Bezoek Dromen Overledenen


Bezoek Dromen Overledenen

Overleden geliefden die zijn gekruist naar het Licht kunnen ons bezoeken in onze dromen. Dit soort dromen worden vaak ‘bezoekdromen’ genoemd en kunnen ons veel troost bieden.

Waarom komen overleden geliefden naar ons toe in onze dromen?
Het is eigenlijk gemakkelijker voor spirituele entiteiten van allerlei aard (bijvoorbeeld overleden geliefden, gidsen, engelen) om met ons te communiceren terwijl we slapen. Waarom? Omdat we tijdens het slapen in die “tussenplaats” zijn tussen onze Aardse realiteit en “de andere kant van de sluier” (de spirituele wereld). Gedurende deze tijd zijn onze rationele geest en ons ego niet verloofd. Er kunnen dingen gebeuren in onze droomwereld die we normaliter zouden stoppen als we wakker zijn.

Wanneer iemand die is gestorven, ons in onze dromen komt bezoeken, hebben we bijvoorbeeld niet zo veel kans op de ‘rationele gedachte’ dat deze persoon feitelijk dood is en niet in onze droom zou moeten zijn. Wanneer ze verschijnen, accepteren we de aanwezigheid van die persoon zonder ruzie.

Is elke droom een bezoekdroom?
Hoewel ik graag zou willen zeggen dat je elke keer als je geliefde in een droom verschijnt, een droom voor bezoeken heeft, is dit niet het geval. Waarom? Dit is hoe de meeste van onze ‘alledaagse dromen’ worden gecreëerd.

Denk aan je droom als een toneelstuk of een film. Je onderbewustzijn is de regisseur die moet selecteren wie de verschillende rollen zal spelen. Die rol kan bijvoorbeeld iemand nodig hebben die een zakenman is, dus je geliefde ( groot)vader is geselecteerd omdat hij een succesvol zakenman was. Of misschien heeft de rol een liefhebbende moederfiguur nodig; dan is misschien je moeder gekozen omdat ze een heel liefdevolle aanwezigheid in je leven was toen je een kind was.

Op basis van alle mensen die je tijdens je leven kent (zelfs degenen die je misschien niet bewust herinnert en mogelijk zelfs mensen uit vorige levens), selecteert de regisseur de beste acteur voor dat deel. Soms is de acteur die is geselecteerd levend; soms is de acteur gepasseerd. Maar de acteur is gewoon “de beste persoon voor de baan” omdat hij of zij voldoet aan de vereisten die je voor die droom nodig hebt.

8 kenmerken van ware visitatiedromen
Echte ‘bezoekdromen’ zijn eigenlijk heel gemakkelijk te identificeren omdat ze heel anders zijn dan ‘alledaagse dromen’. Kenmerken van de meeste (maar niet alle) visitatiedromen zijn onder andere:

Kenmerk # 1
Het belangrijkste kenmerk van een echte bezoekdroom is dat het ‘echt’ aanvoelt. Het zal ook heel levendig zijn.

Kenmerk # 2
Als je je moet afvragen of de bezoekedroom echt een bezoekdroom was, dan was het waarschijnlijk geen bezoekdroom. Ze zijn zo echt en levendig dat je deze vraag niet hoeft te stellen. Als je een bezoekedroom hebt, kun je je afvragen of het echt waar was; maar in je hart of je innerlijk zul je “weten” dat het echt was.

Kenmerk # 3
Omdat ze zo echt en zo levendig zijn, herinner je je je bezoekersdromen heel duidelijk voor dagen, maanden, jaren. . . waarschijnlijk voor je hele leven!

Kenmerk # 4
De persoon (of dier) zal bijna altijd in de droom verschijnen om volledig gezond te zijn en zich op een liefdevolle manier te gedragen. Ze zullen zelden ziek of gewond lijken. Ze zullen nooit boos, teleurgesteld, depressief of bestraffend zijn. Ze zullen “heel, compleet en perfect” zijn omdat ze nu opnieuw verbonden zijn met God / Bron-energie.

Kenmerk # 5
Of ze nu mondeling in de droom met je praten, ze zullen heel duidelijk communiceren. (OPMERKING: Er is geen daadwerkelijke verbale communicatie: de berichten worden telepathisch overgebracht en zijn volledig duidelijk.)

Kenmerk # 6
Wanneer ze communiceren (verbaal of non-verbaal), is dat niet omdat ze zich bezig willen houden met inactieve ‘gesprekken’. Het is niet gemakkelijk voor overleden geliefden om een droom binnen te gaan. Ze hebben een doel en ze zullen de boodschap overbrengen en dan weg zijn.

Kenmerk # 7
Meestal vallen hun berichten in de categorie ‘geruststelling’. Ze komen je laten weten dat ze in orde zijn en dat ze willen dat je gelukkig bent. Af en toe komen ze met een waarschuwing; echter, wanneer ze een waarschuwing geven, zullen ze je liefdevolle steun geven en zul je je gerustgesteld voelen door hun aanwezigheid.

Kenmerk # 8
Na een bezoekdroom, wanneer je wakker wordt, zul je vaak vervuld zijn van een gevoel van vrede en liefde.

Kun je een bezoekdroom vragen? Ja, dat kan je zeker!
Neem, voordat je gaat slapen, de tijd om na te denken over de overleden geliefde en vraag hem of haar om je te bezoeken in je droomstaat. Je kunt ook je gidsen of andere spirituele helpers vragen om deze persoon te helpen om duidelijk naar je toe te komen.

Wees echter niet ontmoedigd als de persoon niet naar je toe komt. Ze willen het, maar er zijn veel redenen waarom een overleden geliefde er misschien niet komt opdagen als daarom wordt gevraagd. De ziel kan bijvoorbeeld relatief nieuw zijn bij het binnengaan van dromen en weet misschien niet hoe dat moet. Of je gidsen weten dat je iets wilt weten dat je overleden geliefde niet kan vertellen omdat je het antwoord zelf moet vinden.

Maar het kan geen kwaad om hem of haar te vragen om bij je op bezoek te komen! En wanneer dromen van een bezoek plaatsvinden, vergeet dan niet om je overleden geliefde te bedanken voor hun komst en stuur ze liefde en dankbaarheid voor het nemen van de tijd om je te bezoeken.

Afbeeldingsresultaat voor plaatje overledenen

Advertentie

3 gedachten over “Bezoek Dromen Overledenen

 1. Ik heb ook een vreemde droom over mijn overleden grootmoeder gehad. Het was tijdens een Boeddhistische retraite met een ceremonie voor de overledenen. De inhoud weet ik niet meer maar ik werd in tranen wakker. Ik had om persoonlijke redenen haar begrafenis niet bijgewoond. Toen ik wakker werd besefte ik dat het tijd werd om haar graf te bezoeken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heel bijzonder en apart dat je tijdens Boeddhistische retraite en cremonie deze ervaring gehad heb Dirk.

   Wanneer we slapen zijn onze gedachten uitgeschakeld en staan we open voor andere dimensies omdat de Geest vrij is. We kunnen dan inderdaad dierbare overledenen ontmoeten zodat zij je een boodschap mee kunnen geven.

   De boodschap van je droom is dat je het overlijden van je oma nog (niet) volledig verwerkt heb, of temninste geen afscheid heb kunnen nemen van haar. Dat doet je nog steeds verdriet en pijn.

   Wanneer je het verwerkt zou hebben en weer een droom over je oma mocht hebben? dan zal het zeker een prachtige blijde ontmoeting worden en wederzien worden. Wie weet met veel liefde en een knuffel, zou je het graag gunnen.

   Heel mooi dat je het graf bent gaan bezoeken voor een beetje rust.

   Like

 2. Lag op de bank na honduitlaat en doezelde denk ik weg,mijn eerste vriend en verloofde,die allange tijd overleden is,kwam ook op de bank liggen en pakte mijn hand,en hield die heel lang vast,zo een warm gevoel.Het leek net of t echt was,totaal in t nu,ik dacht na n tijdje direct komt mn man binnen,wat zou hij het raar vinden,dat ik hier met een man op de bank lig,en ik stond op.Maar ik heb heel de middag zo een goed gevoel gehad ,vredig en geruststellend

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.