Geef Tibetanen hun stem terug


 

Beste Marianne,

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie van de Tibetaanse taal in Tibet. In Tibet legt de Chinese regering haar eigen taal en cultuur op aan het Tibetaanse volk.

Door deze gedwongen assimilatie verdwijnt de Tibetaanse taal, letterlijk. In Tibet kunnen Tibetaanse kinderen niet langer hun moedertaal op school leren en vervreemden daardoor van hun eigen familie, tradities en samenleving.

Tibetaanse schrijvers en anderen, die opkomen voor hun unieke cultuur en taal, worden opgepakt, gemarteld of verdwijnen in de gevangenis. De schrijver Shokjang en de Tibetaanse taalonderwijs activist Tashi Wangchuk staan symbool voor wat er op dit moment in Tibet gebeurt.

Shokjang is recentelijk veroordeeld tot drie jaar gevaningenisstraf voor het schrijven van kritische stukken over het Chinese beleid in Tibet. Tashi Wangchuk zit op dit moment vast en staat op het punt valselijk veroordeeld te worden voor separatisme, omdat hij een petitie startte voor het behoud van de Tibetaanse taal.

Wij maken ons over hen en talloze andere Tibetanen in gelijke situaties grote zorgen en daarom is ICT de campagne Geef Tibetanen hun stem terug! gestart.

Iedere stem maakt verschil. Ook jouw stem. Mede dankzij jullie steun zijn de afgelopen maanden acht Tibetanen in Tibet vrijgelaten, onder wie Gangkye Drupa Kyab, een Tibetaanse schrijver en leraar.

Teken daarom zo snel mogelijk onze petitie op mijnstemvoortibet.nl en geef Tibetanen hun stem terug. Zonder jouw steun dreigt hun stemgeluid te verdwijnen.

Stuur deze e-mail vandaag nog door aan familie, vrienden en kennissen en nodig hen uit om de petitie te tekenen. Of deel deze actie op social media. Deze actie slaagt alleen als zo veel mogelijk mensen de petitie ondertekenen.

Een volk overleeft zolang haar cultuur overleeft. Stop de vernietiging van de Tibetaanse taal en cultuur door China en geef het Tibetaanse volk haar stem terug.

Teken daarom nu! Teken hier

Tsering Jampa
Directeur
International Campaign for Tibet Nederland

Lieve mensen zet je hart open en teken zodat dat de Tibetanen hun eigen stem en vrijheid terug krijgen

Zelf heb ik al getekend

2 gedachten over “Geef Tibetanen hun stem terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.