Doordenkertje


Op een dag schreef een leraar het volgende op het bord:

9 × 1 = 7
9 x 2 = 18
9 x 3 = 27
9 × 4 = 36
9 x 5 = 45
9 × 6 = 54
9 x 7 = 63
9 x 8 = 72
9 x 9 = 81
9 x 10 = 90

Toen hij klaar was, keek hij naar de studenten en ze waren hem allemaal aan het uitlachen, om de eerste rekensom omdat deze verkeerd was opgeschreven.

De leraar zei het volgende,

“Ik schreef de eerste som bewust fout op, omdat ik wil dat jullie iets belangrijks leren. Dit is zodat jullie weten hoe de wereld jullie zal behandelen. Jullie kunnen zien dat ik 9 keer het goede opschreef, maar niemand van jullie bedankte mij. Vervolgens; jullie waren mij allemaal aan het uitlachen en bekritiseren als gevolg van die enkele fout die ik maakte.”

Dus dit is de les,

“De wereld zal je niet bedanken voor de goede dingen die je een miljoen keer doet, maar zal dat ene verkeerde wat je doet gebruiken om je omlaag te halen … Maar raak niet ontmoedigd, blijf boven het gelach en kritiek staan en blijf sterk!

Zo gaat dat met de mensheid, er weinig naar het goede en de les gekeken, maar één klein foutje wordt gelijk gezien en veroordeeld.

Advertenties

8 gedachten over “Doordenkertje

 1. Eigenlijk zouden we iedere dag iemand een complimentje moeten geven . Begin ik bij jou , bedankt dat je er in deze moeilijke tijd voor me bent , ondanks dat je zelf ook vaak niet goed in je vel zit . Liefs en een hele dikke knuffel , ♥♥♥

  1. Iedere dag een compliment hoeft ook weer niet, dat wordt het weer teveel 😉 Soms een complimentje is leuk, zeker als deze lang na blijft hangen in gevoel 🙂

   Ben er in alle liefde voor jou, mijn steun en lichtjes zijn onvoorwaardelijk waarvoor absoluut geen dank voor nodig is, dat is ware vriendschap en liefde ❤ Jij bent er ook voor mij als het minder gaat.

   Er zijn voor elkaar
   Al is het een klein gebaar
   Dat doet zoveel goed
   Omdat het mag
   En niet moet 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s