Niemand kan je toekomst voorspellen


Waarom niemand jouw toekomst kan voorspellen

Ik hoor het regelmatig: healers of readers die mensen vertellen hoe hun toekomst er uit zal zien. Bijvoorbeeld:
– “je zult geen kinderen krijgen”
– “je zult altijd alleen blijven”
– “de liefde van je leven gaat voor jou kiezen en komt bij je (terug)”
– “je zult op jonge leeftijd iemand verliezen”
– …. vul maar in: een definitief statement over iemands toekomst.

Deze uitspraken gaan allemaal over iets dat in de toekomst wel of niet zal gaan gebeuren. Daarnaast geven ze de indruk dat er niets (of weinig) is wat je daaraan kunt doen.

En dat is een probleem!
Want veel mensen geloven niet alleen deze uitspraken, ze laten deze uitspraken ook hun leven bepalen, nog lang nadat ze gedaan zijn.

Self-fulfilling prophecies
Als jij te horen krijgt dat de liefde van je leven op den duur bij je terug gaat komen, ga je dan op hem wachten? En wat als hij anders kiest? Dan heb jij voor niets gewacht en je leven op pauze gezet, voor niets. Je hebt volledig je kracht (en je eigen geluk) weggegeven aan iets dat buiten jou ligt, iets waar je niets aan kunt doen.

En als je gehoord hebt dat je altijd alleen zal blijven, hoe ga je dan je eerste, of tweede, of derde date met iemand in? Wat gebeurt er met je als je elke keer die herinnering weer tegenkomt van de persoon die jou vertelde dat ‘je altijd alleen zult blijven’? Op deze manier kunnen dit soort uitspraken over de toekomst self-fulfilling prophecies worden

Niemand kan jouw toekomst voorspellen
Goede healers/readers kunnen potentiëlen of mogelijkheden zien: ze kunnen zien of voelen welke richting je op gaat.
Maar dat kan ieder moment veranderen!
Vrije wil en de kracht van verandering
Je toekomst ligt niet vast. De toekomst moet nog gecreëerd worden en hangt af van de keuzes die je maakt. Je hebt volledige vrije wil en dus kan ieder potentieel nog veranderd worden.

Alle andere mensen hebben ook vrije wil en kunnen op ieder moment nieuwe of andere keuzes maken. Jezelf afhankelijk maken van dat wat anderen wel of niet gaan doen is een recept voor ongelukkig zijn. Het is een ultieme vorm van je kracht weggeven aan iemand anders.
Het kan waardevol zijn om zicht te krijgen op je potentiëlen: daar waar mogelijkheden voor je liggen of welke kant je uit beweegt. Maar alleen als je je beseft dat alle potentiëlen pas waarheid worden op het moment dat ze gebeuren. Daarvóór kan alles nog veranderen. Jij kunt anders kiezen, de mensen om je heen kunnen anders kiezen, en de hele situatie kan veranderen. Niemand kan dus met zekerheid de toekomst voorspellen.

Wat een goede healer of reader zal doen
Kom je iemand tegen die jou zegt de toekomst te kunnen zien of voelen, waarbij geïmpliceerd wordt dat er weinig of niets is wat je daaraan kunt doen? Zoek dan zo snel mogelijk iemand anders. Besef je dat een goede healer of reader:
– altijd je vrije keuze zal respecteren
– nooit zal pretenderen dat de toekomst al vast ligt
– je nooit zal vertellen wat iemand anders wel of niet zal doen
– nooit je kracht weg zal nemen door je afhankelijk te maken van iemand anders
Geef je kracht niet weg

Onthoud: je hebt altijd vrije keuze en alle potentiëlen kunnen nog veranderen. En zelfs als ze al gemanifesteerd zijn, heb jij altijd de keus hoe je met die situatie omgaat en dus hoe je de situatie ervaart. Laat je eigen kracht en geluk niet wegnemen. Blijf weg bij iedereen die zegt jouw toekomst te kennen.

Irene Langeveld..

foto van Joske Leumuria Murris.

Heel veel mensen doen zich voor als medium, paragnost of helderziende die ze niet zijn. Het zijn meestal mensen die geld tekens in de ogen hebben en wereld prijzen vragen voor diensten die ze niet waar kunnen maken. Het is daarom ook belangrijk om het kaf van het koren te onderscheiden. Een goede Medium of paragnost maakt geen reclame voor zichzelf op sites of blogs om goed gelovige mensen te misleiden. Ook bloggers flikken het en ze worden nog geloofd en de Hemel in geprezen ook.

Een goede (spirituele) helper of healer vraagt niets en biedt diensten spontaan in liefde aan..

Advertenties

7 gedachten over “Niemand kan je toekomst voorspellen

 1. Goed om te lezen.
  Ben zelf tarot- kundige en zie helaas nog te vaak dat mensen voor geld belazerd worden, vooral op spirituele beurzen.
  Het zet mensen op het verkeerde been en afhankelijk van krachten buiten hun zelf inplaats dat ze in hun eigen kracht gezet worden. Echt alles zit al in de mens zelf en het is fijn om daarvoor handvatten te mogen geven en mensen hun eigen keuzes te laten maken. Ik noen het EIGEN-WIJSHEID
  Marianne je hebt een mooie site.
  Alle mensen fijne feestdagen.
  Kerst is voor mij elk jaar weer opnieuw een geboorte van licht en liefde.

  1. Graag gedaan Marian, vind het heel belangrijk om zulke berichten of teksten te delen. Mensen die goedgelovig zijn, waarschuwen voor misbruik om profiteurs uit te roeien, al zullen ze altijd wel blijven bestaan.

   Precies en juist, handvatten mee geven waar mensen echt iets mee kunnen en geen bakken vol geld kost dan een zeer kleine bijdrage voor de moeite en tijd, want energie is gratis.

   Dank je wel Marian voor je woorden naar mij toe, doe mijn best 🙂

   Kerst is een Lichtfeest die iedere dag van het jaar zou moeten zijn. Zo zal er meer liefde en vrede in de wereld komen ❤

   Voor jou ook warme en sfeervolle Lichtdagen gewenst.

   Warme groet
   Marianne

 2. Voor mij is ‘voorspellen’ klinkklare onzin. Het leven zit vol verrassingen, en laat dit zo maar blijven. Een geluk dat we niet op voorhand weten welke vreselijke dingen en welke fantastische mooie momenten op ons afkomen.

  1. Voor mij hoeft het ook niet, houd er niet van. Wel zuivere spontane ingevingen die de ander verder kan helpen.

   Vergeten wordt dat alles een moment opname is en de mens door omstandigheden kan veranderen en daarom niets uit kan komen van voorspellingen. Pluk het leven en je zult ontvangen zoals het aangereikt wordt 🙂

 3. Hi lieve Marianne,
  Een vriendin van me gaat al 20 jaar naar esoterie lessen. Ze heeft me vaak gevraagd om mee te gaan. Ik heb me bedankt en gezegd, dat ieder zijn eigen manier van ontwikkeling heeft. Omdat ik toen depressief was, heeft ze gevraagd aan die man om mijn trilling te meten. Later kreeg ik te horen dat ik 144 had, en dat dit het hoogste is wat een mens kan hebben. Ook zei hij dat ik voorgeboortelijk had afgesproken met mijn Ziel om zelf een einde te maken aan deze carnatie. Ik weet van vrije wil, van natuurwetten en synchroniciteit. Toch blijft die uitspraak in mijn hoofd sluimeren. Zeker als ik me rot voel. Dit is ook een vorm van oplichting. Ik noem het spiritueel narcisme….Misschien herkennen mensen dit…..liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.