Geven


Wat je zelf geeft, zul je ook ontvangen, al is het niets..

Afbeeldingsresultaat voor plaatje reiki handen

Advertenties

8 gedachten over “Geven

  1. Het geven en ontvagen is ook van 2 kanten. Maar het gaat wel om jezelf, hoeveel je ontvangt, hetzelfde wel terug krijgt. Zo blijft het in balans zonder teveel of te weinig 🙂

 1. uitlenen,toegeven….GEVEN EN NEMEN…
  Een ontvanger is iemand die in staat is evenwaardige hoeveelheden energie terug te schenken aan de gever, zodat de energie-stroom in balans is. Een nemer is iemand die geen energie teruggeeft aan de gever, en dit om verschillende redenen – ofwel kunnen ze het niet, ofwel geloven niet dat ze het kunnen, of weten ze niet hoe (meestal een combinatie van deze redenen).

  Wanneer we geconfronteerd worden met een nemer, is onze eerste reactie nog meer en meer te geven, tot ze ons eindelijk energie terug geven. Maar dat zal niet gebeuren, en ze zullen energie blijven nemen tot wij, gefrustreerd, stoppen met geven. Dan zullen ze een andere gever zoeken. Je kan een nemer niet in een ontvanger veranderen, dat is een keuze die zij voor zichzelf moeten maken, en dat houdt een diepe transformatie in die alleen door een hogere kracht dan jij kan gedaan worden.
  Het probleem ligt niet alleen bij de nemer, die beperkt is door overtuigingen dat er niet genoeg is, dat ze niet genoeg zijn, dat ze geen kracht hebben, en hun problemen met zelfwaardering, zelfvertrouwen en bevestiging. De gever kiest vaak zelf om te geven aan een nemer, omdat de gever problemen heeft met ontvangen, ze geloven niet echt in de waarde van wat ze geven, en ze hebben ook problemen met zelfvertrouwen. Ze kunnen de nemer omschrijven als een stofzuiger die alles opzuigt, denk aan wat er uit een stofzuiger komt: stof en vuil. Nemers geven niets terug, omdat ze niet denken dat ze iets te geven hebben, ze zijn droevig, onvervuld, en ze voelen zich inferieur, ook al houden ze van alle energie die jij geeft en die ze makkelijk nemen van jou.

  1. Dit zijn energievreters of verspilde energie gevers, beide zijn hier gelijk in. soms zijn het net sponsen die zuigen of lekkende kranen die blijven lopen..

   Mooi stukje Ilseke, dank je wel om te delen ❤ XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.