Zinnen die manipulators gebruiken


Je zult in leven altijd wel een keer te maken krijgen met mensen die je willen manipuleren. Deze mensen willen dat jij voldoet aan hun verwachtingen en willen je kneden tot voldoet aan het beeld wat zij bij jou hebben.
Het vervelende is dat je niet altijd door zult hebben wanneer iemand jou wil manipuleren. Deze mensen doen dit namelijk subtiel en spelen in op jouw gevoel, waardoor jij denkt dat ze gelijk hebben.

Herken manipulatie aan je eigen gevoel

Je kunt deze mensen wel herkennen aan de dingen die ze zeggen en ook aan het intuïtieve gevoel wat je bij ze hebt, want je zult je nooit echt prettig bij hun voelen. Ze geven je een gevoel van onrust en een prestatiedruk.

ZINNEN DIE MENSEN DIE JE WILLEN MANIPULEREN GEBRUIKEN

Je snapt me niet

Mensen die je willen manipuleren vertellen je vaak dat je ze niet goed snapt of hun woorden verkeerd interpreteert. Ze bedoelen iets anders en als je niet op dit zinnetje reageert, dan gaan ze in de slachtofferrol zitten, want ze voelen zich totaal onbegrepen.

Weet je het zeker?

Als uitspreekt wat je van plan bent, wat je vindt of wat je voelt en dit past niet in hun straatje, dan gaan ze je aan het twijfelen brengen. “Weet je het echt zeker?” Zo geven ze jou het gevoel dat je het bij het verkeerde eind hebt, waardoor je weer gaat twijfelen.

Zo proberen ze jou weer hun kant op te krijgen.

Het ligt aan jou

Het zijn jouw emoties, jouw blokkades en angsten en het ligt aan jouw verleden dat de dingen niet goed gaan. Als jij nou eens aan jezelf gaat werken en de dingen anders aan gaat pakken, dan is er helemaal geen probleem meer.

Natuurlijk zijn hun al veel verder en wijzer en hoeven vaak zelf niks meer te doen.

Je denkt te veel

Als je begint te twijfelen aan hun wijsheid of je gaat de ‘verkeerde kant’ op, dan zeggen ze dat je het te moeilijk maakt of te moeilijk doet. “Je denkt te veel” of “je bent te gevoelig” zijn dingen die dan vaak gezegd worden. Dat trekt je weer uit jezelf, zodat je weer naar hun luistert.

Bron:https://ontspanningstuin.nl/mensen-die-je-willen-manipuleren

Advertentie

4 gedachten over “Zinnen die manipulators gebruiken

  1. Mijn ervaring is geweest dat wanneer ik ook een keertje mijn gevoel uitte de rol werd omgedraaid en ik als schuldige werd aangewezen! Alsook dat ik teveel zou denken, en het mijn aannamens zouden zijn.
   Zo ontstaan er dan de twijfels. En maakt dat ik vaak wijs mijn mond maar houd.

   Geliked door 1 persoon

   1. Wel heel wijs Marion. Zodra ik zelf voel als schuldige wordt aangewezen, denk ik altijd, er wijst één vinger naar mij en de anderen naar zichzelf. Nooit twijfelen aan jezelf door anderen 😉

    Makkelijk gezegd hè 😀 Lukt mij ook niet altijd hoor

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.