Genieten..


geluk

Advertenties

9 gedachten over “Genieten..

 1. Zo mag ik genieten van een koppeltje roodborstjes dat ijverig een nestje aan het bouwen is in de klimop tegen de garage muur. Een lust om naar te kijken! Hier word ik blij van terwijl het maar iets heel kleins is.

  1. Ahhh vogels, ben ook gek op vogels en zeker ook op Roodborstjes hoewel ik andere vogels ook graag zie. Kan gerust uren kijken naar deze prachtige diertjes.

   Het zijn juist de kleinste dingetjes die zoveel geluk geven en ze kosten nog eens niets 😉

   1. Nog steeds aan het genieten. Inmiddels is het nestje klaar en word er volop gebroed op 6 kleine eitjes. Ze zit op ooghoogte en heeft er geen probleem mee om gefotografeerd of gefilmd te worden.
    Alsook vandaag de eerste vlinder weer zien fladderen in de tuin. Een knal gele citroen vlinder.
    Wat heerlijk om weer buiten te zijn en te genieten van het lekkere weer!

    1. Prachtig is dat toch, de natuur en dieren. Een nestje met nieuw leven dat zich nog eens graag laat filmen of fotograferen.

     Wow wat mooi dat je de eerste vlinder al heb mogen aanschouwen.

     Citroenvlinder: Een grote stevige vlinder die doorgaans vrij algemeen bekend is en al vroeg in het voorjaar vliegt. Een frisse start kun je zeggen. Een teken dat de lente begint. De mooie gele kleur straalt vrolijkheid en positiviteit uit. Geel is de kleur van de zon. Een goed moment voor jou, om nieuwe voornemens te maken.
     In het najaar verstoppen deze vlinders zich in strooisel om vervolgens te overwinteren. 
Dus eenmaal nieuwe voornemens gemaakt, dan weet je goed wat je wil en waar je naar toe wilt. Doelen stellen is iets wat je graag doet, je bent een doorzetter en door jouw doorzettingsvermogen bereik je vaak je gestelde doelen. Je laat een zelfverzekerd stevig pantser zien, je bent vrolijk, gezellig, gaat graag nieuwe contacten aan, een echte communicator kun je wel zeggen. Achter het felgekleurde geel van het mannetje, schuilt een vrouwtje die veel minder opvallend van kleur is dan het mannetje. Het vrouwtje lijkt dan meer op een witte vlinder en valt zo minder op in een groepje andere soorten vlinders. Dit symboliseert ook jouw innerlijk leven, welke mensen aan de buiten kant niet kunnen zien. Ondanks jouw sterke persoonlijkheid die men van je ziet, is je gevoelsleven heel intens. Je bent fijngevoelig/ hoogsenstitief en pikt daardoor snel iets op van anderen, je hebt vaak innerlijke conflicten en ook heb je angsten. Je bent gevoelig voor wat anderen van je zeggen en vinden en daardoor geneigd om tegen je wil in, je soms aan te passen aan anderen. Dit heeft te maken met een stukje onzekerheid over wie jij bent. De vlinder vertelt je om ook onder invloed van anderen dicht bij jezelf te blijven. Laat je mannelijke felle gele kleur zien, want dat is wie jij bent en ga niet op in de menigte, waardoor je buiten jezelf gaat staan. Zoals je bent is goed. Aan de andere kant mag je soms ook je ingetogen vrouwelijke gele kleur laten zien. Laat je pantser, je masker eens vallen, waarschijnlijk zullen anderen je beter begrijpen en kunnen ze je helpen waar mogelijk.

     Geniet van het heerlijke weer deze dagen, zeker van het buitenleven.

     1. Ohhh wat kan ik mezelf vinden in het vrouwelijke citroen vlindertje! Klopt van A tot Z
      Dankjewel voor deze bijzondere analyse!

      Heb de foto’s van mijn roodborst-vriendinnetje op mijn pinterest account geplaatst zodat ze bewonderd kan worden!

      Veel liefs Marion

      1. Voelde dat je zo graag de vlinder wilde weten, vandaar de spirituele betekenis gedeeld ❤

       Prachtig dat je foto’s deelt van je Roodborstje vriendin. Zullen veel mensen wel bijzonder vinden. Zie ze ook heel graag omdat ze ook boodschappers van Boven zijn 😉

       Veel liefs terug
       Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.