10 levenslessen van Eckhart Tolle


10 levenslessen van Eckhart Tolle

 1. Het verleden heeft geen macht over het huidige moment. Besef ten diepste dat het huidige moment alles is wat je hebt. Maak het NU de primaire focus van je leven

 2. Sommige veranderingen zien er aan de oppervlakte negatief uit, maar je zult je snel realiseren dat er ruimte in je leven wordt gecreëerd voor iets nieuws om te ontstaan.

 3. De primaire oorzaak van ongelukkig zijn is nooit de situatie, maar het denken erover. Wees je bewust van de gedachten die je denkt. Maak ze los van de situatie, die altijd neutraal is. Het is zoals het is

 4. Het erkennen van het goede dat je al in je leven hebt, is de basis voor alle overvloed.

 5. Het leven zal je die ervaring geven die het meest nuttig is voor de evolutie van je bewustzijn. Hoe weet je dat dit de ervaring is die je nodig hebt? Omdat dit de ervaring is die je op dit moment hebt.

 6. Geef de definitie van jezelf op – naar jezelf of naar anderen. Je zult niet sterven. Je zult tot leven komen. En maak je geen zorgen over hoe anderen jou definiëren. Als ze je definiëren, beperken ze zichzelf, dus het is hun probleem. Wanneer je met mensen omgaat, wees er dan niet in de eerste plaats als functie of rol, maar als het veld van bewuste Aanwezigheid. Je kunt alleen iets verliezen dat je hebt, maar niet iets dat je bent.

 7. Soms is loslaten een daad van veel grotere kracht dan verdedigen of vasthouden.

 8. Liefhebben is jezelf herkennen in een ander.

 9. Tijd is helemaal niet kostbaar, want het is een illusie. Wat jij als kostbaar ervaart is niet de tijd, maar het enige punt dat buiten de tijd valt: het Nu. Dat is inderdaad kostbaar. Hoe meer je gericht bent op tijd – verleden en toekomst – hoe meer je het Nu mist, het meest kostbare dat er is.

 10. Zoek niet naar vrede. Zoek niet naar een andere toestand dan die waarin je je nu bevindt; anders zul je innerlijke conflicten en onbewuste weerstand oproepen. Vergeef jezelf dat je geen vrede hebt. Op het moment dat je je niet-vrede volledig accepteert, wordt je niet-vrede getransmuteerd in vrede. Alles wat je volledig aanvaardt, zal je in vrede brengen. Dit is het wonder van overgave.

Advertentie

2 gedachten over “10 levenslessen van Eckhart Tolle

  1. Dank je wel Pieter 🙂
   Fijn dat deze tekst je interesse heeft.

   Hoe langer het duurt dat je het onder de knie hebt, des te beter heb je het geleerd.

   Het maakt niets uit hoe lang je er over doet, zolang de de boodschap begrepen en ontvangen wordt.

   Dan k voor je reactie 🙏

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.