HET ECLIPS SEIZOEN


HET ECLIPS SEIZOEN

Het eclips seizoen is altijd een zeer transformerende tijd. Je kunt ze zien als portalen die je snel naar het volgende hoofdstuk van je ziele-evolutie brengen. Op dit snelle pad kunnen we plotselinge transformaties ervaren die ons leven kunnen veranderen.

Alle zonsverduisteringen zullen ons echter anders beïnvloeden, sommige kunnen we intens voelen en andere zullen we nauwelijks merken. Maar als er een grote ziele-upgrade in je leven nodig is, of als je het einde van een reis nadert of op zoek bent naar een springende steen om je naar een nieuwe te brengen, zullen eclipsen heel vaak de brug zijn waar je op hebt gewacht.

Het eclips seizoen brengt ook meestal twee eclipsen die samenwerken. Hoewel verduisteringen een piekdatum hebben, is hun energie zo krachtig dat we ze tot een maand ervoor en een maand erna voelen.

In dit laatste eclips-seizoen voor 2022 hebben we twee zonsverduisteringen, een Nieuwe Maansverduistering op 25 oktober en een totale Volle Maansverduistering op 8 november. Deze verduisteringen werken samen met de verduisteringen die we eerder in april hadden. We kunnen daardoor merken dat thema’s terugkeren uit deze tijd, of dat meerdere stukken van het verhaal zich ontvouwen.

Hoewel dit artikel zich richt op de eerste Zonsverduistering in de serie, is het toch een beetje lastig om de energie ervan te scheiden van de Maanverduistering van november. Deze Volle Maan is namelijk veel intenser en kan de zachtere energieën overstemmen, die de Zonsverduistering van oktober met zich meebrengt.

Deze Nieuwe Maan Zonsverduistering, die in het teken Schorpioen valt, is een gedeeltelijke verduistering en een zachte opener voor de energieën van het eclips-seizoen.

Zonsverduisteringen zijn portalen naar een nieuw begin. Ze openen deuren en kunnen nieuwe energetische paden openen. Hun energie is fris, zelfs uitnodigend en kan ons herinneren aan wat onze ziel hier kwam bereiken.

We kunnen ons geïnspireerd voelen of misschien graag nieuwe zaden planten en een nieuw hoofdstuk in ons leven beginnen. We kunnen ook merken dat we ons verbinden met een hoger niveau van onze ziel, onszelf op een dieper niveau begrijpen en enkele lagen afpellen om echt een nieuwe waarheid te onthullen.

VENUS
Venus, de planeet van liefde, schoonheid en hartexpansie is zeer actief onder deze eclips en stuurt harmonieuze vibraties de kosmische hemel in. En nu Venus zo actief is, kunnen we deze eclips-energie gebruiken om ons hart te verruimen, het geven en ontvangen van liefde in ons leven, en om na te denken over wat we echt waarderen. We vinden het misschien gemakkelijker om lief te hebben, gemakkelijker te geven of om ons te concentreren op wat echt belangrijk voor ons is.

Onder deze hartexpansie-energie kunnen we zelfs de helderheid krijgen die nodig is om te helpen bij het omgaan met uitdagingen in onze relaties. We kunnen besluiten dat ons hart niet langer betrokken wil zijn bij een bepaalde dynamiek, of we kunnen ontdekken dat ons hart klaar is om zich te openen en naar dat volgende hoofdstuk te gaan.

Relaties gaan vaak gepaard met veel werk, en onder deze eclips-energie heb je misschien het intuïtieve begrip of je in het werk wilt blijven, de manier waarop je het werk benadert wilt veranderen, of het werk helemaal wilt loslaten. Hoewel de beslissing die je neemt uit je eigen hart moet komen, weet dat er kosmische steun aan je zijde is als je door een aantal muren en barrières wilt breken, zodat je dieper in het werk kunt reizen.

Omdat Venus-energie op dit moment zo sterk zijn, merk je misschien ook dat je meer van deze dynamiek in je eigen leven omarmt. Het belichamen van vrouwelijke energie helpt ons om ons mooi te voelen, onze creativiteit te voeden en activeert onze natuurlijke vermogens om mededogen te tonen.

Deze activering van vrouwelijke energie onder invloed van de Schorpioen-maan kan ook helpen om onze seksuele energie te activeren, op te komen voor wat goed voelt in ons hart en de wijsheid van Moeder Natuur te omarmen. We kunnen nu ook elke onderdrukte vrouwelijke energie voelen opkomen, verlangend om gehoord, gevoeld en uitgedrukt te worden.

De energie van de Nieuwe Maan kan ons ook doen nadenken over hoe belangrijk onze connecties met anderen zijn en hoe belangrijk het is om een ​​gemeenschap op te bouwen en er deel van uit te maken. Als je je geïsoleerd hebt gevoeld, vooral sinds de p(l)andemie, is deze Nieuwe Maan eclips het perfecte moment om zaden te planten om een ​​gelijkgestemde, ondersteunende en liefdevolle gemeenschap aan te trekken.

GEBRUIK DE ENERGIE IN JE VOORDEEL
Alle inspanningen die je doet onder deze eclips om je hart te vergroten, je gemeenschap te laten groeien en meer van je waarden op één lijn te brengen, zullen onder deze energie verdrievoudigd worden, dus gebruik het in je voordeel!
Eclipsen dragen een kracht die ons helpt creëren, verplaatsen en verschuiven naar waar we ook moeten zijn, zodat we deze gelegenheid kunnen gebruiken om achterover te leunen, met de stroom mee te gaan en te vertrouwen op alles wat het universum nodig heeft om ons op weg te helpen.

De opkomst van vrouwelijke energie rond deze eclips kan ons natuurlijk ook helpen om te accepteren en te vertrouwen, waar we ook geleid worden. Soms kunnen de krachtigste veranderingen komen wanneer we voor het eerst accepteren hoe de dingen zijn. Deze acceptatie kan dan nieuwe ideeën, nieuwe inspiratie en nieuwe manieren van zijn voortbrengen.

Na deze Nieuwe Maan eclips, zullen we onze weg vervolgen door het eclipse portaal tot we aankomen bij de Volle Bloedmaan-eclips. De Volle Bloedmaan-eclips is ongelooflijk krachtig, dus dit is een energie die we waarschijnlijk zullen voelen in combinatie met deze Nieuwe Maan-eclips-energie.

Bloedmaanverduisteringen kunnen transformerende eindes brengen en het kan zijn dat we dingen afronden van april en mei, toen we de laatste reeks verduisteringen hadden.

Blijf openstaan voor wat er binnenkomt en gebruik deze tijd om je lichaam, geest en ziel op te laden, te beschermen en te voeden. Houd de zaken zacht en richt je aandacht op deze prachtige Venus-energie, die ons helpt om ons hart te verruimen.

© Tanaaz ~ Intuïtieve Astrologe

Kan een afbeelding zijn van lucht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.