Speciale tijden


Speciale tijden volgens Numerologie.
De Engelen boodschappen van getallen en tijden van Doreen Virtue zijn razend populair.Op mijn blog worden deze boodschappen dagelijks minima 200x gelezen.

Mensen gaan steeds meer leven naar deze tijden of getallen, kijken op hun klok of telefoon of er geen speciale tijd aankomt om deze te kopiëren en te delen. Wat niet beseft wordt is dat deze getallen of tijden dan niet spontaan meer zijn, dus ook geen boodschappen van de Engelen bevatten. Maar ook niet dat andere tijdstippen ook speciaal kunnen zijn omdat hier verder niet naar omgekeken wordt tenzij er een afspraak is, werktijden of schooltijden.

Spontane tijden of getallen die op onverwachte momenten of ogenblik verschijnen, zijn de zuivere boodschappen. Zoals midden in de nacht wakker worden en dan 4.44u zien staan op de wekker of klok, dan krijg je inderdaad een prachtige boodschap die speciaal voor jou bedoeld is.

Er zijn niet alleen deze tijden of getallen van Doreen Virtue die speciaal zijn, kijk maar eens mee naar tijden waar geen oog voor is en toch mooie betekenissen kunnen hebben.

De eerste tijd 00.12u

00
Getallen volgens Doreen VirtueDe Schepper benadrukt een aan jou gegeven boodschap
en vraagt je op te letten en de gegeven raad
direct op te volgen.

1+2=3
De tijd volgens Doreen Virtue
3: De verlichte meesters (bijvoorbeeld Jezus) zijn bij je in de buurt. Ze hebben gereageerd op je gebed en willen je helpen.

Het Kosmisch getal 3
Het getal 3 is zonder meer het belangrijkste geluksgetal ter wereld. Het is het getal van de ontspanning, de creativiteit, de overvloed en de levensvreugde. Het is het enige geestelijke getal en het getal van het heel worden, ontstaan vanuit de dualiteit – de vereniging van het mannelijke en het vrouwelijke. De goddelijke drie-eenheid is er niet alleen maar in het christendom, maar is ook in andere culturen bekend. Het oog van God is omgeven door een driehoek. Ook in andere culturen delen drie goden de heerschappij, zowel in de Griekse oudheid (Zeus, Poseidon en Hades) als in het hindoeïsme (Brahma, Vishnu en Shiva). De oorspronkelijke vorm van deze symboliek vinden we in de drievoudige maangodin: zij belichaamt de drie fasen van de wassende, de volle en de afnemende maan. Ook in de heilige maagd Maria zijn deze drie fasen verenigd als maagd, moeder en koningin (de oude wijze  vrouw).  Deze drie  fasen staan voor worden, zijn en vergaan, dus geboorte, leven  en  dood  ofwel  verleden,  heden  en toekomst. Deze  archetypische  symboliek  zien  we ook bij de heilige drie koningen. De Bijbel spreekt van de wijzen uit het Morgenland, zonder een aantal  te noemen.  Hieruit ontstonden  in  de  loop  der  tijd  heel  vanzelfsprekend de ‘heilige drie koningen’. De 3 is vooral hierom ook goddelijk, omdat dit getal het geheim van de levenskracht in zich heeft. De getallen 1 en 2 symboliseren de oerpolariteit:  mannelijk  en  vrouwelijk,  uit wier  vereniging  het  drievoudige  nieuwe ontstaat, altijd vanuit de vereniging van tegenstellingen, bijvoorbeeld moeder + vader = kind. Daarom is de 3 ook het getal van de geboorte.

De 3 speelt ook in de magie een grote rol:de oervader van de alchemie en de ontdekker van de ‘steen der wijzen’ wordt Hermes  Trismegistos  (Grieks  voor  ‘driewerf  grote Hermes’) genoemd. Bij  bezweringen  en  banningen  worden formules of wensen drie keer uitgesproken.

Drie keer mag men raden, drie keer hoera voor het jarige kind, alle goede dingen bestaan uit  drieën en  in sprookjes  mag mendrie keer wensen.

In  de   archetypische  beelden,   die  de levensweg beschrijven,  is  steeds  de derde stap de beslissende. Aan het begin gaat de oorspronkelijke eenheid verloren; hierdoor komt de mens in de polariteit (twijfel) terecht, totdat hij bij de derde stap iets nieuws tegenkomt, dat hetzelfde is als bij de beginsituatie, maar toch anders is.

 

 

De tweede tijd 01.23u:
1+2+3=6 (de 0 wordt hier niet meegerekend en toch een prachtige betekenis heeft)
Het getal 0 houdt niets en toch alles in.

6 volgens Doreen Virtue
Het getal 6 houdt verband met aardse zaken, zoals bezit, aardse aangelegenheden en concrete, tastbare dingen. Zorg ervoor dat gedachten aan of zorgen om materiële zaken in evenwicht worden gehouden door een geconcentreerd zijn op en geloof in het spirituele.

De Kosmische 6 uit Numerologie
Het getal 6
De 6 is het getal van de vruchtbaarheid en kan hierdoor de scheppingskracht vorm
geven. Het is het getal van de vrouwelijke liefde, de moederliefde. De mens is geboren om te troosten, om diplomatiek te zijn en om het niet-harmonieuze te veranderen. Het is zowel het getal van het gezin als van de helende krachten. De kubus heeft 6 zijden die, in overeenstemming met de symboliek van het getal 4, de wereld belichaamt. Als je de kubus openklapt, ontstaat er een kruis, dat de typische plattegrond van veel kerken is. De volkomenheid wordt ook in de Bijbelse schepping weerspiegeld. De aarde ontstond in 6 dagen. Op de zesde dag (6 = het getal van de liefde voor de wereld en de mens) schiep God zijn evenbeeld. De 6 is het eerste volmaakte getal, omdat zowel de som alsook het product van de eerste drie getallen het getal 6 oplevert: 1 + 2 +
3 = 6 en 1 x 2 x 3 = 6

De derde tijd 12.34u
1+2+3+4=10

Volgens de getallen van Doreen Virtue
10: Je ontvangt aanwijzingen van God via gedachten, ideeën, inzichten of helder wetendheid (je weet iets maar hebt geen idee hoe je aan die informatie bent gekomen). Blijf positief ten aanzien van de boodschappen die je ontvangt.

De Kosmische 10
Het getal 10
De 10 is het getal van de goddelijke orde, de volkomenheid, de voleinding. Het is het einde van de getallenreeks van de 1 en het begin van de getallenreeks van de 10. Het bestaat uit 1 en 0, hier verbindt het begin, het getal 1, zich met het niets, het getal 0. Ook bij de Pythagoreeërs was de 10 een heilig getal, want dit beeldt de som uit van de eerste vier grondgetallen: 1 + 2 + 3 + 4 = 10. Het resultaat van de 4 elementen is de gehele schepping.

 

De vierde tijd 23.45u
2+3+4+5= 14, deze gaan we ook weer vereenvoudigen naar een getal 1+4=5

Volgens de getallen van Doreen Virtue
5: Dit getal houdt verband met verandering, transformatie, transmutatie en alchemie. Er vinden in je leven veranderingen ten goede plaats, of die staan te gebeuren.

De Kosmische 5
Het getal 5
Het getal 5 symboliseert de pure geest. Het is het getal van de verbindingen en van de communicatie(spreken, maar ook schrijven). De 5 is het getal van de mens, die als een vijfpuntige ster in de wereld staat. Onze 4 ledematen komen overeen met de 4 elementen en het hoofd komt overeen met het geheimzinnige vijfde element, geest of ether. We hebben 5 vingers aan iedere hand om hiermee greep op de werkelijkheid (4) te krijgen en de zin (1) ervan te bevatten. Met de 5 zintuigen zien, horen, tasten, ruiken en proeven we; zo ervaart de mens zijn omgeving. Aangezien de zintuigen onzichtbaar zijn (je kunt ze niet vastpakken), zijn ze voor een heleboel mensen niet werkelijk. De 5 zegt ons ook dat we naar beide aspecten moeten kijken, het bewuste en het onbewuste, geest en materie, pro en contra – ze zijn allebei belangrijk. Het onbewuste is altijd onze gelijkmaker met het bewuste – met het leven in zijn totaliteit. In de middeleeuwen was de eenhoorn het symbool van Christus, die de wereld (4 benen) tot de eenheid (de hoorn) leidt.
In de geometrie zijn er van oudsher 5 lichamen, die als feilloos en harmonieus gelden, omdat ze uit gelijkzijdige vlakken zijn samengesteld. Deze lichamen waren al bij de Pythagoreërs bekend. Plato heeft ze later uitvoerig beschreven en aan de elementen toegekend.

Bron: Marianne, eigen numerologie en Doreen Virtue

Advertenties

8 gedachten over “Speciale tijden

  1. Dat spontaan aan je voorbij komen maakt het juist zo speciaal!! Bij mij komen ze vaak op de momenten wanneer ik niet helemaal lekker in mijn vel zit.

    1. Dat is het bijzondere. Wanneer je er geen erg in heb, komen de getallen en dat zijn de boodschappen. Lees van heel veel mensen dat ze de special tijden in de gaten gaan houden, dan gaan de zuivere boodschappen verloren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.