Hemelvuur: de volle maan van 18 augustus 2016


Hemelvuur: de volle maan van 18 augustus 2016

De volle maan in augustus verwijst naar het hemelvuur of weerlicht. In deze maand kennen we de ontladingsperiodes van afkoeling of tempering. Of zoals mijn grootvader het verwoordde: “het scheiden van de zomer en de herfst”. De laatste dagen voel en ruik ik s’morgen en s’avonds al de herfst maar treft me toch nog de kracht van de zomerzon in de (na)middag. De dubbele energie is duidelijk voelbaar nu.

Onweersbuien zullen hierin duidelijkheid scheppen en helpen afscheid nemen van de warme, pittige zomer die ons voorzag van het nodige vuur en energie om nieuwe dingen te ondernemen en te ontdekken. Er was voldoende licht en warmte om dingen tot bloei te brengen. Maar omdat het moeilijk leven is in een jungle, helpt de natuur ons om terug ruimte te maken en orde op zaken te stellen.

Bliksem is een ontlading die verkwikt. Het overschot aan energie dat de essentie verstikt wordt hiermee losgelaten. De bliksem zet de positieve elektronen om in een gezonde negatieve lading. Teveel positieve elektronen / ionen (pc, elektrische toestellen, wrijving, actie, ..) zorgen voor een verstikking van de zuurstof en stofwisseling. Een waterval kent de hoogste concentratie van negatieve ionen. Een douche, zeelucht en de lucht na een onweer zijn ook zeer verkwikkend.

De huidige constellatie is een zeer ondersteunende, harmonisch gegeven die zal zorgen voor verfrissing zowel fysiek als emotioneel. Emotioneel kennen we de flitsen van inzicht, die ons kunnen treffen met de kracht van bliksemflits. Sommige inzichten laten ons daveren op onze grondvesten. Nieuwe wegen openen zich en brengen rust of de juiste dosis gerichte actie. De huidige krachten zullen ervoor zorgen dat je gerichte actie zal ondernemen omdat een frisse kijk je zal treffen. Je zal als het ware de losse eindjes ontdekken zodat je alles kan integreren wat je nu nodig hebt.
Wijsheid, inzicht & integratie

Deze maan zal je helpen om je eigen wijsheid te ontdekken. Wijsheid over hoe alles samenhangt en zich met elkaar verbindt. Zowel jouw eigen innerlijke wereld als je plaats in de uiterlijke wereld. Dankzij je flitsen van inzicht zal je in de mogelijkheid komen om ervaringen te toetsen aan je eigen belevingen. In plaats van de waarheid van de ander voor waar aan te nemen, zal het inzicht je helpen voelen wat klopt en wat niet klopt voor jou. Je zal uiterlijke kennis op die manier kunnen verbinden met jouw innerlijk weten om zo te transformeren naar eigen wijsheid. Wijsheid is je weten uitbreiden naar begrijpen, het is een integreren van dat wat voor jou juist en versterkend werkt.
De waterman kracht (vrijheid en onafhankelijkheid ) zal je helpen om:

eigenwijs jouw weg uit te stippelen
zodat je eigenzinnig jouw leven kan verrijken met de juist zingeving voor jou .
De overgang naar Vissen zal je helpen verbindend te denken. Jouw unieke ZIJN, delen met het geheel en het geheel ermee versterken zonder jezelf te verliezen. Verbindend denken houdt ook in dat jij je kan verplaatsen in de ander. Het is mooi om je bewust te zijn van je noden (vissenkracht) maar de ander (waterman) kan nog altijd niet in je hoofd kijken. De kracht van de maan zal je helpen uitspreken wat je nodig hebt ipv te verwachten dat de ander als een magiër weet wat in je leeft. Verbindend denken en handelen zal al je relaties versterken en zuiveren. De gedeeltelijke verduistering kan ervoor zorgen dat je probeert te vluchten in eenzaamheid omdat je bang bent voor de ontlading of de zuivering. Focus je dan op hoe jij je zal voelen na deze verkwikkende ontlading. Wie de bliksem begrijpt zal erdoor gefascineerd en beroerd worden. Wees bereidt om te voelen, wees bereidt om je te bevrijden.

Het wordt een speelse, flexibele energie die je zal helpen te concretiseren en bij te sturen. Je zal voelen wat er speelt in jou en je zal dit kunnen overbrengen. Je kan meer inzicht krijgen in je angsten en hoe jij staat tov het je verbinden met de ander. Waarom en waar blokkeerde jij jezelf, dat mag nu allemaal stromen en vrijkomen.

De ware kracht van waterman ligt in het zien van wie jij bent. Je bent uniek en authentiek en toch een deel van het geheel. Het ene kan niet onder het ander. Maak contact met je lichaam, je begrenzing waardoor je kan spelen en ervaren op aarde. Leer je begrenzing zien als een belangrijke vriend. Maak contact met je hart dat net als de vis kennis heeft van alle levensaspecten. Ontdek op die manier jouw waarheid en voeg deze wijsheid toe aan de collectieve gemeenschap door ze actief in te zetten in jouw leven.

Go with the flow met deze verfrissende constellatie.

Isabelle Lambrecht

foto van Gerrie Reuterink.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.