Horoscoop Oktober


 

MAAND HOROSCOOP OKTOBER 2022

In oktober speelt het teken Weegschaal de hoofdrol. De natuur laat zich in de herfstmaand van haar mooie kant zien. Met wijn en bier vieren we de oogst, een gevoel van rijkdom overheerst. Zo ziet Venus, de heersende planeet van Weegschaal én planeet van de liefde, het maar al te graag. Dat Venus zich bijna de hele maand in het teken Weegschaal bevindt, is dan ook geen toeval.
MAANDHOROSCOOP OKTOBER 2022: RAM
Met Venus pal tegenover het teken Ram kan het niet anders of je partner staat deze maand centraal in je leven. Je wilt alles doen om je partner gelukkig te maken. Zelfs als dat betekent dat je meegaat naar een feest waar je eigenlijk geen zin in hebt of samen een film kijkt die jij helemaal niet leuk vindt. Houd wel je grenzen een beetje in de gaten. Je zou teveel je best kunnen gaan doen, uit schuldgevoel omdat je er op andere momenten te weinig bent geweest. Dat kan gaan knellen. Je kunt niet eindeloos jezelf opzij zetten.
Het gaat erom dat je de balans vindt tussen je eigen wensen en verlangens en die van je geliefde. Balans ontstaat als jijzelf allereerst in balans bent. Vraag je steeds af wat jij nodig hebt. En stel jezelf dan de vraag: wil ik dit inleveren? Hoe lang blijft het leuk als ik dat doe? Doe ik dat van harte? Zolang dat positieve antwoorden oplevert en het goed voelt, kun je gerust een stap zetten in de richting van de ander. Merk je dat het gaat wringen, wees dan niet bang om voor jezelf te kiezen en te doen wat jij wilt.
——————————-
MAANDHOROSCOOP OKTOBER 2022: STIER
Je zou je deze maand (te) druk kunnen maken over de gezondheid of leefstijl van je partner. Misschien bedenk je allerlei dingen die hij of zij zou moeten doen om fit en gezond te blijven. Minder koffie drinken, stoppen met roken, vaker wandelen, meer groente bij de lunch… Misschien dat je ineens ook een enorm issue maakt van diens gevoel voor mode. Je wilt dat je partner er perfect uitziet. Allemaal goed bedoeld natuurlijk, maar als je teveel op zijn of haar huid zit, zou je kunnen merken dat dit bij de ander weerstand oproept. Die kan zich bemoederd of gecontroleerd gaan voelen. Dan bereik je het tegenovergestelde van wat je zo graag wilt.
Probeer op jezelf te focussen en je eigen leefstijl aan te pakken. Misschien wordt je partner wel enthousiast als hij of zij ziet wat dit met je doet. Als hij of zij uit zichzelf wil meedoen, is dat veel beter. Probeer dus te zijn wat je zo graag in de ander wilt zien. Dan brengt deze maand jou misschien wel een complete make-over en een zeer enthousiaste partner, die zich nóg meer dan normaal tot jou aangetrokken voelt.
—————————————-
MAANDHOROSCOOP OKTOBER 2022: TWEELINGEN
Voor jou betekent Venus in Weegschaal een versterking van gevoelens van verliefdheid en van je (vrouwelijke) sensualiteit. Je voelt je superaantrekkelijk en bent ontvankelijker voor aandacht van potentiële geliefdes. Je zelfvertrouwen in de liefde krijgt een enorme boost en dat geeft jou een enorm charisma. Dat kan een oppervlakkige fase zijn, waar je enorm van geniet, maar die desalniettemin voorbij gaat. Het kan ook het vonkje zijn waardoor een nieuwe (of oude) liefde opbloeit. Het enige waar je een beetje op moet letten is dat je niet teveel om aandacht vraagt. Je zou een beetje verslaafd kunnen raken aan de bevestiging en bewonderende blikken van anderen en dan is het nooit genoeg. Het is de kunst om bevestiging uit jezelf te halen en niet teveel uit de ander. Dan blijf je onweerstaanbaar.
En verder is het belangrijk om het wederkerigheidsprincipe te respecteren. Dat wil zeggen: geef die ander wat je zelf zo graag wilt ontvangen. Dan laat je zien dat de liefde van twee kanten komt. Dat is een voorwaarde om samen aan de toekomst te bouwen. Juist met Venus als assistente kun je enorm creatief zijn in het verrassen en verwennen van je partner, dus leef je uit!
———————————–
MAANDHOROSCOOP OKTOBER 2022: KREEFT
Venus in Weegschaal steekt voor jou de open haard aan, zodat je samen met je partner kunt genieten van romantische en aangename momenten thuis. Het gevoel dat oktober jou brengt is dan ook: thuiskomen bij je partner. Omdat Venus ook gaat over wederkerigheid en het bewaken van je grenzen, is het belangrijk om te zorgen dat je ook (of eerst) thuis bent bij jezelf. Dus steek niet alleen de kaarsen aan als je geliefde langskomt, maar doe dat ook als je zelf behoefte hebt aan gezelligheid. Dan vergroot jij je zelfstandigheid en dat is een belangrijke peiler voor een evenwichtige en volwassen relatie.
Je zou ook kunnen twijfelen aan je relatie. Ben je echt zo dol op hem of haar of ben je vooral gehecht aan het samenzijn en blijf je bij je partner uit angst voor de leegte en eenzaamheid? De sterren hebben geen eenvoudig antwoord op die vraag. Je zult hem zelf moeten beantwoorden. Maar misschien is het goed om te weten dat twijfel ook bij de liefde hoort. Het is beslist niet het begin van het einde. Als je gevoelens van twijfels omarmt, hoef je er niet zo van in de war te raken
———— ——————— ————-
MAANDHOROSCOOP OKTOBER 2022: LEEUW
Venus brengt jou deze maand berichten van liefde. Misschien dat een (ex)-partner jou een bijzondere brief (of mail) stuurt of op een andere manier contact zoekt. Je bent gevoeliger dan normaal voor zijn of haar woorden, op een positieve manier. Je staat open, bent ontvankelijk. Dat liefdesbericht komt bij je binnen op een diep niveau, waardoor je echt kunt voelen hoeveel die ander om je geeft. Bovendien lukt het jou om de ander te raken met wat jij te zeggen hebt.
Dat kan een verandering inluiden in de manier waarop jullie met elkaar omgaan. De communicatie wordt liefdevoller, open, toleranter en respectvol. Als er weleens werd geschreeuwd naar elkaar, dan is dat in oktober niet aan de orde. Het is eerder een maand om heel zachtjes te praten. Als jij je gehoord voelt, is het genoeg om te fluisteren. Kortom, wat hard was wordt in oktober zacht. En dat bezorgt jou een enorm geluksgevoel, waardoor je niet alleen lief bent voor je partner. Ook andere mensen merken dat je goed in je vel zit en happy bent. Er is sprake van een positieve spiraal die met een paar mooie, liefdevolle woorden in gang wordt gezet.
——————————————-
Maandhoroscoop oktober 2022: Maagd
Met Venus in Weegschaal wordt jij uitgenodigd om de kunst van de zelfliefde te perfectioneren. Als je streng bent voor jezelf is het nodig om zacht en lief te zijn. Als je twijfelt aan jezelf is het goed om vertrouwen te hebben in wie je bent en wat je kunt (en dat is ontzettend veel!). Door die zelfliefde trek je als het ware vanzelf anderen aan die het beste met je voor hebben. Simpelweg omdat je het niet (langer) accepteert dat mensen gebruik van je maken of je voor lief nemen. Het is makkelijker om ‘nee’ te zeggen tegen de mensen die meeliften op jouw energie.
Venus zou in oktober je materiële situatie kunnen verbeteren. Misschien krijg je een geschenk van een geliefde, misschien is er een financiële meevaller. Je bent als aardeteken wat gevoeliger voor financiële stress dan anderen. Zo’n meevaller neemt wat van die stress weg. Je durft dan meer te genieten van het leven. En ook dat draagt bij aan een goed gevoel over jezelf. Het is de kunst deze weelde en weldaad met anderen te delen, want van delen komt gek genoeg vermenigvuldigen. Wees niet bang dat je iets zult verliezen, er komt meer terug dan jij kunt weggeven.
————————– ——————
Maandhoroscoop oktober 2022: Weegschaal
Omdat jij de lieveling bent van Venus is oktober voor jou een geweldige maand. Je voelt, ademt, hoort en ziet liefde, waar jij ook gaat. Dat is omdat je liefde uitstraalt en op je mooist bent. Dat is ook omdat je (nog) vriendelijker en aardiger bent dan mensen van je gewend zijn. Bovendien is het oprecht. Normaal gesproken wil je nog weleens aardig doen omdat je graag aardig gevonden wilt worden of omdat je bang bent dat mensen boos worden, maar in deze maand hoef je jezelf niet te forceren. Die vriendelijkheid komt gewoon recht uit je hart.
En omdat je het meent, komt het bij anderen echt binnen, waardoor de kwaliteit van relaties er een stukje op vooruit gaat. Er is sprake van echte verbinding met anderen. Het lijkt alsof je weer iets beter begrijpt wat het geheim is van liefdevol contact met anderen. En dat is zoveel mogelijk jezelf zijn zonder bang te zijn voor afkeuring of kritiek. Diegene die hier het meest van merkt, is natuurlijk je partner. Deze kan naar je kijken alsof hij of zij je voor de eerste keer ziet, en zo opnieuw verliefd op je worden.
————————————————
MAANDHOROSCOOP OKTOBER 2022: SCHORPIOEN
Venus nodigt jou uit om met meer compassie naar anderen te kijken. Je bent meestal een beetje zwart-wit. Die persoon is wel oké, die niet. Dat kan hard overkomen en dat is het ook. Oktober is een maand waarin je kunt laten zien dat je ook een andere, zachtere kant hebt, waarmee je begrip toont voor het feit dat niet iedereen uit een gespreid bedje komt. Je kunt laten zien dat je openstaat voor mensen die niet voldoen aan jouw hoge standaard.
Die zachtheid is niet alleen goed voor anderen, maar ook voor jezelf. Want op dezelfde manier waarop je anderen veroordeelt, veroordeel je vaak jezelf. Ook al zal je dat niet snel toegeven of aan anderen laten zien, het is een echte Schorpioenenkwaal. Zo jammer, want als je jezelf hard toespreekt, ondermijn je je zelfvertrouwen en duw je jezelf een destructieve kant op. Het zijn aspecten van jezelf waaraan je in oktober met liefde kunt werken. Een resultaat dat je daarvan kunt zien, is meer intimiteit in je relatie, waarbij het woord intimiteit geen betrekking heeft op seksualiteit maar op ‘nabijheid’. Misschien snakt je partner daar wel enorm naar, zonder dat jij dat besefte.
———————————————–
MAANDHOROSCOOP OKTOBER 2022: BOOGSCHUTTER
De liefdevolle planeet Venus bevindt zich in jouw vriendschapszone. Zie het als een maand waarin je niet alleen enorm veel plezier kunt maken en kunt genieten met vrienden, maar waarin je ook sluimerende conflicten kunt oplossen. Je bent diplomatieker dan normaal en dat kan werken als zalf op pijnlijke wonden. Je begrijpt hoe belangrijk vriendschap voor je is en dat zonder ‘samen’ het leven zinloos is. Misschien zijn er vriend(inn)en die je hebt verwaarloosd, dan is nu de tijd aangebroken voor warme woorden en meer samenzijn. Er zijn veel manieren waarop Venus je vriendschappelijke relaties kan verbeteren, maar de liefde komt altijd van twee kanten. De ander heeft er net zoveel behoefte aan als jij, maar pas als je samen uitspreekt wat gezegd moet worden, kom je dat te weten.
Venus kan ook een vriendschap omturnen in een liefdesrelatie. Zomaar, pats boem, van het ene op het andere moment, zonder dat je het ziet aankomen. Ineens blijkt je beste vriend(in) meer te zijn dan alleen maar dat. Opeens kan er een poort open gaan waardoor jullie harten zich kunnen verbinden voor veel meer dan een goed gesprek. Dat kan even onwennig zijn, maar wat is er nou fijner dan verliefd zijn op je beste vriend(in)?
——————————————-
Maandhoroscoop oktober 2022: Steenbok
In deze liefdesmaand merk je dat je soms te veel met je werk bezig bent. De balans tussen werk en privé kan zoek zijn, waardoor de ander het gevoel heeft op een zijspoor te staan. De liefde voor je werk is als het ware groter dan de liefde voor je partner. De kunst is om in oktober een betere balans tot stand te brengen, tussen beide geliefdes: je werk en je partner. Misschien kun je dat bereiken door de ander meer te betrekken bij je werkzaamheden. Misschien ontstaat er zelfs een plan om te gaan samenwerken. Maar ook dan zul je de balans moeten bewaken anders praat je samen dag en nacht alleen maar over werk. Hoeveel je ook houdt van je werk, er komt een moment dat je beseft dat de liefde boven alles uitstijgt en belangrijker is dan al het andere.
Als je single bent, betekent dit dat je tijd moet maken om je kantoordeur achter je te sluiten en erop uit te gaan, een nieuw iemand te ontmoeten. Geef de ander een kans om te zien wie je bent als je niet over je werk praat. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je tegenvalt als je niet vertelt wat een geweldige carrière je hebt gemaakt. Integendeel.
———————————————
MAANDHOROSCOOP OKTOBER 2022: WATERMAN
Als Waterman ben je deze maand een van de lievelingen van Venus, want ze staat in het bevriende luchtteken Weegschaal. Daar wil ze je helpen om je liefde voor een ideaal te (her)ontdekken. Voor een gedachte of filosofie die groter is dan jijzelf en die jou uittilt boven de waan van de dag. Je zult al snel merken dat de liefde pas richting krijgt als je samenwerkt met anderen. Als je bondgenoten zoekt die er net zo over denken als jij. Bij een politieke partij of een groep idealisten of gelovigen bijvoorbeeld.
Op zo’n plek zou je ook iemand kunnen ontmoeten met wie jij een-op-een relatie kunt beginnen. Wat jullie bindt is een ideaal én de sensuele energie van Venus. Dat vind jij als Waterman enorm prikkelend. Dat je voor de ander valt door de combinatie van lichaam én geest. Meestal vindt Waterman maar een van beide in een partner, wat diep van binnen tot onvrede kan leiden. Maar in oktober geeft Venus je de kans om met dat patroon te breken. Dat geldt overigens ook voor de Waterman met partner, maar dan omdat je zelf de moeite neemt je partner meer te betrekken bij je idealen.
———————————————–
MAANDHOROSCOOP OKTOBER 2022: VISSEN
Venus bevindt zich in de meest intieme en geheime zone van jouw horoscoop. Dan kan je heel sterk voelen dat je geheimen en diepe waarheden met je partner wilt delen. Je wilt geen enkele barrière voelen, geen enkele vorm van afstand. Je wilt het liefst helemaal met de ander versmelten. Dat kan gevoelens oproepen van angst. Als je jezelf blootgeeft, de ander helemaal toelaat, dan lijkt het alsof het risico om de ander te verliezen groter wordt. Alsof je een enorme gok neemt. Maar dat is een illusie. Het risico is niet groter. Het risico de ander te verliezen is er altijd, dat hoort erbij. Zonder risico geen liefde.
Maar als jij de weg naar ware intimiteit eenmaal kent, kun je die altijd terug vinden. Dat maakt het risico om de ander te verliezen juist kleiner. Vertrouw daarop en volg het verlangen van je hart om écht bij de ander te zijn, om écht een te worden. Daarnaast is het ook nodig om een en intiem met jezelf te zijn. Met andere woorden: kijk in de spiegel en wees helemaal eerlijk en open over wie je bent. Accepteer jezelf helemaal, met al je zwakheden en fouten. Ook die mogen er zijn.

Bron: happinez.nl

Advertentie

2 gedachten over “Horoscoop Oktober

  1. Hallo lieve Marianne ik heb horoscoop vissen gelezen het klopt allemaal ben 17 03 67 geboren. Bedankt ik zal het weer lezen. Fijne dag. Liefs en groet. Ben altijd blij met nieuw jou berichten

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.