daar zat geld in dus ik vroeg of ik wel m’n geld mocht hebben en dat mocht. En toen zou de weg naar het vliegveld bij mijn ouders in de straat zijn zijn, en ik zag mijn zussen al in de auto zitten en ik zag mijn moeder kijken naar mij. Toen vroeg ik zijn we te laat, ze zeiden ja de volgende vlucht gaat om kwart voor 8. OK zei ik en ik liep door.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Emmie

   Je droom:
   Hoi Marianne, de laatste tijd droom ik echt dit soort dromen. In deze dromen moet ik allerlei obstakels doorstaan. Elke ochtend herinner ik ze, zoals deze droom:

   In je waakleven moet je veel obstakels overwinnen die op je pad komen om vooruit te komen waar je zijn moet. Je draagt heel wat bagage mee. over de verantwoordelijkheid die je met je meedraagt, de koffer is ook een weerspiegeling van je hart, dat wat je in je koffer stopt zijn je lasten, wensen, dromen, je karaktereigenschappen, je ware ik, en de innerlijke en uiterlijke kennis.

   De auto heeft geen waarde in je droom omdat deze niet gebruikt is. De lift geeft je gevoelens aan die op en neer gaan, naar beneden en weer omhoog tot je het bewuste toestand bereikt waar je zijn moet. Je jongen waar jij je mee verbonden voelde in je droom weergeeft zichzelf, maar is ook een aspect van jezelf, ook jij kan afstandelijk zijn en aan de andere kant ook niet bereikbaar voor mensen die je graag zien zodat er geen energie wisseling is.

   Belangrijk is om een nieuwe richting in je leven in te slaan, maar door het haastige leven dat ook zijn tijd kent, bereik je dit punt steeds niet, zeker als veel emotionele ballast mee moet dragen of sleuren waardoor je de weg kwijt kan raken. Je zussen zijn belangrijke mensen in je leven en toch weerspiegelen ze een deel van jezelf die je kwijt bent. Als je droomt over tijd, wijst dit op een angst dat je niet in staat bent om te gaan met de druk en stress van het dagelijks leven.

   Dromen over kettingen wijzen op een verlangen los te breken uit een bepaalde routine, een oude denkwijze of relatie. Het maakt je zo verwarrend dat je alles door elkaar heen gaat halen. Dat is al begonnen in je kinderjaren of jeugd, en je moeder hield je nauwlettend in de gaten.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 28. Ik heb al een tijdje een steeds terugkerende nachtmerrie. Ik droom het niet vaak, maar als ik het droom, blijft het een lange tijd plakken…
  Het gaat als volgt: ik ga naar mijn kamer, wanneer het redelijk donker is. Ik ga de trap op, en kom in de kamer van mijn zus, waar ik door moet om naar mijn kamer te gaan. Aangezien het donker is, doe ik het licht aan in mijn zus haar kamer. Ik draai me om naar mijn kamer te gaan, en zie daar, voor de spiegel van mijn kast, een klein wezen. Het komt ongeveer tot mijn heup, en ziet er heel raar uit. Soms zie ik er gelaatstrekken van mezelf in, dan weer van andere mensen die ik ken. Ik wil roepen, maar dat gaat niet. Alles wordt donker en de droom eindigt.
  Wat misschien kan helpen om de droom te verklaren: ik heb vaak het gevoel dat ‘het wezentje’ mijn kamer heeft opgeruimd en alle taken heeft gemaakt die ik nog moet doen, waardoor het lijkt alsof ‘het wezentje’ op een of andere manier ‘beter’ is dan ik.
  Wat betekent dit?

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo AP4

   Je droom:
   Er is een deel of een aspect van jezelf dat je in het duister of verborgen houdt. Je spiegelt de onderlinge relatie die je heb met je zus. Altijd moet je langs haar heen gaan om te komen waar je moet zijn, m.a.w, je zus is een obstakel voor je op bepaald gebied. Wees eens bereid om de situatie/relatie met je zus eens onder ogen te zien.

   Misschien heb je een gebrek aan vertrouwen in anderen die zich bedrieglijk gedragen. De (weer)spiegeling kan ook een belangrijke bewustwording van de schaamte, beperking voelen, het verleden, ergernissen, jaloezie, en innerlijke druk ervaren vanuit deze persoon, je voelt je duidelijk niet op je gemak. Maar het kan ook tevens je eigen spiegelbeeld weergeven. Je zou jezelf graag willen uiten, maar heb het gevoel niet gehoord te worden en onzichtbaar bent.

   Warme groet Marianne

   Like

 29. Goedemorgen, ik onthoud eigenlijk nooit dromen, althans niet zo nadrukkelijk en in detail. Vanmorgen werd ik wakker en heb mij afgevraagd wat ik nu precies gedroomd heb.
  Ik was samen met mijn man in het centrum van mijn geboortestad. Het was er druk, in de avond, het leek wel een soort van koningsdag te zijn, die drukte had het. Vervolgens werd hij neergestoken en ben ik al lopend en tegen hem aanpratend de stad uitgelopen. De ambulance had ik ook nog gebeld en die liep ik tegemoed. Eenmaal bij de ambulance, was dit een vrij kleine auto. Met een open achterkant. Daar werd mijn man neergelegd en vast gemaakt. Ik vroeg aan de chauffeur of ik mee mocht en hij zei mij: nou vooruit, stap maar voor in. Onderweg draaide ik mij om om naar mijn man te kijken en toen was hij ineens een baby. En ik zag dat hij zijn luier had uitgedaan en zijn poep aan het opeten was. Echt zo vreemd en raar. Ik heb toen zijn geschreeuwd en gezegd dat hij normaal moest doen. Maar hij lachte en ging gewoon door. Vervolgens werd ik wakker.

  Omdat ik dus eigenlijk nooit zo gedetailleerd iets onthoudt, ben ik zeer benieuwd naar de betekenis.

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemorgen,

   Ik weet niet of ik op de juiste plek reageer,maar probeer het zo op deze manier.

   Ik had vannacht een paar aparte dromen. Een daarvan kan ik niet plaatsen.

   Ik herinner mij het vaag.
   Mijn schoonzus had een zigeunermedium gevraagd een legging te doen. Ik was erg nieuwsgierig en was onder de indruk van haar. Ik vroeg haar ook een legging voor mij te doen. Toekomst en vriendschappen. Ze voorspelde dat ik een vriendschap zou krijgen met iemand die veel jonger als mij is en een veel ouder iemand.

   Daar omheen gebeurde er van alles omheen. Maar dat is nog erg vaag.

   Ik ben erg benieuwd waarom ik dit heb gedroomd.

   Liefs,

   Moniek

   Geliked door 1 persoon

   1. Goedemorgen Moniek

    Je droom:
    Je schoonzus is een herkenbaar aspect van jezelf, zelf zou je ook naar een medium stappen on een kaartlegging te laten doen. De medium is ook een bekende boodschapper van jezelf De kaartlegging symboliseert dat je inzichten, onderzoek, informatie en controle nodig hebt over een situatie in je leven. dat kan een inzicht zijn in bestaande vriendschappen. Tevens nieuwe vriendschappen die op je pad kunnen komen. Misschien is er al een ouder of jongere persoon waar je graag bevriend mee zou willen zijn.Het ook zijn dat je graag bepaalde vriendschappen wilt voor ondersteuning en of het koesteren van vriendschappelijke gevoelens van liefde. Ook kan het duiden om niet te leven naar voorspellingen

    Liefs Marianne

    Like

    1. Marianne, dankjewel weer voor je inzichten. Ik kan me er goed in vinden. En ga het laten bezinken.

     Een hele fijne avond verder!

     Like

  2. Goedendag Nancy

   Je droom:
   Het centrum is de kracht van je jezelf die je heel bekend is met sociale contacten.
   Je leven is druk met sociale contacten waar sfeer en gezelligheid is.
   Het kan symboliseren dat er een einde komt aan deze drukke levensperiode of in zicht is voor een nieuw begin.

   Je man is echt je levensgezel en jullie doen veel samen. Hij weerspiegelt ook jezelf.
   Zo is er een mannelijk persoon die over je grenzen heen gaat met zijn woede, agressie en macht.
   Hij heeft je gevoelens verwondt, Je moet goed voor jezelf zorgen als het belletje gaat rinkelen in je lichaam.
   Je kunt jezelf pijn doem of zelfs ziek worden door deze mannelijk persoon. Je kijkt toe, maar doet er niet veel aan.

   Zie jezelf eens als een onschuldige baby die puur en onschuldig is, behoefte heeft aan verzorging, liefde en aandacht.
   Dat moet je eens aan jezelf gaan geven. Laat de afhankelijkheid van anderen los. Je kunt je soms ook als een kind gedragen om aandacht te krijgen. Laat oude gewoontes, problemen, angsten en opgekropte emoties, maar ook over karaktereigenschappen los waarvan je zelf denkt dat ze onwenselijk zijn. Voed jezelf er niet mee (eten) Uit je emoties en opgekropte gevoelens eens wat heel normaal zou zijn.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 30. Hoi Marianne,

  Het is alweer even geleden maar ik heb weer een droom voor je.

  Ik ben gewoon thuis,het is overdag.Mijn man komt thuis,hij is bij z’n vereniging geweest.
  Maar hij komt niet alleen thuis.Alle leden van zijn vereniging heeft hij mee naar huis genomen,inclusief de aanhang.
  Het huis loopt helemaal vol met mensen.Ik laat merken dat ik hier niet blij mee ben.Ik zeg tegen hem,nou ik denk dat ik maar naar boven ga.Ik heb geen zin in die drukte.

  Ik loop door het huis en kan mijn hondje niet vinden,ik roep haar naam “Tessa”,maar geen reaktie.
  De mensen die binnen zijn kijken nergens naar en laten de hond gewoon naar buiten lopen.
  Ik ben hier niet blij mee….ik word geirriteerd wakker.

  Moet eerlijk zeggen dat ik in het echte leven dit ook verschrikkelijk zou vinden,zoveel mensen over de vloer.Geen plekje voor mezelf.

  Hoop dat je hier iets mee kan,alvast bedankt,groetjes Nina.

  Trouwens je site is mooi geworden,ik zie dat er wat veranderd is.Heel rustgevend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Nina

   Eigenlijk heb je je droom al een stuk geanalyseerd, doe er nog een stukje analyse bij

   Wanneer je alleen thuis bent met je hondje, ben je in je element. Je heb behoefte aan ruimte voor jezelf zonder enig drukte
   Je man heeft meer behoefte aan een gemeenschappelijk samenzijn of doel en voelt zich verenigd met veel mensen.
   De drukte in je leven en huis irriteert je, uit jezelf eens tegen je man en zeg dat je behoefte aan rust en ruimte heb.
   Ook heb je geen behoefte aan mensen die nergens naar kijken en maar doen wat ze zelf willen omdat ze met zichzelf bezig zijn.

   Net zoals een huis, andere mensen en voorwerpen in je droom een deel van jezelf spiegelen, spiegelt je hondje ook jezelf.
   Je bent een vriendelijk, trouw, loyaal en beschermend persoon, behalve als alles teveel wordt zou je willen ontsnappen aan drukte, mensen of menigte. Roep jezelf eens terug wanneer je in zo’n situatie zit en vind je rust zonder te hoeven vluchten voor anderen , vooral voor hen die niet eens naar je omkijken, of voor hen die alleen voor je man komen.

   Dank je wel voor je woorden over mijn site, dat was mijn streven ook…rustgevend 😊

   Liefs Marianne

   Like

 31. Hoi Marianne,

  Heel er bedankt weer voor je uitleg van mijn droom.

  Meestal moet je dromen niet letterlijk nemen,maar deze droom is dus toch wel grotendeels letterlijk te nemen.
  Ja,rust daar heb ik op het moment heel veel behoefte aan.Ook wat spullen betreft in huis.Ik heb momenten dat ik maar blijf opruimen.Zodat alles wat rustiger aanvoelt.
  Het klopt inderdaad dat mijn man meer behoefte heeft aan andere mensen om zich heen.Wij zijn eigenlijk ook echte tegenpolen van elkaar.Dat is niet altijd makkelijk om daar een weg in te vinden.

  Ik moet weer even de balans zien te vinden tussen alles in.Drukte om me heen is me snel teveel.Kan ik echt niet goed tegen.

  Bedankt en nog een fijne dag,groetjes Nina.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Nina

   Nooit te licht over dromen denken. Ze bevatten waardevolle boodschappen van je onbewuste waar je toch veel mee verder komt. Ook het inzicht zien, lost een stukje probleem uit je waakleven op als je er mee gaat werken.

   Mooi hoe het in je droom naar voren komt dat je man meer behoefte heeft aan sociaal contacten en eigenlijk jou ook ermee wilt belasten al is het onbewust.

   Het is inderdaad niet makkelijk om een gulden middenweg te vinden omdat beide behoefte aan eigen gevoel te volgen die niet bij elkaar passen. Toch is het heel belangrijk om naar jezelf te luisteren en te doen waar jij je goed bij voelt.

   Neem rust momenten voor jezelf. Las iedere dag wat tijd in voor jezelf zodat je toch verder kan in je leven. Praat er over met je man dat drukte niet jouw ding is en je er niet goed bij voelt

   Met liefde gedaan en voor jou ook nog een fijne dag. Warme groet Marianne

   Like

   1. Hoi Marianne,

    Prachtig wat je toch allemaal uit een droom kan halen.Ik blijf het interessant vinden.

    Wat mijn man betreft,hij weet het wel hoor,dat ik van rust houd,dat heb ik al vaak gezegd.
    Ik ben ook echt geen kuddedier.Maar ja,hij is heel anders dus het is voor hem soms moeilijk te begrijpen dat ik zo ben.

    Heel erg bedankt voor je advies,groetjes Nina.

    Geliked door 1 persoon

    1. Hoi Nina

     Droom uitleg is eigenlijk geen kunst, al is het wel belangrijk als je een cursus gedaan heb. Daarbij gebruik ik ook mijn intuïtie.

     Toch fijn dat jij en je man weten wat ze aan elkaar hebben en in de waarde laat. De moeilijkheidsgraad in het onwetendheid. hij kan niet voelen wat jij voelt 😉

     Graag gedaan
     Liefs Marianne

     Like

 32. Dag Mareiki,

  Ik heb een vraag maar ik weet niet of het onder dromen valt. Al heel lang en zeker 4-5 x per week word ik ’s ochtends om precies tien voor vier wakker, ik ben dan heel angstig en paniekerig. Heeft dit tijdstip of dit getal 15.50 uur een betekenis?
  Als ik op een ander tijdstip wakker wordt ’s nachts ben ik namelijk gewoon wakker zonder angstig te zijn.

  Groetjes en alvast bedankt voor het antwoord.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dag Bernadet

   Wat later, maar toch je kaart
   Stemmen der Engelen – Geluk

   OUDE NAAM: EZRIEL, God helpe mij.
   Een engel die gekleed is in het wit staat op de bladeren van een klavertje vier.

   Symboliek: Deze kaart wijst erop dat je ten aanzien van je vraag, positief kunt zijn over de uitkomst.

   Je kunt optimistisch zijn terwijl de situatie zich ontwikkelt. Een positieve houding maakt je aantrekkelijk en zorgt ervoor dat mensen met liefde bij jou in de buurt zijn.

   Maak je geen zorgen als andere mensen jouw dromen niet delen. Blijf optimistisch, luister niet naar de doemdenkers en vertrouw erop dat de engelen licht en liefde jouw kant op sturen.

   Blijf geloven in het beste van het leven. Want je zult krijgen wat je verwacht. Geluk is jouw deel, wanneer je je daar open voor stelt.

   MEDITATIE: Geluk is iets dat je toevalt, en niet iets dat je kunt afdwingen. Maar net zoals een bloem haar blaadjes opent om zonlicht op te vangen, zo kun jij door je open te stellen de kans dat iets jouw kant op valt vergroten.

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Dag Mareiki,

    Dankjewel voor je antwoord. Ik begrijp het antwoord helaas niet helemaal. Is het tijdstip (ik bedoelde 3.50 in plaats van 15.50 uur) waarop ik steeds wakker wordt in verband te leggen met de kaart Stemmen der Engelen – geluk ?

    Met vriendelijke groet

    Bernadet

    Geliked door 1 persoon

    1. Sorry Bernadet verkeerde reactie geplaatst. Heel frappant dat je op andere tijden van wakker worden geen probleem heb en bij 3.50u wel. Wanneer je de getallen bij elkaar optelt, kom je uit op 8. Is er ooit iets gebeurd op de achtste dag/, maand ect: of om 8 uur? of op 15.50u? of op je achste verjaardag?

     Like

     1. Dag Marianne,

      Nee, ik heb geen verbintenis met het getal acht. Ik ben in augustus jarig en dat is de 8e maand maar voor de rest staat me niets bij rond het getal 8 ook niet rond 155 of 11 of 2.

      Vreemd he.

      Liefs Bernadet

      Geliked door 1 persoon

 33. ik droomde vannacht dat mijn man een heel duur oud frans boek kocht (40.000 euro) zonder overleg met mij. Ik was er best wel onderste boven van dat hij dat deed om zoveel geld daaraan uit te geven. Door op hem in te praten begon hij te realiseren dat het inderdaad absurd was en vroeg hij zijn geld terug. Er stonden wel tekeningen/aantekeningen bij van mijn zoontje maar dat was volgens de verkoper geen probleem, dat haalde hij wel weg.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Ann

   Je droom:

   Een droom over bekende mensen uit je leven symboliseert eigenschappen van je zelf of bekende karakter trekken. Daarom spiegelt je man jezelf. Oude boeken symboliseert kennis of wijsheid terug te willen vinden uit het verleden. Een verleden, -misschien wel uit een vorig leven- dat je in Frankrijk heb door gebracht, of in je huidig leven als kind in Frankrijk geweest bent. Dat verleden heeft je heel veel geestelijke energie gekost toen. en ben je nu nog steeds van onderste boven. door dat stukje verleden terug te halen, zal het je geen energie meer kosten. Misschien is er nu wel een vergelijkbare situatie in je leven dat je weer doet herinneren aan je verleden. Je zoontje is je innerlijk kind. De (aan)tekeningen weergeven de situaties en het gevoel erbij aan wat je toen ervaarde. Alleen jij zelf kan deze(aan)tekeningen wissen zonder probleem uit je geheugen en gevoel.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 34. Ik droomde vannacht dat het regende in de nacht. Ik opende de deur naar buiten. Daar stond een verwilderde man. Ik was bang. De man omhelsde mij. Toen zag ik dat de man ikzelf was. Wat betekent deze droom?

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Ben

   Je droom:
   Je moet een opening vinden om je innerlijke emoties, problemen of gevoelens te uiten, die je opgelopen heb tijdens donkere periodes, zo ook van de buitenwereld. Laat de problemen los en komt tot rust. Probeer je geest in toom te houden zodat je niet verwilderd. Omarm je ware zelf al herken je deze moeilijk.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 35. Hoi Marianne,

  De droom die ik vannacht heb gehad is me goed bij gebleven.Hoop dat je hem voor me wil uitleggen.

  Ik loop ergens (?) en ik kom een vrouw tegen waar ik mee gewerkt heb.
  We gaan samen wandelen en lopen naar het park/uitlaat terrein.Ik zie op het gras dat er iets uit de grond steekt.Het lijkt een halve paardenkop,van steen of zand?!

  Ineens springt er een levend paard uit,hij is lichtbruin.We schrikken er alletwee van.Het paard lijkt helemaal op hol te zijn geslagen en komt op ons afgestormd.
  We rennen beide zo hard als we kunnen een woonwijk in.Ik ga achter een boom staan (een spar).
  Het paard komt op me afgerend en vanachter de boom steek ik mijn hand uit naar het paard.Hij is eigenlijk helemaal niet zo gevaarlijk want ik kan hem zo aaien.

  Beetje een vreemde droom,maar ben heel nieuwsgierig wat hij me wil vertellen.

  Alvast bedankt,groetjes Nina.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Nina

   Wegens drukte een late reactie, excuses.

   Je droom:
   Er moet ergens aan gewerkt worden samen met je andere persoonlijkheid die altijd bij je is. Een park symboliseert vernieuwing, vrijheid, een tijdelijke ontsnapping aan de realiteit, spiritualiteit, meditatie en persoonlijke voldoening. Je zou ook behoefte aan ruimte voor jezelf willen. Misschien wil je ontsnappen aan een lastige situatie of heb je wat tijd en aanpassing nodig na een ernstig conflict of een stukgelopen relatie of wil je gewoon even uitrusten van de dagelijkse beslommeringen.

   Vanuit je basis is er een ongekende of ongetemde kracht is je die weleens de kop kan opsteken of naar boven komt. Misschien ervaar je een verlies of er is iets verhardt in je. Soms kun je bang zijn voor je eigen sterke gepassioneerde gevoelens zodat ze op hol kunnen slaan. Ondanks deze innerlijke krachten ben je absoluut geen gevaarlijk mens.

   Geen ene droom is raar of vreemd, ze zeggen alleen alles over jezelf 🙂

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Hoi Marianne,

    Excuses zijn echt niet nodig hoor,ik ben allang blij dat je m’n droom wil uitleggen.

    Dat ik ergens aan moet werken,is voor mij wel duidelijk.Dit blijft toch regelmatig terugkomen.
    Voor mij is het denk ik dat ik wil ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen.Alles gaat zijn gangetje maar toch……
    Het valt niet altijd mee om je weg in het leven te vinden.

    Door bepaalde dingen die ooit eens zijn gebeurt ben ik volgens mij inderdaad verhard.Maar ik probeer het beetje bij beetje wat los te laten.
    Maar gevaarlijk ben ik gelukkig niet.

    Heel erg bedankt weer voor je moeite,kan me er weer helemaal in vinden.

    Fijne dag,groetjes Nina.

    Geliked door 1 persoon

    1. Hoi Nina

     Vind het zelf altijd netjes staan om even aan te geven waarom latere reactie 🙂

     Het zijn niet alleen de dagelijkse beslommeringen waar je aan wilt ontsnappen. Er zit nog iets dieper, situaties of emoties door bepaalde gebeurtenissen die verhard zijn omdat ze (nog) niet verwerkt zijn.

     Wanneer alles makkelijk zou zijn en aangereikt worden, wat zouden we leren dan? 😉

     Met liefde gedaan voor jou

     Fijne dag terug met warme groetjes
     Marianne

     Like

     1. Hoi Marianne,

      Klopt wat je schrijft dat er bij mij iets dieper zit wat nog niet helemaal verwerkt is.

      Denk je misschien dat er een ” inwijding ” is die mij zou kunnen helpen,om alles een beetje meer los te laten en te verwerken?
      Al is het maar een beetje.

      Zo ja,welke zou je me dan aanraden?

      Groetjes Nina.

      Geliked door 1 persoon

      1. Hoi Nina

       Het was een gevoel die ik bij je voelde. Zo blijven je dromen met boodschappen steeds weer terug komen zonder dat je zelf verder komt.

       Uit eigen ervaring weet ik dat een inwijding je niet verlost. Het zit dieper en moet er uit gehaald worden. Zelf ben ik heel ver gekomen met hypnotherapie, maar dat is mijn visie.

       Er zijn zoveel inwijdingen die je verder zou kunnen helpen indien eerst de kern is aangeraakt en je gaat verwerken. Mocht je toch een inwijding gaan doen, neem dan Gold Reiki. Met deze energie heb ik al zoveel mensen kunnen helpen. Deze healingen geef ik nu nog steeds aan een groep mensen. Deze Reiki is voor geestelijke stagnaties.

       Warme groet
       Marianne

       Like

       1. Hoi Marianne,

        Bedankt voor je uitleg.Mooi dat je dat gevoelt hebt bij mij.

        Ik heb in het verleden al verschillende inwijdingen gehad.Waren wel prettig maar het zal inderdaad niet genoeg helpen,anders zou ik waarschijnlijk andere dromen hebben.

        Ik zal echt in het diepe moeten duiken.Zonder hulp denk ik dat ik niet verder kom,ik loop er al te lang mee rond.Hypnotherapie lijkt me eigenlijk ook wel wat.
        Ik ga eens kijken of dat hier in de buurt kan.Vaak is zoiets wel heel prijzig en het word niet vergoed.

        Anders kan ik altijd nog voor een inwijding gaan.

        Heel erg bedankt voor je fijne adviezen,groetjes Nina.

        Geliked door 1 persoon

        1. Hoi Nina

         Met liefde gedaan en wat ik in liefde voel en belangrijk is, deel ik ook. Dus bij deze… 🙂

         Zelf ook al talloze inwijdingen gehad, heeft niet opgelost wat opgelost moet worden. Dat heeft hypnotherapie gedaan.

         Bij heel veel zorgverzekeraars wordt hypnotherapie vergoedt. Je hoeft het alleen voor te schieten en je krijgt het terug. Ja prijzig is het wel, maar wat niet in deze tijd 😉

         Volg je gevoel wat je moet gaan doen, die geeft de juiste keuze.

         Graag gedaan lieverd

         Warme groet
         Marianne

         Like

 36. Goedemiddag Ik heb sinds drie dagen geleden in de avond entiteit volgens mi gehad Ik werd in mijn onderbeweust zijn net toen ik sliep in mijn matras gedrukt en kon me niet bewegen en wou me vriend toen bereiken maar kon het niet Ik werd daarna ook heel angstig en begon een beetje wakker te worden maar kon ook niet bewegen toen ging het gevoel langzaam weer weg en werd met schrik wakker

  Weet iemand wat het geweest is

  groetjes marianne

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Marianne

   Entiteiten heeft weinig met dromen te maken. Wel dat je niet goed afgesloten bent tijdens de nacht en open staat zodat ongewenste entiteiten bij je kunnen komen. Een andere betekenis is dat je gaten in je aura kan hebben en daarmee ook toegang voor andere dimensies.

   Belangrijk is om eens naar een Aura therapeut te gaan. Ook een kruisje boven je bed mag of kan nog weleens helpen. Net zoals om hulp vragen aan je gidsen en engelen

   Warme groet
   Marianne

   Like

 37. Hoi
  Ik droom regelmatig de zelfde droom laatste tijd
  En denk dat het te maken heeft met mijn gecompliseerde relatie momenteel
  Dat ik buiten op een bankje zit achter me bossen en voor me laag landschap met die ene persoon die ik in werkelijkheid niet vertrouw en echt niet mag
  We zitten te praten heel gemoedelijk en elke vraag die ik stel geeft ze antwoord op
  Het zijn vragen om te controleren of mijn partner eerlijk was tegen mij
  Mijn partner en zij zijn over de streep gegaan en er is over gelogen ikzelf heb haar nog nooit in levende lijven gezien
  En telkens bij die ene vraag word ik wakker

  Zou graag meer inzicht in deze droom willen

  Groetjes vonneke

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Vonneke,

   Je droom:
   Het verleden ligt achter je, is het onbekende of onderbewuste, het uitzoeken van de mogelijkheden in je leven dat verwarrend was, maar ook dat je je innerlijk ontdekt heb, je vrouwelijkheid, de vruchten van het leven. Dat doe je in rustige momenten om je een overzicht te krijgen in je onbewuste en gevoelens. Het is jouw gemoedelijke aard die graag alles wilt ophelderen op een rustige manier voor wat meer zekerheid betreffende je relatie.

   Aan de andere kant wil je via, via anderen controleren of je partner eerlijk is tegen je, en niet iedereen gaat daar mee in. Het is een brandende vraag die je blijft achtervolgen en steeds weer terug komt in je dromen. Omdat je gevoelens verward zijn zou je graag een inzicht willen, het antwoord op je belangrijke vraag. Wanneer je gevoelens niet verward zijn, zou je het antwoord vinden in je innerlijk, want er is geen zuivere antwoord te vinden dan die van je innerlijk en intuïtie omdat deze de waarheid spreekt.

   Verder zoeken of vragen is nodeloos omdat niemand de waarheid zal zeggen tegen je, vandaar je droom ook stopt bij die ene vraag.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 38. Goedemorgen Marianne,

  Weet niet of ik t hier neer mag zetten, zo niet dan hoor ik t vanzelf wel.

  Gisteravond kwam ik tot de ontdekking dat dr een vlinder op mn zoon zijn kamer zat. Ik moest weg en dacht ik moet hem zo even appen dat hij de vlinder moest laten zitten ☺ Helaas ben ik dat vergeten, dus je raad t al !! Ja hij had hem dood gemaakt omdat hij dacht dt t een mot was. Wel erna de tranen in zn ogen omdat hij weet dat een vlinder niet zo maar verschijnd midde in de winter…..Dat zag hij erna pas, de kleuren waren oranje rood en zwart…..nu is mijn vraag welke interpretatie kun jij hieraan geven !!

  Alvast heel erg bedankt ❤
  liefs

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedenavond Joyce

   Dit is eigenlijk een topic voor dromen aanvraag.

   Over de vlinder? dan zou ik moeten weten welke soort vlinder het was. Er zijn zovele donkere met oranje en rood 🙂

   Liefs ❤

   Like

    1. Hoi Joyce 🙂

     Kernbegrippen betekenis dagpauwoog:

     Trots
     Intelligentie
     Schoonheid
     Ogen voor en ogen achter (alertheid)
     Hulp van engelen
     Bij jezelf blijven
     Spirituele ontwikkeling
     Transformatie
     De dagpauwoog is een van de bekendste standvlinders van Nederland. De dagpauwoog staat bekend om zijn mooie bonte kleuren en prachtige ogen getekend op zijn vleugels. De voornaamste kleur van de dagpauwoog is rood-bruin en de onderkant van de vleugels zijn zwart.

     Hollandse naam: Dagpauwoog

     Latijnse naam: Aglais io (betekent mooi)

     Vliegtijd: maart- eind mei, eind juni- oktober

     Waardplant: brandnetel

     Rups: half april- half juli en september

     De vlinder overwintert in schuren, bomen. Ergens waar het vochtig en koel is.

     De dagpauwoog aan het woord
     Vlinders vertellen je iets wat gelegen is op zielsniveau. Ze geven je boodschappen je te ontwikkelen om zo dicht bij je zielenplan te blijven. Vlinders zijn vrolijk en dwarrelen van bloem naar bloem. Hun boodschap is vaak vol enthousiasme. Omdat vlinders boodschappers zijn voor de ziel, zijn vlinders vaak ook tekens van overleden dierbaren.

     Trots en schoonheid

     De dagpauwoog beschikt over vier prachtige ogen. Met deze ogen verjaagt hij zijn vijand. Heb je het gevoel dat je zeer oplettend moet zijn? Of het gevoel dat ogen je in je rug prikken en voel je je onzeker in deze wereld? Loop je vaak met je gezicht naar beneden en durf je de wereld niet recht aan te kijken?

     Deze vlinder zegt je: “wees trots op wie je bent!”. Kijk terug de wereld in en paradeer met je prachtige kleuren. Gebruik je kracht en kom tot actie om deze prachtige trots naar buiten uit te dragen. Laat je schoonheid zien. Jouw prachtige eigenschappen zijn waardevol voor deze wereld! Jij mag er zijn!

     Transformatie en ontwikkeling

     De kenmerkende rode kleur van de dagpauwoog geeft aan dat je actie mag ondernemen in het jezelf naar buiten treden. Wanneer je met trots de wereld in kunt kijken, ben je niet meer dat verlegen, voorzichtige persoon die op de achtergrond verdwijnt.

     Schouders naar achteren, hoofd omhoog en borst naar voren. Laat de anderen maar kijken, laat anderen maar denken en oordelen over wat ze van je vinden. Want jij weet dat het gaat over mooi zijn van binnen! Een belangrijke spirituele les, uiteindelijk ben jij alleen verantwoordelijk voor het schijnen van je eigen licht.

     Waakzaam en alert blijven

     Naast deze mooie eigenschappen staat ook waakzaamheid voorop. Gebruik je ogen voor en achter. Wellicht is dit het moment om alert te zijn in je leven. Gebruik je spirituele intelligentie en bekijk aspecten realistisch. Beoordeel hoe je moet handelen en of personen te vertrouwen zijn.

     Word je uitgedaagd stappen te ondernemen? Blijf vooral in elke situatie dicht bij jezelf! Voel je je onzeker om dit te doen? Heb geen angst, want engelen zullen je aan je zijde staan, zodat je je gesteund voelt om dicht bij jezelf te blijven. Wanneer je dit zult volbrengen wacht er een mooi geschenk op je. Transformatie…

     Conclusie

     Vraag jezelf af. Is je trots in balans? Mag je een stapje terug doen en meer bij jezelf blijven of ben je juist onzeker en draag je je trots helemaal niet uit en mag je meer je schoonheid laten zien. De engelen zullen je helpen. Gebruik daarbij je spirituele intelligentie en je scherpe gezichtsvermogen. Vertrouw er op dat dicht bij jezelf blijven de weg is om je doel te kunnen bereiken.

     Marianne

     Like

     1. Heel erg bedankt voor de gedane moeite lieve marianne ❤ dankje n9gmaals

      Ik had vannacht een droom, ik had mn auto geparkeerd ergens in de stad, maar dacht laterna mijn tasje lag er nog in. En ng wat spullen van de vakantie, ik ging namelijk op vakantie……..nou bij terug komst stond de deur van mn auto open en mn tasje was weg en spullen van de vakantie ook. Ik Was niet boos of zo of in paniek wat ik in dagelijks leven wel zou zijn. Dus dacht ja nou is vervangbaar……wat kan dit betekenen, vriendin v me zei dat t betrekkung heeft op een persoon die na aan mn hart staat of tewel t begrip tz dat ik hem nu echt vergeven heb en door kan gaan….

      Maar wil t graag aan jou vragen mits je er een antwoord op hebt..

      Liefs ❤

      Like

 39. Hallo 😊 deze nacht droomde ik dat ik in een wit huis stond ,alles was bedekt met lakens om de meubelen niet te beschadigen/beschermen tegen verfspatten , want alles was wit geschilderd. De badkamer werd gerenoveerd, ook wit. En vanachter de meubelen zag ik 3 a 4 katten tevoorschijn komen ( niet agressief) ze waren heel rustig en aanhankelijk , niet mensenschuw. Groetjes , Liesbeth.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Liesbeth

   Je droom:
   Het huis in de droom is het symbool voor ons eigen lichaam, waarbij de openingen de openingen van ons lichaam kunnen vertegenwoordigen. Het is het huis van de ziel, ons eigen ik.

   Wit is in onze westerse landen de kleur van zuiverheid en onschuld, maar in sommige landen is het de kleur van de rouw. Wit is verder de kleur van de onvruchtbaarheid en de koude.

   Wat bedek je voor de buitenwereld met een uitstraling om zuiver en puur over te komen? Een gekwetst persoon? Of iets anders dat je verstopt.

   Wat beschadigd is in jezelf moet je ook herstellen, zeker het plekje waarin jij jezelf moet zuiveren (badkamer)

   Een kat staat voor je kracht, vrijheid en je vrouwelijke dierlijke kant. Je bent rustig en aanhankelijk,. Probeer alleen niet op fluwelen pootjes te lopen om anderen te behagen.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 40. Hoi Marianne,

  Ik droomde vannacht dat er een zwarte grote raaf naast mij kwam zitten, met een grote zwarte snavel, ik sprak met de raaf , het zei iets terug (ik weet niet meer wat) en ik liep weg .
  Ik weer veel over raven , maar niet in droomuitleg .

  Margreth

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Margreth 🙂

   Je Ravendroom:
   Dromen over een raaf symboliseert dat nieuwe inzichten, berichten, ideeën of mogelijkheden als geroepen komen, je vraag om hulp is gehoord. Een andere uitleg is dat het tijd wordt dat je je vleugels eens uitstrekt, en kijkt waar de wind je brengen zal. Je moet dus bij een vogeldroom je hart eens geloven, en je ratio even opzij zetten om nieuwe kansen en inzichten te krijgen. Een andere belangrijke uitleg is dat je je bewust moet worden van de gemaakte fouten uit het verleden, maar ook verdriet en tegenslag.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 41. Hallo Marianne,

  Alvast bedankt voor je uitleg van mijn droom.
  Ik was bij iemand in huis. Het was prachtig, warm weer. Iemand was ziek, stervende. Maar wie?
  Het was mijn huis. Buiten werd het ineens helemaalzwart, iedereen vluchtte, maar ik was niet bang, maar geïntrigeerd, alsof ik op het punt stond een ontdekking te doen…. Een grote wolk, het was meer een enorme dikke koek, kwam voorbij drijven. Zo laag dat ik hem aan kon raken. Hij was helder blauw met ronde, dikke druipers.. doodeng. Waarom? Ik ben helemaal niet bang voor onweer. Maar nu leek het alsof alles omgekeerd was: De aarde kwam voorbij drijven en wij leefden op een wolk. Ik was de enige die gezien had hoe het werkelijk zat, de anderen, zoals mijn broer, durfden niet te kijken .
  Binnen was een klein kind in een witte jurk. Het kind verstopte zich in een nis in de muur. Het wilde niet gezien worden. Ik had ook een wit kinderjurkje in mijn handen, maar daar waren stukjes uitgeknipt, de jurk was daardoor onbruikbaar. Niemand hoefde het te hebben.
  Tegenover het huis was mijn goede vriendin Karin in een ander huis. Ik had haar met de auto ergens naar toe gebracht. De auto deed het ineens niet meer. Ik zou te laat terug zijn om mijn verstandelijk gehandicapte zoon uit school op te vangen. Ik probeerde de auto van een helling af te laten rijden, zodat hem ik de eerste versnelling toch kon starten. Het lukte niet en mensen op staat keken verontrust naar het geluid van mijn auto. Toch was ik ineens thuis en mijn man gaf direct Karin de schuld van de auto problemen. Haar rijstijl was immers compleet anders? Daar kan een auto niet tegen. Maar wat nu met die auto? Die doet het gewoon, aldus mijn man. Volgens hem was er niets kapot en was ik gewoon met de auto naar huis gekomen… We liepen naar de parkeerplaats daar stond inderdaad de auto.

  Met hartelijke groet,
  Annemieke

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Annemieke

   Je droom:
   Een huis staat in de droomwereld voor jezelf, je geest, ziel en lichaam. Je voelt je niet helemaal thuis in jezelf. Misschien ben je ziek of ga je gevoelens die gestorven zijn, los laten.

   Periodes van vrolijkheid en warmte wisselen af met donkere en sombere periodes waarin je angst, woede en emoties voelt die je dan weinig onder controle heb. Het kan ook zijn dat je blik vertroebeld is omdat je niet naar je hart luistert. Net zoals verwarring en gebrek aan wijsheid in deze periodes.

   Raak je gevoelens en emoties eens aan die een dikke laag in en rondom je heeft gevormd, zodat een s rust en helderheid krijgt. Het onweer in je droom is een nadere onheil van je gevoelens die zich eens zullen uiten, dan zal het donderen, onweren en bliksemen.

   Leef niet teveel met je hoofd in wolken of in een droomwereld alsof alles omgekeerd is in heldere periodes en je de hele wereld kan overzien

   Het kleine kind is je innerlijk kind dat een zuivere en pure uitstraling wilde. Alleen het innerlijk Zelf liet het kind niet zien en verstopte zich als het kon in een geheim plekje . De gaten betekenen verlies van je gezocht en uitstraling waardoor jij je onbruikbaar voelde. Tevens kan het een seksueel symbool hebben van iemand die je misschien wilde misbruiken. Het voelde voor jou aan alsof niemand je nog wilde hebben.

   Je vriendin Karin weerspiegelt jezelf. Je wilt graag voor anderen iets doen. Ook wil jij jezelf ergens naar toe leiden, alleen heb je daar geen energie genoeg meer voor omdat het beperkte innerlijk kind (zoon) je belemmert. Je jaagt jezelf veel te veel op, neem eens meer rust zodat je vooruit kan op je levensweg. Je man geeft jou nergens de schuld van omdat hij je goed kent, wel anderen die jou pijn veroorzaakt hebben.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 42. Lieve Marianne,

  de laatste tijd droom ik weer veel en vaak rare dingen, die ik niet onthouden kan, maar de droom van vannacht kon ik wel onthouden, maar niet goed duiden, dus daarom klop ik weer eens bij jou aan.

  De droom: ik was in Amsterdam en keek vanuit een huis de straat op…daar kwam een man aanlopen met een half varken (!!) onder zijn arm en verontschuldigde zich over van alles; even later lag hij daar dood; ik riep naar de mensen in de kamer: 112 bellen, kreeg zelf de telefoon en ik zei wat er gaande was; ze kwamen en er lag alleen nog een bloedvlek, alles was verdwenen, maar stukje verder lag een vrouw die een baby kreeg op straat, dus weer gebeld met 112 en er kwam niemand, omstanders keken ernaar; er stond ook een wieg bij waar al een kind in lag en allerlei manden met eten. Opeens was ik in het huis van Xanthe. en zei: o, wat leuk nou kan ik jouw keuken bekijken, was heel klein, maar de woonkamer(s) waren heel, heel groot en overal moesten zithoeken komen, maar ze waren nog leeg. Ik moest een zak geven aan Ro, haar man, en dan naar boven gaan, achter haar aan, daar was het wat donker, overal hingen soort gordijnen en ik wist niet waar ze zo gauw gebleven was, zoveel trappen omhoog, dacht: dat houd ik niet bij, ben buiten adem…toen werd ik wakker, was 3.37 uur…

  Hopelijk kun jij het duiden?

  Hartelijk dank alvast!!
  Namasté, Anneke

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Anneke

   Je droom:
   Je wilt als het ware op bezoek gaat in je diepste innerlijk om daar antwoorden te vinden van iets wat je gezien heb met je eigen ogen. De man is een onbekend aspect van jezelf net zoals het varken een dierlijk aspect is van jezelf dat voor kracht en zelfvertrouwen staat. Deze ben je voor de helft kwijt geraakt. Tevens verontschuldig jij je over alles en nog wat, ook voor wat anderen doen. Ook wil je graag hulp inschakelen, alleen moet je het zelf doen en niet anderen omdat het jouw stuk is wat je bent kwijt geraakt en afgestorven is. Je moet situaties gaan afsluiten zodat er nieuw leven in je gaat stromen omdat je je innerlijke kracht verliest, je uitgeput en gesloopt voelt dat sporen na laat. Er zal een einde komen aan je gedragen lasten voor een nieuw begin en leven als je contact op neemt met je onbewuste voor geestelijk voedsel, want niemand anders zal of kan dat doen voor jou.
   Het huis waar je op bezoek bent weerspiegelt je eigen persoonlijkheid. Je bent een zeer groot persoonlijkheid, alleen voel je je leeg van binnen. Je heb ook behoefte aan psychische voeding, warmte en geborgenheid.
   Geef niet je lasten en verantwoordelijkheden uit handen voor jezelf, laat het ook niet aan anderen over. Ga naar je hogere zelf in gedachten, ook al is het daar wat donker omdat je niet altijd helder denkt en wel eens in de war bent. Je bent ook bang om te mislukken.

   Namaste Mariane

   Like

   1. Lieve Marianne,

    hartelijk dank voor je uitleg; kan het echt allemaal wel plaatsen en besef ook dat ik daarom de droom kon onthouden en opschrijven.
    Ik voel me zeker leeg van binnen, weet niet goed wat ik met mijn leven aan moet. Gelukkig voel ik me mentaal wel veel beter als de jaren hiervoor. Kan ook veel meer aan.
    Ik ga de uitleg opslaan en nog een aantal keren lezen.

    Hartelijk dank nogmaals!

    namaste, Anneke

    Geliked door 1 persoon

    1. Lieve Anneke

     Met liefde gedaan en fijn dat je het allemaal plaatsen kan. Vul jezelf eens op met liefde en licht om de leegheid op te vullen. Denk eens eerst aan jezelf i.p.v een ander. Al kan je het mentaal beter aan, je lichaam moet ook mee.

     Graag gedaan

     Namaste
     Marianne

     Like

 43. Dag Marianne,
  Al eventjes geleden…ondertussen heb ik een goede traumatherapeute gevonden, ben ik gestart en…ben ik met een ‘burn-out’ thuis :-). Niet leuk maar nieuwe deuren gaan open en dat was hoog hoog tijd. Komt goed. De nachtmerries waarvoor ik je oorspronkelijk schreef zijn gestopt… Je hebt me toen (weet niet meer wanneer, sorry) het laatste nodige zetje gegeven door je verheldering.

  Vanacht had ik een korte, glasheldere droom. Zelfs zo helder dat ik me vanochtend in de war voelde omdat ik droom en realiteit samenplaatste.

  De droom: heel simpel: ik zag mijn gezicht. Eerst van verder weg en steeds dichterbij. Mijn hoofd draaide rond, zoals een pop in een etalage. De focus van de lens stond op mijn rimpels en lijnen. Hoe dichter de close-up kwam hoe verbaasder ik werd want mijn gelaat bleek totaal gerimpeld! Grote diepe rimpels die mijn gelaat in vlakken verdeeld en dan tussenin heel veel kleine rimpeltjes. Ook mijn nek kwam in beeld die, tot mijn grote verbazing dubbele kin en kwabben (wat in realiteit niet zo is, ik ben heel smal). Ik voelde me vooral verbaasd en probeerde te begrijpen waar al die rimpels vandaan kwamen… Toen schoof er een ander beeld over ’t mijne: dat van mijn moeder. Eerst dacht ik nog: oh, we lijken gewoon zo op elkaar. Om onmiddellijk wakker te schrikken en met weerstand en de gedachte ‘dat wil ik helemaal niet’. Toen werd ik heel ongerust wakker…

  Alvast gewaardeerd alweer om hier even naar te kijken…

  Fijne groet,
  Myriam

  Geliked door 1 persoon

  1. Dag Myriam
   Kan me nog ergens heugen dat ik iemand naar een therapeut stuurde voor hulp. Minder dat je nu thuis omdat je opgebrand bent. Ergens logisch dat je lichaam rust wilt.
   Wel fijn dat je nachtmerries gestopt zijn door de oorzaak te weten 😉 Ben blij dat iets kon betekenen voor je waarmee je verder bent gekomen.
   Je droom

   Wanneer je je eigen gezicht zie, dan staat dit voor het masker dat anderen van je ziet i.p.v. je echte ik.
   Het staat voor confrontaties en je bereidheid om om te gaan met problemen in je leven. Je ziet steeds minder je ware innerlijke IK en het voelt aan alsof het steeds verder weg raakt.
   Rimpels en groeven gaan over gevoelens van ouder en wijzer worden waarmee je moeite hebt om deze te accepteren. Het vertelt je tevens de dingen die je hebt geleerd uit voorgaande ervaringen in je leven. Een andere uitleg is dat je genoegen moet nemen met het leven, de dingen die komen en gaan, waardoor je leert te groeien; je moet accepteren dat je schoonheid van binnen zit. Focus jezelf daar op..
   Aan de ene kant ken je de verbinding, relatie, balans tussen lichaam en geest, het hiernamaals en de spiritualiteit. Aan de andere kant is het in bedwang houden van je gevoelens, emoties en uitingen. (nek) soms ben je heel verbaasd over jezelf. Een dubbele kin wijst op positieve gebeurtenissen.
   Al heb je trekken van je moeder, is hiermee nog niet gezegd dat je hetzelfde bent. Misschien een onbewuste angst om hetzelfde te worden als je moeder

   Warme groet,
   Marianne

   Like

   1. Dag Marianne, alweer dank voor je uitleg. Moet er wel nog over nadenken want doet niet onmiddellijk belletjes bij me rinkelen zoals de vorige keer ;)-. Fijne groet! Myriam

    Like

 44. Hoi marianne, ik kan mijn droomuitleg nergens vinden. Ik hoop dat jij mijn droom kunt uitleggen. Ik was in een groene omgeving. Er waren wat mensen en 2 bekende honden waren aan het rond rennen. Ik vroeg nog of ze niet naar de weg zouden gaan. Ik ging me wassen in een sloot. Ik voelde dat ik op iets hard in het water ging staan. Ik keek en voelde wat er in het water lag. Duurde even voor dat ik besefte dat er een hoofd van een koe in het water lag, ik raakte paniek en ging gillen. De rest weet ik niet meer. Vind het zo’n rare droom en kan er niks mee. Hopelijk kun jij me helpen. Hartelijke groet Chrisje

  Geliked door 1 persoon

  1. Je droom:
   Je heb behoefte aan vrede, vrijheid, serene omgeving waar je tot rust kan komen. Ook innerlijke rust, vrede en harmonie is belangrijk voor je. Verbind je met de natuur in jezelf

   De 2 bekende honden zijn vrienden van je, maar ook je eigen vriendelijke eigenschappen. Wees trouw aan jezelf en bescherm jezelf. in alle loyaliteit. Wees eens speels en ren niet weg voor jezelf.

   Je moet jezelf wassen en reinigen van alle hindernissen, obstakels en problemen die je kent zodat er een nieuwe stroming in je stroomt die je zal vernieuwen.

   Net als mensen in je dromen symboliseren dieren je dierlijke aspecten, eigenschappen en instincten. De koe staat voor moederlijkheid, de koe vertelt je dat je heel sterk bent, je kunt veel stress aan, en hebt geen moeite met problemen overwinnen en obstakels loop je gemakkelijk uit de weg. Maar de koe vertelt je ook dat je slordig en eigenwijs gedrag vertoont, dat je als excuus gebruikt om onder problemen uit te komen.

   Er kunnen zaken zijn waar je je niet op kunt concentreren of waar je je niet mee bezig wilt houden. Je wilt er niet eens over nadenken. Dit kan ook staan voor een intern conflict tussen je gevoel en je denken. Het kan ook zijn dat je in een situatie vergeet na te denken en alleen maar met je gevoel bezig bent. Zowel denken als gevoel dienen in balans te zijn. Uit je gevoelens eens.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 45. Hoi Marianne,

  Vannacht weer een droom gehad die me goed is bijgebleven:

  Ik ben in een winkelcentrum om mijn vader zijn broek (grijs) naar de stomerij te brengen.
  Ik heb mijn tas in mijn hand maar leg hem zolang op een bank die buiten staat (in mijn droom is dat heel normaal).Er liggen nog meer tassen,van andere mensen op.

  Ik loop naar de winkel waar ik moet zijn en geef mijn vader zijn broek af.Ik vraag of het erg is als ik het afhaalbonnetje niet bij heb (?) dit gaf niks.Maar de vrouw achter de kassa zegt tegen me dat ik het de volgende keer wel in een plastic zak moet doen,dat is veel netter!!!

  Ik loop terug naar het bankje om mijn tas op te halen.Hij is weg.Ik zoek alles af om mijn tas terug te vinden.
  Onderweg kom ik 2 kinderen tegen,een jongen en een meisje.Ze vertellen dat ze de tassen die op de bank lagen hebben meegenomen.
  Ik loop met ze mee om te kijken of mijn tas er tussen ligt,nee,hij ligt er niet.
  Ze zijn wel erg behulpzaam en aardig.

  Ik ga naar huis (woon gewoon bij mijn ouders).Ik vertel dat ik mijn tas kwijt ben.Mijn hele hebben en houwen zit in die tas.Mijn beurs en mijn telefoon,mijn fotoboekje….
  Ineens schrik ik ontzettend,mijn fotocamera zit er ook in.Mijn moeder vind dat heel jammer.Maar voor mij is dit een ramp,er staan persoonlijke foto’s op.Er zit ook een foto tussen waar ik zelf op sta,daarvan wil ik absoluut niet dat iemand anders die ziet (waarom weet ik niet,want ik sta er best leuk op).

  Ondertussen zie ik nog even het afhaalbonnetje liggen,26 euro kost het.

  Ik loop naar mijn kamer en voel 2 tranen opkomen,ik kijk in de spiegel en veeg mijn tranen weg,ik wil niet dat mijn ouders me zien huilen.

  Het is een beetje een lang verhaal geworden,hoop dat je me iets over deze droom kan vertellen.
  Alvast bedankt.

  Groetjes Nina.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Nina
   Je droom:
   Er zijn dingen die je nodig hebt (bijv. aandacht, vriendschap, spirituele steun, etc.) beschikbaar voor je. Je zult moeten leren waar je ze kunt vinden, te bepalen wat je nodig heb en erom te durven vragen. Geef niet je broek uit handen aan anderen, houd de broek aan en kom voor jezelf op (vader) en laat alle stoom eens los die je opkropt, daar hoef je geen bewijs voor te hebben. Wees niet gemaakt of kunstmatig, maar blijf trouw aan jezelf.
   Een tas symboliseert je persoonlijke bezit, je hele hebben en houden dat alleen van jou is en waar niemand in hoeft te kijken. Je ervaart momenteel een verlies aan kracht en een controle van bezit aan. Het zou ook aan kunnen geven dat je de binding met je werkelijke identiteit of jezelf kwijt bent of niet wilt dat andere je geheimen niet die je niet wilt delen. Er is een behoefte om iets te vinden dat je in je leven mist of nodig hebt, misschien jezelf? Een klein deel of aspect van jezelf ben je kwijt geraakt of ergens achter gelaten.

   Je ouderlijk huis staat voor het verleden, je wilde graag veel kwijt aan je ouders, je problemen, hebben en houden. Misschien dat ze het toen niet zo goed begrepen en nu meer? Misschien gedraag je je op een manier die niet overeenkomt met je ware zelf. Je bent ook de communicatie met jezelf verloren. Je heb ook een ‘vals zelfbeeld” zie je mooie ware zelf eens die je verloren of kwijt bent.

   Uit je frustraties eens die je in je echte leven zouden hinderen. Probeer een emotionele balans te krijgen. Laat je emoties eens op de vrije loop als je alleen bent. Toon anderen of je ouders gevoelens waar je mee zit zodat je je niet alleen voelt. Schaam je niet.

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Hoi Marianne,

    wauw,die uitleg van jou!!!
    precies zoals ik me voel en zoals het is.

    Ik denk dat ik mezelf nooit helemaal laat zien zoals ik ben.Houd veel dingen voor mezelf.
    Maar het gevoel dat ik iets mis,wat weet ik niet,heb ik eigenlijk heel mijn leven al.

    Ik weet ook eigenlijk niet zo goed meer wie ik ben,klinkt een beetje gek,maar het is inderdaad net of ik een deel van mezelf kwijt ben.

    Bij ons thuis werd nooit over gevoelens gesproken,is voor hun ook moeilijk,zij hebben dat van huis uit ook nooit mee gekregen.

    Het blijft lastig,emoties!!!
    Wat dat betreft ben ik snel uit balans.
    Dat ik mezelf schaam om mijn emoties te tonen,dat klopt eigenlijk wel.
    Ik denk dat het toch met vroeger te maken heeft dat ik mijn emoties niet graag toon.

    Ik ben altijd een heel gevoelig mens geweest en ik herinner me van vroeger nog een paar situaties waarbij ik gestraft werd als ik mijn emoties toonde.Ik denk uit onbegrip.
    Eigenlijk vanaf die tijd houd ik veel binnen.
    Maar ik weet ook wel dat ik dat niet hoef te blijven doen,maar toch…..

    Heel erg bedankt voor je uitleg,ik kan me hier helemaal in vinden,prachtig gewoon.
    Ik heb nog veel te leren……

    Groetjes Nina.

    Geliked door 1 persoon

    1. Hoi Nina

     Met liefde graag gedaan en het is jouw droom, dus zul je zeker dingen of situaties herkennen.

     Dat voelde ik al bij het lezen van de reactie van je moeder. Ze vind het jammer en blijft daarbij. Geen emotie of gevoel naar jou toe en dat is iets waar je altijd graag heb willen hebben. Ondersteuning, geborgenheid, warmte en liefde. Dit ben je veel tekort gekomen in de basis van je leven.

     Dan is het heel logisch dat je jezelf moeilijk kunt uiten als je gelijk gestraft wordt op je gevoel, zeker als je heel gevoelig bent. Ook al hebben je ouders het zelf ook nooit gekend, wanneer je hart stroomt van liefde voor je kind, heeft men geen voorbeeld voor nodig gehad. Zelf ook nooit geen liefde gekend, maar kan het wel geven aan mijn kinderen en anderen en natuurlijk aan mezelf.

     Nooit jezelf schamen om wie je bent. Je bent een kind van God en daarom een pracht wezen en mens die zich niet hoeft te schamen. Zet je prachtige innerlijk open en laat de mooie bloem wie je bent, zien, al is het maar alleen aan jezelf.

     Graag gedaan lieverd en ben blij dat je het prachtig vind. We leren allemaal tot onze laatste levensdag voor wie echt wilt leren..

     Van mij krijg je een liefdevolle warme knuffel ❤

     Fijn weekend

     Warme groet
     Marianne

     Like

     1. Hoi Marianne,

      Ik wil even toch nog zeggen dat mijn ouders echt niet slecht zijn geweest voor me hoor.Ik heb het altijd heel goed gehad,maar knuffelen of liefde tonen konden ze gewoon niet.
      Ik wist echt wel dat ze van me hielden…..

      Maar heel erg bedankt voor je woorden en de lieve knuffel….

      Groetjes Nina.Jij ook een heel fijn weekend.

      Geliked door 1 persoon

      1. Hoi Nina

       Natuurlijk zijn je ouders geen slechte mensen. Maar alleen met materiële dingen geef je een kind geen liefde en aandacht dat het nodig heeft. Natuurlijk hielden je ouders van je op hun eigen manier, Vind het alleen spijtig voor jou 😉

       Met liefde de knuffel gegeven..

       Warme groet
       Marianne

       Like

 46. Hoi Marianne,

  Ik droomde dat ik in ons huis bezig was met veranderen ( kijken of ik meubels beter anders kon zetten), ik draai me om en ineens zit er een net geklede oosterse vrouw (normaal lijf) achter onze laptop.(de vader van mijn kindjes was er maar niet goed zichtbaar) ik voel me verbaasd, De vrouw komt met de laptop richting mij en gaat op de bank zitten.
  In dit moment kijk ik naar haar en valt me plots op dat haar proporties zijn veranderd haar benen zijn ineens veel groter, ze gaat verder achter onze laptop.
  Ik vraag; is dit oké? En zie in mijn ooghoeken de kinderen spelen, en hoor ja het is goed.
  Vervolgens zit ik in de droom bovenop de vrouw en ben met haar aan het stoeien ( zit positie).
  Ik kreeg een waarschuwing te horen; kijk uit want de kindjes zijn ruw bezig.
  Nog half stoeiend draai ik in slow motion mijn hoofd naar de kindjes mijn blik passeert eerst ons wandmeubel om erna de jongste gebukt te zien staan met veel helder bloed uit het hoofd die omhoog komt en naar de keuken loopt, ik loop hem achterna en de schone doeken liggen al klaar, ik begin te deppen zodat ik kan gaan zien waar de wond zich bevindt en hoe groot deze is. De vrouw vraagt me nog tijdens dit geheel of ze het mag helpen/of moet verbinden, dit terwijl mijn kind ineenkrimpt vanwege de pijn aan de wond ( echter huilt hij niet) ik keek op een snee en veel bloed.
  Hierop schrok ik wakker en moest echt even terugkomen zeg maar.

  Hoop dat je er iets over kan vertellen.
  Bij voorbaat dank.

  Met Vriendelijke Groet;

  Bianca

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Bianca

   Je droom:
   Je huis ben je zelf, geest, lichaam en ziel. Je bent aan veranderingen toe. Ook zou je relaties willen veranderen zodat ze wel in je leven passen. De oosterse vrouw is een wijs aspect van jezelf die je niet bekend is. Ze wilt je stukjes aanreiken, verschillende delen of inzichten samenvoegen om de complete betekenis te begrijpen. Wanneer je je rust neem, is deze vrouw onbewust aanwezig bij je.
   Met haar groter proporties benen geeft aan dat je heel goed vooruit bent gekomen in het leven. En dat is helemaal oké

   Ga eens op spelenderwijze eens stoeien met deze onbekende aspect van jezelf die zo wijs is. Zit er eens bovenop.

   De vrouw geeft ook dat er ruw gestoeid is met jou als kind door anderen. Deze heeft je veel geestelijke schade aangebracht.

   Deze wonden zitten nog in je onbewuste of in je gedachten.. Help jezelf met je wijze aspect om de wonden van je innerlijk kind te genezen.

   Kijk en voel eens hoe groot de schade is die uit je jeugd komt. Huil eens goed uit en krop het niet op.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 47. Hallo,

  Ik heb heel raar gedroomd over een jongetje genaamd Marco?
  Ik schat zijn leeftijd rond de 8 jaar.
  Hij wilde niet meer leven en probeerde zich zelf te verdrinken…

  Bij toeval kom ik daar achter en kan hem de 1e keer redde.

  Ik loop dan achter een wandelwagen met 2 jongens erin waaronder 1 van mijn kleinzoons 5 jaar en de andere is Marco?
  Onder het wandelen vraagt iemand mij de weg en sta ik met mijn rug naar de wandelwagen,
  Als ik weer door wil lopen is ineens Marco weg en vraag aan mijn kleinzoon waar is Marco.
  Die zegt in het water…dus ik spring erin wild zoekend en voel dat ik met mijn rechterknie ergens tegen aan stoot.
  Ga met mijn rechterarm naar beneden en trek Marco aan zijn rode jas het water uit.
  Hij leeft kijkt me boos aan en zegt ik wil dood ik wil dit niet.

  Boos haal ik hem uit het water zet hem nog bozer in de wandelwagen…kleinzoon moest daaruit om verder te lopen.

  Welke boos op me werd want die was moe en wilde zitten, al mopperend met een zeurende kleinzoon en een braaf in de wandelwagen zittende Marco loop ik door.

  We lopen steeds verder het is heel mooi weer, ikm breng kleinzoon naar huis ondertussen zegt Marco dat het dom was en hij het niet weer zou doen.
  We hebben een heel gesprek…geen idee waarover?

  Loop ik ineens op een scheepswerf achtig iets, daar zijn twee jongens aan het werk, zo staat hij nog bij me en zo is hij weer weg.
  Ik zoek overal en krijg hulp van één vd jongens, we kunnen hem nergens vinden.
  Loop steeds langs of naar water toe.

  Ineens begint de jongen te rennen ik er achteraan.
  En zie dat hij iemand pakt maar als hij zich omdraait is het een klein jongentje met een mutsje op die bijna in het water viel.
  Die zijn moeder komt eraan en ik zeg tegen haar dat ze beter op haar zoon moet passen dit had wel veel minder af kunnen lopen.

  Geen Marco…ik loop door liggen er allemaal balken over en door elkaar boven het water, het kan niet anders daar moet hij tussen zitten…
  Ik wurm me tussen de balken door en zoek en zoek maar vind hem niet.
  Dan wordt ik badend in het zweet wakker…?

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Gerda

   Je droom:
   Kinderen in je dromen zijn, zeker je eigen (klein)kinderen een deel van jezelf, namelijk je innerlijk kind

   Vele malen ben je je innerlijk kind kwijt geraakt zodat het eigenlijk niet meer leeft in jou. Het is gestorven omdat het verdronk in emoties en gevoelens die nooit verwerkt zijn.

   Je moest als kind op een jongensachtige wijze overleven zoals opkomen voor jezelf, desnoods met vechten.
   Het innerlijk kind was/is boos dat het verder moest met het leven dat je niet wilde.

   Alleen jijzelf kan je innerlijk kind weer levend maken door er contact mee te maken en het te redden zoals je liefde en aandacht te geven aan het kind dat zo hard liefde en aandacht nodig had en heeft.. omdat je overweldigt bent door emoties of verdrongen gevoelens die terugkeren om je te achtervolgen. Soms heb je ook de gedachten gehad niet meer te willen leven. dan heb je het gevoel dat je de controle in je leven kwijt bent. Het kan zijn dat je je machteloos voelt en dat je geen duidelijke beslissing kunt maken.

   Je moeder had voor jouw gevoel beter op je moeten passen, ergens verwijt je het haar onbewust ook.
   Wat je innerlijk kind betreft, draag je een balk voor je ogen zodat het niet vind terwijl het kind in je, je nodig heeft.

   Warme groet
   Marianne

   Like

Reacties zijn gesloten.