De Maanfasen – hun invloed en hoe ze te gebruiken


De Maanfasen – hun invloed en hoe ze te gebruiken

“Het is belangrijk om met de verschillende maanfasen te leren werken. Tijdens de wassende maan helpen de fysieke en psychische energieën, die de natuur in de mens heeft gelegd, hem om zich te manifesteren als een bewust, actief en wilskrachtig wezen. Daarna, gedurende de veertien dagen van de afnemende maan, hebben deze energieën eerder de neiging zich terug te trekken om zijn wortels te voeden, d.w.z. de maag en de geslachtsorganen. De eetlust en de sensualiteit nemen toe, terwijl de mentale activiteit de neiging heeft om af te nemen.

Aangezien deze afwisseling bestaat en we er niet aan kunnen ontsnappen, is het aangewezen dat je leert hoe je ze kunt gebruiken om een psychisch werk te doen. Tijdens de afnemende maan bijvoorbeeld kan je werken aan bepaalde gebreken en zwakheden, waarvan je je wil bevrijden door deze formule uit te spreken: “Zoals de maan aan de hemel afneemt, moge deze zwakheid in mijzelf kleiner worden en verdwijnen.” En omgekeerd, tijdens de periode van wassende maan, kan je je concentreren op de kwaliteiten die je wil versterken of verwerven. ”

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/

foto van Mareiki.
Advertentie

4 gedachten over “De Maanfasen – hun invloed en hoe ze te gebruiken

 1. Hallo,

  Ik heb vorige week mijn droom op je site geplaatst zou je die eens willen lezen.

  Gr Gerda

  Outlook voor Android downloaden

  ________________________________

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuke blog heb je! Ga zo even verder lezen. Ik kwam je site tegen door ‘wierook’. Wat fascinerend om te lezen doordat je hooggevoelig bent geen wierook gebruikt. Ik ben ook hooggevoelig en juist door het gebruik van wierook rust ervaar omdat het meditatief voor mij werkt. Misschien een tip voor dit artikel…is alleen een tipje…maar wierook zelf doet niets…het enige wat werkt is dat waar men in gelooft kracht geeft. Maar wierook zelf doet niets…het is een geur en identiteiten hebben niets met onze materialen. Hetzelfde dat men knoflook op hangt en andere toeters en bellen…het doet niets…alleen doet waar jij in gelooft…geloof geeft kracht. Hoe sta jij hier tegenover?

  Like

  1. Dank je wel Babs voor je compliment. Klopt, als hoogegevoelige kan ik niet tegen wierooklucht, net zoals niet tegen parfum of Vicks.

   Wat je beschrijft is inderdaad gedachtenkracht of bijgeloof, ook al ben ik niet bijgelovig, de lucht beneemt me wel de adem. Ook door Bronchitis moet ik erbij vermelden

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.