Zijn wie je bent..


Zijn wie je bent.. En wie is dat dan?

Wat betekent dat eigenlijk?

Wat betekent dat eigenlijk worden wie je bent? Dat je nu niet bent wie je echt bent? En waarom dan niet? Waarom ben je jezelf niet, wie bepaalt dat? Wat betekent ‘Jezelf zijn’ dan? Dat je altijd zelfverzekerd bent? Dat je je nooit meer K.. voelt? Dat je niet meer twijfelt en altijd de juiste keuzes maakt? Is dat jezelf zijn?

Perfecte versie van jezelf?

Is jezelf zijn een soort perfecte versie van jezelf? Is dat dan niet waar je steeds mee worstelt? Je eeuwige perfectionisme dat je zoveel stress geeft omdat je nooit klaar bent met iets perfect krijgen. Weet je nog toen je een klein meisje was en droomde dat je net als die prinses was of die mooie popster? Een perfecte versie van jezelf. En als klein meisje is dat prima, want meestal was dat gewoon wegdromen en in je fantasie zijn, het ging er niet om dat je jezelf niet goed genoeg vond.

Jouw innerlijke criticus

Nu is het geen fantaseren meer, nu is het een streven geworden want nu ben je niet goed genoeg. Maar wat je bent is een sterke volwassen vrouw met hier en daar een eigenschap die je beperkt. So What? Dat is er nu en het vraagt je aandacht. Niet je afkeurende aandacht en je innerlijke criticus die je ongenadig neerhaalt, maar je liefdevolle aandacht, die erkent en accepteert dat je jezelf in de weg zit waardoor je misschien niet doet of leeft zoals je eigenlijk zou willen.

Loslaten wat niet meer dient

Als je je Facebook doorscrollt kom je het ook wel veel tegen (en ook ik deed hier aan mee) workshops, trainingen, webinars over worden wie je wilt zijn, leven vanuit je hart zodat je jezelf kunt zijn. Ik zeg niet dat dit niet klopt, want ik geloof zeker in leven vanuit je hart, of bron of hoe je het ook noemen wilt. Alleen suggereert het ook dat je nu nog niet oké bent en ik denk dat ‘verandering’ start met het besef dat je nu ook oké bent. Je mag alleen loslaten wat je nu niet meer dient, wat je te lang met je meegedragen hebt. Je mag beperkende overtuigingen gaan onderzoeken op waarheid. Je mag groeien als mens, want je merkt dat je daar aan toe bent.

Signaal dat je het anders mag gaan doen

Ik weet niet meer wie het was maar iemand zei ooit over de crisis in de wereld: ‘Een crisis is alleen maar een signaal dat wat we altijd deden niet meer werkt en dat we het anders mogen doen’. En dat is volgens mij een universele wet. Als je overspannen bent of burn-out of vaak lichamelijke klachten hebt, krijg je de kans om het anders te gaan doen. Dus omarm het en kijk naar wat je altijd deed en waar je het anders mag gaan doen vanuit liefde voor jezelf, NU. Als je dat doet en daar eerst aan werkt, word je automatisch jezelf. Je geeft de weerstand tegen jezelf op en laat jezelf toe. Je stelt jezelf open voor jezelf vanuit acceptatie en dat is een andere en krachtigere manier om te zijn wie je bent. Je hoeft niet meer alles te perfectioneren.

Uit liefde voor jezelf

Als je aan jezelf wilt werken, werk dan aan acceptatie, erkenning en liefde voor jezelf op dit moment dan ben je direct wie je eigenlijk bent… mooi, krachtig, en niet helemaal perfect en dat is perfect voor nu.

Jolanda Jelsma

foto van Joske Leumuria Murris.

Advertenties

2 gedachten over “Zijn wie je bent..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.