Welke Engel hoort bij je Sterrenbeeld


Ontdek welke engel bij jouw sterrenbeeld hoort..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Engelen zijn iedere dag bij ons om met ons samen te werken. Iedere engel is belast met een ander teken van de dierenriem. Je kunt naar keuze werken met je eigen speciale engel van de dierenriem en hen aanroepen wanneer je hulp nodig hebt uit het hemelse rijk. Je dierenriem engel is bijzonder behulpzaam om te werken aan spirituele of persoonlijkheidsaspecten die verband houden met je geboorte teken. Wat is jouw teken van de dierenriem?

De engel van jouw sterrenbeeld

Waterman
Teken: Waterman (20 januari – 18 februari)
Engel: Cambiël
Element: Lucht
Geluksdag: Zaterdag
Gelukssteen: Saffier (helpt bij ontwikkeling ‘derde oog’) of jade

De engel van de Waterman: De trillingsenergie van het teken Waterman is een energie die verband houdt met het schenken van leven. De engel van de Waterman ruimt symbolisch het oude op en bereidt de weg voor een nieuw, fris begin. Als je onder dit teken bent geboren zal jouw engel jou geweldig goed helpen als je aan iets nieuws wilt beginnen. Vraag je engel via de oude weg een nieuwe voor jou te bereiden zodat je opnieuw kunt beginnen.
Over het teken: Waterman is het teken van de waterdrager. Dit teken staat bekend om zijn avontuurlijke geest. Voor jou is iedere reis opwindend omdat je weet dat je bij iedere stap door je beschermengelen wordt begeleidt.

Vissen
Teken: Vissen (19 februari – 20 maart)
Engel: Barchiël
Element: Water
Geluksdag: Dinsdag
Gelukssteen: Amethist

De engel van Vissen: De engel van Vissen ziet de dingen altijd vanuit meer dan één perspectief en zal je altijd helpen om beide kanten van elke ruzie te ontdekken. Dit wordt gesymboliseerd door de twee vissen die in tegengestelde richting zwemmen. Je engel van de dierenriem zal je ook beschermen tegen het gevoel van verscheurdheid.
Over het teken: Vissen is het teken van de vissen. Het teken Vissen is heel paranormaal begaafd en van nature zeer intuïtief. Je bent sensitief wat betekent dat je heel gemakkelijk de gevoelens opneemt van mensen in je omgeving. Ga negatieve mensen uit de weg omdat ze jouw stemmingen kunnen beïnvloeden.

Ram
Teken: Ram ( 21 maart – 20 april )
Engel: Malahidaël
Element: Vuur
Geluksdag: Maandag
Gelukssteen: Aquamarijn

De engel van Ram: De engel die zich bevindt achter het symbool van Ram geeft kracht en richting aan elke situatie. Als dit je engel is, heb je hulp en leiding als een kracht. De engel van Ram zal je helpen je opdrachten af te maken, resultaten te creëren
en anderen te motiveren.
Over het teken: Ram is het teken van de ram. Mensen die onder dit teken zijn geboren zijn dikwijls erg extravert en opgewekt. Als iemand voorstelt om met kleren aan het zwembad in te springen staat Ram vooraan in de rij! Je engelen kunnen je helpen je veilig te stellen terwijl je toch veel plezier hebt.

Stier
Teken: Stier (21 april – 21 mei)
Engel: Asmodel
Element: Aarde
Geluksdag: Donderdag
Gelukssteen: Diamant

De engel van stier: Ook de energie van dit symbool geeft kracht en macht aan Stier maar tegelijk wat meer agressie zoals het dit teken betaamt – deze engel werkt met hartstocht! Toch is de engel betrouwbaar en standvastig en helpt je om daar te komen
waar je wilt. De engel van Stier zal je hand tot het laatst toe vasthouden, terwijl hij je zowel goed leidt als naast je loopt.
Over het teken: Stier is het teken van de stier. Het teken is absoluut vasthoudend. Je krijgt in het leven gewoonlijk wat je verlangt omdat je niet opgeeft voordat je het hebt. Ga zo door, Stier! De engelen zijn trots op je vastberadenheid.

Tweelingen
Teken: Tweelingen  (22 mei – 21 juni)
Engel: Ambriël
Element: Lucht
Geluksdag: Zondag
Gelukssteen: Smaragd

De engel van Tweelingen: De engel van Tweeling draagt communicatie in zijn hart en brengt in iedere situatie een energie van aanpassing mee. Je engel kan je helpen je agenda zo te veranderen dat je meer vooruitgang boekt en hij kan helpen bij onderwijs en studie, Deze engel bekijkt altijd alle opties en kan jou misschien een andere, passender weg tonen, wanneer je om hulp vraagt.
Over het teken: Tweelingen is het teken van de tweeling. Dit teken is zowel medelevend als creatief. Je engelen kennen jouw liefde voor de natuur en de geschenken daarvan. Je bent het teken dat alles tot bloei kan brengen. Kamerplanten gedijen onder jouw liefhebbende zorg.

Kreeft
Teken: Kreeft  (22 juni – 23 juli)
Engel: Muriël
Element: Water
Geluksdag: Woensdag
Gelukssteen: Parel

De engel van Kreeft: De kracht van dit teken houdt verband met bescherming van de gevoelige onder hen die onder dit teken
vallen. Soms wordt men in dit teken vooral door woorden beschadigd. De engel van Kreeft weet dit en zal werken om je te beschermen en je sterker maken waardoor je beter in staat bent om je zelfstandig tegen een aanval teweer te stellen.
Over het teken: Kreeft is het teken van de kreeft maar niet iedereen geboren onder dit teken is ‘stekelig’. Je houdt ervan om je af en toe te verstoppen, maar dat is niet altijd slecht. Je bent ook een huiselijk mens, sentimenteel en liefdevol.

Leeuw
Teken: Leeuw (24 juli – 23 augustus)
Engel: Verchiël
Element: Vuur
Geluksdag: Zaterdag
Gelukssteen: Robijn

De engel van Leeuw: Je Leeuw engel toont net als het teken grote moed. Deze engel zal je onbevreesd op zijn ‘koninklijke’ maar bescheiden wijze voorwaarts leiden, passend bij het imposante van zijn rol. Als dit jouw teken is, vraag dan aan je engel je te tonen hoe je verhevenheid in anderen kunt inspireren en tegelijkertijd bescheidenheid tot uitdrukking te brengen. Het is niet belangrijk wat je engelen voor jou kunnen doen maar hoe zij jou kunnen helpen anderen te helpen.
Over het teken: Leeuw is het teken van de leeuwen. Dit teken heeft grote kracht en moed. Indien vrienden hulp nodig hebben ben jij degene waar ze op steunen – maar wees op je hoede voor aangeboren kenmerken van luiheid!

Maagd
Teken: Maagd  (24 augustus – 22 september)
Engel: Hamaliël
Element: Aarde
Geluksdag: Woensdag
Gelukssteen: Kornalijn

De engel van Maagd: Een zachtaardige engel die rustig werkt en dikwijls wordt gezien als vrouwelijk van aard en net als het teken als ‘maagdelijk’ (stelt onschuld voor). Maak niet de fout te denken dat dit teken minder krachtig is dan een van de andere;
ze behaalt haar resultaten alleen op minder krachtige wijze. Roep de Maagd engel aan wanneer je op een rustige manier buiten de schijnwerpers een opdracht wilt afronden.
Over het teken: Maagd is het teken van de maagd. Het teken geeft graag leiding en doet dat op zijn eigen wijze, maar iemand moet die leiding nemen en dat zou heel goed de dynamische Maagd kunnen zijn. Vraag de engelen je te helpen het andere gezichtspunt te zien om je bij te staan de juiste beslissingen in je leven te nemen.

Weegschaal
Teken: Weegschaal  (23 september -22 oktober))
Engel: Zuriël
Element: Lucht
Geluksdag: Vrijdag
Gelukssteen: Opaal

De engel van Weegschaal: Als dit je dierenriem engel is dan werk je samen met een eerlijke rechter. Je engel wil altijd vrede bewaren en zoekt in alle gevallen naar wegen om harmonie te scheppen. Als je hulp wilt bij het bewandelen van de middenweg
of naar wegen zoekt om sowieso in elke situatie over de middenlijn te lopen. Roep dan de hulp in van deze engel.
Over het teken: Weegschaal is het teken van de weegschaal. Dit teken beschikt over veel natuurlijk evenwicht en lijkt altijd over het vermogen te beschikken beide kanten van een meningsverschil te zien. De Weegschaal heeft schoonheid in zijn leven nodig anders voelt hij zich ‘niet lekker’ en heeft hij het moeilijk met gevoelens van oneerlijkheid.

Schorpioen
Teken: Schorpioen  (23 oktober – 22 november))
Engel: Barbiël
Element: Water
Geluksdag: Dinsdag
Gelukssteen: Koraal

De engel van Schorpioen: Deze engel heeft het vermogen om dingen ‘achter de schermen’ voor elkaar te krijgen. Wat je ook doet, zij zijn druk bezig om alle zaken te regelen – jij bent de ster en zij zijn de manager. Terwijl jij de wereld je blije gezicht laat zien is de engel van Schorpioen bezig het ‘vuile werk’ voor jou op te knappen (in positieve zin). Roep deze engel aan voor hulp wanneer je iemand nodig hebt om over je schouder mee te kijken!
Over het teken: Schorpioen is het teken van schorpioen. Dit is een erg liefdevol en hartstochtelijk teken en leeft liever in relaties dan alleen. Je natuurlijke geslotenheid kan problemen veroorzaken maar vraag je dierenriemengel je hierbij te helpen. Vraag je engel je te helpen om opener en mededeelzamer te worden.

Boogschutter
Teken: Boogschutter  (23 november – 21 december))
Engel: Advachiël
Element: Vuur
Geluksdag: Zondag
Gelukssteen: Sodaliet

De engel van Boogschutter: Neem de engel met je mee als je ergens naar toe gaat. De engel van Boogschutter zet koers naar de top en is blij dat hij jou kan voorgaan. De engel werkt aan de ontwikkeling van het innerlijk zelf of de ziel. Dus als je een spiritueel pad bewandelt kan deze engel je helpen om de juiste koers te bewaren.
Over het teken: Boogschutter is het teken van boogschutter. Dit teken is een zeer vrije geest en houdt ervan tijd alleen door te brengen en te gaan waar de wind hem heen brengt. In vroeger tijden waren mensen die onder dit teken werden geboren dikwijls reizigers of magische zigeuners.

Steenbok
Teken: Steenbok  (22 december – 20 januari))
Engel: Hanaël
Element: Aarde
Geluksdag: Vrijdag
Gelukssteen: Sneeuwvlok obsediaan

De engel van Steenbok: Het oude spreekwoord luidt ‘langzaam maar zeker’ en dat is de wijze waarop de engel van Steenbok werkt. Deze engel ruimt de moeilijkheden uit de weg. Hij is een rustige metgezel die altijd oog heeft voor een buitenkansje. Hij is standvastig en waarachtig maar intussen nooit zonder gevoel voor humor. Als je regelmatig inbreng nodig hebt van een engel die altijd maar doorgaat, vraag dan deze engel om met jou samen te werken.

Over het teken: Steenbok is het teken van de steenbok. Dit geboorte teken is erg loyaal en maakt vrienden voor het leven. Je engelen zullen je helpen met problemen betreffende relaties in je leven. Je bent zeer praktisch en geordend.

Advertenties

10 gedachten over “Welke Engel hoort bij je Sterrenbeeld

 1. Hanaël is mijn engel lees ik hier, doch Muriël (de naam) is kort geleden even in mijn koppie voorbij gekomen. Uriël had ik al eerder van gehoord. Kon de naam Muriël niet plaatsen alsook niet waarom hij aan me voorbij kwam. Zal het voor dat moment wel nodig gehad hebben?

  1. Heb ‘toevallig’ nog een kaart gevonden over engel Muriël.
   Misschien kan je hier iets? 🙂

   Aartsengel Muriel

   Het hart is de zetel van de kracht en de zielenkracht. Wie vanuit het hart handelt, vanuit het bewustzijn dat wij allen geborgen zijn in het goddelijke en dat wij in vol vertrouwen in God onszelf kunnen zijn, die vreest niet de reacties van andere mensen. Wij handelen in harmonie met onszelf, in harmonie met de goddelijke kracht en in harmonie met de natuur.
   Nu kunnen wij beslissingen nemen die wij lange tijd hebben uitgesteld, zonder de blokkerende werking van het rekening houden met de behoeften en verwachtingen van anderen. Indien je nu waarlijk authentiek bent en afgestemd op de trilling van jouw krachtige hart, zullen aardse en hemelse deuren voor jou opengaan. Los de benauwdheid in je hart op en de angst in jou houdt op te bestaan.

   Nu heb je de mogelijkheid een pijnlijk situatie af te sluiten en een nieuwe structuur voor jouw leven te ontwikkelen. Angst en schuld vallen nu als verdroogde bladeren van je af. Een verkwikkende lichtheid, vrede en vreugde zijn de knoppen van je opbloeiende Zelf. Nu kunnen er wonderbaarlijke dingen in jouw leven gebeuren, aangezien de trillingen van jouw bevrijde hart zich uitbreiden en zich in de wereld manifesteren.

   De jou omgevende wereld bestaat alleen maar uit trillingen die jij uitzendt. Het waren altijd jouw eigen gedachten en voorstellingen die de uiterlijke omstandigheden creeerden. Oude structuren lossen op en worden vervangen door pure levensvreugde, waar voorheen angst en terugkrabbelen het stromen van de levensstroom verhinderden.

 2. Ohhh dankjewel voor de kaart. Plaats hem bij mijn aantekeningen!
  Ik had een meditatie gedaan, en zoals me wel vaker gebeurd was ik erbij in slaap gevallen.
  Later toen ik even relaxed in bad zat kwam toen die naam aan me voorbij.

  1. Met liefde gedaan Marion. Oeps in slaap gevallen tijdens meditatie? Dan heb je niet veel mee ge kregen van de meditatie. In de morgen als je net op bent, is de mooiste meditatie 🙂

 3. Hallo Marianne, wat een mooie informatieve site. Ik was gister in ‘het boek der engelen’ aan het lezen van Francis melville en kwam dus zo een soortgelijke lijst tegen van engelen van de dierenriem. Nu vandaag kom ik heel toevallig deze link tegen en de Engelen zoals door jou genoemd komen niet overeen met het boekje. Ik ben erg benieuwd waarom er verschillen zijn? Ik ben kreeft en daarin staat dan engel gabriel en zo verschilt het bij de andere ook. Benieuwd naar je antwoord ! Veel liefs, Tamara

  1. Hallo Tamara, dank je wel voor je woorden over mijn site.

   Het artikel is niet van mij, heb het alleen gedeeld.

   Er zijn zoveel verschillende visies en opties over engelen in boeken en op sites, dat het verwarrend gaat worden voor de mensen.

   In mijn boek staat weer engel Muriël bij Kreeft. Ben zelf ook Kreeft 19 – 07

   De Engelen zelf zijn niet bekend bij welke dag, horoscoop, maand of jaar enz: ze horen. ze zijn er gewoon om te helpen, niet dat mensen hen aan iets gaan toevoegen of koppelen.

   Daarom zeg ik altijd bij deze soort artikelen, lees het met een knipoog en meer niet.

   Warme groet
   Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.