De genezende krachten van haar


 

De genezende krachten van haar

haar

Wist je dat het haar op je hoofd helende krachten heeft?

Eigenlijk heeft het haar op je hele lichaam genezende krachten – ja, zelfs die kleine kin-kin-kin-haartjes.

Denk aan het gevoel dat je krijgt als je haren overeind gaan staan….. Dit gebeurt meestal als je instinctief weet dat er iets niet klopt.

Wat proberen je haren je te vertellen?

Er wordt aangenomen dat de punten van je haar als antennes zijn die energie uit het universum verzamelen om hogere niveaus van bewustzijn en creativiteit te stimuleren.

Haar is een natuurlijk verlengstuk van het zenuwstelsel en er wordt gezegd dat het belangrijke informatie doorgeeft aan de hersenen. Er wordt ook aangenomen dat het het hele elektromagnetische veld van je lichaam in evenwicht brengt, wat je op zijn beurt kan helpen om je levenskracht, vitaliteit en intuïtie te vergroten.

Vele jaren geleden was het knippen van haar ongehoord omdat men dacht dat het een belangrijke uitbreiding van identiteit en erfgoed was. In feite zouden alleen slaven hun haar laten knippen, omdat men dacht dat het hen zou straffen tot onderwerping en hun energie en macht zou wegnemen.

Toen Genghis Khan China veroverde, beval hij de mensen ook om hun haar te knippen en een pony te hebben, omdat men dacht dat dit de ontwikkeling van hun derde oog, intuïtie en kennis remde.

Tot op de dag van vandaag zijn er veel culturen die niet geloven in het knippen van haar om hun energie en spirituele vermogens te behouden.

De Native Americans geloven bijvoorbeeld dat ze via hun haar verbinding kunnen maken met de natuur en de levenskracht om hen heen. Tijdens de oorlog in Vietnam werd ook bewezen dat inheemse Amerikanen met langer haar het land met hun intuïtie beter konden verkennen dan die van vergelijkbare stammen die hun haar hadden laten knippen.

De Sikh-cultuur gelooft ook dat het knippen van haar spirituele ontwikkeling kan remmen en kan leiden tot een slechte gezondheid. In plaats daarvan binden ze hun haar in een zogenaamde “rishi-knoop” bovenop hun hoofd. Er wordt aangenomen dat dit helpt bij het controleren en reguleren van de energiestroom door het lichaam en kan helpen bij het bereiken van hogere bewustzijnsniveaus.

Er is ook het beroemde bijbelse verhaal van Simson en Delila waar Simson al zijn kracht verloor nadat Delila zijn haar had afgeknipt.

Er wordt aangenomen dat geknipt haar ongeveer drie jaar nodig heeft om zijn vermogen terug te krijgen om vitale energie uit het universum te sturen en te ontvangen. Het is bijna alsof het knippen van je haar je intuïtieve zintuigen verdooft voor de wereld om je heen.

Studies hebben ook aangetoond dat keratine, het eiwit in het haar , een kristallijne structuur bevat die vergelijkbaar is met die van heilige kristallen en edelstenen.

Dus, hoe kun je de ontvankelijkheid van je haar beschermen?

1.)  Gebruik natuurlijke haarproducten:  het aanbrengen van chemicaliën op je haar en hoofdhuid is niet alleen slecht voor je, maar het kan ook je ontvankelijke vermogens afstompen. Kies natuurlijke of biologische shampoos, conditioners en behandelingen. Er wordt ook aangenomen dat het verven van je haar de intuïtieve ontvangst blokkeert.

2.) Vermijd trimmen:  het is ons ingeprent dat getrimd haar gezond haar is, maar waarom zou u in plaats daarvan niet van binnenuit werken? Houd je haar gezond door een dieet te volgen dat rijk is aan fruit, groenten en gezonde vetten. Om je haar te voeden en te beschermen tegen gespleten of droge punten, breng je ’s nachts een natuurlijke behandeling van kokos- of amandelolie aan.

3.) Vermijd föhnen:  probeer je haar op natuurlijke wijze in de zon te laten drogen. Dit zou de opname van vitamine D verhogen en de vitaliteit van je levenskracht verhogen. Haardrogers stoten ook elektriciteit uit die de gevoeligheid van je haar en je derde oog chakra kan beïnvloeden.

4.) Don’t Over Shampoo:  Laat je natuurlijke oliën op je hoofdhuid je haar reinigen en beschermen. Alleen shampoo als het echt moet.

5.) Wassen na stress:  Er wordt aangenomen dat het haar na een emotioneel argument of stress kan opbouwen met negatieve energie. Je hoofdhuid wassen na een stressvolle dag kan helpen om deze energie vrij te maken en te reinigen.

6.) Borstel met een houten kam:  Gooi de plastic en metalen borstel weg en ga voor een natuurlijke van hout. Dit zou de energie rondom je kruinchakra in stand houden en je elektromagnetische veld in tact houden. Hout is het voorkeursmedium omdat het statische elektriciteit voorkomt en in plaats daarvan de hoofdhuidenergie kan stimuleren.

7.) Haarstyling:  Veel yogi’s geloven dat je je haar overdag moet dragen om levenskrachtenergie te helpen absorberen en om de pijnappelklier te stimuleren en ’s nachts laag te houden om maanenergie te absorberen en spirituele waarneming te verbeteren.

8.) Haar knippen:  Als u absoluut uw haar moet knippen, doe dat dan wanneer de maan in de was staat. Dit zal je haar stimuleren om sneller en weelderiger terug te groeien. Vermijd ook om je haar te knippen nadat de zon ondergaat.

Het haar op ons hoofd en lichaam is krachtig en geeft ons aanwijzingen, niet alleen over ons fysieke lichaam, maar ook over ons emotionele en spirituele lichaam.

Probeer een aantal van deze oefeningen in je routine op te nemen en kijk of je een verschil merkt in je energie en intuïtie.

Advertentie

2 gedachten over “De genezende krachten van haar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.