Curry met tofu en gebakken rijst


Curry met tofu en gebakken rijst

Tofu is gemaakt van soja, een peulvrucht die rijk is aan eiwit. Om die reden is deze curry – met o.a. gebakken rijst, kastanjechampignons en koriander – een perfect alternatief voor een vlees – of visgerecht. Proef het zelf!

DINER – Curry met tofu en gebakken rijst

Ingrediënten

Curry met tofu en gebakken rijst
  • 400 gram tofu (tahoe)
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 bosje bosui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels groene of gele currypasta
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100 ml sojaroom
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels pinda’s
  • verse koriander
  • 350 gram basmatirijst

 

Hoe maak je curry met tofu en gebakken rijst?

1. Kook de basmatirijst in afgepast water, dat is het lekkerst.

2. Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Bak in de olie op hoog vuur de tofu rondom krokant. Haal het uit de pan.

3. Roerbak de schoongemaakte, gesneden champignons en zet het vuur iets lager. Voeg nu de smaakmakers voor de curry toe: bak eerst kort de groene (of gele) currypasta, zodat de smaak vrijkomt. Vervolgens mogen de sojasaus, sojaroom en de geraspte kokos erbij.

4. Verwarm de curry tot hij tegen het kookpunt zit en voeg de tofu toe.

5. Kneus de pinda’s en snijd de bosui fijn. Hiermee garneer je de curry.

6. Bak de rijst in wat olijfolie.

7. Serveer met de basmatirijst, die je op smaak brengt met een scheutje sojasaus en fijngesneden koriander.

 

Eet smakelijk 🙂

Advertenties

2 gedachtes over “Curry met tofu en gebakken rijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s