Medische Astrologie


Medische astrologie. Voor vele misschien een onbekend terrein, maar uit een persoonlijke horoscoop kan men veel te weten komen over iemands gezondheid en ziekten.

Elk sterrenbeeld heeft zo zijn eigen zwakste eigenschappen, hieronder zal ik noemen welke. Maar om een goed beeld te krijgen van iemands gezondheidstoestand is een persoonlijke horoscoop aan de hand van zijn geboortedatum,tijd en plaats een pré.

Ik zal me in dit artikel slechts beperken tot de sterrenbeelden op gezondheid en ziekte in het algemeen.

Zwakke punten van de 12 zodiaktekens

Ram
Lichaamsfuncties die hierbij behoren zijn spieren en activerende klieren, verder het hoofd, kaken, tanden,ogen en hersenen vallen onder ram

Stier
Bij stier hebben ziektes dikwijls te maken met het keelgebied, waaronder de amandelen en bv de schildklierfunctie kunnen vallen.Verder de hals,neus en slijmvliezen

Tweelingen
Zij hebben aanleg voor longziekten en nervositeit. Verder valt onder dit teken de schouders, armen en handen en sleutelbeen

Kreeft
Problemen die met de maag samenhangen, zoals maagzuur en gastritis komen hier voor. Verder staan de buik en borsten onder het teken kreeft.

Leeuw
Bij de leeuw hoort kracht en men kan zich nauwelijks voorstellen dat Leeuw/mensen ooit ziek worden, maar dat gebeurt dan toch dikwijls met het hart. Dus de torax wervelkolom en hart en vaatziekten vallen onder het teken leeuw.

Maagd
Bij de maagd gaat het mn om de spijsverteringsorganen, dus de maag, twaalfvingerigdarm, dunne darm. Maar ook lever, galblaas, alvleesklier en de milt.

Weegschaal
Omdat harmonie en evenwicht zo belangrijk is voor de weegschaal, neigt zij naar zielziekten. Verder vallen onder dit teken de nieren en andere organen in de lendestreek zoals blaas en eierstokken.

schorpioen
Schorpioen heerst over z.g.n. urogenitale systeem, daaronder vallen de geslachtsorganen, baarmoeder, anus, prostaat en zaadleider.

Boogschutter
Boogschutter is een sportmens, dus komen onder dit teken botbreuken voor. Verder vallen hieronder reuma, jicht, heupen, bekken en dijbenen

Steenbok
De taaiheid van dit dier vinden we ook onder het sterrenbeeld steenbok, ze worden dan dikwijls ook tamelijk oud.Huidziekten, psychosomatische ziekten en indigestie kunnen voorkomen, verder knieeen en gewrichten in het algemeen, dus het skelet.

Waterman
Dikwijls is zijn bloeddruk laag en treden er blokkades op in de aderen die het verst van het hart verwijderd zijn, bv de kuiten. Daarom hebben watermannen vaak last van krampachtige verschijnselen die tot een teveel aan zenuwenergie te herleiden zijn, want dikswijls heeft hij te veel energie en loopt hij vast. Vaak hebben ze last van verstuikingen, verrekkingen of breuken in de voeten of onderbenen.
Doordat ze letterlijk en figuurlijk hun tijd ver vooruit zijn, letten ze meestal slecht op hun voeding. Ook zenuwpijnen van allerlei aard horen bij waterman.

Vissen
Het sterrenbeeld vissen heeft niet altijd een goed gezondheid, ze hebben te lijden van parasieten: van zielesmart die zich lichamelijk uit. Vissen onderdrukken hun gevoelens, angsten en stemmingen. Vissen hebben dikwijls koude voeten en hieruit kunnen weer allerlei ziekten zoals verkoudheden ontstaan, bovendien zijn ze dikwijls opgezwollen. Ze drinken soms teveel vocht en dan nog wel alcohol, ze vertonen dikwijls afhankelijk van drugs, waaronder alcohol. Dit heeft te maken met de onderdrukte agressieve gevoelens die ze hebben en op zichzelf richten. Verder valt het lymfesysteem onder vissen.

Tegenpolen met Homeopathie
Om te beginnen zou iedereen moeten leven volgens de aard van zijn type, voor zover dat natuurlijk is.

Bij Ram wordt als therapie gedacht aan wedstrijdsport, omdat de ram prestatiegericht is. Het homeopatische geneesmiddel dat bij hem hoort is Kalium phosphoricum.

Bij stier denken we aan vasten, omdat hij een echte levensgenieter is en teveel eet. Het middel dat bij hem past is natrium sulfuricum

Tweeling doet er goed aan om ademhaling en gesprekstherapie te volgen, aangezien de longen onder dit teken vallen en hij graag praat. Het middel dat bij Tweelingen past is kalium muriaticum of chloratum.

Bij de Kreeft hoort positief denken, omdat hij veel met het verleden bezig is. Calcium fluoratum hoort bij hem.

De leeuw moet gaan wandelen en toneel, of drama spelen, omdat hij graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Magnesium phosphoricum hoort bij leeuw.

De maagd dient uitsluitend natuurlijke voeding te nuttigen, hij heeft overigens snel last van hypochondrie.(het inbeelden van ziektes) Het middel dat bij hem past is kalium sulfuricum.

De weegschaal dient zich met kleuren en muziek bezig te houden, om hem meer in harmonie te brengen. Natrium phosphoricum hoort bij hem.
Bij schorpioen denken we aan operaties en hypnose en calcium sulfuricum is het gewezen homeopatische middel voor hem.

De boogschutter is gebaat bij paardrijden(hij houd van dieren)en schermen. Silicea is het middel dat bij hem hoort.

Warmte, natuur en water helpt de steenbok, omdat hij snel last van zijn gewrichten en het skelett heeft. Calcium phosphoricum hoort bij hem.

De waterman dient handoplegging te proberen, hij is altijd in voor iets nieuws en al wat onconventioneel is. Natrium muriaticum of chloratum helpt hem.

Bij vissen is de aangewezen therapie lymfedrainage en bloedzuivering, vanwege het vasthouden van psychische giften. Ferrum phosphoricum hoort bij de vis

Medische astrologie

In de medische astrologie is het lichaam en de psyche verdeeld over de dierenriemtekens.
Onderstaand schema benoemt de lichaamsdelen bij de dierenriemtekens.

Ram: heerst over het hoofd, aangezicht (behalve de neus en de onderkaak), de twee helften van de grote hersenen, hersenvlies.
Bij opwinding snel een rood hoofden bij actie een kloppend hoofd.

Stier: heerst over de hals, keel, strottehoofd, amandelen, slagaders en aderen in de halsstreek, grote deltaspier, de stem, smaak en geur.

Tweelingen: heerst over de schouders, armen (gebarentaal), handen (contactorganen), longen en luchtwegen, thymus, en bovenste ribben, zenuwstelsel w.b. de prikkelgeleiding op het vlak van de neurotransmitters, de zintuigen.Heeft met het uitwisselen te maken: in- en uitademen.

Kreeft: heerst over de maag, middenrif, borsten en de omhullende borstkas, onderste deel van de longen, lymfesysteem, spijsvertering, de ziel.

Leeuw: heerst over het hart, aorta, rug, ruggegraat (wervelkolom) ruggemerg en het middenrif.

Maagd: heerst over de dikke en dunne darm (selecteren van voedsel), twaalfvingerige darm, alvleesklier, spijsverteringsorganen, buikvlies.

Weegschaal: heerst over de nieren, (het tweede) evenwichtsorgaan en algemeen evenwicht, blaas, huid als functie van tastzin, ureter en zuivert, de afvalstoffen worden uit het bloed gefilterd.

Schorpioen: heerst over de geslachtsorganenen de uitscheidingsorganen; karteldarm, endeldarm, bloed, uretra.

Boogschutter: heerst over de bovenbenen (richting geven), heupen, dijen, lever, aderen, dijbeen en de streek van het heiligbeen (onderrug).

Steenbok: heerst over de tanden, botten, knieschijven, huid, gewrichten, alle harde delen van het lichaam.

Waterman: heerst over de onderbenen en enkels, spataderen, bloedsomloop, zenuwstelsel w.b. de elektrische prikkelgeleiding.

Vissen: heerst over de voeten en tenen, spijsvertering, stemming en sferen, buitenzintuiglijke waarnemingen.

Advertentie

7 gedachten over “Medische Astrologie

 1. Steenbok
  Veel herkenning!!
  Elke 3 maanden een pocketbehandeling bij de tandarts. Veel last van ontstekingen in mijn mond.
  Carpaal tunnel syndroom beide kanten. Heb hiervoor spalken
  Terugkomende rode schilferende huiduitslag (eczeem)

  Geliked door 1 persoon

  1. Tof dat je veel herkent in je sterrenbeeld Steenbok. Misschien toch eens de bijhorende natuurmiddel Calcium phosphoricum gebruiken zodat je weer in evenwicht en balans komt. Is een tip of idee en mag je ermee doen wat je zelf wilt 😉

   Like

   1. Kan ik dat gewoon verkrijgen bij een reformwinkel?

    Ik ben linkshandig en de meeste klachten (tandvlees ontsteking, huiduitslag alsook in het verleden de tumor komen allemaal voor in/aan mijn linker lichaamshelft.
    Schoot me ineens door het koppie, en vraag me niet waarom. Heel raar dit

    Geliked door 1 persoon

    1. Calcium phosphoricum‎ van Dr. Schüssler zijn Celzouten. Kun je kopen in natuurwinkels en reformwinkels. via internet zijn er ook natuurwinkels, https://www.deonlinedrogist.nl/homeopathische-middelen-celzouten-c-1651_2302.html

     Links is je gevoelige, ontvangende en vrouwelijke kant. Wanneer deze niet in evenwicht is met je mannelijke kant, ying/yang….krijg je aan die kant ook veelal problemen. Meer je mannelijke kant ontwikkelen is ook een optie. Links is ook het verleden.

     Niets is raar, het kwam in gedachten zodat je misschien wel onbewust een antwoord wilde van mij.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.