Ontdek wat jouw jaloezie je vertelt


Ontdek wat jouw jaloezie je vertelt

Gewetensvraag: Ben je wel eens stinkend jaloers op iemand? Iemand die iets heeft wat jij niet hebt, iemand die succesvol is in iets “waar jij ook recht op hebt?”. Of wat jij ook zo graag wilt hebben of bereiken? Een huis, die ene knappe man of vrouw, dè perfecte kledingmaat of die promotie waar jij eigenlijk recht op hebt?

Jaloezie mag niet. Als je jaloers bent ontken je het, duw je het weg en de kans is groot dat er een rotopmerking uit je mond floept. Het kan een enorm knagend gevoel zijn en het maakt van alles los: Woede, verdriet, depressie, angst, spijt, gepieker, onzekerheid, vernedering en helaas ook veel geroddel. Herkenbaar? Ja, iedereen kent wel iets van een jaloers gevoel. Helemaal met het plastic-fantastic leven op facebook. Herken je het niet? Sorry, mij houd je niet voor de gek 😉, IEDEREEN kent dit gevoel wel eens.

In plaats van jezelf op het gevoel van jaloezie te oordelen of dat je er iets negatiefs mee doet zoals negatief praten over de ander, wil ik dat jij er iets positiefs mee gaan doen.

Ik wil dat jij die wijze persoon wordt die de ander als de Leraar gaat zien. Blijf lezen en dan vertel ik je de weg.

Deze verboden emotie, wat jouw superhuman maakt, vertelt namelijk alles over wat jij in jezelf mist en het is jouw gift die onderdrukt is! Voorbeeld: Ik had vroeger een vriendinnetje Sietske. Sietske was enig kind en kreeg heel veel mooie kleding. Ze ging dat dan allemaal aan ons laten zien en de ooh’s en de aah’s waren niet van de lucht. Ik dacht: “Dat wil ik ook” en dat was een heel knagend gevoel. Wat leverde mooie kleren me op? Bewondering van anderen om hoe mooi ik dan zou zijn. Boodschap: Ik wilde ook gezien worden. Het ging niet om de kleding, het ging om erkenning krijgen. Ik vond mezelf meer waard met kleding. Er zat een boel onzekerheid achter. Sinds ik dat veel later begon in te zien wist ik dat het nooit om de kleding ging. Het ging om mijn eigen eigenwaarde die ik zocht in kleding.
Wat doe je met je jaloezie?

De eerste stap is om doodeerlijk naar jezelf te zijn en het te voelen. Duw het niet weg, negeer het niet. Accepteer het en omarm het. Vanaf dat moment kun je jezelf herstellen en een einde maken aan dat gevoel.

De tweede stap is om jezelf toe te spreken dat het niet om de ander gaat, en dat het om iets gaat wat jij mist in jezelf. Gun die persoon zijn of haar succes en vervolgens ga je naar de derde stap.

De derde stap is dat je jezelf gaat afvragen wat maakt dat jij zo jaloers bent. Gaat het om de erkenning, het succes, het geld, schoonheid of de liefde? Wat mis jij wat die ander heeft, doet of krijgt? Weet vervolgens dat dat jouw onvervulde potentieel is, anders raakt het je niet zo.

Dan ga je kijken hoe deze persoon het doet waardoor hij of zij zo succesvol is. Leer van deze persoon en laat je inspireren. Wat is het recept? Wie zijn haar of zijn leraren. Wat zijn de bekrachtigende overtuigingen die deze persoon heeft. Wat zijn de stappen die hij of zij heeft ondernomen om hier te komen? Je zult zien dat het niet is aan komen waaien.

De volgende stap is dat jij jezelf als een uniek persoon ziet met jouw eigen genius: dat talent waar jij energie van krijgt. Niemand doet de dingen zoals jij ze ziet, voelt of doet. Andersom ook niet. Word dan ook geen copycat van de ander. Vertrouw erop dat als jij jezelf blijft dat dat jouw type mens en werk aantrekt die bij jouw passen.

Dan kom ik nu op een overvloed mindset: Er is genoeg voor iedereen en iedereen trekt zijn eigen mensen en werk aan. Denk dan ook niet in concurrentie. Heb vertrouwen in jouw potentieel en jouw missie en dat je daarmee de juiste energie uitstraalt. Mensen voelen die intentie en dat trekt de juiste mensen aan.

Word nu die wijze persoon. Jaloezie is jouw boodschap dat er nog meer in jou zit. Voel jezelf nooit minder, want dat brengt je in een negatieve staat van voelen, denken en doen en dat levert je niets op. Als je jaloers bent zegt het alles over wat er in jouw nog niet is vervuld van jouw potentieel. Omarm het gevoel dus en luister naar wat het zegt over wat jij ook in jou hebt.

We hebben je nodig met jouw giften en jouw missie, dus ik hoop dat jij jaloezie nu als de wegwijzer ziet naar jouw missie!

Bron: http://www.katjavangulick.nl/ontdek-wat-jouw-jaloezie-je-vertelt/#more-2725

Advertentie

10 gedachten over “Ontdek wat jouw jaloezie je vertelt

 1. Dank je wel voor dit onderwerp ..jaloezie
  Iedere keer als ik jaloers was kwam er een boosheid in me op ,waardoor ik mezelf minderwaardig voel ,ik kwam er maar niet achter hoe hiermee om te gaan ,met jaloers zijn haal ik mezelf omlaag endat wil ik niet meer.
  Weet nu dat ook ik mijn kwaliteiten heb ,ben tevreden met mezelf .
  Vertrouwen hebben wat goed voor me is ,komt op mijn pad!
  Hartegroet Hilda

  Geliked door 1 persoon

  1. Met liefde gedaan Hilda. Heel mooi dat je zelf heb ingezien dat je jezelf omlaag haalt met jaloezie. Ieder mens is uniek in zijn of haar Zijn, er is geen andere JIJ. Iedereen heeft eigen kwaliteiten en zo kunnen we elkaar aanvullen in plaats van jaloers te zijn. Jaloezie verteert je mooie en zuivere gevoel en maakt je ziek. Blijf vooral vertrouwen houden in jezelf, daarmee kom je ver op je pad.

   Bedankt voor je reactie en om te delen.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 2. Word er al jaren mee geplaagd door iemand in de naaste omgeving!
  Gaat zelfs zover dat zelfs ziektes gekopieerd zouden willen worden. Kan er de klok op zetten wanneer ik iets mankeer de ander binnen de week ook mankeert.
  In mijn ogen is het een ziekelijke schreeuw om aandacht.
  Heb er me iets te vaak boos al over gemaakt maar ben nu op een punt gekomen dat ik er de aandacht niet meer aan kan geven!
  Iedereen is wel eens een keertje jaloers, maar kom op gun een ander ook iets!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hè jakkes Marion als je zo iemand kent, een echte na aper die hetzelfde wilt zijn als jij. een soort kopie zeg maar. Er is maar één unieke JIJ. Zeg weleens, wie een ander wilt na apen, maakt zichzelf belachelijk.

   Zelf ken ik ook heel jaloerse mensen. Zeker op het mooie werk wat ik doe. ze zien niet de andere kant ervan helaas. Er zijn mensen geweest die zo jaloers waren, dat ze mijn oud forum kapot hebben gemaakt, mij zwart gemaakt en gestalkt. Door geen aandacht te geven hen, voedt je het niet en dan gaat het vanzelf over. Goed van je dat je geen aandacht geeft eraan. Zo heb je alleen jezelf ermee. Weet je? het is gewoon onzekerheid van jaloerse mensen, ze zien hun eigen kwaliteiten niet, alleen die van een ander wat zij ook willen hebben.

   Klopt, iedereen is weleens jaloers, maar dat kan gezonde jaloezie zijn, niet die wij kennen…

   Fijn weekend lieverd ❤

   Like

 3. dankjewel tante weer iets geleerd…ik voel dat er sommige mensen haat en nijd op me dragen,ook een vorm van JALOEZIE…..en dat wil ik nu echt niet,ieder is zijn eigen persoon……..Mijn gevoelens zelf van jaloezie,ligt niet in het matriële van wat ander hebben of doen……….nee,die jaloezie ligt bij mij in de toekomst…….zou dit gebeuren,dat..toch niet he…..dat zou vreselijk pijn doen………

  Geliked door 1 persoon

  1. We leren iedere dag lieveke ❤ Het is hun gevoel naar jou toe, dus niet jouw gevoel en laat het bij hen, want daar hoort het thuis.

   We kennen allemaal een vorm van jaloezie en zolang het gezonde jaloezie is, mag het gerust, zolang het niet je leven beheerst…

   Begrijp je helemaal ❤ Xxx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.