Etherische olie sterrenbeeld


Astrologie: deze etherische olie past bij jouw sterrenbeeld

etherische olie voor sterrenbeelden
Op basis van je sterrenbeeld heb je bepaalde behoeftes, eigenschappen en meer. Wist je dat bepaalde etherische oliën onmisbaar zijn voor jouw sterrenbeeld? In dit artikel legt Hanneke Peeters, auteur van Rock your oils, uit welke etherische olie perfect bij jouw sterrenbeeld past en hoe je deze kunt gebruiken.

Ram
Rozemarijn verlicht stress en helpt met het reduceren van cortisol, het hormoon dat stijgt op het moment dat je veel druk ervaart. Gebruik de etherische olie van rozemarijn, maak rozemarijnthee door een vers takje van dit kruid in kokend water te laten trekken of gebruik dit aromatische kruid in de keuken.

Stier
Roos haalt de sensuele kant van Stier nog verder naar boven. Stier is het teken dat verbonden is aan onze zintuigen en de energie van Venus, de planeet van de liefde en schoonheid. Roos is natuurlijk dé bloem van de liefde en beauty. Gebruik etherische olie van roos, zet thee van gedroogde rozenblaadjes of bak (Stier is ook het teken van koken en bakken) een cake met rozenwater.

Tweelingen
Basilicum vergroot mentale focus. Tweelingen is het sterrenbeeld dat graag praat en intellectuele stimulans nodig heeft. Tweelingen staan altijd open voor een goede discussie. Gebruik etherische olie van basilicum of maak een lekkere salade waarin je basilicum verwerkt. Leuk weetje: basilicum heeft een verkoelend effect op het lijf.

Kreeft
Lavendel kalmeert Kreeften die zich druk maken en helpt Kreeften hun behoeftes uit te spreken. Kreeft is het meest zorgzame en huiselijke teken van de dierenriem. Kreeften zijn soms zo bezig met het verzorgen van de ander dat ze zichzelf vergeten. Lavendel is de olie van de communicatie én heeft een verkoelend effect op emoties. Kreeften resoneren met de energie van de maan en zoals de maan kan fluctueren in licht, fluctueert Kreeft in energie en humeur. Gebruik lavendel op de momenten dat je je gefrustreerd en humeurig voelt. Smeer wat lavendelolie (lavendel is de enige olie die je rechtstreeksop de huid kunt smeren!) op je borstgebied. Ook kun je thee maken met gedroogde lavendelblaadjes of ga in bad met lavendelolie.

Leeuw
Cederhout versterkt het gevoel van grootsheid dat een Leeuw van nature heeft. Leeuw is het teken van de zon, het licht, leiderschap en plezier maken. Wanneer je sterrenbeeld Leeuw is ben je geboren in de zomer, het seizoen dat staat voor leven op een trager tempo, vakantie, genieten en samenkomen met anderen. Gebruik olie van cederhout als hulp om je sterk in je schoenen te voelen staan en als stimulans om in je eigen kern te komen.

Maagd
Kamille kalmeert de soms kritische en onrustige energie van de Maagd. Wist je dat Maagd het meest verbonden is aan de natuur, met name aan de kruidengeneeskunde? Maagd kan soms te perfectionistisch zijn en zich verliezen in details. Kamille helpt deze innerlijke stress en onrust te verminderen. Meng wat druppels etherische olie van kamille door je favoriete shampoo om de effecten van deze krachtige olie op een makkelijke manier in je leven te integreren. Vergeet ook niet een paar keer extra diep in en uit te ademen. Natuurlijk kun je ook thee zetten van gedroogde kamille.

Weegschaal
Frankincense brengt rust in het hoofd wanneer een weegschaal zich uit balans voelt en moeite heeft met keuzes maken. Weegschaal is het teken dat houdt van harmonie, op alle vlakken in het leven, van communicatie tot interieur. Leuk weetje: astrologie linkt de energie van weegschaal aan de nieren. Stress heeft een negatieve invloed op de conditie van de nieren. Wist je dat een pijnlijke onderrug ook te maken kan hebben met een verlaagde nierenergie. Activeer dit gebied met een verwarmende niermassage, vermeng hiervoor een paar druppels frankincense met sesamolie en masseer je onderrug. Trek dan kleding aan die vies mag worden en ga lekker op de bank zitten met een kruik in je rug zodat de olie nog beter kan intrekken.

Schorpioen
Patchouli versterkt de vrouwelijke en sensuele energie van de Schorpioen. Patchouli is een bloem en staat bekend om haar werking op emoties. Wist je dat Schorpioen wordt vergeleken met de baarmoeder, de plek van emoties? De baarmoeder is natuurlijk dé plek van creatie. Wanneer emoties te veel vast worden gehouden, is er geen plek voor creatie. Patchouli helpt deze stagnerende emoties los te laten waardoor energie weer kan stromen. Druppel een paar druppels etherische olie van patchouli op een warm washandje, leg dit op je baarmoeder, relax en blijf diep in- en uitademen. Laat de warmte en de geur van het washandje je een veilig gevoel geven. Soms houden we emoties vast omdat het niet veilig voelt om te voelen. Omdat voelen op dat moment te intens of overweldigend voelt. Maar voelen is juist een superkrachtige manier om over onszelf te leren en onze lichaamstaal te bestuderen. Emoties geven diepgang aan ons leven. Stel je eens voor dat we niet meer zouden voelen? Hoe saai zou het leven dan zijn!

Boogschutter
Geranium helpt zwaarte los te laten. Boogschutter is het teken dat altijd graag vooruit wil. Denk maar aan de afbeelding van een Boogschutter, het archetype van half mens, met pijl en boog, en paard. Boogschutter houdt van humor, avontuur en optimisme. Geranium herstelt na inspanning en geeft verlichting. Neem regelmatig een bad met etherische olie van geranium en epsomzout om stijve spieren soepeler te maken. Boogschutters reizen ook graag, een flesje geraniumolie in hun tas is een mooie selfcaretool voor een moment van rust als ze tijdens hun reis wat nieuwe energie nodig hebben. Een druppeltje geraniumolie op een zakdoek is een subtiele manier van aromatherapie wanneer je in een druk vliegtuig of drukke treincoupé zit.

Steenbok
Eucalyptus verlicht de mentale belasting van verantwoordelijke en ambitieuze Steenbokken. De Steenbok is de workaholic van de dierenriem en werkt graag naar doelen toe. Als steenbokken te veel in beslag worden genomen door werk leven ze in hun hoofd waardoor de bloedcirculatie in het lijf verstoord wordt – denken kost energie. Herkenbaar? De yogahouding legs on the wall helpt de bloedcirculatie weer evenredig te verlichten en geeft rust aan het zenuwstelsel. Doe deze oefening voor het slapengaan en breng een warm washandje met een paar druppels eucalyptus op het voorhoofd aan. Eucalyptus heeft een positief effect op de geest. Je kunt ook een paar druppels etherische olie van eucalyptus door je shampoo mengen en je hoofdhuid masseren met dit mengsel. Neem de tijd, probeer het te doen zoals de kapper het bij je doet. Pure verwennerij, toch? Heb je ook wel verdiend na al dat harde werken!

Waterman
Citroen geeft een boost aan het humeur en brengt licht op donkere dagen. Wanneer je een Waterman bent, ben je geboren wanneer de dagen kort en donker zijn. Voor de meeste mensen zijn de maanden januari en februari niet de allergezelligste. Watermannen denken vaak sneller dan anderen en vinden het soms moeilijk te begrijpen dat een ander ‘zo traag’ van begrip is. Citroen is de olie van de zon, een warmte die de soms nerveuze energie van watermannen kan gronden. Heb je een trillend ooglid, laat je veel scheetjes (bijvoorbeeld tijdens het hardlopen) en merk je dat je veel met je vingers op een oppervlakte tikt? Dat zijn allemaal tekenen dat je zenuwstelsel overprikkeld is. Gebruik dan etherische olie van citroen om tot rust te komen. Ruik rechtstreeks aan het flesje of vermeng een paar druppels met een basisolie en masseer je voetzolen
met deze mix. Trek daarna lekker warme sokken aan.

Vissen
Tea tree schept duidelijkheid wanneer er verwarring is. Vissen is het teken van de zee, de vissen zijn het archetype maar de energie van dit sterrenbeeld gaat over de oceanen. Water heeft een container nodig om niet te overstromen en alle kanten op te gaan. Deze vergelijking kun je ook toepassen op Vissen, het teken dat het meest gevoelig is voor de emoties van anderen en het meest gebaat is bij stevige grenzen. Tea tree is een stevige olie en helpt het slijm in verstopte holtes op te lossen. Verkouden? Maak een stoombadje door een paar druppels (wees heel voorzichtig!) etherische olie van tea tree toe te voegen aan water dat net van de kook af is. Plaats een handdoek over je hoofd om een tent met stoom te creëren.

Astrologie: deze etherische olie past bij jouw sterrenbeeld

etherische olie sterrenbeeld

Advertentie

5 gedachten over “Etherische olie sterrenbeeld

 1. Goedemorgen lieve Marianne gisteren was ik onrustig moeilijk in slaap komen was ook verdrietig. Volgende keer bestel ik White Chestnt. Heb per ongluk verkeerde besteld heet Bach bloesem N20 Mimulus. Ik heb over White Chestnt gelezen. Tevreden. Ik ga niet meer bestellen maar ik ga beter naar de winkel. Fijne dag liefs en groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemiddag lieve Souad ❤
   Alles gaat met ups en downs, eigenlijk het hele leven net als de mens.

   Zal positieve energie sturen naar je.

   In de winkel White Chestnud is beter, bespaart je verzendkosten ook nog eens.
   Hopelijk ga je er heerlijk mee beginnen zodat je wat opknapt.

   Sterkte ermee en nog een fijne avond in liefde en licht

   Liefs
   Marianne

   Like

   1. Goede avond lieve Marianne. Bedankt voor wijs woorden. soms ups en douwn. Et ik moet het leven accepteeren zoals het is. Ben erg blij met jou bericht jij bent de enige aan wie ik vertel hoe ik me voel. Ik wens jou fijne avond en goede nacht rust voor straks Bedankt voor jou tijd en jou steun. Liefs Souad

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.