Het dier is de spiegel van je ziel


Het dier is de spiegel van je ziel

Je hoort wel eens de uitdrukking “het beestje lijkt op zijn baasje” of is het het “baasje lijkt op zijn beestje” ? En het grappige is, dat het vaak nog waar is ook. Het meest duidelijk kan je het zien bij honden en hun baasjes. Ga op een zonnige dag maar eens naar een park en bekijk daar de bazen en honden die elkaar uitlaten. Een kleine, stevige man met een breed hoofd loopt te kuieren met een Franse bulldog en een lange, spichtige dame dribbelt achter haar hazewind hond aan.

Maar dat is alleen maar de buitenkant. Hoe zit het met de binnenkant; het innerlijk, de emoties, het gedrag, de gezondheid ? En daar wordt het echt interessant. Jouw dier is de spiegel van je ziel. Hoe langer je dier bij je is, hoe meer het een reflectie is van jouw ziele roerselen.

Ben je over het algemeen een opgeruimd, gelukkig persoon, dan zal je dier vrolijk en ongecompliceerd zijn. Ben je daarentegen bijvoorbeeld vaak angstig (en niet alleen maar als je alleen in het bos loopt, maar ook voor de dingen in het leven), dan zie je dat vaak terug in je dier. Hij zal misschien ook angstig zijn, maar kan zichzelf ook onverklaarbaar veel krabben of bijten. Ben je overbezorgd voor alles en iedereen, dan zal het dier vaak iets hebben; ziek zijn, ongelukjes hebben, onverklaarbaar schrikkerig zijn, enz.

Maar ook, als jou ineens iets naars overkomt en je wordt heel verdrietig of ziek, dan zal het dier daar ook direct op reageren.

Waarom spiegelt een dier jouw ziel ?

Tussen alle wezens (mensen en dieren) die met elkaar te maken hebben, lopen verbindingskoorden. Door die koorden wordt energie uitgewisseld. Communicatie, emoties, ziekten: alles is energie en wordt via deze lijnen uitgewisseld. Soms zijn deze koorden tijdelijk van aard (bij een korte ontmoeting) en soms zijn ze permanent (bij een langere “relatie” met elkaar).

Ook tussen jou en je dier lopen deze koorden. Ze verbinden jullie zielen met elkaar op allerlei niveaus en wisselen zo energie met elkaar uit. Hoe inniger de relatie, hoe dikker het koord, hoe groter de spiegel.

Het risico is daarbij wel dat het dier kan worden overspoeld door onze emoties (lees energie) en daadwerkelijk ook klachten kan gaan vertonen. Maar in een gezonde relatie hoeft dit absoluut niet te gebeuren en is het alleen maar leuk om zo dicht met elkaar verbonden te zijn.

Advertentie

8 gedachten over “Het dier is de spiegel van je ziel

  1. Wow een goudvis, je mag jezelf gelukkig prijzen. Die zien er prachtig uit, zeker als deze lange vinnen en staart heeft die zo mooi fladderen. Hij kronkelt wel in het water, maat of zijn hersenen ….. Mafferd 😀

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik voel me enorm schuldig tov mijn pas overleden hond.Hij was vast en zeker de meest verwende hond op aarde en kreeg enorm veel liefde,tweemaal daags het bos in,mocht bij me slapen en overal mee naartoe. Maar omdat ik zelf een angst en depressieproblemathiek heb en hij altijd jeuk had ( geen oorzaak,alles onderzocht, versvleesvoeding,geen chemische rotzooi in zijn voer) geef ik mezelf de schuld hiervan. Ik ben bang dat ik hem ondanks zijn mooie leventje met het allerbeste wat ik hem kon geven, ik hem belast heb en dat spijt me ontzettend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Lucienne. Voel je jezelf AUB niet schuldig om iets wat je eerder niet wist. Vind het prachtig dat je je hondje zoveel liefde, aandacht en een mooi leven heb gegeven. Weet heel zeker dat je hondje er ook zo over denkt.

   Vergeten wordt dat dieren uit liefde mee dragen voor hun baasje of vrouwtje. Maak ze maar eens wijs dat het niet hoeft? ze begrijpen dat niet. Ze voelen liefde voor jou en dat willen ze delen, ook de gedragen lasten.

   Mijn ene katje heeft ook onverklaarbare jeuk. Is van mij dat onderhuids broedt. Al zeg ik 100x dat zij niet hoeft mee te dragen, uit liefde doet ze het wel 🙂

   Belast jezelf niet door te denken dat je je hondje belast heb. Weet en voel dat je hondje veel bij je is uit liefde en dankbaarheid ❤

   Sterkte nog met het verlies. Voor je hondje een mooie reis naar de dierenhemel ❤

   Warme groet
   Marianne

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.