9 tekenen dat je kat ook van jou houdt


9 tekenen dat je kat ook van jou houdt

cat-88518_1280

Kattenbaasjes herkennen dit vast wel: je kat komt alleen miauwend bij jou als hij honger heeft. Het lijkt alsof hij jou alleen ziet als zijn persoonlijke blikopener. Maar hoe zit dat nu precies? Zien zij ons alleen als personeel? Om erachter te komen of je kat van je houdt, moet je kijken naar de kleine dingetjes. Dit zijn er 9. Let er op dat deze situaties ook anders gezien kunnen worden.

Spinnen
Als je kat spint, betekent dit hij zich op zijn gemak voelt en in euforische staat is. Dus spint je kat als je hem aait, of als hij bij je op schoot zit? Dan vindt hij het fijn om bij je te zijn, en vindt hij het prettig wat je doet.
Let op: katten spinnen ook als ze pijn hebben. Het is ook een manier voor een kat om zich beter te voelen in tijden van stress en pijn.

Slow blinking
Slow blinking zou je kunnen zien als dé kattenkus. Ze doen langzaam hun oogjes dicht en weer open. Door zo langzaam te knipperen, laat de kat zien dat hij je leuk vindt. Het is het ultieme teken van liefde.

Altijd in de buurt
Slaapt je kat in dezelfde kamer als jij en verhuist hij steeds mee naar een andere kamer? Ook al lijkt hij afstandelijk, grote kans dat hij zich veilig voelt en het fijn vindt jou als gezelschap te hebben.

Let op: je constant volgen kan ook een teken van onzekerheid zijn.

Wassen
Katten wassen zich niet alleen om zichzelf schoon te houden, het is ook een manier om te ontspannen en een band te creëren. Als je kat jou wast is dat een teken dat hij jou accepteert als lid van de familie!

Kattenkopjes
Hij drukt zijn harige kopje tegen je aan en zijn wangetjes wrijven langs je heen, waardoor hij zijn geur op jou achterlaat. Hij laat jou weten dat hij je leuk vindt en dat je van hem bent!

Trappelen
Het trappelen met hun voorpootjes, alsof ze deeg aan het kneden zijn, gaat helemaal terug naar toen ze nog een klein poesje waren. Kittens trappelen met hun voorpootjes tegen de buik van hun moeder aan om melk uit de tepel te krijgen. Volwassen katten gaan door met dit trappelen als ze zich heel erg relaxed voelen.

Cadeautjes
Je kent het vast wel: een dooie muis bij je voordeur. Je kat heeft hard zijn best gedaan om dat muisje te vangen. In plaats van het zelf op te eten, geeft hij het aan jou! Hij laat zien wat hij jou te bieden heeft.

Kattenbuikjes
Wanneer je kat op zijn rug gaat liggen en zijn buikje blootstelt aan jou, is dat een teken dat hij je vertrouwt. Hij stelt zich nu kwetsbaar op, en dat doet hij alleen als hij zich veilig voelt bij jou. Let echter wel op: het is niet een teken van zwakte. Door op zijn rug te liggen, kan hij al zijn pootjes met vlijmscherpe nageltjes gebruiken. Niet alle katten vinden het trouwens fijn om over hun buik geaaid te worden.

Opwinding
Dit is misschien iets wat je nooit zult zien, maar wellicht valt het degene op met wie je samenwoont. De meeste katten die een goede band hebben met hun personeel, zullen enthousiast worden wanneer ze horen dat hun baasje bijna thuis is. Ze zullen misschien naar de deur rennen zodra ze je sleutels horen rinkelen of als je je auto net voor de deur zet. Al is het niet iets wat je direct ziet, het betekent dat je kat onwijs blij is dat je weer thuis bent!

Bron: http://kattigekatten.nl/kattengedrag/9-tekenen-dat-je-kat-ook-van-jou-houdt/

 

Plak er gelijk een mooi artikel er achter aan

 

3 redenen waarom je kat niet wil spelen + tips

Af en toe hoor ik het voor bij komen: “Ik heb alles al geprobeerd, maar hij wil écht niet spelen”. Hieronder geef ik je wat handige tips of je luie huistijger in beweging te krijgen! Want hij wil echt wel spelen.

kitten-1451260_1280

Op de juiste manier spelen
Ik herken de manier van spelen, want zo deed ik het vroeger ook. Als ik er over nadenken vind ik het helemaal niet zo gek dat een poes dan niet wil spelen.

Want beeld je eens in dat jij een kat bent. Een dier gemaakt voor onder andere de jacht. Zou jij zin hebben in spelen als er iemand constant een hengel met een visje voor je neus heen en weer beweegt? Precies!

Je kat is een jager, hij moet dan ook echt gestimuleerd worden om te spelen. En de ene kat is wat makkelijker om gestimuleerd te worden dan te ander. Wil jouw kat bijvoorbeeld niet spelen, kijk dan eens naar de manier hoe jij met je kat gaat spelen. Slinger je dat speeltje naar hem toe? Een prooi zal namelijk nooit naar zijn jager toe springen.

Natuurlijk is het ook de bedoeling dat jij ook mee speelt en de hengel vast houd en laat bewegen! Dus kom lekker van de bank af en motiveer je kat ook om lekker mee te doen. Wees enthousiast en vergeet niet om zelf ook lol te hebben. Jouw jager zal het écht wel door hebben als je er zelf geen zin in hebt.

Beweeg die hengel alsof het een prooi dier is. Een prooidier zal dus nooit naar zijn grootste vijand toe rennen. Het beweegt snel, snel onder of achter de bank, naar de andere kant van de bank en vanaf daar schiet het snel richting een hoekje. Wees een prooi, denk als een prooi.

De juiste speeltjes
Een goede hengel die lekker lang is vind ik persoonlijk erg fijn spelen. De Da Bird maakt fladder geluidjes en dat vinden sommige katten echt helemaal het einde. Sommige katten zijn net bontjes en dat maakt het hele prooi-idee helemaal af. Goede duurzame hengels zijn: Flying  Frenzy en Nekoflies. Beide hengels kunnen makkelijk afgewisseld worden met een nieuw speeltje er aan.

Maar experimenteer ook met speeltjes. Wat vind je kat leuk, en wat vind je kat écht niks aan? Worden ze dol van veren? Of vinden ze knisperende speeltjes veel leuker?

Zorg natuurlijk ook dat je de ruimte hebt!

Niet opgeven
Maak er routine van. Bijvoorbeeld elke ochtend voor je weg gaat en als je thuis komt van het werk of voor je naar bed gaat. In het begin zal het misschien wennen zijn (voor zowel jouw als de kat). Misschien wil je kat in het begin niet gelijk spelen en kijkt hij liever even de kat uit de boom.

Geef niet op en probeer het op een ander tijdstip gewoon weer, zolang je het maar dagelijks herhaalt. Maar zelfs als je je kat nieuwsgierig ziet worden naar het speeltje heb je al iets bereikt! Als je kat er nieuwsgierig naar kan worden, kan hij er ook op jagen.

Maak het spel nog leuker om je kat te belonen elke keer als hij het speeltje kan vangen. Dit kan met gewone brokjes die hij tijdens het eten krijgt, een snoepje of prijs je huistijger gewoon een hemel in. Het spelletje moet leuk zijn, en als je kat het als leuk ervaart en beloont word, zal hij/zij waarschijnlijk ook vaker willen spelen. Wetende dat hij beloont word voor zijn (natuurlijke) gedrag.

En je krijgt er ook nog een fitte kat voor terug!

Advertentie

11 gedachten over “9 tekenen dat je kat ook van jou houdt

    1. Bij mij ook 2 stuks, spinnen, kopjes, trappelen, aankijken, spelen, slow blinking, op schoot liggen (eentje). En jaaaa cadeautjes, muisjes, vogeltjes, ratjes 😛 brrrr ruim ze zelf niet op, is de taak van de baas 😀

      Geliked door 1 persoon

  1. Ik zou graag willen weten waarom mijn kat mij de hele tijd aan zit te kijken. Dit gebeurt meerdere momenten per dag. Soms zit ze wel een kwartier met grote ogen naar me te kijken

    Bianca

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.