Hoe je je leven kan laten beïnvloeden door make-up


Hoe je je leven kan laten beïnvloeden door make-up

Susan probeert af te kicken van make-up. Want het is natuurlijk totaal van de pot gerukt dat je jezelf pas aan de wereld wil laten zien na een lik mascara en een dot concealer. 

De meeste mensen kennen me met mascara. En niet alleen mascara, maar ook primer, foundation, concealer, oogpotlood, wenkbrauwpotlood, blush en bronzer, op zon- en feestdagen afgetopt met misschien nog wat highlighter en lipstick. Als ik het zo opschrijf schrik ik er zelf ook een beetje van. Het is niet zo dat ik er bij loop als Diva Mayday en ik probeer het natuurlijk te houden, maar er is schijnbaar nogal wat make-up nodig voor een natuurlijke look. Maar het ergste: blijkbaar vind ik dat ik al die ongein nodig heb voordat ik mezelf aan de rest van de wereld laat zien.

//giphy.com/embed/2CZlmbqZUXDGM

Meditatief
Begrijp me niet verkeerd: ik dank God op m’n blote knieën voor de uitvinding van mascara en foundation. Iedere slapeloze nacht en kater poets je ermee weg en ik blijf erbij dat een mens opknapt van een goede wenkbrauw en een aangezette wimper. Al is het maar een beetje. Bovendien werkt make-uppen ook heel meditatief en is het gewoon leuk om een beetje te trutten met oogschaduw en highlighter. Maar niet op maandagochtend, wanneer je er 20 minuten vroeger voor moet opstaan. In de tijd die ik in m’n leven heb besteed aan mezelf in de steigers zitten had ik makkelijk een cursus Chinees of een studie belastingrecht kunnen afronden. En dat is ronduit gênant.

Masker
Een tijdje terug zat ik met een (niet per se goede) vriendin in de kroeg. We hadden het punt bereikt waarop we vonden dat we de wijsheid in pacht hadden. Je kent het wel: iets teveel wijn achter de kiezen, je bent het omg zó met elkaar eens en als de rest van de wereld dat nou ook zou begrijpen, dan zou er eindelijk wereldvrede zijn. “Je bent juíst heel sterk als je kwetsbaar durft te zijn”, oreerde ik. “Ja”, zei de ‘vriendin’, “maar jíj draagt altijd heel veel make-up, dus jij draagt eigenlijk ook een masker”.

Accentueren
BAM. Opeens was ik nuchter. Al die wijsheid die ik me een minuut geleden nog had toegeëigend was plotsklaps weg. “Ja, máár, ik gebruik make-up juist om sterke punten te accentueren”, hakkelde ik, wetende dat dat natuurlijk niet helemáál waar is.

Mooier met
Ik vind mezelf gewoon mooier met make-up. Dat betekent niet automatisch dat ik mezelf onooglijk vindt zonder. Maar toch, als ik op een heel dappere dag besluit met m’n blote hoofd naar Albert Heijn te gaan, probeer ik ieder oogcontact te vermijden en bid ik dat ik geen bekenden tegenkom. En echt, mijn feministische hart bloedt nu ik dit optik. Ik ben er niet trots op, maar het is wel de waarheid.

Moeite
Er moet iets veranderen. Dus nu doe ik soms in het weekend geen eyeliner op. Of ik sla de concealer over. I know, daredevil me. En dan vraag ik aan m’n vriend of hij ‘iets anders’ aan me ziet waar op hij na 30 seconden intens staren schouderophalend zegt dat ‘ie geen idee heeft waar ik op doel. WAAR DOE IK DAN IN HEMELSNAAM AL DIE MOEITE VOOR? Waarom geef ik jaarlijks honderden euro’s uit aan al die flauwekul die ik ook had kunnen besteden aan, ik noem maar wat, een weekend Rome of kansarme meisjes in India als toch niemand het verschil ziet?

Full face
Make-up verbannen vind ik nog heel wat bruggen te ver (en daar vind ik het ook veel te leuk voor), maar een likje verf minder moet te doen zijn. Ik heb dat natuurlijk zelf al verpest doordat ik de lat nogal hoog heb gelegd door overal met een full face te verschijnen. Maar als je me tegenkomt en je afvraagt hoe ik aan die donkere kringen en dat pipse gelaat kom: hou je in. Ik zit in een heel belangrijk proces en probeer mijn innerlijke pubermeisje de kop in te drukken. En als je wat kwijt wil over de hoeveelheid make-up die ik draag; doe maar niet, want ook dát is niet zo aardig en een mening waar ik gewoon niet zo op

Bron: www.mynd.nu/levenbeinvloedenmakeup/

Is erg ongezond wanneer make-up je leven zo moet beïnvloeden. Wees natuurlijk en laat je ware zelf zien zonder al die verf zoals op de link te zien is. Eenvoudig wat mascara, haren kammen en klaar ben ik zonder een clown te zijn..

Advertentie

10 gedachten over “Hoe je je leven kan laten beïnvloeden door make-up

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: