ZIEKTE.


ZIEKTE.
(Uit Het Denken een afwijking – boek – Anja Oldegberts)

Vanaf het moment dat we Het Denken door hebben, houden ziekten op te bestaan en wordt de medische wetenschap overbodig.

Het Denken is de ontkenner en de vervormer van datgene wat de mens van nature is. Wij zijn voortvluchtigen, altijd op weg van hier naar daar, want ergens in de toekomst, denken we, ligt het geluk en het antwoord op al onze vragen. Of we blijven hangen in het verleden, want daar had het geluk moeten plaatsvinden.

Het Denken verhindert ons om hier en nu aanwezig te zijn. We hebben daarom nauwelijks weet van de behoeften van ons lichaam. De zintuigen staan niet meer in dienst van Het Instinct maar worden door Het Denken gericht op verleden en toekomst.

De schreeuw van het lichaam om aandacht ontgaat ons door het streven naar ‘meer’ of door het blijven hangen in ‘was het maar anders.’ We negeren pijn of slikken medicijnen om die te verzachten. Een lichaam ontkennen, negeren en onderdrukken getuigt van ernstig tekortschieten en verwaarlozing. De signalen van het lichaam loochenen is vergelijkbaar met een moeder die het gehuil van haar pasgeborene niet wil horen en daarom haar oren afsluit.

Zo belangrijk als we ons uiterlijk vinden, zo veel belangrijker is de zorg voor het goed functioneren van ons lichaam.

Wij maken ons lichaam ziek door haar werkelijke behoeften te negeren. We zorgen eveneens voor ziekte en afwijking door onze angst voor de dood.
Met allerlei kunstgrepen ontwikkeld door de medische wetenschap moet het leven worden gerekt.. Het Denken zegeviert bij ieder uitstel van de dood.

10 gedachten over “ZIEKTE.

 1. Zware kost voor op zondag:).
  Er moet inderdaad meer naar het lichaam geluisterd worden. De invloed van een goeie massage bijvoorbeeld kan veel pijn verlichten en zelfs verhelpen. Op onze laatste Thailand-reis had ik bijvoorbeeld last van pijn in mijn rug. De massage-dame van dienst voelde dit bij de behandeling en (echt waar) ik ging naar buiten zonder verdere rugklachten.
  Maar vaak is medicatie toch noodzakelijk om ziektesymptomen aan te pakken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zware kost en toch de realiteit waar heel veel mensen dagelijks mee te kampen hebben spijtig genoeg, ook ik 🙂

   Heb ook Thai massage gehad, wel van iemand zonder papieren, amai was niet prettig en nooit meer.

   Kruiden en alternatieve geneeswijzen kunnen langzamer werken, maar ze hebben geen bijwerkingen. Inderdaad is medicatie soms nodig

   Like

   1. Ooit kreeg ik van een gids de raad enkel een Thais massagesalon binnen te stappen waar de diploma’s aan de muur hangen. Geen slechte raad, zo bleek… Jammer dat we die massages in Vlaanderen niet echt kunnen nemen. Voor je het weet zit je in een erotisch salon, en daar ben ik geen vragende partij voor 😦

    Geliked door 1 persoon

    1. Helemaal, alleen daar gaan waar diploma’s aan de muur hangen en waar de mensen normaal gekleed rondlopen 😀 bij mij heeft de ”masseuse” mijn darmen in de vernieling geholpen. Aan 1 kant een dikke bult na massage.

     Bij ons in regio Rotterdam ook hoor. Erotisch en daar horen we niet thuis. Hahahaha, nee jij zeker niet 😉

     Geliked door 1 persoon

  1. Belangrijkste is toch niet naar de buitenwereld te kijken of je te laten beïnvloeden. Je eigen pad, menszijn en welzijn zijn het belangrijkste. Ook bij welke geneeswijze je het prettigst bij voelt.

   Like

   1. Ja ik volg ook zoveel mogelijk mijn eigen pad. Op sommige dingen kun je invloed uitoefenen, naar welke school je kinderen gaan bijvoorbeeld inderdaad welke geneeswijze maar veel is natuurlijk gewoon aanpassen.Je moet belasting betalen bijvoorbeeld maar je mag niet zelf bepalen waar dat aan besteed wordt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.