Ben ik aan het ontwaken? – 9 tekenen van spiritueel ontwaken.


Ben ik aan het ontwaken? – 9 tekenen van spiritueel ontwaken..

 1. Je creëert je eigen overtuigingen

Veel mensen die zichzelf spiritueel noemen, kunnen urenlang praten over de spirituele overtuigingen van anderen. Maar als het op hun eigen spirituele overtuigingen aankomt, blijken ze die vaak niet te hebben. Als je echt spiritueel ontwaakt zul je heus enige troost halen uit bestaande overtuigingen en systemen, maar daarnaast ontstaan ook je eigen nieuwe ideeën en overtuigingen, misschien wel tijdens een diepe meditatie of yoga.

 1. Je wilt meer vrijheid

Tijdens je spiritueel ontwaken zul je op een dag wakker worden, om je heen kijken en je ineens geketend voelen door je thuis, je werk, je bezittingen en mogelijk zelfs door je relatie. Spring nog niet meteen je bed uit om alles weg te gooien, of een busje te kopen om je favoriete band te volgen tijdens hun tournee. Denk eerst eens na over de zaken in je leven die je naar beneden halen en die je je vrijheid ontnemen. Bedenk hoe het leven zou zijn en wat je allemaal kunt doen zonder deze zaken.

 1. Je voelt je sterk aangetrokken tot persoonlijke ontwikkeling

Voorheen interesseerde iemands bruisende verhalen over het ontsnappen aan slavernij of het genezen van een ziekte je waarschijnlijk niet. Maar ineens zijn verhalen over persoonlijke ontwikkelingen en triomfen belangrijk voor je. Je wordt erdoor aangetrokken, omdat je hier nu zelf ook naar streeft.

 1. Als je in de natuur bent, voel je je hier meer dan ooit mee verbonden

Misschien vond je een wandeling door het bos vroeger vervelend. Of ergerde je je omdat je die belangrijke wedstrijd op televisie miste, of geen videospelletjes kon spelen. Tijdens je spiritueel ontwaken vergeet je dit echter allemaal zodra je in de natuur bent. Je voelt je ineens zoveel meer verbonden met de natuur en het hele Universum wanneer je buiten bent. Het lijkt net alsof je de hartslag van de planeet kunt voelen.

 1. Je merkt dat je meer tegen jezelf praat of meer bidt

Het is een on(der)bewuste verandering die plaatsvindt tijdens je spiritueel ontwaken. Plotseling voel je de behoefte om je gedachten en gevoelens te uiten, óf tegen jezelf, óf tegen een hogere entiteit, óf in gebed. Daar is niets mis mee. Je gedachten hardop uitspreken zorgt ervoor dat ze in het Universum terecht komen. Wie weet hoe het Universum hier op zal reageren.

 1. Je ervaart synchroniciteit

Synchroniciteit is een nogal vreemde ervaring. Je maakt betekenisvolle, met elkaar verbonden gebeurtenissen mee, die niet alleen maar toevallig lijken te zijn. Deze ervaringen lijken ons vaak een bepaalde richting op te sturen, maar soms herinneren ze ons er alleen maar aan dat we al op het juiste pad zitten.

 1. Je voelt een diepe eenheid met je medemens

Gefeliciteerd. Je bent het empathisch gebied binnengegaan. Alle mensen zijn in lichte mate uitgerust met het vermogen empathie te kunnen voelen. Empathie is het gevoel dat je hebt als je de pijn van de ander opmerkt en deze vervolgens zelf voelt. Het zorgt ervoor dat je je niet goed voelt of flauwvalt als je bloed ziet. Je voelt de pijn van anderen. Je ervaart wat zij ervaren. Tijdens het spiritueel ontwaken merk je dat je meer verbonden bent met je medemens. Niet alleen op de manier waar Moby over zingt in zijn nummer “We Are All Made of Stars”, maar je begint te begrijpen dat iedereen dezelfde kant opgaat, dat men ongeveer hetzelfde meemaakt en dat we er echt niet alleen voor staan

 1. Het verzorgen van je lichaam is belangrijker dan ooit

Je rookt, je drinkt en haalt eten bij de snackbar. Maar dan ontdek je dat je spiritueel aan het ontwaken bent en ineens vind je niets van dat alles nog aantrekkelijk. Je wilt verse jus d’orange en een salade met verse groenten. Sterker nog, je wilt je eigen groenten gaan verbouwen, één zijn met het land en je lichaam op de meest zuivere manier voeden.

 1. Al je emoties worden op een dieper niveau doorvoeld

Natuurlijk ervaart ieder mens een grote variëteit aan emoties. Maar mensen die zich midden in het spiritueel ontwaken bevinden, voelen dit op een nog dieper niveau. Spirituele mensen worden gekarakteriseerd als blije, vrolijk stoeiende engeltjes, maar spirituele mensen voelen ook boosheid en depressie. En ze ervaren deze emoties heftiger dan de gemiddelde mens. Je kunt niet stellen dat ze niet ook vreugde en tevredenheid ervaren, maar ze voelen simpelweg het hele scala in hogere mate.

Bron: Spiritueel Zielsgedachte

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Advertentie

10 gedachten over “Ben ik aan het ontwaken? – 9 tekenen van spiritueel ontwaken.

  1. Heb zelf ook al een lange weg afgelegd al is het einde nog niet in zicht. In dit artikel gaat het eigenlijk meer om de symptomen die herkenbaar zijn wanneer je last van onverklaarbare dingen of gevoelens ervaren 😉

   Like

  1. Dat klopt Anna, mensen willen niet dat je verandert omdat ze gewend zijn aan de oude ”jij”.

   Veel mensen zijn nog zoekende en weten niet waar deze onverklaarbare symptomen of tekenen vandaan komen. Dan is het fijn voor deze mensen dat ze een richtingwijzer aangereikt krijgen 😉

   Like

   1. En de “oude” jij, die kunnen ze aan. Als je pech hebt, laten ze de “nieuwe” jij vallen, omdat ze er niet mee kunnen of willen omgaan, omdat je niet meer op hun lijn zit en misschien je niet meer kunnen manipuleren of begrijpen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat klopt, mensen kunnen geen verandering aan en alles moet bij het oude vertrouwde blijven. Ze weten dan niet meer waar ze aan toe en dat brengt ze in onzekerheid. Mede hir door kunnen ze macht spelletjes gaan gebruiken. Aan jezelf de keuze wat er mee te doen!

     Like

 1. ik wil je heel graag bedanken voor dit artikel… ik ben mentor van beginnende spiritueel ontluikende mensen… (ik heb er ook goed mee gelachen en zie duidelijk de dartelende engeltjes ) …
  maar ik lees ook graag je blog in het algemeen, dankjewel om dit als vrouw zo open en hartelijk te beschrijven!

  Geliked door 1 persoon

  1. Graag gedaan Esther om te delen. Dat is leuk om te lezen, zelf help ik al jaren mensen op beginnende spirituele pad.

   Fijn dat je mijn blog graag leest, al schrijf ik niet zoveel omdat ik het druk heb. Open en eerlijkheid is de basis van vertrouwen en dat geef ik graag mee aan de mensen.

   Fijn weekend

   Geliked door 1 persoon

 2. lees ditt forum..en ben onder indruk..bevestiging dat bepaalde dingen geen toeval zijn.
  weet niet gepast is. maar ik heb op mijn 31 levensjaar. na aantal jaren, hopeloos zoekende naar antwoorden van een dierbare ouder.die heel jong is overleden voor mijn ogen.
  dit heeft me nooit los gelaten, tot ik een medium om hulp vroeg. en zoals de maatschapij het noemt (onzin) niet kan, etc beelden. flashbacks. en de antwoorden. een mijlpaal. therapien en idiote worstelingen, alles was ineens vredig en acceptabel… geen idee ik mag vinden ik gaven bezit,,maar moeilijk hier duidelijk antwoorden op te vinden contreet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hai Zieltje, goede mediums brengen je inzichten om je verder te helpen. Zelf doe ik dat ook als ik iets door mag geven. Probeer nooit naar antwoorden te gaan zoeken, anders kom je in een doolhof terecht. Alles wat je wilt weten…zit in jezelf als antwoord. Het is alleen verbinden met je zelf omdat dààr het antwoord zit…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.