Harde woorden van de Dalai Lama:


Harde woorden van de Dalai Lama: Massale hersenspoeling van de maatschappij

De 14e Dalai Lama van Tibet vergaart altijd veel aandacht, en met goede reden. Recentelijk vertelde hij de wereld dat simpelweg bidden niet het antwoord is op het incident in Parijs, noch het antwoord op andere gelijksoortige gruwelheden die over de hele wereld plaatsvinden. Hij verklaarde dat de mens dit probleem zelf heeft gecreëerd en nu vragen wij God om het op te lossen, wat nergens op slaat. Als wij deze puinhoop hebben veroorzaakt, zullen we het ook zelf op moeten lossen in plaats van God. Deze uitspraken van de Dalai Lama gingen snel de wereld over. Veel mensen realiseren mede hierdoor dat op dit moment actie op massale schaal vereist is om op wereldniveau van richting te veranderen.

De aanvallen in Parijs zijn verweven met de realiteit van oorlog. Op de website van de Dalai Lama is een goed stuk te lezen betreffende het massale hersenspoelen van de mensheid. Dit is een onderwerp waar regelmatig over wordt geschreven op deze website, met name als het gaat om incidenten op het gebied van terrorisme en oorlog, tezamen met het creëren van groeperingen die dit soort aanvallen uitvoeren over de hele wereld. De Dalai Lama schrijft:

“Natuurlijk zijn oorlogen en de grote militaire machthebbers de grootste bron van geweld in de wereld. Ongeacht of hun doel verdedigen of aanvallen is, bestaan deze machtige organisaties enkel om mensen te vermoorden. We moeten goed nadenken over de realiteit van oorlog. De meesten van ons hebben geleerd militaire gevechten als spannend en ‘glamoreus’ te zien, een kans voor mannen om hun competenties en dapperheid te bewijzen. Omdat een leger hebben legaal is, voelt het voor ons alsof het ook acceptabel is. Over het algemeen beschouwt niemand oorlog als crimineel of het accepteren ervan als crimineel gedrag. Eigenlijk zijn we gehersenspoeld. Oorlog is noch glamoreus, noch aantrekkelijk. Het is monsterlijk.

De aard van oorlog is die van tragedie en lijden.” (BRON)

Bovenstaande uitspraak slaat de spijker op zijn kop. Als je er over nadenkt, bestaan deze grote machthebbers en het leger in het algemeen ‘enkel om mensen te vermoorden’. Zoals de Dalai Lama al aanhaalt, zijn wij met de gedachte groot geworden dat het dienen in het leger iets is om trots op te zijn. Natuurlijk doen de mannen en vrouwen die in militaire dienst treden dit waarschijnlijk met de gedachte hun land te dienen, waarbij de keus hiervoor gepaard gaat met een grote hoeveelheid moed en goedbedoelde intenties. Wat zij echter niet weten, is dat deze wereldwijde oorlog tegen terrorisme pure fantasie is. De vijand waartegen zij denken hun land te beschermen, is in werkelijkheid het product van hun eigen land. Zoals dr. Michel Chossudovsky, Universiteit van Ottowa, Emeritus Professor of Economics, ons vertelt: de wereldwijde oorlog tegen terrorisme is compleet nep en gebaseerd op valse voorwaardes. Militairen worden gehersenspoeld te geloven dat ze achter de vijand aangaan om zo hun land te verdedigen, terwijl diezelfde vijand volledig ondersteund en gefinancierd wordt door de Westerse militaire allianties. De Dalai Lama redeneert dat dit de exacte reden is waarom wij denken dat oorlog acceptabel is: er wordt ons wijs gemaakt dat dit een noodzakelijke gang van zaken is. De Dalai Lama gaat verder:

“ Moderne oorlogsvoering wordt met verschillende vormen van vuur gevoerd. We zijn zo gevormd dat we dit zien als spannend, terwijl we praten over wonderbaarlijke wapens als een opmerkelijk nieuw stuk technologie. We vergeten dat als dit wapen werkelijk gebruikt wordt, het mensen levend zal verbranden. Oorlog toont qua verspreiding ook een sterke gelijkenis met vuur. Als een gebied zwak wordt, stuurt de bevelhebber versterking naar dit gebied. Dit is niets meer en niets minder dan levende mensen op het vuur gooien. Maar omdat we zijn gehersenspoeld om niet op deze manier te denken, denken we niet aan het lijden van individuele soldaten. Geen enkele soldaat wil gewond raken of overlijden. Geen van zijn geliefden wil dat hem iets overkomt. Als een soldaat wordt vermoord of getekend voor het leven, zullen minstens vijf tot tien personen – familie en vrienden – delen in dit lijden. We zouden allemaal geschokt moeten zijn door de omvang van zo’n tragedie, maar we zijn te verward.” (BRON)

De omvang van dit soort hersenspoeling is enorm. Als we het uitmoorden van mensen en oorlog in het algemeen willen stoppen, dan zou de ‘gehersenspoelde’ soldaat degene moeten zijn die wakker wordt. Het is een mens dat de trekker overhaalt, het is een mens die het commando geeft dit te doen en het is een mens die denkt dat hij er goed aan doet. Wij zijn de reden dat oorlog überhaupt bestaat; wij hebben het gecreëerd, wij doen eraan mee en wij zetten het voort. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als elk mens op aarde weigert deel te nemen aan oorlog? Dit is waarom we zeggen dat verandering van binnenuit moet komen en als meer soldaten hun ogen openen om te zien wat er werkelijk gebeurt, zullen er meer van hen weigeren om uitgezonden te worden.

“Het maakt niet uit hoe slecht gezind de vele moordzuchtige dictators zijn die hun landen bewust onderdrukken en internationale problemen veroorzaken, het is duidelijk dat zij anderen niet kunnen schaden en geen ontelbare menselijke slachtoffers kunnen maken als ze geen militaire organisatie hebben die door de maatschappij wordt geaccepteerd en vergeven.” (BRON)

Sommige soldaten die gebruikt worden door de machthebbers beginnen nu op te staan en te spreken. Hieronder staat een link naar een artikel waarin twee prachtige voorbeelden hiervan staan, samen met heftige informatie die veel mensen nog moet wakker maken (waarschuwing: schokkende beelden).

De Dalai Lama spreekt ook over de enorme kosten die gepaard gaan met oorlogsvoering. Dit is iets waar veel mensen bij nadenken: het feit dat al het geld dat naar het leger en het Ministerie van Defensie in de Verenigde Staten (inclusief het zogenaamde ‘black budget’) gaat, terwijl het ook gebruikt kan worden om armoede en honger op wereldniveau in een keer te doen verdwijnen. Geld is niets meer dan gebakken lucht, wat getypt wordt op een computerscherm en geprint wordt door de heersende elite.

Zoals ex-Canadees Minister van Defensie Paul Hellyer verteld, praten we hier over ‘triljoenen, duizenden biljoenen dollars’ die ‘werden gespendeerd aan projecten waar zowel het Congres als de hoofdcommissaris niets vanaf wisten’. President Eisenhower noemde dit al waarschuwend het militaire industriële complex, waar de opkomst van misplaatste macht bestaat en aanhoud. Wat zou hij zeggen over de stand van zaken zoals die nu is?
Het punt is, als we geld toch als middel gaan gebruiken, waarom gebruiken we het dan niet om de gehele wereld van voedsel, onderdak en kleding te voorzien? De militaire uitgaven van een paar landen samen kunnen dit zonder enkele problemen al regelen.

“We zouden genoeg moeten hebben van het geweld en uitmoorden dat overal om ons heen gebeurt. Als een mens wordt vermoord door een dier, dan is dat verdrietig, maar als een mens wordt vermoord door een ander mens is dat ondenkbaar. We moeten moeite doen om over elkaar te denken als medemens, als broeders en zusters.’ – Dalai Lama (BRON)

Bedankt Dalai Lama, voor het hebben van de moed om zo’n belangrijk bericht met de wereld te willen delen!

Advertentie

2 gedachten over “Harde woorden van de Dalai Lama:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.