Wel of geen donor


Donor transplantatie geen gemakkelijke keuze.

Er wordt iets te gemakkelijk door de wetenschap en de regering over nagedacht vind ik.

Stel je eens voor dat je een herseninfarct zou hebben. Zou je dan een hersentransplantatie nemen?
Dat klinkt natuurlijk heel bizar. Krijg je plotsklaps een ander geheugen.

Maar wie zegt dat jouw geheugen alleen is opgeslagen in jouw hersenen?

Wetenschappelijk is aangetoond dat het hart en de darmen zelf ook een neuraal netwerk hebben. Het zit vol met geheugen en intellegentie. Het geheugen zit dus niet alleen in je hersenen.

Elke lichaamscel bevat zijn eigen geheugen en intelligentie. Je hele lichaam zit dus vol met de ervaringen die je in je leven hebt meegemaakt. Jouw persoonlijke levenslessen.

Het hart, lever, nieren en andere organen zijn niet alleen maar een paar onderdelen met een functie. Ze bevatten intelligentie en geheugen. Onverwerkte en verwerkte levenslessen.

Wanneer je iemands hart krijgt, krijg je een deel van de intelligentie en het geheugen van een andere persoon. Je krijgt zijn verwerkte en onverwerkte ervaringen er bij.

Het is niet voor niets dat sommige orgaandonaties niet aanslaan. Niet altijd past een nieuw orgaan in een ander lichaam. Dat ligt niet alleen aan het orgaan. Sommige ervaringen en intelligentie passen niet bij elkaar. .

Het is uiteraard geen gemakkelijke keuze als je onwetend bent. Kies wat je hart je ingeeft of doe zelf een onderzoek.

Neem geen beslissing vanuit angst!
Overwin je angst!

Martin de Werker ©

Het is niet alleen een deel van de ander die je mee krijgt, maar ook nog het onopgeloste Karma of ziekte die jij dan mag uitdragen. Ieder mens is geboren met unieke eigen organen die alleen voor jou bestemd zijn en bij je passen en misschien ook wel bij een ander persoonlijkheid, dan nog is het afwachten of er een ”klik”is met de organen. 


Zelf hoef ik geen organen van een ander. Wanneer dan het leven zou ophouden voor mij, is het mijn tijd om naar ”Huis” te gaan. Maar dat is mijn gevoel en hoeft niet hetzelfde als die van jou of een ander te zijn 

Advertentie

23 gedachten over “Wel of geen donor

  1. Mezelf goed kennende zal ik beslist Nee zeggen als ik zelf een orgaan nodig heb. Andersom zullen er weinig goede organen zijn in mijn lichaam waar weinig mensen iets aan hebben.

   Heb ooit eens een waargebeurd verhaal gelezen hoe een orgaan afstootte en degene nog zieker werd dan al te zijn.

   Zo zie je dat we allemaal verschillend zijn en in respect kunnen delen 🙂

   Like

 1. Ja dat is juist mijn euvel …je eigen karma je eigen energie krijgt je mee . Wat doet het de ander die het als donor krijgt. Ik gun elk mens een leven verlenging .( Voorop gesteld dat men dit wilt ) . Het is een mogelijkheid om daarover te buigen ….Ik buig mij hierover en vraag verder …Kom ik hieruit dan pas kan ik een Ja of Nee geven .

  Like

 2. Zoals jij het beschrijft daar heb ik nog niet zo over nagedacht .Ik vind het best moeilijk maar ik denk als je door een orgaan gered kan worden dat het goed is en je blij bent dat dit mogelijk is.!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Vind het heel belangrijk dat mensen verder kunnen kijken dan alleen een leven te redden, hoewel ik iedereen een lang en gezond leven gunt. Mensen die niet zo spiritueel zijn zien de andere kant niet van donorschap. Vandaag nog een artikel gedeeld en dan houdt het op en laat ik het verder rusten. Graag gedaan om te delen 🙂 🙏💗

   Geliked door 1 persoon

        1. Ik bedoelde dat ik nog weinig blogs lees of deelt met andere blogs. Het is niet meer zoals een paar jaar geleden. Ook post ik niet meer zoveel als eerder. Vandaar ik het bijna alleen bij mijn eigen blog houdt met een uitzondering op een enkele andere blog. Je komt maar aanwaaien als de wind gunstig staat 😀 😇 💜 🕉

         Geliked door 1 persoon

         1. Dat weet ik. Het is voor mij ook anders dan eerder. het enige wat ik ermee wou zeggen is dat ik wel meer met wordpress en de bloggers wil doen.. ik vind het leuk om verdieping te lezen in blogs en daarom volgde ik je ook. Door de app zie ik sneller wanneer er artikelen gepost worden.. niet dat jij daar iets meer moet.. meer benoemd vanuit mij dat jouw site nu meer in mijn vizier is en je me dan ws ook sneller voorbij ziet komen… dit is wel heel erg off topic maar wou het idd ook even ophelderen 💜😇✨🙏🏽🕉️fijne avond ✨

          Geliked door 1 persoon

          1. Begreep helemaal wat je bedoelde Chandra. Natuurlijk is het leuk voor je als via app eerder blogs kunt lezen en je bent welkom ❤ Wilde alleen van mijn kant zeggen dat WordPress niet meer is zoals eerder geweest is. Een van de redenen waarom ik ook veel minder blog 😉 Geeft niets, topic of offtopic. Alles is opgelost 😉 Wens ook nog een mooie avond in liefde en licht toe 🙏💜😇🌹

           Geliked door 1 persoon

 3. Harriet. Ik ben er ook op tegen ook i.v.m. het karma wat wordt genoemd en b.v. verslavingen e.d. Iedere cel heeft een bewustzijn. Dus als je b.v. een orgaan van een alcoholist krijgt loop je kans om hiermee ook geconfronteerd te worden. Ik ben zelf Theosofe en heb een jaar geleden bij donorregistratie als aangegeven dat ik geen donor wil zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. De een er op tegen, de ander weer niet. Daarom is het zo mooi om in respect te delen wat men niet of wel wilt. Klopt wat je zegt dat iedere cel een bewustzijn heeft. Ieder mens wordt geboren met eigen organen en cellen die lichaamseigen zijn en nooit zo kunnen functioneren als het bij een ander mens doet. Tja en dan het Karma, de ziekten en eigenschappen van de donor die je mee draagt, vooral het Karma dat jij mag aflossen voor de ander. Zelf sta ik ook geregistreerd om geen donor te zijn en ook niet om te ontvangen.

   Bedankt voor je reactie Harriet 🙂

   Like

  1. Vond het zelf zo’n prachtig artikel dat ik het wilde delen zodat er verder gekeken wordt naar het donorschap en eventuele gevolg ervan. Vandaag nog een artikel gepubliceerd en dan houdt het op omdat het dan genoeg is 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.