Engelen


Engelen zijn liefdevolle centra van licht en energie. Er zijn verschillende soorten engelen, van minuscule natuurwezentjes zoals een engel van een bloem tot een immens grote zonne-engel die een geheel zonnestelsel in stand houdt. Engelen hebben geen “ik-bewustzijn”. Engelen hebben geen eigen scheppende creativiteit en “vrije wil” zoals mensen. Zij voeren de Goddelijke Wil uit en zijn zo doorgevers van universele energie die ook wel het “Goddelijk Woord” wordt genoemd. Engelen zijn dus wezens die universele kracht omzetten in specifieke krachtspectra waardoor openbaring mogelijk wordt. Ze kunnen zich voordoen als een Engel met vleugels of als een persoon die op het juiste moment op het juiste situatie aanwezig is om je te helpen.

Engelen zijn er altijd, en ze helpen ons ook altijd. Ook al zijn we ons hier vaak niet eens bewust van. Jammer, want als je de signalen van de Engelen herkent kun je hun liefdevolle hulp direct aanvaarden en gebruik maken van wat ze ons vertellen.

De Engelen sturen hun hulp en geven de signalen herhaaldelijk. Gericht op jou en de signalen en tekenen geven antwoorden op datgene wat jou op dat moment vaak bezig houdt of dwarszit. Bewust of onbewust, maar de Engelen weten het wel. Geloof in de tekenen van de Engelen die jou gestuurd worden en leer ze herkennen. Antwoorden zullen dan ook makkelijker te vinden zijn. Als je weet welke kansen er op je pad liggen zul je deze gemakkelijker herkennen en kun je de kans gewoon pakken!

Je kunt signalen en tekenen van de Engelen op de volgende manieren herkennen:

Muziek:
Met muziek laten de Engelen je veel weten. Je moet er maar eens op letten. Met name als je een bepaald lied herhaaldelijk hoort, of als er een soort thema in verschillende liedjes zit kun je er vanuit gaan dat dit tekenen van boven zijn. De titel, het refrein of een stuk uit de tekst dat je vaker hoort geeft je aan dat dit de boodschap is, en het teken dat de Engelen je begeleiden en ondersteunen.

Wolken:
Als kind heb je waarschijnlijk uren naar de wolken liggen staren om figuren te ontdekken in de pluizige en wollige vormen van de wolken. De Engelen zenden op dezelfde manier hun signalen aan jou. Bekijk de wolken weer eens op die manier en probeer Engelenvormen te vinden. Als je deze gevonden hebt weet je dat er Engelen op dat moment bezig zijn om jou te helpen, te helen. Maar als je met een specifieke vraag de wolken aftuurt kun je ook een direct antwoord krijgen in de vorm van je vraagstuk. Je ziet dan niet de vorm van de Engel maar van hetgeen je vraagt. Als je dit antwoord in de wolken vindt dan weet je dat de Engelen specifiek bezig zijn om jou bij dit vraagstuk te helpen.

Regenboog:
Als je een regenboog ziet wanneer je de Engelen om een teken vraagt dan krijg je door dit symbool het signaal dat alles wat nodig is gedaan wordt om je te helpen. Niet op een enkel vlak maar op de gehele situatie waarin je bent. De Engelen nemen op dat moment alles onder handen. De regenboog staat symbolisch voor Gods belofte van liefde, zorg, ondersteuning en veiligheid. Een regenboog kan ook gezien worden als gift om aan te moedigen en begeleiding van boven.
Omdat bijzondere regenbogen zoals een dubbele of een maanboog, minder voorkomende verschijnselen zijn weet je dat als je die ziet de hulp significant is.

Veren:
Veren zijn toch wel een bijzondere Engelenteken, lettend op de veren van de Engelenvleugels. Hoewel veren in verschillende soorten, maten en kleuren als teken gebruikt worden, vallen, mij persoonlijk, de kleinere witte donsveren het meest op. Wat ook opvalt is dat het vinden van de veren een direct teken is op datgene wat je op dat moment in gedachte hebt, of waarvoor je een wens doet of de vraag die je op dat moment hebt. Je zult het vinden van een veer dan ook meteen herkennen en daarmee associëren.

Munten:
Als je een keer een muntje vindt, weet dan dat deze voor jou is neergelegd. Munten worden vaak gebruikt door de Engelen om je een boodschap te geven. Vraag je af waar je naartoe ging, waar en hoe laat vond je de munt, van welk materiaal is deze gemaakt? Bijzonder aan deze ‘gegeven’ munt is dat we ons erdoor geholpen en gesteund voelen, op alle gebieden zowel financieel, emotioneel, spiritueel en fysiek.

Stemmen:
In acute gevallen zullen de Engelen direct, verbaal, met je communiceren. Als er een noodgeval of een paniekgeval is, zeker als je het zelf niet ziet en direct attentie moet geven zullen de Engelen rechtstreeks tegen je praten. Als de Engelen je attentie nodig hebben dan zal de boodschap die ze voor dat moment voor je hebben duidelijk zijn. De boodschap is luid, duidelijk, kristalhelder en er is geen misverstand mogelijk over de boodschap en dat deze voor jou bestemd is. Op dat moment is het beter om te luisteren!

Bron: Light of Angels

Advertentie

12 gedachten over “Engelen

 1. Heel herkenbaar!

  Witte veertjes waar spontaan het oog op valt bewaar ik. Heb ooit gehoord dat je ze als dank aan een ballon terug kan sturen naar boven.

  Laatst een foto gemaakt van een mooi wolkendek waarin een kobalt blauwe stip zichtbaar was. Me laten vertellen dat, dat staat voor aartsengel Michaël??

  Afgelopen week 2 dagen achter elkaar een vleermuisje aan de balk onder mijn carpoort gehad alsook een verdwaald kikkertje in het keldergat! Van beide de spirituele betekenis opgezocht, en bij beide komt er een wedergeboorte voor.

  En dan natuurlijk de dubbele cijfers die ik blijf zien!

  Mooi artikel Marianne!
  Kan er me helemaal in vinden! Dankjewel hiervoor ♡

  Geliked door 1 persoon

  1. Mooi hè Marion, zelf voel en zie ik engelen omdat ik engelenreiki ken, maar ook Angelic Senses. Zelfs gisteren onvoorwaardelijke liefde gevoeld en de koele bries van hun vleugels. Veertjes zie ook, net zoals dubbele getallen.

   Graag gedeeld en geen dank, vind het zelf ook mooi 🙂

   Like

 2. Ja, voor mij ook allemaal heel herkenbaar, de veertjes, de wolken, de muziek of teksten en inderdaad ook de dubbele cijfers.
  Prachtig artikel Marianne, ben je daar erg dankbaar voor.

  In Liefde en in Licht Sita.

  Like

 3. Marianne, weet jij toevallig ook of een vallende ster een teken van de engelen is? Dit overkwam/zagen een neef en nichtje van mij afgelopen maandag. Ze hadden het op dat moment over hun overleden moeder.

  Geliked door 1 persoon

  1. Kan niet me zekerheid zeggen Marion of een vallende ster een teken van de engelen zijn. Wel dat een wens uit kan komen indien de kinderen om een teken van hun moeder hebben gevraagd, de ster naar beneden gevallen is 🙂

   Like

 4. Hoi Marianne
  Ik praat zelf nog niet zo lang met de engelen.
  De wijze waar ze bij mij op reageren is door het tonen van getallen met name dubbele.
  Zat toevallig laats te lezen dat ze dat vooral doen bij mensen die nog geen sterk ontwikkelde intuïtie hebben om toch aan te geven dat ze er zijn voor je.
  Mijn intuïtie is zeker nog niet voldoende ontwikkeld aangezien ik net dit pad bewandel dus het is mooi om te merken dat ze altijd wel een manier vinden om met je te praten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Arjan
   Wat mooi dat je ook communiceer met de engelen. Iedereen heeft een sterke intuïtie, we worden ermee geboren, alleen zeer weinig mensen luisteren er naar 🙂

   Zelf zie, hoor en voel ik engelen, maar ken ook mensen die niet met engelen bezig zijn, ook veertjes vinden of een regenboog zien of dubbele getallen..

   Eergisteren nog dit artikel gedeeld https://marreiki.wordpress.com/2016/09/10/engelen-3/

   Blijf gezellig kletsen met de engelen, luister naar je gevoel en je zult de engelen horen praten 😉

   Warme groet
   Marianne

   Like

   1. Hoi Lizzy
    Ik krijg het gevoel dat ze bedoelen “heb vertrouwen wij zijn bij je”
    Vond even dat ik mijn gevoel moest delen met je.
    Groetjes Arjan

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.